Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Месец на „Мустела“ – добрата детска козметика 11.08.2016

  Месец на „Мустела“ – добрата детска козметика
  Знаете ли, какво означава „мустела”? Това са род животинки, представители на които са хермелинът, европейската норка, различни видове невестулки и т. н. О, да, хермелин и норка – животните с най-красивата кожа!

  „Мустела” – френска козметика за деца

  Всъщност не беше ли „Мустела” качествена френска марка за детска и бебешка козметика? Да, и това е „Мустела”.

  През 1950 г. създателите й започнали дейността си с първия бебешки продукт за измиване без сапун с омекотяващи и хидратиращи свойства. Десет години по-късно пускат на пазара първата специализирана детска слънцезащитна козметика. Могат да се изброят още доста „за пръв път” по отношение на продуктите на марката, докато се стигне до днес, когато можете да разчитате на пълна гама артикули, необходими ви за почистването и поддръжката на бебешката и детска кожа.  

  Те се базират на иновации, защитени с над 630 патента. Изследователският екип, в сътрудничество с утвърдени специалисти-дерматолози, изучава задълбочено характеристиките на детската и бебешката кожа, за да осигурят максимална адекватност на разработките си по отношение на естествените процеси на развитието и съзряването й.

  Защо да изберете „Мустела”

  Нормално е да задавате този въпрос, на пазара има още много добри марки. Разликата е, че „Мустела” е съсредоточена основно върху бебешката и детската кожа. Главен предмет на лабораторните и научни изследвания е точно тя, нейните характеристики, специфики, етапи на развитие и потребности.

  Едно от базовите открития е, че бебчо се ражда със силно присъствие на стволови клетки в кожата си. Точно те осигуряват оптималното й развитие и възстановителните й способности през целия по-нататъшен живот на човека. В същото време са много уязвими и здравето и потенциалът им могат да бъдат пропиляни още до края на първите две годинки.

  Затова като своя основна задача „Мустела“ приема разработката на формули, които опазват и развиват този потенциал при новороденото. Изпълнява целите си в сътрудничество с изявени педиатри, дерматолози, гинеколози, фармацевти, алерголози и токсиколози. Продуктите са базирани почти изцяло на съставки с естествен произход, блез включване на доказано опасни и вредни вещества.

  Какво още прави френската марка за децата ви

  Собствениците й насърчават и подкрепят научните изследвания, свързани с опазването на детското здраве и в частност – здравето и благополучието на кожата. Включват се в социално значими кампании за насърчаване и подобряване отношението към децата и грижата за тях.

  „Мустела“ се старае да им осигури максимално чиста природа и чрез потреблението на растителни суровини насърчава добрите политики за устойчиво развитие на регионите. Производственият процес е екологичен, използваните за опаковки материали са лесни за рециклиране.

  Подкрепя и подпомага родителите в непрекъснатите им грижи около децата, осигурява им навременни и компетентни съвети за поведението им в различни ситуации, при различни проблеми.

  Осигурява не просто хигиенни и козметични продукти за най-малките и техните майки, а радост и възможност за пълноценно интимно общуване.

  През този Месец на „Мустела“ ние ви предлагаме всички продукти на марката с 20% по-евтино. Не пропускайте да се възползвате!