Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Укрепете здравето на децата навреме 01.03.2016

  Укрепете здравето на децата навреме
  Децата ви растат бързо – като гъби. Радвате им се, горди сте, и се притеснявате – от болести, от травми, от лоши приятели. Всъщност – ако още не сте го осъзнали – цял живот ще е така, дори когато те станат големи жени и мъже и имат свои деца. А сега – сега се грижете да са здрави и щастливи.

  Витамините – условие за детското здраве

  Едва ли е нужно да ви убеждаваме, колко полезни и важни са витамините. Въпросът е, дали на децата трябва да се осигури допълнителен прием под формата на хранителни добавки.

  Бързият растеж и интензивното психофизическо развитие изчерпва много бързо набавените с храната количества. Организмът не само не успява да натрупа някакъв минимален резерв, но и изпада в недоимъчни състояния, които лесно могат да преминат в дефицит. Ако това се случи, се появяват неблагополучия в основни жизнени дейности, които затормозяват общия растеж и водят до сериозни функционални и физиологични проблеми.

  Затова значението на допълнителния прием на витамини в детска възраст е много по-голямо, отколкото в зряла.

  Кои са най-важните и какво е действието им

  •   Витамин А – важен е за клетъчното делене и развитието на клетката, а от там – за всички органи и системи и за оптималното развитие на детето. Особено нужен е за виждането при лоша осветеност.

  •   Витамин С – липсата му уврежда всички системи на тялото, влошава състоянието на костите, зъбите, съединителната тъкан, кожата. Раните заздравяват трудно, желязото се усвоява зле и се проявяват анемия, лесна уморяемост и раздразнителност.

  •   Витамин Е – един от най-силните антиоксиданти. Има отношение към работата на мозъка и нервната система, пази от сърдечни проблеми, решаващ е за здравето на кожата. Важен фактор е за усвояване и по-добро действие на витамин А, С, B₁₂, селен и т. н.

  •    Витамин D₃ - едва ли има майка, която да не потръпва при споменаването на думичката „рахит” – и с право. Дължи се на недостиг на D₃. Уврежда се сърдечносъдовата система, влошава се имунитетът и се нарушават всички телесни функции.

  •   Витамини от група В – В₁, В₂, В₃, В₆, пантотенова киселина и биотин. Определящи са за обменните процеси в клетката – оттам за всички тъкани, органи и системи. Хубавото е, че по принцип В-витамините са доста разпространени и разнообразното рационално хранене почти задоволява ежедневните потребности от тях. Проблемът възниква при боледувания, лечение с антибиотици и други лекарства, в моментите на бурно израстване и др.

  Кога приемът на витамини е особено нужен

  Както вече стана дума – при боледувания и след пиене на антибиотик. Особено внимателни бъдете през зимата – с повишената опасност от вирусни, простудни заболявания и грип.

  Рисков период е и преходът между зимата и пролетта. Това е време на по-еднообразна и бедна храна, по-дълъг престой на затворено и по-слабо слънчево греене. Като се прибави и наистина бурният растеж, детето ви рискува да започне пролетта уморено и с недостиг на витамини.

  Едно от възможните решения е „Леатон – витамини за деца, сироп”. Той включва десетте най-важни  витамина. В течна форма е, което осигурява по-бързото му усвояване. В него няма лактоза, захар и глутен.

  В първия месец на пролетта ние ви предлагаме „Леатон – витамини за деца, сироп” с 25% отстъпка!