Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Специални грижи за атопичната бебешка кожа 13.11.2018

  Специални грижи за атопичната бебешка кожа

  Един от най-честите проблеми при бебетата е сухата кожа. Тя причинява дискомфорт на детето и е извор на постоянни грижи и притеснения за родителите. Понякога бузките на бебчо реагират на сухия въздух в стаята, на студа и замърсяванията навън. Но много сухата и зачервена кожа може да е сигнал за атопичен дерматит.


  Коя кожа е атопична и до какво води

  Атопичната кожа е много суха, често раздразнена и с неприятен сърбеж. От нея страда едно от всеки пет новородени. Състоянието не е опасно за живота, но е много мъчително и сериозно влошава качеството му.

  Твърде сухата кожа е с нарушена хидролипидна защита и е много по-склонна да пропуска бактерии (стафилококи), токсини, алергени. Това причинява постоянни раздразнения, възпаления и екземи. Червените петна, характерни за атопичния дерматит, са всъщност плаки от множество дребни мехурчета, които предизвикват силен сърбеж. Те лесно стават вход за вирусни и бактериални инфекции.

  Какви са причините за атопичната кожа

  При децата определящ фактор е наследствеността. Наблюденията показват, че ако единият родител е с проблемна кожа, вероятността бебето да я наследи е около 30%, но ако и двамата страдат от атопичен дерматит, опасността за бебето е около 70%. Заболяването се разпознава около втория – третия месец. Плаките се забелязват по ръчичките и бузките, след време се появяват и по коленните и лакетните сгъвки.

  В по-късна възраст до атопични прояви може да се стигне и след алергични реакции на организма – включително хранителни. До някъде те могат да бъдат обяснени и с дисбаланс на имунитета, което води до свръхреакции и чести възпаления.

  В болшинството случаи атопичният дерматит известява за себе си още преди края на първата годинка, понякога не отшумява до зряла възраст.

  Грижи за сухата бебешка кожа

  Ако забелязвате, че вашето бебче е със суха кожа, консултирайте се с лекаря си и подберете за него специализирани продукти за хигиенна грижа. Обърнете внимание на овлажняването, подхранването и предпазването ѝ от изсушаване – особено когато го извеждате навън.

  „Мустела – крем за лице с колд крем“

  Препоръчителен в такива случаи е „Мустела – крем за лице с колд крем“. Той действа мигновено, подхранва, хидратира, запазва потенциала на бебешката и детска кожа и стволовите клетки в нея, възобновява собствената ѝ защитна бариера.

  „Мустела – крем за лице за много чувствителна кожа“

  Мустела – крем за лице за много чувствителна кожа“ е с текстура, която осигурява така наречения ефект „втора кожа“. Препоръчителен е при свръхчувствителност. Като осигурява бързо и трайно хидратиране, успокоява усещането за опъване и раздразненията. Оставя кожата успокоена и с по-добър вид.

  Сериите „Стелатопия“ и „Стелатрия“ на “Мустела“

  Серията „Стелатопия“ е сред най-иновативните в грижите за бебешката атопична кожа. Тя е създадена да успокоява раздразненията и да възстановява баланса ѝ. Можете да я използвате спокойно – продуктите са с висока поносимост, минали са педиатричен и дерматологичен контрол и са с клинично доказана ефективност.

  Стелатрия“ е за малчуганите, чиято кожа реагира остро на ухапвания от насекоми, разранявания, ожулвания и обриви. Продуктите ѝ облекчават болката и сърбежа, успокояват раздразненията, съдействат за успешното регенериране на тъканта без видими белези.

  От грижите за кожата на вашето бебе в първите месеци зависи нейното здраве и потенциал през целия му живот. Подберете подходящите за него продукти на Mustela, които сега ви осигуряваме с 20% отстъпка, и поръчайте!