Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Грижа за бъдещи татковци 04.04.2019

  Грижа за бъдещи татковци

  Днес спонтанното зачеване става все по-рядко. Дамите и господата искат да поживеят, да се стабилизират финансово, да са сигурни, че са срещнали точния човек. Това отлага създаването на деца за една по-късна възраст, а напредването на възрастта пък води до проблемно забременяване. Според статистиката – причините за него се крият и в двамата. Специалистите по репродуктивна медицина съветват, когато решите, че ще работите за бебе, да се подготвите за бащинството отговорно – така, както се подготвяте за всяка важна за вас задача.

  Какво включва подготовката и колко време е необходимо за нея

  Необходими са около 3 месеца за производството и съзряването на здрави и жизнени сперматозоиди. Те носят половината от генетичната информация за бъдещето ви бебе и е важно не само да извършат качествено и сигурно оплождане на яйцеклетката, но и да доставят пълноценен генетичен материал за развитието му. Затова поне три месеца преди плануваните опити за бебе трябва да полагате специални грижи за себе си.

  Така, както и половинката ви, започнете подготовката си с медицински преглед. Добре е да проверите общото си здравословно състояние, носители ли сте на генетични заболявания, как протича спермогенезата и какво показва спермограмата за качеството на сперматозоидите ви.

  Хранене, спорт и почивка

  Доброто хранене е важно за всеки човек, но е от особено значение за бъдещите  мама и татко. Ограничете драстично захарта и заместителите ѝ, рафинираните продукти, високо преработените храни с много консерванти, стабилизатори, транс-мазнини и т. н. В менюто ви трябва да присъства качествено нетлъсто месо, балансирани количества млечни и яйца, риба (но внимавайте за замърсеността ѝ с живак и тежки метали), много растителни храни – плодове, зеленчуци, варива, пълнозърнести и т. н.

  Постоянният стрес, преумората и недоспиването са противопоказни за здравето на сперматозоидите. Затова си осигурете поне за месеците до зачеването време за сън и активна почивка.

  Умереното спортуване, което не ви изтощава, но повишава благотворно капацитета на всички жизнени системи, ще подобри и функциите на възпроизводствената. Поддържането на нормално тегло също е важен фактор.

  Подходяща хранителна добавка в този момент е PREGNACARE зачеване за него и нея. В една опаковка получавате мултивитамини, композирани за вашите специални нужди в момента и за тези на половинката ви. Те съдържат оптимални количества фолиева киселина и почти пълния В комплекс, витамини А, С, Е, D3, коензим Q10, минерали, аминокиселини и нужните биоактивни съставки.

  Грижа за качествена спермогенеза и жизнени сперматозоиди

  Внимавайте с токсините и вредностите. При това не става дума само за тези в околната среда и на работното ви място – отровни химикали, електромагнитните, радиоактивни и микровълнови лъчения. Не по-малко опасни са алкохолът, кофеинът, цигарите, упойващите вещества и някои лекарства. Неподозирани бели може да причини навикът да гушкате лаптопа в скута си и да носите телефона в джоба. Сауната, тясното бельо и панталони еднакво прегряват тестисите и нанасят вреда на сперматозоидите.

  След консултация със специалист и направена спермограма, при нужда можете да вземате продукти, които ще подкрепят производството на сперма. Подходящи са Профертил капсули“, „Андрозитол сашета“, „Спимен форте таблетки“.

  И разбира се – освен всичко друго, е нужно да правите секс – много секс с много любов и страст. Познавачите казват, че това стимулира не само пълноценността на сперматозоидите, но и подкрепя работата на организма и здравето ви. При нужда от консултация за подходящи продукти, обадете ни се!