Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Грижите ли се добре за очите си 22.08.2018

  Грижите ли се добре за очите си

  Благодарение на зрението си ние получаваме около четири пети от информацията за света. Затова изпитваме инстинктивен страх от увреждане на очите. Представата, че можем да не различаваме багрите и формите около нас, любимите лица, че можем да потънем в мрак, ни ужасява. 

  Това не ни пречи да се взираме по цял ден в монитора или в бумагите на бюрото без почивка, да се вторачваме в пътя, по-който летим с висока скорост, да си почиваме в полутъмни барове или отново пред мониторите и екраните. Носим лещите си денонощно, дори когато не са предназначени за това. В най-добрия случай ни се разминава със синдрома на сухото око, но са възможни възпаления, увреждания, дегенеративни процеси, които водят до силно влошаване на зрението, а понякога и до загубата му.

  Състоянието на очите се влошава още при нездравословно хранене, недоспиване, сериозни заболявания като диабет, хормонален дисбаланс, високо кръвно налягане, висок лош холестерол и т. н. Не бива да се забравя, че с напредването на възрастта обновителните процеси се забавят, настъпва естествен регрес и отслабване на зрението. Нараства опасността от катаракта (перде) и възрастово зависимата макулна дегенерация.

  Ако все още не полагате системни грижи за очите си, време е да започнете.

  Идете на профилактичен преглед

  Лекарският преглед ще установи моментното състояние на очите ви. Ако са здрави, значи всичко е наред и остава да им отделяте повече внимание, за да останат здрави. А ако има отклонения, увреждания или някаква заплаха за здравето им, ще ви назначат коригиращи очила или лещи, подходящо лечение, диета, хранителни добавки

  Капки при синдром на сухото око

  Това няма как да го сбъркате. Усещате очите си пресъхнали. Парят и глождят, сякаш в тях има песъчинки. Често са зачервени. Случва се поради нарушение на слъзния филм, който мие и смазва окото. А то пък се дължи на навика да се вторачвате в екрана, в монитора, в телефона, в пътя и да забравяте да мигате. Причина за синдрома на сухото око може да бъде замърсена с химически агенти, силно запрашена и задимена среда, продължително носене на лещи и лошата им поддръжка и т. н.

  Решението са капките за очи, които в ежедневието наричаме още изкуствена сълза. Те могат да се използват многократно. Предназначението им е да овлажнят окото, да го смажат и да облекчат усещането за сухота. Повечето продукти запазват естествените сълзи и възстановяват осмотичното равновесие. Добър избор са Optive Plus, Artelac, Systane Hydration.

  Необходими са ви специализирани хранителни добавки

  Очите имат собствени защитни механизми. За да пазят те зрението ви достатъчно ефективно, са необходими богата гама хранителни вещества и биоативни съставки. Става дума за лутеин, зеаксантин, полиненаситени Омега 3 киселини, цинк, селен, витамини А, С и Е, рутин, ресвиратол, антоцианини  и т. н.

  Те се включват в обновяването на клетките на очните тъкани (зрителните клетки на ретината). Осигуряват антиоксидантна защита, пазят очите от UVлъченията и увреждащото действие на различните замърсители. Смята се, че  забавят процесите при макулна дегенерация – особено в началата им фаза. Подобряват зрението, като повишават яснотата и контрастността на образите. На пазара има голямо разнообразие от формули с лутеин и зеаксантин. Сред най-използваните са Lutamax Duo, Ocuvit Lutein Fortе, Abo Pharma Abovisine и др.


  Тази седмица ви предлагаме богата подборка от капки и хранителни добавки за очи с отстъпка от 10 до 50%. Поръчайте!