Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Хиалуроновата киселина и пълноценната грижа за кожата 12.06.2019

  Хиалуроновата киселина и пълноценната грижа за кожата

  Хиалуроновата киселина е неизменна част от съвременната козметика. Дължи популярността си на свойството да привлича и задържа хилядократно повече вода от собственото си тегло. Тя е предпочитано средство за запълване на бръчки и скулптриране на формите на лицето – устни, скули и др.

  Какво представлява хиалуроновата киселина

  Хиалуроновата киселина е глюкозаминогликан, срещащ се в междуклетъчното пространство на организма. Присъства в изобилие в синовиалната течност и ставния хрущял (съединителната тъкан), в очите и сърдечните клапи. Повече от половината от нея е съсредоточена в кожата, като осигурява еластичността и гладкостта ѝ. Ежедневно поне една трета от хиалуроновата киселина в тялото се разпада, губи и обновява.

  Видове хиалуронова киселина в козметиката

  Често в листовките на качествените козметични продукти се говори за високомолуекулна хиалуронова киселина и за нискомолекулна. Каква е разликата?

  Принципно този глюкозаминогликан е с високо молекулно тегло и дълга верига, което пречи на проникването му през кожата, както и на усвояването му през стомашно-чревния тракт. Въпреки че овлажнява повърхностния слой и го пази от прекомерна загуба на вода, високомолекулната хиалуронова киселина не прониква в дълбочина и действа по-слабо от желаното.

  С развитието на технологиите вече е възможно дългата верига да се разкъсва на фрагменти с много по-ниско молекулно тегло. Те успяват да проникнат в дълбоките кожни слоеве и не само ги хидратират, но и подтикват собственото производство на колаген.

  Добрите козметични продукти съчетават и двете форми на хиалуронова киселина, което значително повишава очакваните ползи. Сред тях са дълбокото хидратиране и стимулиране на обновяването и стягането на кожата плюс повърхностно овлажняване и надеждна защита от загуба на влага.

  Krauterhof Hyaluron – ефективната немска козметика

  Krauterhof Hyaluron е козметична серия на баварския производител Asam. Тя е базирана на двете форми на хиалуронова киселина – с ниско и високо молекулно тегло. Към тях са добавени натурални растителни екстракти, масла и минерали.

  Задачата е дълбокото овлажняване и подхранване на кожата, защитата ѝ от стрес, от агресивните влияния на климатичните условия и околната среда.

  Ефектът е освежаване и активиране на регенеративните процеси, запълване на фините бръчки и линии, забавяне на остаряването ѝ. Продуктите за дневна употреба имат филтри срещу UVA и UVB лъчи.

  „Кройтерхоф хиалурон интензивен серум“

  За впечатляващия си ефект „Кройтерхоф хиалурон интензивен серум“ разчита не само на хиалуронова киселина с ниско и високо молекулно тегло, но и на:

  • сквален – съединението е част от хидролипидната мантия на кожата, която осигурява бариерно-защитните ѝ функции, подкрепя клетъчното здраве и така забавя стареенето;
  • вещества увеличаващи аквапорините – всъщност, аквапорините са микроканалчетата, които осигуряват пренасянето на вода на клетъчно ниво в дълбоките кожни слоеве.
  • урея, силиций, натурални растителни екстракти.

  Кройтерхоф хиалурон мицеларен разтвор 3 в 1

  Мицеларната вода за почистване и дегримиране отдавна не е новина. Вероятно и вие имате опит с продуктите, съдържащи хидрофилни и липофилни мицели. Те почистват нежно и безкомпромисно всякакви замърсявания и тежкия грим.

  Специфичното за „Кройтерхоф хиалурон мицеларен разтвор 3 в 1“ на баварската компания Asamе комбинацията от хиалуронова киселина, пантенол, глицерин и бетаин. Така докато почиствате кожата си, вие подпомагате овлажняването ѝ и способността ѝ да задържа водата, насърчавате регенерацията и се грижите за здравето и младостта ѝ.

  Поръчайте сега подходящия продукт на „Асам кройтерхоф хиалурон“ с 20% отстъпка!