Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Интимна хигиена при специални случаи 19.08.2016

  Интимна хигиена при специални случаи
  Възпаленията и неблагополучията в интимната област за много хора продължават да са тема-табу. Те не говорят за това, не търсят помощ или го правят, когато положението е станало нетърпимо. Няма смисъл да се измъчвате от криворазбрано приличие и деликатност. Интимната област, като всеки друг орган, се възпалява, боледува, има нужда от помощ. По-добре я потърсете навреме.

  Интимната хигиена като профилактика

  Разбирана като неколкократно измиване със сапун, хигиената носи по-скоро проблеми. По-добре се мийте с чиста, приятно топла вода, отколкото да ползвате сапун. Той изсушава лигавицата и кожата. Алкалният му характер нанася поражения върху киселинността на физиологичното рН и полезната микрофлора.

  Когато се чувствате комфортно, нямате никакви оплаквания и отклонения от обичайното, наистина може да се миете и само с вода, без никакви промивки. Но ако все пак мислите, че имате нужда от измиващо средство, изберете специализиран продукт, чиято формула е съобразена напълно със спецификата на интимната област.

  Има моменти – особено през лятото, в които усещате неразположение, сърбеж, парене без явна причина. Появява се бяло течение, често придружено с лоша миризма. Необходими са ви продукти, създадени да спрат този дискомфорт.

  Серията „Иделин белиема“ на „Валмарк“

  Тя съдържа три продукта, които покриват необходимостта от цялостна грижа в ситуации на неразположения, гъбични и бактериални инфекции, влагалищни възпаления и течения, сърбеж и неприятна миризма, след лечения и оперативни намеси.

  •   „Иделин белиема“ – интимен гел е предназначен за нежно, щадящо измиване на интимната област всеки ден. Той съдържа меки миещи съставки, борна и млечна киселина за поддържане естествената киселинност на лигавицата на влагалището. Обогатен е с хиалуронова киселина, която има добри хидратиращи свойства. Формулата му съдържа витамин Е, провитамин на витамин В5 и екстракт от алое, който омекотява и успокоява сърбежа.

  Важна съставка на интимния гел са и вложените специални пребиотици α-олигогликани BioEcolia, които подкрепят развитието на типичната за интимната зона микрофлора. Не го използвайте за промивки.

  •   „Иделин белиема“ – вагинални таблетки използвайте при сърбеж и течение с неприятна миризма, неразположения и възпаления. Те едновременно осигуряват превенция срещу инфекции на влагалището и възобновяват бактериалния баланс. Препоръчителни са след лечение на гинеколоични заболявания и инфекции (трихомони, микоплазма, бактерии, гъбички и др.).

  Всяка таблетка се състои от 500 милиона CFU Lactobacillus acidophilus и 15 мг млечна киселина. Поставя се навътре във влагалището преди сън и до няколко минути се разпада, като освобождава млечната киселина, осигуряваща благоприятна среда за развитие на лактобацилите. Така възстановява нормалното физиологично рН и защитната микрофлора.

  •   „Иделин белиема“ – интимен крем действа меко и успокояващо при възпаления и сърбеж, при инфектиране с бактерии или/и гъбички ликвидира неприятния мирис. Прилага се след измиване и при нужда можете да намазвате няколко пъти на ден.

  Действа добре при раздразнена лигавица и кожа, независимо от причината за това.

  Продуктите от серията ще са ви полезни и поотделно. За максимален резултат обаче ги прилагайте заедно. Още повече, че сега можете да ги имате с 30% по-евтино.