Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Искате ли здрави и бели зъби 18.01.2016

  Искате ли здрави и бели зъби

  Малцина са щастливците, които не знаят как боли зъб. Всички останали настръхват само при споменаване на думата „зъбобол”. Едно от най-масовите страдания е гингивитът, който постепенно преминава в пародонтит, водещ пряко към необходимостта от протези.

  Гингивит и пародонтит – какво представляват и какви са признаците

  Гингивитите са възпаления на тъканите около зъбите. Опасното при тях е, че няма симптоми. Заболяването се развива бавно и безболезнено. Първият забележим признак е кървенето при миене на зъбите, при опит да се отхапе от твърда храна – примерно – ябълка. Постепенно венците стават лъскави и червени, може да са чувствителни при докосване. В тях се отварят „джобове”, в които се набира зъбна плака и зъбен камък. В острите случаи се отделя гной. Появява се лош вкус в устата и лош дъх.

  Нелекуваните гингивити водят до пародонтит. Това е болест, атакуваща апарата, придържащ зъба. Проявява се с трайно отлепване и атрофиране на венеца, отдръпването му и оголването на зъбите, разклащането и падането им.
  Съпроводена е с неприятни преживявания, болка, влошаване на храненето, необходимост от протезиране.

  Лечими ли са гингивитите и пародонтитът

  Ако вземете сериозни мерки още при първите белези на гингивита – първите прокървявания, той в повечето случаи е обратим. В напредналата му фаза и вече проявен пародонтит, процесите могат да бъдат забавени, но не и спрени.

  Затова веднага, щом забележите кървене от зъбите и то не отшуми за няколко дни, потърсете помощ от зъболекаря си. Още по-добре, е ако изобщо не се стигне до подобни прояви. Достатъчно е да се миете поне два пъти дневно с качествена паста, да ползвате конци за зъби, да поддържате добра устна хигиена и да посещавате зъболекарския кабинет минимум два пъти в годината.

  „Лакалут” – продукти за уста

  Серията продукти „Лакалут” включва пасти за зъби, вода за уста, четки. Те имат 90 годишна история. Известни са с това, че повлияват благотворно зъбите, като
  •   богатите им на флуориди съставки повишават здравината на емайла, реминализират пукнатините в него и началните лезии, водещи до кариеси;

  •   благодарение на хлорхексидина потискат развитието на зъбната плака и проявяват силна антибактериална и бактериостатична активност с много широк обхват;

  •   чрез включените алуминиеви съединения намаляват възпаленията на венците и свръхчувствителността, минимизират началните кариеси и придават допълнителна устойчивост на емайла.

  Във формулата на „Лакалут актив” са добавени вещества, подкрепящи и усилващи действието на активните съставки. Благодарение на това резултатът от стягането се усеща веднага, а кървенето спира още в първите няколко дни. Зъбите са добре поддържани, здрави и бели.

  „Лакалут актив хербал”

  Тя е разработена на базата на проверената от времето паста за зъби с добавка на букет от 8 подбрани билки:  лайка и мента, копър и звездовиден анасон, мащерка, салвия, смирна и евкалипт. Те са с изявено болкоуспокояващо, антибактериално и противовъзпалително действие, добри антисептици са. От векове се използват при зъбобол, кариеси и проблеми с венците, устната кухина, гърлото, костите и т. н.

  На практика предотвратяването на гингивита и пародонтита не изисква от вас нищо повече от нормалните ежедневни хигиенни грижи с качествени продукти.
  Стараем се да ви помогнем, като сега ви предлагаме ефикасната зъбна паста „Лакалут актив хербал” с отстъпка от 13%, а „Лакалут актив” – с отстъпка от 25%
  Поръчайте!