Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Как да активирате имунитета си и да се опазите от дихателни заболявания 22.01.2016

  Как да активирате имунитета си и да се опазите от дихателни заболявания

  Имунитетът е системата за сигурност на организма. Той е в постоянна готовност да посрещне външни нашественици или вътрешни заплахи и колкото по-добре си върши работата, толкова по-малко забелязваме работата му.

  Има ли сезонност в активността на имунната система

  Трудно бихме казали, че има време в годината, в което имунната ни система не е ангажирана. По-скоро сезонността във функциите й се изразява в различието на болестотворните агенти, които я активират, и условията, при които работи.

  За студеното време са особено характерни простудните заболявания, свързани с инфекции на дихателните пътища. Често те отминават след кратко неразположение, но се случва инфекцията бързо да слезе към дробовете и да предизвика продължително боледуване с вероятни усложнения.

  Затова, ако често боледувате, по-добре подкрепете имунната си система и й помогнете да ви защитава по-ефективно.

  Какво са полибактериалните имуностимулатори и с какво ще ви помогнат

  Това са модерни продукти, съдържащи така наречените „бактериални лизати” – комплекс от частици дезактивирани болестотворни микроорганизми, обезвредени по специални високо технологични методи. Внесени в организма, те стимулират имунната система да усъвършенства имунния си отговор и да активира производството на антитела всеки път, щом разпознае включените в препарата нашественици.

  Поради специфичния си механизъм на действие този тип продукти, мобилизиращи имунната система, не обременяват организма допълнително и не повлияват основните жизнени процеси.

  Полибактериален имуностимулатор, насочен към дихателната система

  „Респигард” е съставен от бактериални лизати от щамове, атакуващи най-вече дихателната система. Става дума за:
  •   Streptococcus pneumoniae,
  •   Streptococcus pyogenes,
  •   Klebsiella pneumoniae,
  •   Staphylococcus aureus,
  •   Propionibacterium acnes,
  •   Hаemophilus infliuenzae.

  Към тях е добавена коластра, която е уникален природен феномен. В нея, освен имунофактори, са открити витамини и фактори на растежа, ценни хранителни вещества и антитела. Тя има общо укрепващо действие върху организма като цяло и имунната система в частност.

  Това гарантира на продукта синергетична сила при активиране на имунитета както за справяне с най-типичните причинители на респираторни заболявания, така и за отпор при различни други заплахи.

  Той действа в няколко посоки: осигурява надеждна продължителна защита на дихателната система; намалява срока за боледуване и тежестта на болестните прояви; минимизира усложненията и рецидивирането на болестта.

  Как да приемате „Респигард”

  По принцип по-добрият вариант е да приемате този полибактериален имуностимулатор преди да се разболеете. По преценка на лекуващия ви лекар обаче, той може да ви го изпише за съпровождащо лечение към антибиотичната терапия.

  Понеже дихателната система е изложена на риск не само през един сезон, за трайни резултати е добре „Респигард” да се приложи по тримесечна схема. Пийте по 1 капсула на гладно 10 дни. После направете пауза от 20 дни – и така три месеца поред, освен ако лекарят ви не препоръча друго.

  Продуктът е предназначен за деца над 12 години.

  Понеже все пак зимата е най-рисковият период за простудни и заразни заболявания на дихателните пътища, точно сега ние ви осигуряваме „Респигард” с 35% по-евтино.
  Възползвайте се!