Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Как да подкрепите имунната система на децата 11.12.2020

  Как да подкрепите имунната система на децата

  Имунната система на децата е подложена на изключителни изпитания през зимата. Честите настинки, вирусните инфекции и грипът отслабват детския организъм и изчерпват витаминните му запаси. С наближаването на пролетта се задава времето на повишената физическа активност и пролетната умора. За да избегнете мъчителните прояви на астения, честа умора и липса на апетит у най-малките, вземете мерки още сега. Посъветвайте се с лекаря си и им осигурете хранителни добавки с витамини за дeца, в които задължително сe включват флуор и фолиева киселина.

  Защо точно витамини са необходими за имунната система

  Детският организъм е с все още с не напълно съзряла имунна система и затова е уязвим за всяка зараза, с която се окаже в контакт. От своя страна болестите допълнително го отслабват, а заедно с него – и имунитета.

  За нормалното си развитие хлапетата имат нужда от постоянен прием на витамини за деца в добре балансирано съотношение и специфични за всяка възраст дози. Макар че присъстват в организма в минимални количества, тези хранителни съставки изпълняват впечатляващи функции:

  • като антиоксиданти пазят клетките от увреждане и осигуряват благополучието им, пълноценния растеж и оптималните обновителни процеси;
  • те са регулатори на обмяната, гарантират ефективно енергийно производство, добро усвояване и оползотворяване на хранителните вещества;
  • играят ролята на ензимни кофактори, с което на практика се намесват в буквално всяка жизнена реакция.

  Затова когато те недостигат, страда не само имунната система. Появява се липса на апетит, повишена умора, нежелани състояния като астения, проблеми с когнитивното развитие, с развитието на костите и зъбите, с качеството на зрението и др.

  Какво трябва да съдържат формулите с витамини за деца

  За правилния растеж и развитие на децата е необходима фолиева киселина. Тя е ангажирана с функционирането и делението на клетките, с оформянето и съзряването на организма. Флуорът в правилната концентрация подкрепя здравите кости и зъби. Витамин Е е сред най-силните антиоксиданти и е условие за добрата работа на А и С. Витамин D3 е нужен не само на костите, но с липсата му се свързва рахитът при най-малките.

  Оптималният продукт с детски витамини, който подкрепя имунната система и общото здраве трябва да съдържа още С и А, важната витаминна група В комплекс, задължително и В12. Не може да се мине без К1 и биотин (Н).

  „Фрутдеп микс“, капки, и здравето на най-малките

  Това е мултивитаминен комплекс, който освен всички витаминни вещества, съдържа още флуор и  фолиева киселина. Препоръчителен е за профилактика и укрепване на имунната система и на организма като цяло. Особено полезен е при недоимъчни състояния, проявяващи се и като астения, сезонна психическа и физическа умора, липса на апетит, слабост и безсилие, след лечение с антибиотици и т. н.

  Витамините за деца на капки „Фрутдеп микс“ на „Ербозета“ позволяват лесно дозиране според различните възрасти – от бебешка до 10 години. Те ще ви дадат убедеността и спокойствието, че сте осигурили най-добрата грижа за децата си и сте подготвили организма им за срещата с последните зимни вируси и за проблемния преходен период между зимата и лятото. Потърсете ги при нас сега!