Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Кои типове добавки за отслабване са препоръчителни 21.06.2017

  Кои типове добавки за отслабване са препоръчителни

  Килограмите в повече към личното тегло нарушават добрата визия, накърняват самочувствието и са рисков фактор за редица сериозни заболявания. Независимо дали си го признават, или не, във всеки момент повечето от хората около вас, често и вие самите, се стремят да отслабнат.

  Класическият начин за отслабване

  Той е ясен: 

     •   намален калориен прием (по-малко храна),

     •   повишен енергиен разход (системна физическа активност). 

  Необходими са поне минимални познания за хранителния състав и качества на различните храни. Така ще можете да редуцирате приема на калории, без да се стигне до недохранване и дефицит на определени нутриенти – често следствие на драстичните диети. 

  Изисква се изключителна мотивираност, системност и постоянство, последователност и упоритост. Съблазънта да си хапнете от любимите сладкиши, пикантни колбаси и всякакви високоенергийни вкусотии е много силна. А за спорт, танци, физически занимания, гимнастика в къщи времето обикновено недостига.

  Хранителни добавки за отслабване

  Пазарът изобилства с подобни продукти. Рекламират ги като магическо хапче, което пиете според указанията, и се сдобивате с манекенска фигура. На практика това не се случва точно така.

  Предназначението на хранителните добавки е да направят по-поносим периода на намален калориен прием и да подкрепят усилията ви в борбата с килограмите. На опаковките и листовките им обикновенно е изписано, че работят в съчетание с физически натоварвания и ограничителен хранителен режим.

  Как да изберете добавки за отслабване

  Понеже изобилието на пазара е объркващо и вероятно ще ви е трудно да се справите сами, потърсете консултация с диетолог или с фармацевт. Гласувайте доверие на продукти на реномирани производители с ясно посочени съставки и произход.

  Сред най-търсените са тези, които

     •   Намаляват апетита и по естествен начин редуцират потребността от храна.

     •   Затрудняват усвояването на мазнините още в стомашно-чревния тракт и така предотвратяват натрупването им в мастните депа.

     •   Ускоряват метаболизма и енергийния разход на организма.

  „Калорекс КЛА“

  „Калорекс КЛА“ разчита на 500 мг стандартизирана конюгирана линолова киселина във всяка капсула. Съединението е известно с това, че въздейства силно върху мастните клетки по посока на намаляването им. Потиска успешно активността на ензима, който пренася мазнините към мастните депа, и така затруднява натрупването им. В същото време ускорява горенето на вече натрупаните и увеличава енергийния разход на организма.

  Конюгираната линолова киселина не само води до редукция на телесните мазнини, (а с това и на телесното тегло), но и на нивата на лошия холестерол и така намалява рисковете от атеросклероза. Тя оптимизира кръвната захар и подпомага контрола над метаболитния синдром и диабета и т. н.

  Продуктът е особено подходящ за употреба от спортуващи, защото съдейства за запазване и нарастване на мускулната тъкан.

  Сега ви предлагаме „Калорекс КЛА“ с 23% по-евтино

  „Зелено кафе“ на „Рамкофарм“

  Суровите кафеени зърна имат много важна съставка – хлорогенова киселина. Тя се характеризира със свойствата си да влияе ограничаващо на апетита, да ускорява метаболизма и да помага за намаляване на теглото. Хлорогеновата киселина е отличен антиоксидант, успешно се свързва със свободните радикали, като по този начин предпазва клетъчните мембрани, поддържа метаболитната хомеостаза и забавя стареенето. За жалост високите температури, необходими за изпичане на кафето, разрушават в голяма степен тези полезни киселини. 

  „Зеленото кафе“ на „Рамкофарм“ съдържа стандартизиран екстракт от зелени кафеени зърна с 50% хлорогенова киселина. То подобрява мускулния тонус и кръвообращението. С приема на две капсули на ден си осигурявате пълноценното им благотворно действие. 

  Този месец ви предлагаме „Зеленото кафе“ на „Рамкофарм“ с една четвърт по-евтино.