Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Моментален отпор на грипа 03.03.2016

  Моментален отпор на грипа
  Грипът е коварно заболяване. Започва като невинна настинка, а докато се усетите, вече ви боли цялото тяло, главата ви се пръска, едва дишате, тресе ви и горите. Кашлицата не ви дава мира, а позивите за повръщане ви изцеждат напълно. Освен това, дори когато болестта си отиде, не е сигурно дали не е оставила след себе си неприятни усложнения.

  Затова най-разумно е да вземете светкавично мерки веднага щом усетите неразположение.

  Варианти за първа помощ при грип

  Независимо дали сте поклонник на народната и източна медицина, на западния начин на лечение (с химически медикаменти) или на хомеопатията, препоръките са категорични и единодушни – трябва да се борите с вирусите в момента, в който усетите нашествието им.

  Опитът твърди, че ранното противодействие е почти еднакво успешно, независимо дали ще използвате билкови отвари и чайове, мед и чесън или продукти на базата на парацетамол. В повечето случаи болният започва с билки, но държи в джоба си и лечебното прахче.

  Сред най-популярните от хомеопатичните средства за ранно въздействие върху грипа е „Осцилококцинум”. Поради голямата му разпространеност и лесна достъпност хората пропускат факта, че той по определение е много различен от нехомеопатичните средства. Той е създаден не да потиска симптомите, а да ги засилва, действайки на принципа на подобието. Очаква се това да активира собствените защитни сили на организма и той да се справи сам с болестотворните нашественици.

  Състав и приложение

  Като изходно вещество в „Осцилококцинум” се използва пречистен автолизат от сърце и черен дроб на патица. Той е претърпял 200 кратно разреждане и енергизиране. Добавени са лактоза и захароза.

  Създаден е да се използва като профилактично средство срещу грип, за овладяване на заболяването още при първите пристъпи и за облекчаване при вече проявена клинична картина с мускулни болки, втрисане и температура.

  Съответна на различните цели, за които се използва „Осцилококцинум”, е и препоръчителната дозировка.
  •   За профилактика в рискови периоди ви е достатъчна по една туба (доза) седмично.
  •   При начални симптоми на грип – приемете една доза веднага  и после по една още 2 или 3 пъти на всеки 6ти час.
  •   При боледуване – сутрин и вечер по една доза.

  Опаковката е за един прием. Поставяйте глобулките под езика и изчаквайте да се разтопят напълно. При бебета под годинка потърсете консултация за дозировката, давайте им го разтворен в малко вода преди самия прием.

  Не го приемайте заедно с други лекарства.

  Прочетете внимателно листовката и ако имате проблеми с добавените лактоза и захароза, потърсете лекарска консултация или попитайте фармацевта си.

  Ще ви помогне ли „Осцилококцинум”

  В отговор на този въпрос могат да се водят дълги теоретични и мирогледни спорове дали и доколко лекува  хомеопатията. Но ако те не са ви интересни и искате просто надеждно средство за бърза помощ, по-добре проверете силата му сами.

  Има и пациенти, при които не действа, както може да се случи с всяко лекарство. Хората, които му се доверяват напълно, са много и той явно оправдава доверието им, щом го дават и на децата си.

  В началото на пролетта ние ви предлагаме „Осцилококцинум” с 20% отстъпка.