Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Натурално избелване на зъби 06.06.2018

  Натурално избелване на зъби

  Какво трябва да знаем за избелването на зъбите?

  Избелването е козметична процедура, целяща подобряване или модифициране на цвета на естествените зъби. То се осъществява с помощта на различни химични вещества, наречени избелващи агенти. Такива са водородният пероксид и натриевият перборат. Те биват под различна форма - лентички или най-често гелообразна форма.


  Добрият специалист зъболекар не е склонен да препоръчва лазерни лампи и гелове за избелване на зъбите и веднага би ви предупредил, че съществува опасност от разрушаване на емайла. Геловете за избелване съдържат преди всичко водороден прекис, който прониква в емайла на вашите зъби и окислява оцветителя. Някои от избелващите комплекси са от киселина – хлорен диоксид, който може направо да унищожи емайла и да направи зъбите ви много чувствителни към топло и студено, а впоследствие и много лесно податливи на оцветяване.


  Така избелването става направо като наркотична зависимост. След първото избелване на зъбите, няма начин да се спре, защото измененията в емайла са необратими, а в отделни случаи последствията могат да бъдат много неприятни.
  В крайна сметка избелването се дължи на химическо изменение на цвета, което не е препоръчително. Ако бъдем разумни и се придържаме към по-здравословни рецепти без участието на химия, ще имаме по-бавен резултат, но траен и истински. Дори при тях обаче не трябва да се забравя, че лигавицата в устната кухина трябва да бъде напълно здрава и да няма никакви инфекции.


  Именно за това ние препоръчваме използването на натурални и органични продукти, които нямат основни химически съставки. В интернет има огромно количество домашни рецепти, които са напълно здравословни и спомагат за натуралното и здравословно избелване на вашите зъби (премахването на плаката, която прави зъбите ви по-тъмни).


  Но всички знаем колко трудоемко и времеемко е намирането на конкретните съставки и създаването на рецепта/смес, която да ни даде резултати.
  Именно за това продуктът Nutriwhite бе създаден - напълно органичен и здравословен продукт, който избелва вашите зъби без да нарушава емайла им. И най-важното - може да бъде използван в домашна обстановка, спестява време и дава видими резултати още на първата седмица. Може да намерите продукта в аптеките ни, или в сайта ни.

  Нашият екип не препоръчва използването на продукти с основа химически съставки. Погрижете се за вашето здраве, като използвате натурални продукти.


  Това е списък с ТОП 10 причини за чувствителност на зъбите според специализирано изследване на американската асоциация на стоматолозите:
  1. Прекомерна сила при четкане на зъбите
  2. Консумация на газирани напитки и киселинни храни
  3. Постоянното стискане на зъбите
  4. Ежедневното използване на избелващи пасти за зъби
  5. Използването на вода за уста с алкохол в състава
  6. Заболяване на венците (най-често гингивит)
  7. Натрупване на плака и зъбен камък
  8. Стоматологични процедури (вадене на зъб, запълване на канал и др.)
  9. Микро пукнатини в зъба
  10. Поява на мини кариеси около стари пломби


  #1 - КОЛКО НАТУРАЛЕН Е NUTRIWHITE И КОЯ Е НЕГОВАТА ГЛАВНА СЪСТАВКА?
  - 100% натурален без никакви добавени химикали. Главната му съставка е черупка от кокосов орех, която се изгаря и препработва по специална формула до формата на черен прах (активен кокосов въглен).
  100% натурален, пречистен и окислен въгленов продукт, разработен без никакви добавени химикали, с единствената цел безвредно да избели и полира усмивката Ви. Въгленът е естествен антимикробен агент, който ще извлече токсините и неприятните мазни наслагвания по вашите зъби. Едновременно с това ще освежи и заздрави устната кухина и венците.


  Допълнителни ползи:
  1. Въгленът извлича токсините от цялата ви устна кухина.
  2. Регулира нивата на pH, които за от изключително значение за здравите зъби и венци.
  3. Извлича неприятните мазни натрупвания по зъбите.
  4. Помага за намаляването на плаката и образуването на зъбен камък.
  NutriWhite може да се използва колко пъти искате без ограничения, като една опаковка от 30 гр. стига за приблизително 120 измивания. (сутрин и вечер в рамките на 2 месеца)
  *без добавени химикали
  *без агресивен перокис
  *без вредни UV облъчвания
  *без зъболекари


  #2 - КАКЪВ Е СРОКЪТ НА ГОДНОСТ НА ПРОДУКТА NUTRIWHITE?
  - Срокът на годност е 6 месеца, тъй като продуктът е напълно натурален и без начилие на химикали. За максимум ефект, продуктът да се пази на сухо място и далеч от вода, за да се избегне сгъстяване на самия прах.

  #3 - КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИЯ АКТИВЕН ВЪГЛЕН И NUTRIWHITE? Oбикновеният активен въглен на хапчета (или друга форма) в аптеките е различен от NutriWhite. Tой е с различно качество и с различен размер на частиците (mesh size) от въгленовата пудра на NutriWhite, което означава, че ако използвате активен въглен на хапче, е много вероятно да предизвикате надраскване на емайла на своите зъби!
  Въгленовата пудра на NutriWhite е неколкократно филтрирана и окислена фармакопейна въгленова пудра. Обикновеният активен въглен е с много по-едри частици, които не могат да се използват при четкане, тъй като ще надраскат емайла.
  Също така обикновеният въглен не е окислен, което е основно свойство при избелването на зъбите. В NutriWhite има натурален екстракт от мента, който да подобри вкусовите качества на продукта.
  Въгленовата пудра на NutriWhite преминава през високо-топлинна обработка в присъствието на специален газ, който повишава допълнително порьозността му и способността да абсорбира и премахва натрупвания от плака и петна от храна и напитки.
  Въгленът се третира в контролирана среда под налягане, при температури между 200 и 600 градуса. След това средата се третира с кислород, за да се изгорят излишните газове и да се създаде неразпрашаема пудра.

  #4 - КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМ NUTRIWHITE, ЗА ДА ВИДЯ ЕФЕКТ?
  - Ефектът от използването на продукта се вижда още на първата седмица. Препоръчителното използване е 2 пъти на ден (сутрин и вечер) преди измиването на зъбите с паста за зъби.
  Тъй като продуктът действа, препоръчваме да се направи снимка на зъбите преди първоначалното му използване. В края на първата седмица може да се направи снимка, която ще покаже положителния ефект от неговото използване - по-бели зъби.

  #5 - МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ДЕЦА, БРЕМЕННИ ИЛИ КЪРМЕЩИ ЖЕНИ?
  - Да! Продуктът е напълно безвреден и безопасен и може да бъде използван от деца, бременни и кърмещи жени.
  За децата черният ефект от използването на продукта прави миенето на зъбите по-забавно. 100% натуралните съставки и липсата на каквито и да било химикали дава възможност на бременните и кърмещи жени да се погрижат за своята ослепителна усмивка.
  Въпреки това, нашият екип знае, че всеки човек е различен. За това ние винаги препоръчваме да се консултирате с вашия личен лекар преди употребата на какъвто и да е продукт.

  #6 - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРОДУКТЪТ ДА НАВРЕДИ НА МОИТЕ ЗЪБИ, ВЕНЦИ И ЕМАЙЛ?
  - Не! Съставките на продукта са напълно безвредни и тяхната цел е напълно натурално да избелят вашите зъби без нарушаването на тяхното здравословно състояние. Съставките подпомагат заздравяването на венците, премахването на плаката и петна от кафе, вино и други напитки. Също така забавят появата на зъбен камък и други дентални проблеми (в зависимост от състоянието на клиента)