Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Още малко време за отслабване до отпуската 01.08.2016

  Още малко време за отслабване до отпуската
  Имало е времена, в които на почит са били пищните дами. До скоро анорексичния тип манекенки предизвикваха всеобщо възхищение и безброй лични драми на незрели девойчета.

  Днес като че ли във фокуса на представите за красиво е тялото с нормално за ръста тегло, стегнато, без излишни килограми и броящи се ребра. Безспорен принос към реалистичните критерии имат категоричните научни доказателства за здравословните вреди както от прекалено високото тегло, така и от прекалено ниското.

  Въпреки това затлъстяването обхваща все по-голям процент от населението и ако се огледате, някъде около вас със сигурност се вижда поне един човек, надхвърлил полагащите му се за ръста и възрастта килограми. А ако виждате този човек в огледалото, със сигурност положението не е за подценяване.

  Диетите – тотално отричани или тотално възхвалявани

  И двата подхода са определено погрешни. Когато сте с 2-3 килограма над индивидуалната си норма, придържане към ограничителна диета за известен период – определено по-дълъг от една-две седмици, ще даде добър резултат.

  Ако имате натрупано доста излишно тегло, само с диети няма да се мине и по-скоро чрез тях ще влошите положението, отколкото да се измъкнете от тлъстините. Дори най-драстичните методи, които топят бързо килограмите, ще ви оставят с отпусната увиснала кожа и разклатен метаболизъм, който с прекратяване на диетата бързо ще възстанови загубеното, дори със запас отгоре.

  От значение е и времето, в което сте с наднормени килограми. Говорим ли за моментните колебания около големите празници, то тогава със сигурност по-строгият хранителен режим и намаленият калориен прием за кратък период ще ви върнат към обичайната форма. Но ако сте били с това тегло месеци и години наред, не разчитайте на гладуването изобщо.

  Човешкият организъм обича постоянството и се стреми да го поддържа не само като вътрешна среда (хомеостаза), но и като общо състояние и връзки с външния свят. Колкото по-дълго сте поддържали една определена форма, толкова по-силно се стреми  организмът ви да се върне към нея при моментни колебания. Това, плюс стремежът му да се запасява усилено след всеки период, през който по някакви причини приемът на хранителни вещества е бил ограничен, довежда неумолимо до познатия „йо-йо-ефект“.

  И все пак, влизането в норма е възможно

  Освен ако не страдате от обменно заболяване, което е друга тема, можете да нормализирате теглото си. Въпросът е да сте достатъчно мотивирани, за да промените живота си. Необходими са ви
  •   интензивна физическа активност – от спорт и танци до чистене на пода;

  •   балансирано хранене – с достатъчно като количество и качество хранителни вещества, но с редуциран калориен прием;

  •   хранителна добавка, която не се намесва в биохимията на тялото и блокира мазнините преди още да са навлезли в кръвта;

  •   много упоритост и постоянство, докато научите организма си, че това са новите условия, при които ще функционира и той приеме, че е така.

  Щадящите хранителни добавки за отслабване

  Продуктите, които проявяват своето действие още в червата, без да променят биохимичните реакции на обмяната, стават все по-популярни. При тях възможността за странични ефекти е минимизирана, освен ако не сте алергични към съставките им. Те блокират усвояването на до една трета от приетите мазнини, нормализират нивата на кръвната захар, повлияват лошия холестерол и т. н.

  Така подкрепят усилията ви да контролирате теглото си чрез намален калориен прием, като ги правят по-лесно поносими и по-резултатни.  

  Ако ви трябва още малко, за да влезете в банския от миналата година преди да заминете за морето, те ще са чудесна помощ.

  Предлагаме ви сега „Либрамед” на „Абока“, 138 таблетки, с 25% отстъпка и Doppelherz system fettbinder, 60 таблетки с 20% отстъпка.