Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Осигурете си надеждна защита срещу болка и температура 02.11.2015

  Осигурете си надеждна защита срещу болка и температура

  Вярно е, че за всяко притеснително състояние, отклоняващо се от нормалното, е добре да се консултирате с лекар, вместо да се самолекувате. Но има болки – следствие на инциденти или на преумора, за които е ясно, че не изискват системно лечение с тежки медикаменти. При тях ви е необходима почивка и продукт за облекчаване на болезнените усещания.

  „Упсарин” – един от най-популярните аналгетици и антипиретици

  Вероятно знаете, че една таблетка „Упсарин”, разтворена във вода, действа отлично при започващи простуди. Но действието му съвсем не се изчерпва само с това.

  „Упсарин” съдържа във всяка от своите ефервесцентни таблетки 330 mg ацетилсалицилова киселина и 200 mg аскорбинова киселина. Става дума в същност за комбинация между добре познатите ви аспирин и витамин С.
  Всяка от двете съставки има своя дял за действената сила на „Упсарин”.

  Ацетилсалициловата киселина (аспирин)

  Това е едно от най-добре познатите и използвани нестероидни противовъзпалителни средства. Тя е периферен аналгетик и антипиретик.
  Най-често се прилага при главоболие, ставни и мускулни болки, зъбобол, болезнена менструация и т. н. Неоценима е за симптоматично облекчаване при различни болести, придружени с болка.

  Притежава още противовъзпалителни свойства и сила да понижава температурата. Това й отрежда важно място при стопирането на започващи инфекциозни и простудни заболявания, грип, болно гърло и леки възпалителни процеси от всякакъв вид .

  „Упсарин” има всички изброени достойнства на ацетилсалициловата киселина, но е много повече!

  Аскорбинова киселина – витамин С

  Няма начин да не знаете за ползите, носени от витамин С. Той е отличен антиоксидант и в съдружие с витамини А и Е има невероятна мощ. Активира и мобилизира белите кръвни телца на имунната система, с което усилва устойчивостта й.
  Безусловно необходим е за изработването на колаген, който пък изгражда всички видове съединителна тъкан в тялото ви. Това ускорява заздравяването на рани и всякакви нарушения на кожата, допринася за еластичността й и добрия й вид.
  Грижи се за добрата работа на мозъка и нервните тъкани. Благоприятства пълноценното усвояване на желязото и калция.
  Полезен е за сърдечно-съдовата система и т. н.

  Ефервесцентните таблетки „Упсарин” – залог за здраве

  Съвместното действие на ацетилсалициловата и аскорбиновата киселина осигурява мощна защита срещу възпалителни процеси, болка и температура. Разтворени предварително във вода, съставките се усвояват бързо, действат заедно и осигуряват ефективно преодоляване на симптомите, носейки облекчение.

  Ако приемете „Упсарин” още щом усетите неблагополучие и дискомфорт на дихателните пътища или болка и температура, вие можете да разчитате на бързо облекчение и възстановяване на добрия тонус и самоусещане.

  Сега, в началото на зимата, ние ви осигуряваме разтворимите таблетки аспирин и витамин С с 23 процентно намаление на цената.

  Задължително е, ако няма изрично предписание от лекаря ви, да следвате стриктно дозировката и начина на приемане, описани в листовката към продукта.
  Обърнете внимание на това, че една таблетка съдържа 485 mg натрий.
  Ако за вас е противопоказен аспиринът, не бива да приемате и „Упсарин”.
  Помнете също, че аспирин не се дава на деца.