Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Подгответе се за зимния сезон 03.10.2015

  Подгответе се за зимния сезон

  Познавате ли имуностимулаторите

  Лятото и отпуските свършиха. Задава се зимата – с много работа, студена, мрачна и с изобилие от заразни болести. Това е времето на най-голямо изпитание за имунитета ви. Затова се погрижете и го подкрепете отсега. Необходимо ви е качествено и балансирано хранене, повече движение на открито, положителни преживявания и допълнителен прием на специфични активни вещества, които ще укрепят организма ви като цяло и работата на имунната ви система в частност.

  Имуностимулатори – за какво са ви

  Точно както подсказва името им, това са продукти, стимулиращи работата и укрепването на имунитета ви, а от там и на общото ви здравословно състояние. Те са композирани от активни съставки, доказани и изпитани в практиката и от медицинската наука. Повечето от тях имат натурален произход, преобладаващо растителен, и се извличат от билки с хилядолетна слава.

  Те повишават жизнеността и здравето на клетките на имунната система, водят до нарастване на броя и активността им при разпознаване на нашествениците или заплахите, идващи от вътре. Оптимизират способностите им да ги белязват и неутрализират с минимум щети за организма. Повлияват благоприятно общата функционалност на имунната система и адекватното й поведение.

  Имуностимулатори на растителна основа

  Това са вероятно най-старите известни средства за укрепване на собствените защитни сили на организма.

  Сред първите по сила растения, използвани с тази цел, е ехинацеята. Древните оползотворявали всичко – корените, стъблото и цветовете. Разчитали на нея при борба с инфекциите, кожни проблеми, болезнени зъби и стави, възпаления и т. н. Съвременните изследвания установяват, че нейните съставки повишават активността на макрофагите – клетките в тялото, които унищожават разпознатите като заплаха чужди или свои клетки – примерно – туморните. Същевременно влияят стимулиращо на имунитета като цяло, засилват ефективността му, последващите заболявания са по-кратки и по-леки.
  В същото време билката действа пряко върху вирусите и бактериите, като успява да минимизира щетите от тях, да спре размножаването им и да убие някои щамове.

  Котешки нокът отдавна е доказал способността да обновява и заздравява имунната система. Използва се при хронична умора, артрити, дихателни проблеми, възпаления, за по-бързо зарастване на рани. Успешно се прилага при болестта на Алцхаймер и при храносмилателни проблеми. Антивирусните му свойства дават надежда за добро повлияване на СПИН.
  Повишава броя на левкоцитите. Правят се изследвания, свързващи билката с тумороподтискащи свойства и влияния върху възстановяването на нарушени участъци ДНК.

  Черен бъз е билка, смятана за супер растение. На практика няма система в организма, която тя да не повлиява благотворно. Използва се за нормализиране обмяната на веществата, при тежки заболявания на дихателната система като пневмонии и туберколоза, при възпалителни процеси в бъбреците и цялата отделителна система. Стимулира общите съпротивителни способности на организма и действа противотуморно.

  „Абока имуномикс плюс”

  Този продукт на италианската компания обединява силата на трите билки и чрез синергетичното им действие събужда и укрепва имунитета ви. Съставките му са изцяло натурални и произведени при съблюдаване на строги стандарти.
  Предназначен е за възрастни и е особено подходящ за прием през преходния период, С него ще се подготвите за една по-лека  и спокойна зима.
  Точно сега ние ви осигуряваме „Абока имуномикс плюс”, 50 таблетки с 20% отстъпка.