Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Преходните периоди и изострянето на ставните болки 19.03.2017

  Преходните периоди и изострянето на ставните болки
  На прехода между зимата и пролетта времето е нестабилно, често вали, температурните разлики са големи, атмосферното налягане е променливо. Това провокира хроничните заболявания – особено ревматоидните и артрозните.

  Живот със ставни болки

  Ставните болки най-често са резултат от дегенеративни заболявания и нелекувани травми, които причиняват възпалителни процеси в ставата и бавно я разрушават. Когато болката се хронифицира, подвижността започва да се ограничава, обезболяващите стават ваш постоянен спътник. Като щадите болното място, постепенно променяте и изкривявате стойката си. Критичните преходни периоди между студените и топлите сезони обострят болките, правят ви нервни и затрудняват общуването. Променя се цялостният ви начин и качество на живот.

  При ставни болки не разчитайте само на обезболяващите. По-добре се консултирайте с лекаря си и започнете приемане на хранителни добавки, които ще доставят необходимите вещества за максимално възстановяване на хрущялната, съединителната и костна тъкан. Това не само ще намали болките, но ще забави или дори ще спре заболяването и ще промени перспективите му.

  Добавки за подобряване състоянието на ставите

  Колагенът е специфичен белтък с широко присъствие в организма. На него се падат между 25 и 30% от всички протеини. От особена важност е за хрущялите и съединителната тъкан, за кожата. Неговите фибри образуват своеобразна мрежа, която осигурява еластичността и гъвкавостта на тъканите. Организмът забавя собственото производство на колаген с напредването на възрастта. Това влошава не само състоянието на кожата и ноктите, а на всички тъкани. Липсата му улеснява дегенеративните процеси, хрущялът започва да се разрушава, ставите – да болят и да стават трудно подвижни.

  Тогава е необходимо да приемате допълнително колаген. Препоръчителни също са и хондропротективни терапии, които включват  витамин С, глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат.

  "Mega Collagen 5000"

  Продуктът е в течна форма. В него са добавени витамини С, В5, В6 и хиалуронова киселина. Усвоява се бързо на близо 98 – 100%. Комплексната формула осигурява на първо място поддръжка и заздравяване на ставите. Подобрява състоянието на съединителната тъкан, кожата и придатъците й (коса и нокти). Възстановява еластичността на тъканите и оптимизира функциите им. Пази и стимулира нарастването на мускулите. Общото действие на "Mega Collagen 5000" активира регенериращите процеси, укрепва здравето и забавя стареенето .

  Bongen – 10 мл х 10 ампули

  Той ви доставя биоактивни вещества, определящи за нормалното функциониране на ставите, състоянието на костното вещество и кожата. Във всяка ампула, предназначена за пиене, се съдържат 1000 мг хидролизиран колаген II, 50 мг хиалуронова киселина, никотинамид (витамин В3), витамин С и витамин D. Освен, че осигурява лесен за усвояване колаген, Bongen – 10 мл х 10 ампули има добра антиоксидантна сила и стимулира собственото производство на колаген, улеснява усвояването на калция и фосфора.

  Doppelherz – за стави плюс витамин С

  Продуктът е разработен за нормализиране работата на опорно-двигателната система. Той е показен при травми и интензивни физически натоварвания. Активира собственото производство на колаген, поддържа в добро състояние костите, хрущялите и ставите. Doppelherz – за стави плюс витамин С съдържа глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, витамин С и мед. В опаковката са 30 капсули. Приемайте по 1 до 2 на ден. Не ги дъвчете.

  Посрещнете пролетта в добра кондиция, без ставни болки и затруднена подвижност.