Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Природната победа над настинките и грипа 08.01.2019

  Природната победа над настинките и грипа

  Хомеопатия срещу грипа и настинките

  В разгара на зимата в очакване на грипа вероятно вече сте се сблъскали с настинка или вирусни инфекции. Те понякога отминават леко и не ви се налага да стигате до лекар и по-сериозно лечение. Но понякога симптомите бързо се задълбочават и започвате да приемате капки и сиропи, таблетки и прахчета – за всеки симптом по нещо. Резултатът често е обезкуражителен. Затова пък има модерни хомеопатични лекарства, които действат безотказно, приети в самото начало на заболяването.

  Хомеопатията - „лекуване с подобно“

  Вероятно сте чували за хомеопатията и за нейния принцип „лекуване с подобно“. Това означава, че хомеопатичното лекарство не цели да потисне симптомите, а да усили реакцията на организма към тях. Като мобилизира защитните му сили, хомеопатичният продукт осигурява бързо и ефективно справяне с инфекцията в началната ѝ фаза.

  Самите лекарства се получават след многократно разреждане на животински, растителни и минерални субстанции. Затова се смята, че хомеопатичният препарат не може да ви навреди.

  Принципно, хомеопатичното лечение – особено с класическите моно препарати – е  индивидуално и се назначава след обстоен преглед и беседа със специалист. Но има и модерни комплексни формули, които са предназначени за леки, масово проявяващи се неразположения, настинки, вирусни инфекции.

  „Инфлуцид“ - природната победа над настинките и грипа

  „Инфлуцид“ е много популярен комплексен хомеопатичен продукт. Може дори да сте го приемали, без да сте обърнали внимание, че е хомеопатичен. Състои се от 6 утвърдени съставки: Аконитум (Aconitum), Бриония (Bryonia), Еупаториум перфолиатум (Eupatorium perfoliatum), Гелземиум (Gelsemium), Ипекакуана (Ipecacuanha), Фосфорус (Phoshorus).

  Аконитумът се справя ефективно с първите прояви на инфекциите на дихателните пътища, дори когато сред тях е и високата температурата.

  Фосфорус е прицелен към стабилизиране на имунитета и по-кратко боледуване. Ефективен е при облекчаване на главоболие и невралгии при хронични дихателни проблеми, слабост и изтощение.

  Ипекакуаната пък размеква и втечнява сгъстените лепкави секрети и улеснява прочистването им.

  Брионията е препоръчителна при състояния на сух бронхит и мъчителна кашлица.

  Гелземиумът помага при болно гърло, синузити, грип и настинка и съпровождащите ги болки в мускулите, главоболие, умора и отпадналост и т. н.

  Еупаториум перфолиатум е обичаен при лекуване на дихателни инфекции и грип.

  Действие и ефективност на „Инфлуцид“

  Съставките на „Инфлуцид“ му осигуряват широк спектър на действие и отлична ефективност. Той е създаден за деца над 1 година. На практика няма нежелани ефекти. Подходящ е за бременни и кърмещи жени. Сред основните му свойства са:

  • облекчаване на симптомите, съпровождащи настинките и грипа – отпадналост, хрема, главоболие, болки в мускулите, температура, кашлица и т. н.;
  • съкращаване на боледуването и ускоряване на възстановяването;
  • стабилизиране на имунитета и укрепване на собствените защитни сили на организма.

  Как да приемате „Инфлуцид“

  „Инфлуцид“ можете да приемате като профилактично средство – 3 пъти дневно по 1 таблетка за 1 месец.

  Ако боледувате често, подкрепете имунната си система, като вземате 2 пъти по 1 таблетка поне 6 до 8 седмици.

  По време на острата фаза на грип и настинка децата над 1 година могат да вземат до 8 таблетки на 24 часа, а всички над 12 г. – до 12 таблетки на ден. След това поне още седмица пийте три пъти дневно по 1-2 таблетки. Не прекъсвайте по-рано лечението, за да не рецидивира болестта.

  Осигурете си „Инфлуцид“ този месец на цена, с 20% по-ниска от обичайното!