Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Слънцезащита за края на лятото 09.08.2016

  Слънцезащита за края на лятото
  Лятото преваля. След месец ще започнете да се стягате за работа, за училище. От почивката ще останат само спомени. И понеже те ще ви топлят цяла година – до следващото лято, не ги помрачавайте с болка, изгоряло, силно зачервено тяло, мехури, които се пукат, и кожа, която пада на парцали.

  Как изгаряте

  Неусетно. И въпреки че всеки има поне по един спомен за слънчево изгаряне, твърде често силата на слънцето се подценява. Само да свършите това или онова, само да отидете за кафе или да се потопите за миг във водата – съберат ли ви се повече от  петнайсетина минути на открито без защитен продукт, започвате да усещате силата на лъченията. Достатъчен ви е половин час, за да се сдобиете със сигнален червен цвят и смъдяща, опъваща кожа – особено ако сте по-светли.

  Да, по-късно червеното става приятен загар, но твърде често на изгорените места се появяват пигментирани петна, а стресът тялото ви помни дълго и в по-късни години може да му даде израз с неопластични образувания.

  Не оставайте на слънце без фотозащита

  Няма значение дали сте на морския бряг, край градския басейн, в планината, на улицата или в собствения си двор. Щом има ярко слънце, независимо от температурата навън, използвайте специализирана козметика. Помнете, че светлинната радиация е доста силна и това, че сте под чадъра, смекчава нещата, но не е сто процентова защита.

  Следвайте упътванията, дадени на опаковката на всеки продукт – нанасяйте го около 30 минути преди излагане на слънце, подновявайте го според указанията или след всяко влизане във водата. Навикът да се оставяте да ви суши лекият повей на вятъра или слънцето може да е приятен, но е вреден. Капчиците вода по кожата ви действат като миниатюрни лупи и усилват чувствително силата на лъчите, което пък ускорява и концентрира вредния им ефект.

  Особено беззащитна е деликатната детска кожа. Затова научете детето си отрано, че слънцето може да е и опасно, и е по-добре да тича навън по фланелка. А на плажа – задължително намазано с крем.

  Как да изберете от богатата гама продукти

  За жалост винаги става дума и за пари. Но все пак, когато на подозрително ниска цена ви предлагат уж качествен слънцезащитен крем или мляко, редно е да се замислите – филтрите, които ги правят полезни, не са евтини.

  После – за съставки – четете внимателно. Всички изисквания, които имате към ежедневната си козметика са минимума, който трябва да имате към фотозащитната.

  Важно е продуктът да е предназначен за вашата кожа – суха, мазна, комбинирана, зряла, чувствителна, детска, необходим SPF. Макар че няма все още международен стандарт за филтри срещу UV лъчения, качествената козметика включва задължително и тях.

  Функциите на различните артикули също са важни. Вече можете да си осигурите не само защита по време на излагане на слънце, но и след това. Специализираните млека, лосиони, гелове и кремове мобилизират защитните сили на кожата, подхранват я и я охлаждат в дълбочина, активират отделянето на меланин.

  Коя козметика е качествена

  Спокойно можете да заложите на дермокозметиката и при фотозащитните продукти. Тя е съобразена с естествените процеси и състав на кожата ви. Вместо външен, чисто декоративен ефект, постига действие в дълбочина, заздравявайки и тонизирайки тъканите.

  В последния месец от лятото ви подаряваме 20% от цената на най-добрите слънцезащитни продукти. Попитайте и за вашия допълнителен подарък, когато правите поръчката си!