Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Типичните проблеми за напредналата възраст и решението за тях 14.11.2018

  Типичните проблеми за напредналата възраст и решението за тях

  С напредването на възрастта умората все по-често се появява, ставите започват да наболяват, очите отслабват, паметта изневерява. Стареенето е неизбежно. Но днес процесите на остаряване могат да са значително по-бавни и възрастният човек може да остарява достойно, със запазена жизненост, ум и здраве.

  Всичко зависи от начина ви на живот, но на помощ идват и хранителните добавки. Те са разработени на базата на растителни съставки и биоактивни вещества, близки до тези, участващи в обмяната и обновяването на организма. За да изберете най-подходящите за вас, е достатъчно да се консултирате с лекаря или с фармацевта си.

  Имунната система

  Тя е стражът на организма. Когато отслабне, започвате да боледувате често от невинни уж простуди и вирусни инфекции. Но те допълнително отслабват имунитета и той вече е безпомощен да се справи със задачите си. Може би знаете, че значителна част от мощта му зависи от жизнената чревна микрофлора. Затова пробиотиците са важни не само за храносмилането, а и за здравето като цяло.

  Паметта, вниманието и умствените възможности

  Отслабването на умствените способности е едно от нещата, които най-много плашат в старостта. За жалост, паметта подвежда не само старите. Добро решение в такива случаи е екстрактът от гинко билоба в съчетание с екстракт от гроздови семки и допълнителни биоактивни съставки, които взаимно усилват действието си. При това те се отразяват добре не само на работата на мозъка, но и на сърдечносъдова система.

  Влошава се качеството на съня и умората се натрупва

  Това ви прави вяли и отпуснати денем и влошава самочувствието ви. Като цяло процесите на стареене се ускоряват, което пък е основателна причина да се погрижите за добрия сън и тонуса си през деня. Класическо средство в такива случаи е съчетанието от мента, глог и валериана с добавени хмел и пасифлора.

  Болките в ставите и повяхването на кожата

  Ако се чудите каква е връзката между двете неща, тя е силно намалялото собствено производство на колаген. Този нишковиден белтък е основният структурообразуващ протеин в тялото. Изгражда съединителната тъкан, мускулите и костите, поддържа еластичността на кръвоносните съдове. Грижи се за плътността и гладкостта на кожата, здравето на косата и ноктите и т.н. На него се падат около 30% от белтъчините в тялото. Затова, дори и да се примирите с бръчките и отпуснатата кожа, той ви е нужен, за да можете да се движите свободно, без болка и скованост.

  Добавките с хидролизиран колаген се усвояват лесно. За потискане на възпалението и стимулиране на възстановителните процеси в ставите ви е необходим още прием на глюкозамин, хондроитин, МСМ (метилсулфонилметан).

  Влошава се зрението

  Проблемът е, че не само виждате по-лошо – за това си има коригиращи лещи и очила. Проблемът е, че с напредването на годините дегенеративните процеси в тъканта на очите се ускоряват и надделяват над обновителните.

  Като превенция се препоръчва приемът на бета каротин, лутеин, зеаксантин, рутин, екстракт от черна боровинка, витамини и минерали, колаген.

  Отделителната система и простатата

  Притесненията с простатната жлеза започват след 40те. Стават все по-чести след 50те, а след 60те засягат толкова много мъже, че лекарите вече смятат доброкачествената простатна хиперплазия не за болест, а за типично физиологично състояние на третата възраст. Уголемената простата е лечима и не е признак за онкологично заболяване.

  Можете да се погрижите за комфорта си и за здравето на простатата си с подходящи хранителни добавки, разработени специално за това – разбира се, след консултация с лекаря ви.

  Проблемите с отделителната система са характерни не само за възрастните. Нормалната работа на бъбреците и уринарния тракт определят качеството на живот въобще. При нужда можете да се доверите на мечото грозде, брезовите листа, американската червена боровинка, или на хранителните добавки, които ги съдържат.

  Храносмилането

  От един момент нататък стомахът става по-капризен и чувствителен, а червата – по-лениви. Това влошава храносмилането, храната се задържа по-дълго, появява се запек, лошо усвояване на глюкозата, склонност към трупане на мазнини.  Регулирането на тези отклонения е напълно възможно – само се консултирайте с лекаря или фармацевта си.

  Споменатите проблеми се обострят през есента и с настъпването на студените месеци. Предлагаме ви подходяща подборка на хранителни добавки за тях, произведени от „Витаголд“.

  Поръчайте ги с 25% отстъпка сега!