Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Уголемената простата е лечима 09.09.2018

  Уголемената простата е лечима

  Мъжете не обичат да говорят за простата и проблемите, свързани с нея. Едни се страхуват да изрекат притесненията си на глас, други смятат, че така ще събудят съмнения в мъжествеността си. Каквито и да са криворазбраните съображения, проблемите с простатната жлеза са факт при почти 50-75% от господата, прехвърлили 60 години. Затова периодичните консултации с уролог са част от естествената грижа за мъжкото здраве.

  Защо простатата се уголемява

  Това е жлезата, която произвежда простатния секрет. Той съставлява около 20 до 30% от спермата, отделяна от пениса при еякулация, и е отговорен за оптималната функционалност на сперматозоидите. Намира се точно под пикочния мехур. В нормално състояние по размери и форма наподобява кестен. През нея преминава уретрата.

  Към края на четвъртото десетилетие от живота на мъжа простата започва да расте. Увеличаването ѝ се дължи на извършващите се хормонални промени в организма с напредването на възрастта и е генетично зависимо. Нарича се доброкачествена простатна хиперплазия и се смята за физиологично състояние, характерно за възрастните мъже, а не за болест.

  Понякога дори при наличието на ДПХ мъжът няма никакви оплаквания. Тогава е достатъчно периодично да посещава своя уролог за наблюдение и консултация.

  Кога се налага лечение

  При някои пациенти нарасналата простата притиска уретрата, стеснява отвора ѝ  и затруднява извеждането на урината навън. Това предизвиква изтъняване и прекъсване на струята, което пък изисква повече усилия и напъване. Недоизпразването на пикочния мехур води до по-често уриниране както през деня, така и през нощта. 

  Ако сте стигнали до този етап, е задължително да потърсите медицинска помощ. Медикаментозното лечение е напълно възможно. 

  Без лечение състоянието постепенно се влошава, стига се до постоянно задържане на урина в пикочния мехур, промени  във функциите му, инфекции на отделителната система и бъбреците и др. Тогава се налага хирургическа намеса. 

  „Простадеп плюс“ – модерно средство за съпровождащо лечение

  Сао Палмето (Serenoa repens) е палма-джудже и нейните плодове са сред най-използваните природни средства за облекчаване на оплакванията при уголемена простата. Микроинкапсулираното масло от тях е основната съставка на „Простадеп плюс“. То се включва в регулацията на нивата на хормоните и потиска секретирането на ензима, който насърчава разрастването на клетките, а заедно с това – и уголемяването на простата. Така премахва самата причина за трудностите при уриниране, отслабване и изтъняване на струята и задържането на урина в мехура.

  Ортосифон (ява чай, котешки мустачки) е растение с изпитано приложение при проблеми на отделителната система. То подкрепя прочистването на организма от азотни съединения, хлор, пикочна киселина, натрий и др. Има отлично диуретично, противовъзпалително и антибактериално действие.

  Селенът е добавен към формулата на „Простадеп плюс“ поради антиоксидантната си сила и свойствата си на имуномодулатор. При увеличена простата той съдейства за по-добри уродинамични показатели и намаляване на специфичния простатен антиген.

  Трите основни съставки на „Простадеп плюс“ го правят предпочитан избор при доброкачествена простатна хиперплазия.  Може да се приема самостоятелно или пък като съпровождащо лечение към основните медикаменти, след консултация с лекар. Дозировката е една капсула сутрин преди храна.

  Продуктът се произвежда от Erbozeta S.p.A и съответства (дори надминава) европейските фармацевтични стандарти.