Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Уринарният тракт през есента 30.10.2015

  Уринарният тракт през есента
  Eсента идва с резки промени в цялостния ни начин на живот. Светлината, топлината и усещането за свобода се заменят от сумрак, влага, студ и дебели дрехи, угриженост и усещане за повече отговорности. Променят се рязко хранителният режим и усещането за собственото ни тяло. Този преходен период носи обостряне на много оплаквания, свързани с отделните жизнени системи на тялото.

  Особено чувствителен е уринарният тракт

  Напомнят за себе си неразположения, на които през лятото не сте обърнали внимание и са отминали сякаш от само себе си. Адаптирането към новите температури и престоят на студено активира възпаления на пикочните пътища.

  Чести позиви за уриниране, придружено с болки и мъчително парене обичайно сигнализират  за цистити, простатити, уретрити – възпаления на долните пикочни пътища.
  Ако проблемите при уриниране са придружени с температура, вероятно става дума за пиелонефрит – инфекция, засягащи горните части на отделителната система и бъбреците.

  Най-чест виновник е бактерията Ешерихия коли, която нормално обитава червата, но попаднала в пикочните пътища, бързо се размножава и става опасна.

  Женската отделителна система

  Поради анатомичното и функционално устройство на женската отделителна система и близостта на изхода й с ануса, жените много по-често страдат от възпаления на долните пикочни пътища. Рядкост са дамите, не изпитали нито веднъж ужаса от цистита.

  Ако нямате под ръка подходящо средство за бърза помощ, циститът се обостря, в урината се появява кръв, налага се антибиотично лечение, следват усложнения.

  Вероятно вече сте чували за уникалното свойство на американската червена боровинка да пречи на бактериите да се захващат за стените на пикочните пътища и да формират колонии. То се дължи на така наречените „проантоцианидини”

  „Феминела урофорте” разчита точно на тяхната сила. Тя съдържа 120 мг екстракт от червената американска боровинка, които осигуряват 36 мг проантоцианидини – точно колкото са необходими, за да държат бактериите далече. Добавени са витамин С и витамин Е, които осигуряват на „Феминела урофорте” добра антиоксидантна сила и надеждна грижа за имунитета. Продуктът няма странични действия и нежелани ефекти. Има го под формата на сироп и таблетки.
  Предлагаме ви сега „Феминела урофорте”, опаковка от 30 таблетки, с 20% отстъпка от цената.

  Мъжката отделителна система

  С напредването на възрастта оплакванията на мъжете от отделителната система все по-често се свързват с простатната жлеза. След 50тата година доброкачествената хиперплазия (увеличение) на простата се наблюдава при всеки втори. Процесът е дълъг и безсимптомен и за страданието се разбира, едва когато се появят чести позиви за уриниране, усещане за пълен мехур, трудности и отслабване на струята, неблагополучия в секса.

  За туширането на тези оплаквания се използват екстракти от различни растения. Един от най-успешните е този, получен от палмата джудже, наричана „Сао палмето” или” Сереноа репенс”.
  Неговите свойства са достъпни и у нас чрез „Простамат протект” – продукт, насочен към облекчаване на проблемите и насърчаване на сексуалната сила на мъжете.

  „Простамат протект” е предназначен за дългосрочен прием. Екстрактът от „Сао палмето” нормализира работата на простата и възстановява баланса в мъжкия организъм, облекчава натиска върху пикочния мехур и оптимизира силата на струята, стимулира сексуалността.

  Сега можете да поръчате при нас „Простамат протект” с 30% отстъпка.