Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Варистази плюс - усещане за лекота и свежест 20.06.2018

  Варистази плюс - усещане за лекота и свежест

  За голяма част от хората, ежедневната работа е свързана с продължително стоене на крак, което в края на деня дава усещането за тежки и уморени крака. Чувствате ли и вие краката си тежки и подути?

  Имайте предвид, че усещането за отпаднали или натежали и подути крака се засилва най-много през летните месеци.  Болките в краката се увеличават от топлината. Летните горещини, взимането на топла вана или прилагането на епилация с горещ восък, обострят неприятните симптоми.  Те може да са придружени от мускулни спазми през нощта, отоци на глезените или да забележите появата на повърхностни мрежести вени по кожата си.

  Всички тези признаци сигнализират, че най-вероятно имате проблем с кръвообращението на долните крайници.Загуба на тонус и еластичност на стените на вените предизвикват забавяне на циркулация на кръвта в тях и затова се появява тези неприятни симптоми.

  Причина за усещането за подути и тежки крака може да бъде и бременността. Тогава тези усещания се появяват поради увеличеното тегло и хормоналните изменения на бременната жена.

  Отоците и умората в краката не бива да се пренебрегват, тъй като може да прераснат във сериозни венозни заболявания.

  Варистази плюс гел е медицинско изделие, което стимулира микроциркулацията и облекчава чувството на умора и тежест в краката, благодарение на синергията между ефекта на бариера и функцията на активните му съставки. Освен това насърчава отичането на излишната течност и облекчава отоците в долните крайници, като намалява усещането за тежки и уморени крака.

  Той се абсорбира добре, има бързо действие и не оставя следи по дрехите. Осигурява облекчение и приятно усещане за свежест на Вашите крака.

  Варистази гел е медицинско изделие, което се грижи за комфорта и лекотата на вашите крака, като ги дарява с приятно усещане за свежест и премахва тежестта, болката и отоците в тях.

  А имате ли разширени вени?

  Варистази плюс гел помага и на тези хора, които страдат от разширени вени, като облекчава съпътстващите симптоми на хроничната венозна недостатъчност. Разширените вени най-често се проявяват с напредването на възрастта, но в последните години се увеличава броя и на все по-засегнатите млади хора.

  Гелът е комбинация от екстрактите на няколко растения, които спомагат за укрепване и стабилизиране на венозните стени, намаляват образуването на отоци и синини и  подобряват снабдяването на тъканите с кислород.

  Конският кестен подпомага еластичността на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението и венозния тонус на долните крайници.

  Азиатската центела стимулира кръвообращението и обмяната на веществата, укрепва стените на съдовете, подпомага венозната циркулация в краката и прави кожата стегната.

  Бодливият залист /Див чемшир/ укрепва стените на кръвоносните съдове. Облекчава отоците по краката и чувството за тежест.

  Синята боровинка е мощен антиоксидант, който спомага за поддържане еластичността на вените. Флавоноидите, които се съдържат в нея се използват за разреждане на кръвта и предотвратяване крехкостта на капилярите.

  Сминдухът подобрява микроциркулацията на кръвта и спомага за облекчаване чувството на тежест и умора в краката.

  Варистази гел е великолепна комбинация от натурални билки и е поднесена в удобен за ползване флакон, който позволява изключителна стерилност на суспензията и я предпазва от оксидация.