Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Време е да се погрижите за добрата си физическа форма 09.04.2017

  Време е да се погрижите за добрата си физическа форма

  Още е само април и дните на плажа по бански ви се струват много далече. Всъщност – сега е времето да направите програмата си за отслабване и до първите дни на лятото вече ще сте в любимите си дрехи, ще изглеждате стегнати, добре оформени и секси. Да не пропуснем да отбележим, че добрата форма е не само привлекателна за окото и добра за самочувствието, но укрепва здравето ви и повишава общия тонус. Как да направите програмата си?

  Обърнете се към специалист

  Най-просто и сигурно е да се обърнете към специалист по хранене и фитнес. Той ще изготви вашия индивидуален план за влизане във форма след обстойно запознаване със здравословното ви и физическо състояние, индивидуалните ви привички и предпочитания. Ще разработи подходяща тренировъчна програма, хранителен режим и при нужда ще включи хранителни добавки. Ще следи резултатите ви и ще нанася своевременно поправки в плана ви. Обикновено още след няколко седмици се появяват първите резултати.

  Бихте могли да се справите и сами

  Подберете занимания, които са ви приятни. Ходете на фитнес, танцувайте, изберете аеробика, тичайте или се спрете на бързо ходене. Много е важно всяко упражнение да изпълнявате правилно и толкова пъти, че да започнете да усещате мускулите си и да изпитвате затруднение да продължите. Независимо дали правите гимнастика в къщи или ходите бързо определено време всеки ден, не си ли осигурите натоварване, което да напряга мускулите до умора, няма да има никакъв резултат. 

  С времето ще се окаже, че трябва да увеличите или времето или тежестта на натоварванията. Това ще означава, че вече имате напредък, че тялото ви повишава възможностите си, топейки мазнини.

  Храненето

  Пролетно време мъчителните полугладни диети са истинска епидемия – рядко остава човек не засегнат. И точно по същия начин рядко някой се хвали с трайно чувствително намалено тегло. „Не гладувайте!“ е първото правило за контрол и поддържане на оптимално телесно тегло. Организмът ви приема глада като заплаха за оцеляването си и започва да трупа запаси. И няма как да се справите с неговите защитни механизми, без да увредите сериозно здравето си.

  Намалете леко калорийния прием – максимум до 25%. В съчетание с физическото натоварване това ще осигури по-висок калориен разход, а разликата тялото ви ще осигурява от запасите си – от нежеланите подкожни мазнини.

  Като намалявате калорийния прием, правете го за сметка на Fast food, на тестените, мазни и сладки храни и задължително си осигурявайте необходимите белтъчини, полезни мазнини, сложни въглехидрати, витамини и минерали. Така наистина ще подобрите формата си, без да си причините вреда.

  Хранителни добавки 

  Пазарът е презадоволен с продукти за сваляне на килограми, топене на мазнини и контрол на теглото. Дали са ви необходими, когато се опитвате да влезете във форма след зимата? Всичко зависи от конкретния случай. Ако имате в повече до около 5 килограма, вероятно можете да се справите и без тях. Ако искате не да сваляте тегло, а да намалите обиколките и да стегнете отпуснатите мускули, също не ви трябват те, а повече физически усилия.

  Когато килограмите са доста над нормата с тенденция към увеличаване, вероятно ще трябва да си помогнете с подходящи продукти. Подбирайте ги внимателно, ако трябва – консултирайте се с лекаря си или с фармацевта си.

  Много актуални през последните години са хранителните добавки, които внасят в организма растителни фибри. Там те набъбват, образуват гел, пълнят обема на стомаха и  подкрепят усилията ви за ограничаване на храната без мъчително усещане за непрекъснат глад.

  Имайте наум – коректните производители предупреждават, че хапчето води до желания резултат само с балансиран режим на хранене и подходяща физическа активност.