Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Всекидневна грижа за сърцето 15.10.2015

  Всекидневна грижа за сърцето

  Болестите на сърдечно-съдовата система са над 60% от общата заболеваемост в света. Те водят до осезаемо влошаване на качеството на живот, загуба на трудоспособност и висока смъртност – на първо място сред всички останали причини.

  Профилактиката е най-добрата грижа за сърцето и неговото здраве

  Обездвижване, напрежение, замърсена околна среда, небалансирано хранене, алкохол, тотюнопушене, лекарства и опиати, наследственост и други заболявания – факторите, които водят до увреждане на съдовете и сърцето и до нарушение на функциите им, са много.  Доста от тях не зависят от нас и ние не можем да им въздействаме, но значителна част можем да контролираме.

  Достатъчно е съзнателно и целенасочено да променим начина си на живот така, че да си осигурим пълноценно  и щадящо хранително меню, разумна физическа активност,  поддържаща здравословно натоварване на сърцето и кръвоносните съдове, да приемаме минимум алкохол и да спрем цигарите – по възможност. При нужда да се приемат лекарствени средства, които оказват благотворно влияние и пазят цялата сърдечно-съдова система.

  Чудодейният аспирин и ползите от него

  Създаденият в края на 19ти век аспирин е безспорен лидер в справянето с простудни и възпалителни заболявания, болки и температура.
  Когато били установени свойствата му да предотвратява образуването на тромби, започнали изследвания за влиянието на аспирина върху  сърдечните заболявания. Оказало се, че приет в доза до 500 мг при текущ инфаркт, аспиринът намалява на 50% възможността за летален край.
  Изследване през 80те години, продължило пет години, доказало безусловно, че приемът на аспирин намалил инфарктите с 44%. Следващите експерименти определили дозата от около 75-100 мг дневно при продължителен прием като напълно достатъчна за защита на сърдечно-съдовата система. Така се родил „Аспирин протект”.

  „Аспирин протект” – лесна и сигурна грижа за сърцето

  В същност – това е същият аспирин, който приемате за главоболие или при лека настинка. Активното му вещество е ацетилсалицилова киселина. Тя въздейства върху производството на простагландините, свързвани с възпалителните процеси. Едновременно с това спира и синтеза на тромбоксан, който е отговорен за съсирването на кръвта. Предотвратява се образуването на тромби и опасността от запушване на кръвоносни съдове. Затова приемайки „Аспирин протект”, хората, застрашени от инфаркти или инсулти, както и тези, преживели ги вече веднъж, си осигуряват надеждна защита.

  Полезните за сърцето свойства на аспирина в същото време могат да бъдат опасни за стомашно-чревния тракт. Затова не се подвеждайте по ниската доза на „Аспирин протект”. Приемайте го само след консултация с лекар и следвайки стриктно неговите препоръки или поне инструкциите, дадени в листовката за потребителя, съпровождаща продукта. Още повече, че приемът му има смисъл само при постоянна употреба, траеща години.
  Така осигуряването му се превръща в постоянен разход, присъстващ в месечния ви бюджет. Сега ние ви предлагаме „Аспирин протект” с 20% отстъпка. Обадете ни се и се възползвайте от нея!