Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на лосиони и душ гелове за тяло
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Железният дефицит през бременността 06.02.2019

  Железният дефицит през бременността

  Повишената необходимост на бременната жена от важни хранителни вещества води до непрекъснатата разработка на специализирани продукти – източник на потребните витамини и минерали.

  Въпросът е, че при метаболитните процеси между обмяната на различните вещества съществуват взаимовръзки, които е задължително да се отчитат. В противен случай ефективността на хранителните добавки може значително да се понижи. Затова на пазара все по-често се появяват продукти, които съчетават в себе си цяла група активни съставки. Приети заедно, те повишават взаимно усвояемостта и ползотворността си.

  „Феродеп“ на „Ербозета“

  Феродеп“ е предназначен за справяне с дефицита на желязо при бременни и кърмачки. Препоръчва се при обилна менструация и кръвоизливи, също при ускорен растеж в детска възраст. Освен желязо той съдържа цинк и мед, витамин С, витамин В2 (рибофлавин), В6 (пиридоксин), В9 (фолиева киселина) и В12 (кобаламин).

  Желязото е под формата на железен пирофосфат, включен в специална формула, защитена с патент. Микронизираните му частици са усвояват много добре и гарантират отлична бионаличност. Продуктът не създава чувство на тежест и не дразни стомашно-чревния тракт. Преминавайки през стомаха достига до тънките черва, където бавно се абсорбира и осигурява достатъчна концентрация на серумното желязо дори осем часа след прием.

  Защо точно тези съставки

  Недостигът на желязо подсказва на специалистите, че в организма са недостатъчни също цинкът и медта. Двата елемента са жизнено важни за организма и затова попълването на липсите им е точно толкова необходимо, колкото и на тази на желязо.

  Цинкът е пряко свързан с активността на имунната система. Включва се в клетъчното делене и това му отрежда важна роля в нормалното развитие на плода при бременност. Във Феродеп“ той е под формата на сол с пироглутаминова киселина. Това е аминокиселина, откривана в тъканите на човешкия организъм и изпълняваща важни функции в тях. В тази форма цинкът е изключително добре усвоим от тялото.

  Медта, освен имуностимулиращи и антиоксидантни характеристики, играе роля в оптималната обмяна на желязото и във формирането на червените кръвни клетки. Добавена е във „Феродеп“, защото допълнителният прием на цинк и желязо може да доведе до понижаване на нормалните нива на мед в организма.

  Витамин С е антиоксидант, който подобрява усвояването на желязото. А рибофлавинът (В2), пиридоксинът (В6), фолиевата киселина (В9) и кобаламинът (В12), освен че са важни за енергийното осигуряване на организма и за поддържане на имунната система, се включват и в процеса на съзряване на червените кръвни телца.

  Фолиева киселина - необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона.

  Така формулата на „Феродеп“ ви дава всичко необходимо за максималното усвояване и оползотворяване на желязото и оптимизиране на всички жизнени процеси, в които то участва. Достатъчно е бременните да приемат две капсули дневно. В останалите случаи – по една преди основното хранене.

  При потвърден недостигът на желязо и след консултация с лекар, „Феродеп“ е на ваше разположение. Той осигурява отлични резултати и сега е времето да си помогнете с него. Поръчайте!