Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • АДОРМА ТАБЛ 5МГ

  • АДОРМА ТАБЛ 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информапия за потребителя

  Адорма 5 mg филмирани таблетки
  Adorma 5 mg film-coated tablets
  Адорма 10 mg филмирани таблетки
  Adorma 10 mg film-coated tablets

  (золпидемов тартарат)

  Прочетете внимателно палата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните еимтоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Адорма и за какво се използва
  2. Преди да приемете Адорма
  3. Как да приемате Адорма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Адорма
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АДОРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Името на Вашето лекарство е Адорма. Таблетките се предлагат в две концентрации: Адорма 5 mg таблетки и Адорма 10 mg таблетки,
  Адорма принадлежи към група лекарства, наречени хипнотици. Toft въздейства върху мозъка, за да Ви помогне аа заспите.
  Адорма се използва при временни проблеми със съня, които Ви причиняват тежък стрес или κοитο засягат ежедневието Ви. Това включва проблеми със съня, като: Трудности при заспиване Събуждане през нощта Събуждане твърде рано
  Адорма не е предназначен да се използва ежедневно за дълги периоди от време. Помолете Вашия лекар за съвет, ако не сте сигурни.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АДОРМА
  Не приемайте Адорма:
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към Адорма или към някоя от останалите съставки (изброени в точка 6 по-долу). Признаците на алергична реакция включват: обрив, проблеми с преглъщането или дишането, подуване на устните, лицето, гърлото или езика ако имате заболяване на белия дроб или проблеми с дишането ако имате тежки чернодробни проблеми
  ако имате проблем, при който спирате да дишате за кратки периоди през нощта (съвиа апнея)
  ако имате проблем, който причинява тежка мускулна слабост
  ако сте били уведомени от Вашия лекар, че имате психично заболяване
  ако сте под 18-годишна възраст
  Не приемайте това лекарство, ако някое от горепосочените се отнася за Вас.
  Обърнете специално вявмавие вря употребата ва Адорма
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на лекарството: ако имагге анамнеза за злоупотреба с алкохол нлн лекарства ако ише чертаробвя проблеми
  ако имагге депресия нлн сте нмалн друго психично заболяване в миналото ако наскоро сте приемали Адорма нлн другв подобен лекарства за повече от четврв седмици
  ако сте в старческа възраст
  Ако не сте сигурни дали някое от посоченете по-горе се отнася за Вас, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате Адорма.
  Ако след няколко седмици забележите, че таблетките не действат толкова добре, колкото в началото на лечението трябва да посетите Вашия лекар, тъй като може да се изисква корекция на дозагга.
  Има риск от зависимост (необходимост от продължаване на приема на лекарството) при приемане на това лекарство. Рискът се увеличава с дозата и продължителността на периода на лечение. Рискът е по-голям, ако имате анамнеза за злоупотреба с алкохол или лекарства.
  При спиране на това лекарство, може да изпитате странични ефекти, наречени симптоми на отнемане, или състояние, наречено „ребаунд безсъние", вижте точка 3 (Ако сте спрели приема на Адорма).
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Това включва лекарства, които се купуват без рецепта, включително билкови лекарства. Това се налага, защото Адорма може да повлияе на начина, по който действат някои други лекарства. Също така, други лекарства могат да повлияят на начина на действие на Адорма.
  Уведомете Вашия лекар незабавно, ако приемате някое от следните лекарства: Адорма моя» да засиля действието на следните лекарства:
  Лекарства за някоя проблем», свързани с психичното здраве (аитипсихотннн) Лекарства за депресии, като сертрални Лекарства за епнлепсня (антяконвулсантн) Лекарства, използвани в хврургвята (авестетици)
  Лекарства за успокояване нлн намаляване на тревожността нлн за проблеми със съня Лекарства за севва хрема, обрввн или други алергии, която могат да Ви направят сънлввн (седатавнн антнхнстамннн)
  Някои лекарства за лечение на умерена до силна болка (наркотични аналгетици), като кодеин, метяло морфин, гаснклдок, петядян яли тримадол Мускулни релаксанти
  Следните лекарства могат да увеличат шанса за получаване на нежелани реакция, когато се приемат с Адорма. За да направя това по-малко вероятно, Вашият лекар може да реши да намаля дозата Адорма, която приемате.
  Някои антибиотици като кларнтромнцвн или ернтромяция
  Някои лекарства за лечение на гьбични инфекция като кетаконазол и итракова
  Рвтонаняр (протеазен инхибитор) - при ХИВ инфекция
  Следните лекарства могат да намалят действието на Адорма:
  Някои лекарства за епилепсия като карбамазепнн, фенобарбитал
  Рифампицин (антибиотик) -за инфекция
  Жълт кантарион (билково лекарство) - за промени в настроението
  Прием ва Адорма с храна и напитки
  Не пийте алкохол, докато се лекувате с Адорма. Алкохолът може да увеличи ефекта на Адорма и ще Ви накара да заспите много дълбоко, така че да не дишате правилно или да имате трудности при събуждане.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство, ако сте бременна или мислите, че сте бременна. Приемът на Адорма но време на бременността може да навреди на бебето Ви.
  Не трябва да кърмите, ако приемате Адорма. Това е така, защото малки количества могат да преминат в майчиното мляко.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство, ако сте бременна или кърмите.
  Шофиране и работа с машиви
  В деня след приема на Адорма не шофирайте и не работете с машини или инструменти, ако се чувствате сънливи, замаяни или объркани, За повече информация относно възможните странични реакции, които биха могли да засегнат шофирането, вижте точка 4 на тази листовка.
  Важна информация относно някои от съставките на Адорма
  Адорма съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АДОРМА
  Винаги приемайте Адорма точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Приемане ва това лекарство
  Приемайте това лекарство през устата Преглътнете таблетката цяла с чаша вода
  Вземете я точно преди лягане. Уверете се, че можете да си осигурите най-малко 7-8 часа за сън, след приемане на това лекарство
  Обичайната продължителност на лечението е от 2 дни до 4 седмици.
  Възрастна
  Обичайната доза е една таблетка 10 mg Адорма точно преди лягане.
  Пацвевтв в старческа възраст нлв изтощена пацаевтн
  Обичайната доза е една та&летха 5 mg Адорма течно преди лягане,
  Пацвентн с чернодробни проблеми
  Обичайната начална доза е една таблетка 5 mg Адорма точно преди лягане. Вашият лекар може да реши да я увеличи до една таблетка 10 mg Адорма, ако това е безопасно.
  Деца в юноши
  Адорма не трябва да се използва при лица под 18 години Ако сте приели повече от необходимата доза Адорма
  Ако сте приели повече от необходимата доза Адорма, кажете на лекар или отидете веднага в спешна помощ. Вземете опаковката на лекарството с Вас. Това се налага, за да знае лекарят какво сте приели.
  Приемане на твърде голяма доза Адорма може да бъде много опасно. Могат да възникнат следните реакции;
  Чувство на сънливост, обърканост, дълбок сън и евентуално изпадане във фатална кома Освен това могат да се появят зрителни нарушения, усукващи и повтарящи се движения или неестествени пози поради неволеви мускулни контракции и спазми, двигателни нарушения и парадоксални реакции (безпокойство, халюцинации).
  Ако сте пропуснали да приемете Адорма
  Адорма трябва да се приема само преди лягане. Ако сте пропуснали да вземете таблетка преди лягане, не трябва да я приемате по друго време, в противен случай може да се чувствате сънливи, замаяни и объркани през деня. Не вземайте двойка доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте спрели приема на Адорма
  Приемайте Адорма, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете. Не спирайте приема на Адорма внезапно, а информирайте Вашия лекар, ако искате да спрете. Вашият лекар ще трябва да намали дозата Ви и да спре таблетки Ви за известен период от време.
  Ако внезапно спрете приема на Адорма, проблемите със съня могат да се върнат и е възможно да изпитате „реакции на отнемане" като: главоболие, мускулни болки, тревожност, напрежение, неспокойство, промени в настроението, обърканост, раздразнителност и нарушения на съня. В редки случаи могат да се появят и припадъци (гърчове).
  В тежки случаи, други реакции могат да включват дереализация нли деперсонализация (чувство „разделяне" от собствената идентичност и чувството за реалност), изтръпване на крайниците, свръхчувствителност към светлина, звук и допир, халюцинации или епилептични припадъци.
  При спиране на приема на това лекарство може да възникне и състояние, наречено „ребаунд" безсъние. Това е неспособност за заспиване, която може да бъде по-лоша от безсънието, което сте имали преди започване на лечението. Могат да възникнат и промени в настроението, тревожност и безпокойство.
  Рискът от симптоми на отнемане и връщане на Безсънието е по-висок след рязко прекратяване на лечението, Вашият лекар ще Ви посъветва да прекратите лечението с постепенно намаляване на дозата.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля политайте Вашия лекар нли фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Адорма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Спрете приема на Адорма а отидете на лекар или отидете в болница веднага, ако:
  имате алергична реакция. Признаците могат да включват обрив, проблеми с. преглъщането или дишането, подуване ва устните, лицето, гърлото, езика Информирайте Вашия лекар възможно най-скоро, ако имате някоя от следните нежелани реакции:
  Чести (засягат по-малко от 1 на 1000 души)
  Слаба памет, докато приемате Адорма (амнезия), и странно поведение през това време. По-вероятно е да Ви засегне до няколко часа след приема на това лекарство. При 7-9 часа сън след приема на Адорма, това е по-малко вероятно да Ви причини проблем. Проблеми със съня, които се влошат след прием на това лекарство Виждане или чуване на неща, които не са реални (халюцинации) Нечести (засягат по-малко от 1 на 100 души)
  Замъглено зрение или,двойно виждане" С неизвестна честота: честотата не може да бъде определена от валвчввте дянвв Неадекватна преценка за средата Падане, особено при пациенти в старческа възраст
  Шофиране на сън и друго странно поведение
  Има доклади за хората, които, след приемане на лекарство за сън, правят нещата по време на сън, за които не си спомнят след събуждане.
  Това включва шофиране на сън, ходене на сън и полов контакт. Алкохолът и някои лекарства за лечение на депресия или тревожност мотат да увеличат възможността това да се случи.
  Информирайте Вашия лекар вля фармацевт, ако някоя от следвате нежелани реакции стане сериозна или продължава по-дълго от няколко дни:
  Честа (засягат по-малко от 1 на 10 души) Диария Главоболие
  Чувство за умора или възбуда Кошмари
  Нечести (засягат по-малко от 1 на 100 души)
  Чувство за обърканост или раздразнителност С неизвества честота
  Сърбеж по кожата или обрив на кожата Мускулна слабост
  Чувство на безпокойство, агресия, гневност или необичайно поведение Мисли за неща, които не са верни (делюзии) Промени в сексуалното влечение (либидо)
  Промяна в количеството на чернодробните ензими - показано и резултатите от кръвните тестове
  Промени в начина на вървене Адорма има по-малък ефект от нормално Говорете с Вашия лекар или фармацевт, ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или продължава по-дълго от няколко дни, или ако забележите някакви нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АДОРМА
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение, когато се съхранява в оригиналната опаковка.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Адорма след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожете ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Адорма
  Активното вещество е золпидемов тартарат. Адорма 5 mg: Всяка таблетка съдържа: 5 mg золпидемов тартарат, еквивалентен на 4,019 mg золттидем.
  Адорма 10 mg: Всяка таблетка съдържа 10 mg золпидемов тартарат, еквивалентен на 8,038 mg золпидем.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат; целулоза, микрокристална; натриев нишестен гликолаг тип А; хипромелоза; магнезиев стеарат- филмово покритие на таблетка от 5 mg: сеписперс сух 5212 розов - съдържа хипромелоза, целулоза, микрокристална, титанов диоксид (Е 171) и червен железен оксид (Е 172); филмово покритие на таблетка от 10 mg; опадрай бял ΥΊ-7000 - съдържа хипромелоза, макрогол и титанов диоксид (Е 171)
  Как изглежда Адорма и какво съдържа опаковката
  Адорма 5 mg:
  Червено-розови, кръгли, двойно-изпъкнали филмирани таблетки без делителна черта. Адорма Ю mg:
  Бели, кръгли, двойно-изпъкнали филмирани таблетки с делителна черта от едната страна Делителната черта е само за улесняване на счупването с цел по-лесно поглъщане, а не за разделяне на равни дози.
  Адорма 5 mg таблетките се предлагат в блистерни опаковки от 10 и 20 таблетки. Адорма 10 mg таблетките се предлагат в блистерни опаковки от 10, 20 и 100 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба на производител
  ALKALOID-INT d.o.o., Slandrova ulica 4,1231 Ljubljana-CmuSe, Словения тел.: 3861 300 42 90 факс: 3861 300 42 91 е-маил: info@alkaloid.si

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на АДОРМА ТАБЛ 5МГ

  АДОРМА ТАБЛ 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АДОРМА ТАБЛ 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа