Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • АКСЕТИН POWD.INJ 750MG X 1

  • АКСЕТИН POWD.INJ 750MG X 1 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  АКСЕТИН 750 mg прах за инжекцонен/инфузионен развор
  AXETINE 750 mg powder for solution for injection/infusion
  cefuroxime / цефуроксим

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо or това. че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява АКСЕТИН 750 mg и за какво се използва
  2. Преди да приемете АКСЕТИН 750 mg
  3. Как да се прилага АКСЕТИН 750 mg
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АКСЕТИН 750 mg
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АКСЕТИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Името на Вашето лекарство е АКСЕТИН 750 mg и съдържа цефуроксим (като цефуроксим натрий). Цефуроксим е едно от групата лекарства, известни като антибиотици. Те помагат на тялото Ви да се бори с инфекциите. Цефуроксим действа като убива микроорганизмите (бактериите), които причиняват инфекция.
  АКСЕТИН 750 mg се използва за лечение на много различни типове инфекции включително инфекции на дихателните пътища (като инфектирани бронхиектазин
  остър и хроничен бронхит, пневмония и белодробен абсцес), инфекции на ушите (отит).на носа (синуит) и инфекции на гърлото (фарингит, тонзилит), инфекции на кожата, меките тъкани (целулит. еризипел и раневи инфекции), инфекции на ставите и костите (септичен артрит и остеомиелит) и инфекции на пикочните пътища (асимптоматична бактериурия, цистит и остър или хроничен гшелонефрит). Той се използва също за лечение на заболявания, предавани по полов път (гонорея), акушеро-гинекологични инфекции (тазово-възпалителна болест), менингит (възпаление на мозъчната обвивка) и септицемия (бактериална инфекция на кръвта). Използва се също преди някои операции, за да Ви предпази от получаване на инфекция след операцията. В комбинация с други антибиотици (например, метронидазол или аминогликозиди) цефуроксим е показан за профилактика на колоректални (на дебелото черво и ректума) и гинекологични инфекции.
  Вашият лекар ще Ви обясни за какъв вид инфекция се лекувате или за какво е назначен цефуроксим.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АКСЕТИН 750 mg
  Не приемайте АКСЕТИН 750 nig
  -ако сте алергични (свръхчувствителни) към цефуроксим или към други цефалоспоринови антибиотици.
  Обърнете специално внимание нри употребата на АКСЕТИН 750 mg
  -Ако някога сте имали обрив, сърбеж, подуване на лицето или хриптене при дишане, затруднено дишане (алергична реакция) към антибиотици като пеницилин или цефалоспорин:
  -Ако страдате от някакви бъбречни проблеми или сте па диализа;
  -Ако страдате от стомашно-чревно заболяване, наричано колит.
  При пациенти с ограничен прием на натрий трябва да се отбележи, че еквивалент на 1g цефуроксим съдържа приблизително 2.2 mmol натрий.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта:
  • Таблетки за отводняване (диуретици);
  • Антибиотици каго аминогликозиди;
  • Пробенецид, лекарство, използвано за лечение на подагра. Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство, включително АКСЕТИН 750 mg.
  Няма достатъчно данни за употребата на АКСЕТИН 750 mg по време на бременност. Приложението трябва да става след строга преценка от лекаря на ползата от лечението и евентуалния риск за плода.
  Ако Ви се прави това лекарство и кърмите, трябва да обсъдите това с Вашия лекар, тъй като цефуроксим се екскретира в кърмата в малки количества. Препоръчва се кърменето да се спре.
  Шофиране н работа е машини
  Не са наблюдавани ефекти на АКСЕТИН 750 mg върху способността за шофиране и работа с машини.

  3. КАК ДА СЕ ПРИЛАГА АКСЕТИН 750 mg
  Винаги използвайте АКСЕТИН 750 mg точно, както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство ще Ви бъде поставяно от лекар или от медицинска сестра, тъй като се прилага като или инжекция в мускула (интрамускулна инжекция), или като инфузия. Ако получавате висока доза. може да се прилага разделено в два мускула. Може да се инжектира директно, за около две или три минути, във вена (интравенозна инжекция). Ако получавате голям обем течности във вена. АКСЕТИН 750 mg може да бъде добавен към течността (интравенозна инфузия).
  Вашият лекар ще Ви назначи дозата лекарство, която е подходяща за Вас, в зависимост от вида на инфекцията и от другите заболявания, които може да имате. Ако попитате лицето, което Ви поставя лекарството, гой/тя ще Ви каже Вашият лекар каква доза лекарство Ви е назначил, колко често Ви е предписано да се прави и за колко дълго.
  Общи препоръки за дозиране:
  Възрастни: За повечето възрастни обичайната доза е 750 mg на всеки шест или осем часа. При много тежки инфекции може да Ви сс правят по 1.5 g на всеки шест или осем часа. Ако страдате от бъбречно заболяване може да Ви се поставят 750 mg на всеки дванадесет или на всеки двадесет и четири часа.
  Новороденп. кърмачета и деца (28 ден до 11-годишни): Обичайната доза е 60 mg / kg телесно тегло всеки ден. Те ще бъдат разделени и ще се правят на всеки осем или шест часа.
  Новородени бебета, включително преждевременно родени: Обикновено се нуждаят от 30 до 100 mg/ kg телесно тегло дневно. Те ще бъдат разделени по равно и ще се прилагат на всеки осем до дванадесет часа.
  Менингит:
  Възрастни и деца. лекувани за менингит могат да имат нужда от по-голяма доза цефуроксим.
  Възрастни: 3 g интравенозно на всеки 8 часа.
  Кърмачета п деца: 200 до 240 mg/kg/24 часа интравенозно, приложени в три или четири разделени дози. След три дни или след настъпване на клинично подобрение дозата може да се намали на 100 mg/kg/day.
  Новородени: 100 mg/kg/24 часа интравенозно. След три дни или след настъпване на клинично подобрение дозата може да се намали на 50mg/kg/day.
  Гонорея
  Ако се лекувате от гонорея, "трипер", ще Ви бъде направена единична доза от 1.5 g, обичайно като две интрамускулни инжекции от 750 mg. по една във всяка страна на седалището.
  Профилактика: обичайно 1.5 g интравенозно при въвеждане в анестезия за коремни газови и ортопедични операции, като може да бъде допълнена с две инжекции от 750
  mg интрамускулно 8 и 16 часа по-късно. При сърдечни, белодробни операции, операции на хранопровода и съдови операции обичайната доза е 1.5g интравенозно при въвеждане в анестезия, продължена със 750 mg интрамускулно 3 пъти дневно за още 24-48 часа.
  При пълно ставно протезиране 1.5 g цефуроксим прах за инжекционен разтвор може да се смесят, както са сухи, с всяка опаковка метил метакрилатен циментов полимер, преди прибавяне на течен мономер.
  Пневмонии: 1.5 g два или три пъти дневно (i.v.), за 48 до 72 часа, последвано от перорален прием на 500 mg цефуроксим под формата на аксетилов естер за пероралпо приложение, два пъти дневно за 7-10 дни.
  Тежки обостряния па хроничен бронхит: 750 mg цефуроксим натрий два пъти дневно (i.v. или i.m.) за 48 до 72 часа, последвани от перорален прием на 500 mg цефуроксим под формата на аксетилов естер, два пъти дневно за 5-10 дни.
  При пациенти с бъбречни проблеми дозата АКСЕТИН 750 mg ще се намали.
  Старческа възраст: дозиране, както при възрастни.
  Ако сте приели повече от необходимата доза АКСЕТИН 750 mg
  Малко вероятно е да Ви се направи повече от необходимата доза лекарство от Вашата медицинска сестра или от Вашия лекар. Вашият лекар и медицинска сестра ще проследяват прогресирането на заболяването и ще проверяват лекарството, което Ви се прави. Винаги питайте ако не сте сигурни защо Ви се прави тази доза лекарство.
  Ако сте пропуснали да приемете АКСЕТИН 750 шц
  Вашият лекар или медицинска сестра имат указания кога да Ви се прави това лекарство. Малко вероятно е да не Ви се направи лекарството по начина, по който Ви в назначено. Ако смятате, че може да пропуснете доза, тогава поговорете с вашата медицинска сестра или лекар.
  Не приемайте две дози. за да наваксате пропусната.
  Ако сте сирели приема па АКСЕТИН 750 mg
  Важно е да се направи курса на лечение, назначен от Вашия лекар. Може да започвате да се чувствате по-добре, но е важно да не спирате приложението на това лекарство, докато лекарят не Ви посъветва, в противен случай Вашето заболяване може да се влоши отново.
  Ако имате въпроси за този продукт, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства АКСЕТИН 750 mg може понякога да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите лекарствени реакции са преходни, нечести и леки, а цефуроксим се понася добре:
  • Кожен обрив, сърбеж, подуване на лицето и устните, задух или затруднено дишане (алергична реакция).
  • Гадене, кашави изпражнения или диария, колит (възпаление на долните отдели на червата). Ако диарията е с кръв или слуз, трябва веднага да кажете на лекаря или сестрата.
  • Лесни кръвонасядания (тромбоцитопения - нисък брой на тромбоцитите в кръвта, водещ да нарушеното й съсирване).
  • Подобно на другите антибиотици, след дълги курсове на лечение може да се прояви инфекция с Candida (вид гъбички) на влагалището и устата.
  • Промени в броя на кръвните клетки или в изследванията, показващи начина по който работят черният дроб или бъбреците, но това изисква лабораторно проследяване. Лекарят ще провери това ако е необходимо.
  • Болка или възпаление на мястото на инжектиране.
  • Треска.
  Ако се налага да си правите кръвни изследвания или такива на урината, трябва да кажете на персонала; цефуроксим може да повлияе резултатите от изследванията.
  Ако тези нежелани реакции Ви причиняват дискомфорт или продължават дълго, кажете на лекаря или на фармацевта.
  Ако се лекувате за предавано по полов път заболяване, избяг вайте сексуални контакти докато не завършите лечението си. Половите контакти може да са причина за инфектиране на Вашия сексуален партньор.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АКСЕТИН 750 mg
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява при температура под 25" С. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Да се съхранява на сухо място, защитено от светлина.
  Доказана е химическа и физическа стабилност както следва:
  Разтвор за интрамускулна или интравенозна инжекция - 5 часа при температура 25°С и 48 часа при температура 2-8°С (в хладилник).
  Разтвор за интравенозна инфузия - 6 часа при температура 25°С и 24 часа при температура 2-8°С (в хладилник).
  От микробиологична гледна точка продуктът трябва да бъде използван веднага. Ако не се изпозлзва веднага, ползвателят е отговорен за времето за употреба и условията за съхранение. Обикновено периодът на съхранение не трябва да бъде по-дълъг от 24 часа при температура 2-8°С. освен ако разваряието не се извършва в контролирана и валидирана асептична среда.
  Не използвайте лекарствения продукт след изтичане срока на годност, посочен върху картонената кутия и етикетите.
  Лекарствата не грябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа АКСЕТИН 750 mg
  - Активното вещество е цефуроксим (cefuroxime) като цефуроксим натрий.
  - Други съставки: не съдържа.
  Как изглежда АКСЕТИН 750 mg и какво съдържа опаковката
  Доставя се в прозрачни стъклени флакони, които съдържат стерилен прах, с бял до поч ги бял цвят. Флаконите съдържат 750 mg цефуроксим. Доставят се в опаковки по 10 и 100 флакона.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Medochemie Ltd..
  1 - 10 Constantinoupoleos,
  P.O. Box 51409,
  Limassol, CY-3505.
  Кипър

  В тази листовка не е посочена пълната информация за АКСЕТИН 750 mg. Ако искате да знаете повече или да получите допълнителна информация, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

  Дата на последна редакция на текста: юли 2008 г.
  Аксетин е търговска марка.
  Информацията в листовката се отнася само за АКСЕТИН 750 mg прах за инжекционен/инфузионен разтвор.

  Описание на АКСЕТИН POWD.INJ 750MG X 1

  АКСЕТИН POWD.INJ 750MG X 1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АКСЕТИН POWD.INJ 750MG X 1 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АКСЕТИН POWD.INJ 750MG X 1 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа