Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при грип и простуда
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До -20% на суперхрани Dragon superfoods
  Поръчай сега
 • До 30% на Пол крем за суха кожа
  Поръчай сега
 • АЛВЕСКО ИНХ.160МКГ/ДОЗА 60ДОЗИ

  • АЛВЕСКО ИНХ.160МКГ/ДОЗА 60ДОЗИ  38,26 лв. от Apteka.puls.bg
  • ALVESCO SOL.INH.PRES 160 MCG/DOSE - 60 METERED ACTU X1
   • Категория

    Лекарства /

    Обща категория
   • Производител n/a
   • Статус не е в наличност
   • Код 34724
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Алвеско 40 микрограма разтвор под налягане за инхалации
  Алвеско 80 микрограма разтвор под налягане за инхалации
  Алвеско 160 микрограма разтвор под налягане за инхалации

  Alvesco 40 micrograms pressurised inhalation, solution
  Alvesco 80 micrograms pressurised inhalation, solution
  Alvesco 160 micrograms pressurised inhalation, solution
  Циклезонид / Ciclesonide

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка информацията е подредена в следния ред:
  1. Какво представлява Алвеско и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Алвеско
  3. Как да приемате Алвеско
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Алвеско
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Алвеско и за какво се използва
  Какво представлява Алвеско:
  Алвеско представлява бистър и безцветен аерозолен спрей, който да вдишвате в белите си дробове през устата. Това е профилактично лекарство (кортикостероид), което трябва да се приема всеки ден, и което става активно само след като бъде инхапирано в белите Ви дробове.
  Активно вещество в това лекарство е циклезонид· (За другите съставки, вж. точка 6).
  За какво се използва Алвеско:
  Лекарството се предписва за контрол на персистираща астма при възрастни и юноши (на 12-годишна възраст и повече).
  То Ви помага да дишате по-лесно чрез намаляване на признаците на астмата и чрез понижаване вероятността за астматични пристъпи. Ефектът се проявява след определен период от време и по тази причина лекарството трябва да се приема всеки ден, дори, когато се чувствате добре.
  Това лекарство не е подходящо за употреба при остро настъпил пристъп на задух. За бързо облекчаване на такъв пристъп използвайте само Вашия инхалатор за бърза бронходилатация.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Алвеско
  Не приемайте Алвеско, ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка точка 6).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Алвеско.
  • Преди началото на лечението с това лекарство, моля, информирайте Вашия лекар, ако:
  някога в миналото сте били лекувани или в момента се лекувате от белодробна туберкулоза (ТЕК), гъбичкови, вирусни или бактериални инфекции.
  Ако не сте сигурни, консултирайте се с Вашия лекар. Важно е да е сигурно, че Алвеско е правилното лекарство за Вас.
  По време на лечението с Алвеско трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар. ако:
  • дишането силно се затрудни и признаците на заболяването Ви, кашлицата, задухът, свиренето в гърдите, стягането в гърдите, засилените белодробни шумове (хрипове) или други признаци, показващи стеснение на дихателните пътища, се влошат (Трябва да използвате Вашия инхалатор за бърза бронходилатация, който обиковено води бързо до подобрение на състоянието);
  • се събуждате нощем от признаците на заболяването Ви;
  • не получавате подобрение след употребата на Вашия инхалатор за бърза бронходилатация. Вашият лекар ще прецени какво лечение Ви е необходимо в бъдеще.

  Специфични групи пациенти
  Пациентите с тежка астма имат риск за остри астматични пристъпи. При такива пациенти лекарят ще провежда редовно подробни контролни прегледи, включващи и функционално изследване на дишането.
  Пациенти, които вече приемат кортикостероид като таблетки:
  Алвеско може да се използва 'като" заместител на Вашите таблетки, или за да се постигне намаляване на броя на таблетките, които трябва да приемате. Моля следвайте внимателно съветите на Вашия лекар. Започва се след около седмица от началото на инхалациите с Алвеско.
  Броят на таблетките, които приемате, ще бъде внимателно намален в продължение на определен период от време.
  По време на този период е възможно понякога да почувствате общо неразположение. Въпреки това, е важно да продължите както с инхалациите с Алвеско, така и с бавното намаляване на броя на таблетките, които приемате.
  - Ако се появят сериозни признаци като гадене (чувство за болест), повръщане, диария или повишена температура, свържете се с Вашия лекар.
  При този процес е възможно понякога да се проявят някои малки алергии като ринит (възпаление на носа) или екзема (сърбеж и зачервяване на кожата).
  - Ако сте преминали на лечение с таблетки, за известно време при Вас ще има риск от намалена дейност на надбъбреците, което се дължи на таблетките кортикостероид, които приемате. Признаците на намалена дейност на надбъбреците (напр. замаяност, припадане, гадене, загуба на апетит, промени в настроението, намаляване на окосмяването по тялото, невъзможност за справяне със стреса, слабост, главоболие, проблеми с паметта, алергии, нетипични желания за храни и нарушена регулация на кръвната захар) могат да продължат известно време.
  Възможно е да се наложи да се консултирате със специалист, който да определи точно колко е -намалена дейността на надбъбреците.
  Вашият лекар редовно ще следи дейността на надбъбреците Ви. В периоди на стрес (напр. ако Ви предстои хирургична операция, влошаване прстъпите на астмата) е възможно да имате нужда от повече таблетки кортикостероид. В такива случаи трябва да носите със себе си предупредителна карта за стероидно лечение и това да е упоменато/посочено в нея.

  Пациенти с чернодробни или бъбречни заболявания
  Не е необходимо да се променя дозата на циклезонид, ако имате проблеми с черния дроб или бъбреците. Ако страдате от тежко чернодробно заболяване, Вашият лекар ще Ви преглежда по-внимателно за евентуални нежелани лекарствени реакции, дължащи се на нарушение на нормалната продукция на стероиди.

  Деца под 12-годишна възраст
  Това лекарство не се препоръчва за употреба при деца под 12-годишна възраст, поради липса на информация за възможни нежелани лекарствени реакции.

  Други лекарства и Алвеско
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Моля, преди да използвате Алвеско, информирайте Вашия лекар, ако се лекувате от гъбичкови или вирусни инфекции с лекарства, съдържащи: кетоконазол. итраконазол.
  ритонавир. нелфинавир.
  Те могат да засилят ефекта на Алвеско и така не могат напълно да се изключат нежелани лекарствени реакции.

  Алвеско с храни и напитки
  Няма взаимодействие на Алвеско с храни и напитки.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Понеже няма достатъчно информация за ефектите на Алвеско при бременни жени, Вашият лекар ще обсъди с Вас рисковете и ползите от приложението на Алвеско.
  Циклезонид (активната съставка на Алвеско) може да се приема по време на бременност само, ако очакваните ползи за майката оправдават възможните рискове за развиващото се бебе. Ако Вашият лекар прецени, че можете да продължите да приемате Алвеско, трябва да се използва възможно най-ниската доза циклезонид за поддържане на контрола върху астмата.
  При деца на майки, които са приемали кортикостероиди по време на бременността, следва да се следи внимателно надбъбречната дейност.
  - Информирайте Вашия лекар, ако искате да използвате Алвеско докато кърмите. Не е известно дали инхалаторният циклезонид преминава в кърмата при хора.
  По тази причина предписването на Алвеско на жени, които кърмят, трябва да става само, ако след внимателното обмисляне очакваната полза за майката е по-голяма от възможния риск за детето. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машннн
  Алвеско и съставките му не повлияват или повлияват пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини.

  3. Как да приемате Алвеско
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Ако сте започнали току-що да приемате това лекарство вместо или заедно с таблетки кортикостероидд, вижте точка 2 Пациенти, които вече приемат кортикостероид като maблетки.
  Какво количество Алвеско трябва да се приема всеки ден?
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар иди фармацевт.
  Вашият лекар трябва да Ви е казал какво количество от лекарството трябва да приемате всеки ден. Това ще зависи от вашите индивидуални нужди.
  • Препоръчителната доза Алвеско е 160 микрограма веднъж дневно, което при повечето пациенти осигурява контрол на астмата;
  • При някои пациенти намалена доза от 80 микрограма веднъж дневно може да е достатъчна за поддържане на ефективен контрол на астмата;
  • При пациенти, които имат тежко влошаване на астматичните симптоми, може да се наложи увеличаване на дозата на Алвеско за кратък период от време. Дозата може да бъде увеличена до 640 микрограма на ден, доставени като 320 микрограма два пъти дневно, но няма данни, потвърждаващи наличието на допълнителен лечебен ефект след 3 месеца прилагане на тези по-високи дози.
  Ако е необходимо, Вашият лекар може също да Ви предпише и таблетки кортикостероид и/или антибиотик (в случай на инфекция).
  - Вашият лекар ще коригира дозата Ви до минималната, необходима за контрол на астмата.
  - Трябва да започнете да усещате подобрение на симптомите (хрипове, стягане в гърдите в кашлица) в рамките на 24 часа.

  Кога трябва да използвам моя инхалатор Алвеско?
  При повечето случаи или сутрин, или вечер - като едно или две впръсквания веднъж дневно. Следвайте много внимателно инструкциите на Вашия лекар. Важно е да приемате Алвеско всеки ден, дори когато се чувствате по-добре.
  Ако забележите, че е необходимо да използвате Вашия инхалатор за бърза бронходилатация по-често от 2-3 пъти на седмица, трябва да се свържете с Вашия лекар и той да преразгледа дозировката на лекарството Ви.

  Как да използвам моя инхалатор Алвеско?
  Важно е в началото лекарят, медицинската сестра или фармацевтът да Ви покажат как да използвате Вашия инхалатор Алвеско. Добрата техника на приложение ще осигури до белите Ви дробове да достига правилното количество. Моля, използвайте инструкциите в настоящата листовка като помагало.
  - Ако искате, първите няколко пъти можете да се упражнявате пред огледало, докато добиете увереност, че използвате правилно Вашия инхалаггор Алвеско. Внимавайте лекарството да не излиза отгоре или отстрани от устата Вн.
  - Ако инхалаггорът Ви е нов или не е бил използван в продължение на една седмица или повече, трябва да се провери преди употреба. Махнете капачето на мундщука и натиснете металния флакон три пътя надолу в инхалатора така, че да се отделят три пръскания във въздуха настрани от Вас.
  Не е необходимо преди употреба да разклащате Вашия инхалатор Алвеско. Лекарството от самото начало е под формата на много прецизен разтвор, така че да Ви се осигури правилната доза е важно.
  По време на инхалация можете да седите или да сте прави.
  • използвайте Вашия инхалатор за бърза броиходилатация, за да подпомогнете дишането си.
  • свържете се незабавно с Вашия лекар.
  Ако се затруднявате да използвате инхалатора, Вашият лекар може да Ви препоръча да използвате разпръскващо устройство. Разпръскващо устройство, което е подходящо за инхалатора Алвеско, се нарича AeroChamber Plus . Ако използвате устройството AeroChamber Plus , моля следвайте дадените за него инструкции. Вашият лекар или фармацевт ще са в състояние да Ви дадат съвет за това устройство.
  - Ако сте приели повече от необходимата доза Алвеско
  Важно е да приемате дозата си както Ви е казал Вашият лекар. Не трябва да повишавате или намалявате предписаната доза без да се консултирате с лекар.
  Няма нужда от специфично лечение, ако сте използвали повече Алвеско, но трябва да предупредите Вашия лекар. Ако високи дози се прилагат за продължително време, не може да се изключи намаляване на надбъбречната дейност в някаква степен и може да се наложи контролиране на над бъбречната дейност.
  - Ако сте пропуснали да приемете Алвеско
  - Ако сте пропуснали да приемете Алвеско, просто приемете следващата обичайна доза, когато й е времето. Не вземайте двоен брой впръсквания, за да компенсирате пропуснатата доза.
  - Ако сте спрели приема на Алвеско
  Дори ако се чувствате по-добре, не трябва да спирате да използвате инхалатора Алвеско. Трябва незабавно да уведомите Вашия лекар, ако спрете да използвате това лекарство.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако забележите някоя от следните нежелани лекарствени реакции, прекратете приема на лекарството и незабавно уведомете Вашия лекар:
  • тежки алергични реакции, като подуване на устните, езика и гърлото (при по-малко от 1 на 1 000 лекувани пациента);
  • алергични реакци: кожен обрив, зачервяване, сърбеж или белези по кожата като след ожулване от коприва и уртикария (при по-малко от 1 на 100 лекувани пациенти);
  • кашлица или хриптене, които се усилват скоро след инхалиране (при по-малко от 1 на 100 лекувани пациенти).
  Обикновено другите нежеланите лекарствени реакции, наблюдавани при употребата на Алвеско, са леки. В повечето случаи можете да продължите лечението.
  Нежелани лекарствени реакции, които може да получите, са:
  Нечести нежелани реакции (може да засегнат по-малко от 1 на 100 лекувани пациенти):
  • дрезгав глас;
  • парене, възпаление, раздразване на устата или гърлото;
  • бели налепи в устата (орална фунгиална инфекция);
  • главоболие;
  • неприятен вкус;
  • сухота в устата или гърлото;
  • гадене или повръщане.
  Редки нежелани реакции (може да засегнат по-малко от 1 на 1 000 лекувани пациенти)
  • чувство на прескачане на сърцето (палпитации);
  • дискомфорт или болка е корема;
  • високо кръвно налягане.
  Нежелани реакции с неизвестна честота:
  • Проблеми със съня, депресия или чувство на тревожност, отпадналост, безпокойство, нервност, превъзбуда или раздразнителност. Тези нежелани реакции е по-вероятно да настъпят при деца.
  Алвеско може да засегне нормалната продукция на коргикостероиди в тялото Ви. Това обикновено се наблюдава при пациенти, приемащи високи дози в продължение на дълго време. Тези ефекти могат да включват:
  - намалена скорост на растежа при юноши, изтъняване на костите.
  - помътняване на лещите на очите (катаракта), водещо до замъглено зрение.
  - загуба на зрение поради неестествено високо налягане в окото (глаукома).
  - лунообразно лице, наддаване на тегло в горната част на тялото и изтъняване на ръцете и краката (Кушингоидни белези или синдром на Кушинг).
  Ръстът на юношите, които приемат лечение в продължение на дълго време, трябва да се проверява редовно от лекаря им. Ако скоростта на растежа Ви е забавена, Вашият лекар ще коригира лечението Ви, ако е възможно, с най-ниската доза, при което се поддържа ефективен контрол на астмата.
  Таблетките кортикостероид могат да доведат до повече нежелани реакции в сравнение с кортикостероидните инхалатори като Алвеско. Ако сте приемали стеровдни таблетки преди или по време на употребата на Алвеско, рискът за нежелани реакции от таблетките може да се запази за известно време. Периодичният контрол от страна на Вашия лекар ще гарантира, че приемате правилната за Вас доза Алвеско. Периодичният контрол също така ще разкрие рано евентуални нежелани реакции и ще намалят шанса те да се влошат.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни нео писани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, в Изпълнителна агенция по лекарствата ул.” Дамян Груев" № 8,1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Алвеско
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Вашия инхалатор след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Опаковката съдържа течност под налягане. Да не се съхранява над 50°С. Опаковката не трябва да бъде пробивана, чупена или изгаряна, дори ако изглежда празна.
  Подобно на повечето лекарства за ннхалиране в опаковки под налягане, лечебнният ефект на този лекарствен продукт може да намалее, ако опаковката е студена. Въпреки това, Алвеско отдеоя_ една и съща доза в интервала от минус10°С до плюс 40°С.
  Ако Вашият лекар реши да преустанови лечението или ако инхалаторът е празен, върнете инхалатора на Вашия фармацевт за безопасно изхвърляне. Това е важно, тъй кагго е възможно следи от лекарството да останат в контейнера, дори ако той Ви изглежда празен.
  Не изхвърляйте лекарствата в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Алвеско
  Активната съставка е циклезонид. При всяко натискане се отделя едно дозирано впръскване (излизащата от мундщука доза), съдържащо 40, 80 или 160 микрограма циклезонид.
  Останалите съставки са саетанол, безводен и пропелант (HFA-134a Норфлуран).
  Как изглежда Алвеско и какво съдържа опаковката
  Алвеско представлява бистра безцветна течност в алуминиева опаковка под налягане, която освобождава през мундщука точно премерена доза циклезонид под формата на спрей.
  Видове опаковки:
  Инхалатор с 30 дозирани впръсквания. Инхалатор с 60 дозирани впръсквания. Инхалатор с 120 дозирани впръсквания.
  Всяка големина на опаковката съдържа достатъчно количество за 30, 60 или 120 дозирани впръсквания. В зависимост от броя дозирани впръсквания/ден, препоръчан Ви от Вашия лекар:
  • инхалаторът с 30 дозирани впръсквания съдържа достатъчно лекарство за две до четири седмици;
  • инхалаторът с 60 дозирани впръсквания съдържа достатъчно лекарство за един до два месеца;
  • инхалаторът с 120 дозирани впръсквания съдържа достатъчно лекарство за два до четири месеца.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба във всяка страна.

  Притежател на разрешението за употреба
  Takeda GmbH Byk-Gulden-Str 2 D-78467 Konstanz, Германия

  Производител
  Takeda GmbH Byk-Gulden-Str 2 D-78467 Konstanz, Германия
  Тази листовка е одобрена през 09/2014

  Описание на АЛВЕСКО ИНХ.160МКГ/ДОЗА 60ДОЗИ

  АЛВЕСКО ИНХ.160МКГ/ДОЗА 60ДОЗИ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 38,26 лв.
  АЛВЕСКО ИНХ.160МКГ/ДОЗА 60ДОЗИ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 3,83 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АЛВЕСКО ИНХ.160МКГ/ДОЗА 60ДОЗИ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа