Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • АМОКСИЦИЛИН МИП 50МГ/МЛ ПРАХ ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР

  • АМОКСИЦИЛИН МИП 50МГ/МЛ ПРАХ ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА
  Амоксипилин-М1Р 50 nig/ml прах за перорална суспензия
  Амоксицилин
  Amoxicillin-MIP 50 nig/ml powder for oral suspension
  Amoxicillin
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво е Амоксицилин-MIP и за какво се използва
  2. Преди да използвате Амоксицилин-MIP
  3. Как да използвате Амоксицилин-MIP
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Амоксицилин-MIP
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АМОКСИЦИЛИН-МIР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Амоксицилин е антибиотик. Гой принадлежи към групата на антибиотиците наречени пеницилини. Използва се за лечение на инфекции, причинени от бактерии, които са чувствителни към Амоксицилин.
  Амоксицилин-MIP се използва за лечение на: инфекции на ухото, гърлото, носа и синусите инфекции на долната част на дихателния тракт, като например бронхит и пневмония инфекции на пикочния мехур
  ранен стадий на Лаймска болест (при ухапване от кърлеж)
  язви на стомаха причинени от бактерията Хеликобактер пилори /Helicobacter pylori/
  Амоксицилин-MIP се използва за превенция срещу сърдечни инфекции по време на хирургически операции в устата или гърлото.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АМОКСИЦИЛИН-МIР
  Не приемайте Амокснцилин-М1Р ако:
  сте алергичен (свръхчувствителен) към амоксицилин, пеницилини, цефалоспорини или към някоя от другите съставки на това лекарство (за допълнителна информация вижте точка 6).
  Обърнете специално внимание при употребата на АМОКСИЦИЛИН-МIР ако имате:
  болни бъбреци: може да се наложи Вашият лекар да промени дозата
  инфекциозна мононуклеоза (вирусна инфекция) или левкемия: може да има по-голям риск от реакции на кожата
  припадъци (епилепсия): може да има по-голям риск от пристъпи (припадъци) катетър в пикочния мехур; в такъв случай, пийте голямо количество течности, за да предотвратите образуването на кристали в урината
  Това лекарство може също да промени резултатите от изследванията на урината или на кръвните тестове за захар. Ако имате диабет и се налагат рутинни изследвания на урината или кръвта ви.
  уведомете Вашия лекар. Това е необходимо, тъй като може да се наложи да се правят други изследвания.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Някои лекарства могат да предизвикат проблеми, ако ги приемате заедно с АМОКСИЦИЛИН-МIР.
  Внимавайте при приемането на следните лекарства:
  алопуринол (за лечение на подагра): може да увеличи риска от реакции на кожата метотрексат (за лечение на артрит); токсичността на метотрексат може да се повиши дигоксин (за лечение на някои сърдечни заболявания): може да се увеличи абсорбцията на дигоксин
  антикоагуланти (за предпазване от съсирване на кръвта) като например варфарин: може да се повиши склонността към кръвоизливи
  контрацептивни хапчета: съществува риск контрацептивните хапчета да нямат максимален ефект пробенецид: ако вземате пробенецид (използван за лечение на подагра) Вашият лекар може да реши да промени дозата Ви амоксицилин.

  Прием на АМОКСИЦИЛИН-МIР с храна и напитки
  Може да приемате Амоксицилин-MIP преди, по време на или след хранене.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди да започнете да вземате каквото и да било лекарство.
  Данни от ограничен брой бременности не показват нежелани лекарствени реакции на амоксицилин върху бременността или върху здравето на плода или новороденото дете. Като превантивна мярка, амоксицилин трябва да се използва по време на бременност по преценка на лекаря, само ако потенциалните ползи превишават възможните рискове.
  Амоксицилин преминава в кърмата в малки количества, поради което в някои случаи може да се наложи да се спре кърменето.

  Шофиране и работа с машини
  Амоксицилин не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

  Важна информации относно никои от съставките на Амоксицилин
  Ако Вашият лекар ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се е него преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.
  1 мерителна чашка (6 ml) от приготвената суспензия съдържа 2,56 g сукроза. Това трябва да се вземе предвид при пациенти със захарен диабет (diabetes mellitus).
  I мерителна чашка (6 ml) or приготвената суспензия съдържа 0.7 mmol (16.02 mg) натрий. Да се има предвид при пациенти на диета с контролиран прием на натрий.

  3. КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АМОКСИЦИЛИН-МIР
  Винаги приемайте Амоксицилин-MIP точно според предписанията на Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, консултирайте се е Вашия лекар или фармацевт.
  За изготвянето на готовата за употреба суспензия бутилката се пълни с питейна вода до маркировката, после бутилката се затваря и разклаща добре. След като появилата се пяна се утаи, бутилката отново се пълни с питейна вода до маркировката. Суспензията вече е готова за употреба. Преди всеки прием от суспензията бутилката трябва да се разклаща добре.
  Вашият лекар ще ви определи точната доза (в милилитри или мерителна чашка), която да вземате всеки ден.

  Обичайната доза за деца (под 12 години) е 40 до 90 mg/kg телесно тегло дневно в два до три отделни приема.
  Обичайната доза за възрастни и юноши (над 12 години) е 750 mg до 3 000 m« дневно в два до три отделни приема.

  За превенция на сърдечни инфекции: За деца под 12 години се препоръчва доза от 50 mg/kg телесно тегло; при възрастни и деца над 12 години - се дават 2 000 до 3 000 mg в часа преди хирургическата операция.
  Вашият лекар ще определи колко време да вземате този лекарствен продукт.

  Пациенти с бъбречни заболявания
  Може да се наложи Вашият лекар да намали дозата.

  - Ако сте приели повече от необходимата доза Амоксицилин-MIP
  - Ако смятате, че сте приели повече от необходимата доза, уведомете Вашия лекар или отидете веднага в болница и покажете опаковката. Най-вероятните признаци от приемане на свръхдоза са: гадене, повръщане, диария, стомашни болки.

  - Ако сте пропуснали да приемете Амоксицилин-MIP
  - Ако сте пропуснали да приемете дозата от този лекарствен продукт, направете го веднага, щом си спомните. Не вземайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата доза.
  - Ако сте спрели приемането наАмоксицилин-MIP
  Продължете приемането на това лекарство докато приключи курсът на лечение, дори ако се почувствате по-добре.
  - Ако спрете да приемате този лекарствен продукт твърде скоро, инфекцията може да се възобнови. Също така, бактериите може да станат резистентни към това лекарство.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Амоксицилин-MIP може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
  - Ако забележите някои от следните сериозни нежелани реакции, уведомете незабавно Вашия лекар или отидете веднага в болница:
  Следните сериозни нежелани реакции са редки (засягат 1 до 10 потребители на 10 000): Внезапни затруднения в дишането, говора и гълтането Болезнено подуване на устните, езика, лицето или шията Особено силно гадене или гърч
  Висока степен кожни обриви или сърбеж, особено при наличието на мехурчета, и с възпаление на очите, устата или гениталиите
  Пожълтяваме на кожата или бялото на очите, или пък потъмняване на урината и избледняване на изпражненията: това е признак за чернодробни проблеми.

  Следните сериозни нежелани реакции са много редки (засягат на по-малко от един 1 потребител на 10 000):
  Диария, която е сериозна, трае дълго време или е придружена с кървене: това представлява знак за сериозно възпаление на червата

  Други възможни нежелани реакции по време на лечението:
  Следните нежелани реакции са чести (засягат 1 до 10 потребители на 100):
  гадене, повръщане, загуба на апетит, нарушаване на вкуса, често оригване, възпаление на устната лигавица (енантема), газове, диария или меки изпражнения. Тези ефекти в повечето случаи са слаби и изчезват по време на лечението или много скоро след приключването му. Те могат да бъдат намалени чрез поемане на това лекарство по време на хранене, уртикария. сърбеж, кожен обрив от типа "пети ден", което наподобява дребна шарка.

  Следните нежелани реакции са по-чести (засягат 1 до 10 потребители на 1 000):
  силни инфекции причинени от резистентни зародиши или дрожди (като например: орално кандидозен стоматит или вагинална кандидоза) умерено повишаване на чернодробните ензими

  Следните нежелани реакции са редки (засягат 1 до 10 потребители на 10 000):
  повишаване на някои бели кръвни клетки (езинофилия), разрушаване на червените кръвни клетки (хемолигична анемия) лекарствена треска
  световъртеж, свръхактивност, конвулсии
  повърхностно обезцветяване на зъбите, промяната в оцветяването на зъбите може да бъде отстранена чрез измиване е четка за зъби хепатит и холестатична жълтеница
  възпаление на бъбреците (интертициален нефрит), кристали в урината
  Следните нежелани реакции са много редки (засягат по-малко от 1 потребител на 10.000):
  Промени в кръвната картина (намаляване на червените или белите кръвни клетки и тромбоцитите), удължаване на времето на кървене. Това може да причини симптоми като например треска, зачервено гърло, обрив, кръвотечение от носа или външни рани, охлузвания. Тези реакции изчезват след спиране на лечението.
  Почерняване на езика

  При задълбочаване на нежеланите реакции, или ако бъдат забелязани такива, които не са описани в настоящата листовка, моля да уведомите Вашия лекар.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АМОКСИЦИЛИН-MIP
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
  Готовата за употреба суспензия да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С) в продължение на 12 дни.

  Да не се използва Амоксицилин-MIP след срока на годност, отбелязан върху бутилката и върху картонената опаковка след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите лекарствата, които вече не са ви необходими. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Амоксицилнн-MIP
  Активното вещество е амоксицилин (като трихидрат).
  1 ml от пероралната суспензия съдържа амоксицилин трихидрат еквивалентен на 50 mg амоксицилин
  Другите съставки са: сукроза
  натриев цитрат
  силициев диоксид, колоиден безводен
  полисорбат 60
  малинов аромат (ароматни вещества, маптодесктрин. арабска гума. пропилен гликол, малтол)

  Как изглежда Амоксицилин-MIP и съдържание на опаковката
  Вял или почти бял прах.

  Прахът за перорална суспензия се предлага в кафява стъклена бутилка с полипропиленова капачка. Като средство за измерване се дава чашка от полистирен. Приложената мерителна чашка има следните маркировки за количество: 1 ml, 2 ml. 3 ml, 4 ml, 5 ml, 6 ml

  Амоксицилин-MIP се предлага в бутилки c 50 g прах за приготвяне на 100 ml перорална суспензия.
  Нe всички опаковки могат да бъдат пускани за продажба.
  Притежател на разрешителното ta употреба
  ΜIP Pharma GmbH Kirkeler Straße 41 66440 Blieskastel Германия
  Производител
  Chephasaar
  Chem.-pharm. Fabrik GmbH Mühlstraße 50 66386 St. Ingbert/ Германия
  Toni лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на ЕИМ под следните
  имена:
  Австрия: Amoxicillin MIP 50 mg/ml Pulver zur Herstellung einer Suspension zum Einnehmen
  България: Амоксицилин-MIP 50 mg/ml
  Дания: Amoxicillin MIP
  Естония: Amoxicillin-MIP 50 mg/ml
  Финландия: Amoxicillin MIP Pharma 50 mg/ml
  Латвия: Amoxicillin MIP 50 mg/ml
  Литва: Amoxicillin MIP 50 mg/ml milteliai geriamajai suspensijai
  1 юрвегия: Amoxicillin MIP Pharma 50 mg/ml
  I юлша: Amoxicillin MIP Pharma
  Румъния: Amoxicilinä MIP Pharma 50 mg/ml pulbere pentru suspensie oralä
  Швеция: Amoxicillin MIP
  Дата на последнo одобрение на листовката
  07/2012

  Описание на АМОКСИЦИЛИН МИП 50МГ/МЛ ПРАХ ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР

  АМОКСИЦИЛИН МИП 50МГ/МЛ ПРАХ ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АМОКСИЦИЛИН МИП 50МГ/МЛ ПРАХ ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АМОКСИЦИЛИН МИП 50МГ/МЛ ПРАХ ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа