Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • АПО-ГО PFS 5МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР

  • АПО-ГО PFS 5МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  АПО-го ® PFS
  5mg/ml Инфузионен разтвор в предварително напълнена спринцовка
  апоморфинов хидрохлорид
  APO-go ® PFS
  5mg/ml Solution for Infusion in Pre-filled Syringe
  apomorphine hydrochloride

  За употреба при възрастни
  Листовка: Информация за потребителя
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява АПО-го ПНС и за какво се използва
  2. Преди да използвате АПО-го ПНС
  3. Как да използвате АПО-го ПНС
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АПО-го ПНС
  6. Допълнителна информация

  1. Какво представлява АПО-го ПНС и за какво се използва
  Апоморфин хидрохлорид принадлежи към група лекарства, наречени допаминови агонисти, които се използват за лечение на болестта на Паркинсон. Той помага да се намали времето, прекарано в „изключено" или неподвижно състояние за хора, които преди това са били лекувани за болестта на Паркинсон с леводопа и/или други допаминови агонисти. Вашият лекар или медицинска сестра ще Ви помогне да разпознаете признаците кога да използвате лекарството.

  2. Преди да използвате АПО-го ПНС
  Не използвате АПО-го ПНС
  - ако сте под 18-годишна възраст
  - ако имате затруднения с дишането или страдате от астма
  - ако имате деменция или болестта на Алцхаймер
  ако страдате от объркване, халюцинации или други подобни проблеми
  - ако имате проблеми с черния дроб
  - ако имате тежка дискинезия (неволеви движения) или тежка дистония (невъзможност за движение) поради лечението с леводопа
  - ако сте алергични към апоморфин или някоя от останалите съставки на АПО-го ПНС (за останалите съставки вижте точка 6).
  - ако Вие или някой член от Вашето семейството има аномалия на електрокардиограмата (ЕКГ), наречена „синдром на удължен QT интервал". Информирайте Вашия ликар;
  Обърнете специално внимание при употребата на АПО-го ПНС
  ако имате бъбречни проблеми ако имате проблеми с белия дроб ако имате сърдечни проблеми
  ако имате ниско кръвно налягане или ако Ви прилошава и получавате световъртеж при изправяне
  ако приемате лекарства за лечение на високо кръвно налягане ако Ви се гади или повръщате
  ако имате някакви психични разстройства при започване на лечение с АПО-го ПНС ако сте в старческа възраст или сте немощен
  при шофиране или работа с машини, тъй като апоморфин може да предизвика сънливост, включително и епизоди на внезапно заспиване (не трябва да шофирате или работите с машини, ако АПО-го ПНС Ви прави сънливи)
  Вашият лекар трябва да проверява кръвните Ви показатели редовно при вземането на АПО-го ПНС с леводопа (друго лечение на болестта на Паркинсон).
  Кажете на Вашия лекар, ако вие или вашето семейство / настойник забележи, признаци като натрапчив глад, да се дьржате по начини, които са необичайни за вас и не можете да устоите на импулса, или изкушението за извършване на определени дейности, които биха могли да навредят на Вас или другите. Те се наричат нарушения в контрола на импулсите и може да включва поведение, като пристрастяване към хазарт, прекомерно хранене или разходи, необичайно високо желание за секс или увеличение в сексуални мисли или чувства. Вашият лекар ще прецени дали да коригира дозата или да я спре.
  Ако някоя от горните ситуации се отнася за Вас, моля уведомете Вашия лекар или медицинска сестра.
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на лекарството, ако:
  използвате лекарства, за които се знае, че оказват влияние върху сърдечната дейност. Това включва лекарства, използвани за нарушения на сърдечния ритъм (като хинидин и амиодарон), за лечение на депресия (включително трициклични антидепресанти като амитриптилин и имипрамин) и за бактериални инфекции („макролидни" антибиотици като еритромицин, азитромицин и кларитромицин) и домперидон.
  Прием на други лекарства
  Ако приемате апоморфин в комбинация с други лекарства (особено невролептици като клозапин, лекарства за намаляване на кръвното налягане или други лекарства за лечение на болестта на Паркинсон) ефектът от лекарствата може да се промени. Вашият лекар ще Ви посъветва, ако трябва да Ви коригирате дозата на апоморфин или на някое от другите лекарства.
  Моля информирайте лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Употреба на АПО-го ПНС с храни и напитки
  Храните и напитките не влияят на АПО-го ПНС.
  Бременност и кърмене
  АПО-го ПНС не трябва да се използва по време на бременност, освен ако не е наложително. Посъветвайте се с Вашия лекар или медицинска сестра, преди да използвате АПО-го ПНС, ако сте бременна, мислите, че сте бременна, или планирате да забременеете.
  Не е известно дали АПО-го ПНС преминава в кърмата. Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Вашият лекар ще Ви обясни, дали трябва да се продължите/преустановите кърменето или да продължите/спрете приема на това лекарство.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте, ако АПО-го ПНС Ви прави сънливи. Не използвайте инструменти или машини, ако АПО-го ПНС Ви прави сънливи.
  Важна информация относно някои от съставките на АПО-го ПНС
  В редки случаи натриевият метабисулфит може да причини тежка алергична реакция и затруднено дишане.
  Този лекарствен продукт съдържа по-малко от 1 mmol (23 mg) натрий на 10ml, т.е. практически не съдържа натрий.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АПО-ГО ПНС
  Инфузията се прилага подкожно (т.е. в областта под кожата). Да не се използва спринцовка, ако разтворът в нея е позеленял.
  Винаги използвайте АПО-го ПНС точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  АПО-го ПНС е предназначен за непрекъсната инфузия с помпа за спринцовка. Не трябва да се използва за периодично инжектиране. Вашият лекар ще определи коя инфузионна минипомпа и/или инфузионна помпа за спринцовка трябва да използвате.
  Както количеството АПО-го ПНС , така и времето, за което трябва да получавате лекарството си всеки ден ще зависи от личните Ви нужди. Вашият лекар ще обсъди това с Вас и ще Ви каже колко от лекарството да прилагате. Най-подходящото количество ще бъде определено по време на Вашия престой в специализирана клиника. Средната инфузия на час е между Img и 4mg an ом op фи нов хидрохлорид. Продължителната инфузия обикновено се прилага, когато сте будни и обикновено се спира преди сън. Количеството апоморфинов хидрохлорид, което получавате всеки ден, не трябва да надвишава 100 mg. Вашият лекар или медицинска сестра ще прецени коя доза е най-добра за Вас.
  На всеки 12 часа мястото на инфузия трябва да се сменя. Това лекарство не трябва да се прилага във вена.
  Не е необходимо да разреждате АПО-го ПНС преди употреба. Освен това не трябва да се смесва с други лекарства.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза АПО-го ПНС
  - Информирайте Вашия лекар или се обадете на Бърза помощ незабавно
  Важно е да прилагате правилната доза АПО-го ПНС и да не използвате повече от препоръчаното от Вашия лекар количество. По-високи дози могат да причинят забавяне на сърдечната честота, силно повръщане, прекомерна сънливост и/или затруднено дишане. Може да се почувствате изтощени или замаяни, особено при изправяне, поради ниското кръвно налягане. Ако легнете и вдигнете краката си, това ще Ви помогне при ниско кръвно налягане.
  Ако сте пропуснали да използвате АПО-го ПНС
  - Вземете следващата доза в препоръчаното време.
  - Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели употребата на АПО-го ПНС
  - Свържете с Вашия лекар преди да спрете лечението и обсъдете дали това е уместно или не.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, АПО-го ПНС може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Информирайте Вашия лекар, ако мислите, че лекарството е причина да не се чувствате добре или ако получите някое от следните:
  Много чести нежелани реакции (повече от 1 потребител на 10):
  • Бучки под кожата на мястото на инжектиране, които са болезнени, неприятни и могат да бъдат зачервени и сърбящи. За да предотвратите появата на тези бучки, препоръчително е да се променя мястото на инжектиране при всяко инжектиране.
  Чести нежелани реакции (от 1 до 10 потребители от 100):
  • Гадене или повръщане, особено в началото на приложението на АПО-го ПНС. Приемът на домперидон трябва да започне най-малко 2 дни преди започване приема на АПО-го ПНС, за да се спре гаденето или повръщането. Ако приемате домперидон и все още чувствате гадене или ако не приемате домперидон и повръщате, информирайте Вашия лекар или медицинска сестра възможно най-скоро.
  • Чувство на умора или изключителна сънливост.
  • Объркване или халюцинации.
  • Прозяване.
  • Замайване или прималяване при изправяне.
  Нечести нежелани реакции (от 1 до 10 потребители от 1 000):
  • Повишени неволеви движения или треперене по време „активни" периоди
  • Хемолитична анемия, необичайно разрушаване на червените кръвни клетки в кръвоносните съдове или на други места по тялото. Това е нечеста нежелана реакция,
  която може да възникне при пациенти, които също приемат леводопа • Обриви
  • Дихателни затруднения
  • Язва на мястото на инжектиране
  • Намаляване на червените кръвни клетки, което може да направи кожата бледо жълта и да причини слабост или задух
  • Намаляване на броя на тромбоцитите, което увеличава риска от кървене или образуване на синини.
  Редки нежелани реакции (от 1 до 10 потребители от 10 000):
  • Алергична реакция като:
  затруднено дишане или стягане в гърдите подпухналост на клепачите, лицето или устните подуване или зачервяване на езика
  • Еозинофилия, необичайно висок брой на бели кръвни клетки в кръвта или в телесните тъкани.
  Нежелани реакции с неизвестна честота (честотата не може да бъде установена от наличните данни):
  • Подуване на краката, стъпалата и пръстите.
  • • неспособност да се устои на импулса, изкушението да се извърши действие, което може да бъде вредно за Вас или другите, което може да включва:
  • - силен импулс да залагате прекомерно въпреки сериозните лични или семейни последици.
  • - променен или повишен сексуален интерес и поведение на сериозна загриженост за вас или за другите, например, увеличаване на сексуалното желание.
  • - неконтролируемо прекомерни разходи за пазаруване или склонност към преяждане (ядене на големи количества храна в кратък период от време) или принудителното хранене (консумират повече храна, отколкото нормално и повече, отколкото е необходимо, за да задоволи глада си).
  Кажете на Вашия лекар, ако имате някой от тези поведения, те ще обсъдят начини за управление или намаляване на симптомите
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АПО-ГО ПНС
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте АПО-го ПНС след срока на годност, отбелязан върху етикета/картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте предварително напълнената спринцовка в картонената опаковка, за да я предпазите от светлина.
  Да се съхранява под 25°С.
  След отваряне, АПО-го ПНС трябва да се използва веднага и останалият разтвор да се изхвърли.
  Само за еднократна употреба.
  Не използвайте АПО-го ПНС, ако разтворът е позеленял. Използвайте, само ако разтворът е бистър, безцветен и без видими частици.
  Изтеглете съдържанието веднага след отваряне. Внимавайте да не разлеете разтвора върху себе си или върху килима, тъй като може да се появи зелено петно. В края на използването, стъклената предварително напълнена спринцовка трябва да се изхвърли в контейнер за остри отпадъци, както и всички използвани пластмасови спринцовки и адаптора.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа АПО-го ПНС
  Активното вещество е апоморфин хидрохлорид. 1 ml разтвор съдържа 5 mg апоморфин хидрохлорид. Всяка 10ml предварително напълнена спринцовка съдържа 50 mg апоморфин хидрохлорид.
  Другите съставки са:
  - Натриев метабисулфит (Е223)
  - Хлороводородна киселина
  - Вода за инжекции
  Как изглежда АПО-го ПНС и какво съдържа опаковката
  АПО-го ПНС е инфузионен разтвор в предварително напълнена спринцовка. Разтворът е бистър и безцветен.
  АПО-го ПНС се предлага в прозрачни стъклени предварително напълнени спринцовки. Всяка опаковка съдържа 5 спринцовки, съдържащи 10ml разтвор, в картонената опаковка. В някои области се предлагат големи опаковки от 25 (5 х 5) и големи опаковки от 50 (10 х 5).

  Притежател на разрешението за употреба
  Britannia Pharmaceuticals Limited
  Park View House
  65 London Road
  Newbury
  Berkshire
  RG14 1JN
  Обединеното кралство Производители
  Britannia Pharmaceuticals Limited Park View House 65 London Road
  Newbury
  Berkshire RG14 1JN Обединеното кралство
  Catalent Belgium S.A.
  Font Saint Landry 10
  B-l 120 Brussels (Neder Over Heembeek)
  Белгия
  Genus Pharmaceuticals Park View House 65 London Road Newbury Berkshire RG14 1JN
  Обединеното кралство
  STADA Arzneimittel AG Stadastrasse 2-18 61118 Bad Vilbel Германия
  Този лекарствен продукт е разрешен в държавите-членки на ЕИП под следните имена:
  Австрия, Германия, Швейцария: APO-go 5mg/ml Infusionsldsung in einer Fertigspritze
  България:APO-go PFS 5mg/ml Разтвор за инфузия в предварително напълнена спринцовка
  Кипър: APO-go® PFS 5mg/ml ДгйАл>ца yia Ъухг>стг|(НА ГРЪЦКИ-НЯМААМ ШРИФТ) ae Проуецгарбуп Supiyya
  Дания: APO-go Pumpfill 5 mg/ml infusionsvaeske, opl0sning i fyldt injektionssprajte
  Франция, Люксембург: ATOGO 5mg/ml Solution pour Perfusion en Seringue Pr^remplie
  Гърция: APO-go PF S 5mg/ml
  Унгария: Britaject 5mg/ml oldatos infiizio eldretfMtOtt fecskendoben
  Исландия: Apo-go Pumpfill 5mg/ml innrennslislyf, lausn
  Ирландия, Обединеното кралство, Малта:
  APO-go PFS 5mg/ml Solution for Infusion in Pre-filled Syringe
  Холандия: APO-go 5mg/ml oplossing voor infusie in een voorgevulde spuit
  Норвегия: Britaject 5mg/ml infusjonsvaeske, opplesning i ferdigfylt sprayte
  Полша: APO-go PFS, 5 mg/ml, roztwdr do infuzji
  Португалия: Apo-go 5mg/ml Solu^ao para perfus2o em seringa pr6-cheia
  Румъния: APO-go 5mg/ml solute perfuzabila in seringa preumpluta unidoz3
  Словашката република: APO-go® 5mg/mt infuzny roztok napleny v injekCnej strieka£ke Словения: АЮ-go 5 mg/ml raztopina za infundiranje v napolnjeni injekcijski brizgi
  Испания: АЮ-go PFS 5 mg/ml Solution para Perfusi6n en Jeringa Precargada
  Швеция: APO-go Pumpfill 5 mg/ml infusionsvatska, lOsning i forfylld spruta
  Дата на последно одобрение на листовката 03/2013

  Описание на АПО-ГО PFS 5МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР

  АПО-ГО PFS 5МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АПО-ГО PFS 5МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АПО-ГО PFS 5МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа