Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • АСПИРИН 500 мг.х 20

  • АСПИРИН 500 мг.х 20 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ASPIRIN®
  (АСПИРИН®/ ACETHYLSALICYUC ACID)

  СЪСТАВ
  Acetylsalicylic acid - 500 mg в една таблетка

  ДЕЙСТВИЕ
  Аспирин®-притежава противоболков, противовъзпалителен и намаляващ високата температура ефект, а според прилаганата доза проявява и противоревматичен ефект. В ниски дози (от 50 до 150 mg) може да се използва като средство предотвратяващо образуването на кръвни съсиреци, предизвикващи запушването на кръвоносните съдове. Многоцентрови добре контролирани клинични проучвания доказват, че в тези малки дози Аспирин® предотвратява риска от внезапна сърдечна смърт и/или нефатални миокардни инфаркти при пациенти с прекаран миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис (гръдна жаба), намалява риска от преходни нарушения на мозъчното кръвообръщение и мозъчни инсулти.

  ПОКАЗАНИЯ
  За премахване на болката и/или високата температура при остри и хронични възпалителни заболявания на горните дихателни пътища; грип и други вирусни заболявания; остри инфекциозни болести; за облекчение на симптомите като болка, оток, зачервяване и локално повишение на температурата при възпалителни и дегенеративни ставни заболявания; хронични инфекциозни заболявания; температурни състояния от неясен произход.
  Профилактика на тромбоемболични инцидени (образуване на кръвни съсиреци) при пациенти с анамнеза за прекаран миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис (гръдна жаба), при пациени с анамнеза за преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и при пациенти след кардиоваскуларни хирургични интервенции;

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
  Аспирин® е противопоказан:, при алергия; при кървящи язви или други остри заболявания на стомашно-чревния трак; при проблеми с кръвосъсирването като хемофилия, тромбоцитопения, хеморагични състояни и др.

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ЕФЕКТИ
  При продължителна употреба на по-високи дози (над 3-4 таблетки дневно) могат да се наблюдават нежелани странични ефекти като дразнене, болки или киселини в стомаха; неразположение или подуване на червата, повишено отделяне на газове; при по-продължителна употреба на високи дози могат да предизвикат скрити кръвоизливи в стомаха и червата, нарушения в кръвосъсирването, световъртеж, главоболие, шум в ушите, учестено дишане (т.н. салицилово пиянство), сънливост, известна задръжка на течности в организма; алергични реакции се наблюдават независимо от приетата доза и могат да се изразят в различни кожни обриви и др.

  ПРЕДОЗИРАНЕ
  При предозиране на Аспирин® могже да се наблюдава силно дразнене на стомаха и
  червата, гадене, повръщане, нарушения в съсирването на кръвта и др.
  При тежка интоксикация след неволно приемане на много високи дози Аспирин® се
  наблюдава главоболие гадене, повръщане и диария, превъзбуда и обърканост,
  халюцинации, необясним фебрилитет, зрителни смущения, смущения в слуха (шум
  или „пищене" в ушите), учестено и повърхностно дишане, кървава урина, гърчове,
  и др.
  Лечение - след изпразване на стомаха чрез прадизвикване на повръщане и прием на медицински въглен и др. е наложителна бързо лекарска помощ и постъпване в болнично заведение.

  ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
  Някои медицински проблеми могат да се влошат от прием на ацетизал, поради което се консултирайте с вашия лекар ако имате гастрит, стомашна язва, язва на дванадесетопръстника или други стомашно-чревни проблеми, като колит, възпаление на жлъчката и др., астма, алергии, полипи в носа (в момента или в миналото), високо кръвно налягане, бъбречни или чернодробни болести, анемия, хемофилия или други проблеми на съсирването на кръвта, обилна менструация или маточни кръвоизливи с различен произход, подагра (Аспирин® може да повиши серумното ниво на пикочната киселина и така да провокира пристъп на заболяването); Не употребявайте таблетки Аспирин®, които имат неприятна кисела миризма (подобна на миризма от оцет);
  Аспирин® не трябва да се прилага дълго време (над 10 дни) и/или във високи дози (повече от 8 таблетки за 24 часа, а за възрастни над 60 години повече от четири таблетки за 24 часа) без лекарско предписание;
  При по-продължително прилагане (над 10 дни) да се контролира кръвното налягане, особено при хипертоници;
  Не се препоръчва употребата на Аспирин® при деца под три годишна възраст; При деца от 3 до 12 години да се дава Аспирин само по лекарско предписание, особено ако имат висока температура грип или други вирусни инфекции,особено шарки, тъй като могат да появят редки, но тежки странични ефекти (синдром на Рей). Възрастните хора са по-чувствителни към салицилатите и при тях могат да се наблюдават по-често странични ефекти, поради което трябва да се прилагат в редуцирани дози;
  Препоръчва се спиране на терапията с Аспирин® поне 5 дена преди провеждане на хирургическа интервенция за предотвратяване на кръвотечения; При лечение на артити дозата не трябва да се променя по-често от един път седмично по лекарско предписание за да се получи желания терапевтичен ефект без риск от нежелани ефекти.

  ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
  При едновременно приемане на Аспирин® и някои други медикаменти могат да се получат неблагоприятни взаимодействия, затова е желателно да предупредите лекуващия си лекар ако приемате някои от следните лекарствени средства: антикоагуланти (лекарства против повишено съсирване на кръвта); някои антибиотици като карбеницилин, цефамандол, ципрофлоксацин, тетрациклин; други противоболкови и. противовъзпалителни лекарствени средства; кетоконазол (противогьбичен препарат); пентоксифилин и др.
  Ако приемате повече медикаменти посъветвайте се с лекуващ лекар дали е подходящо комбинирането им с Аспирин®.

  БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
  Не се препоръчва употребата на препарата от бременни жени, както и от жени в кърмачески период. Особено важно е да не се прилага в последните три месеца от бременността поради опасност от увреждане на плода или компликации по време на раждането;

  ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ
  Не са установени противопоказания

  НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА
  Аспирин® се приема перорално след разтваряне в една кафена или чаена чаша вода; При възрастни - като противоболково и противотемпературно средство се приема 1 до 4 таблетки от 500 mg с минимален интервал между приемите от 4-до 6 часа (максимална дневна доза 3 д) за кратък срок от време (от 1 до 3-4 дни); При ревматични 'заболявания - 1-2 таблетки по 500 mg 3 до 4 пъти дневно за продължителен период под лекарско наблюдение;
  За профилактика на тромботичните състояния по 250 mg Ί/2 таблетка) еднократно дневно, по-време или след нахранване; желателно е таблетката да се разтвори предварително в малко количество вода за да се избегне дразнещото й действие върху стомаха.
  При деца над 12 години според лекарско предписание: обичайно по 1/2 до 1 таблетка при нужда, но не повече от два до три пъти дневно (не се употребява по-продължително от 2 до 3 дни); при ревматични заболявания дозата може да се повиши от лекуващия лекар и срока за приемане да се удължи.

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА
  Таблетки 500 mg по 20 броя в опаковка

  СЪХРАНЕНИЕ:
  В оригинални опаковки на сухо и защитено от светлина място при температура не по-висока от 25°С.

  СРОК НА ГОДНОСТ
  4 /четири/ години

  ПРОИЗВОДИТЕЛ
  " фАРМАЦИЯ-АД" гр Дупница ул. "Самоковско шосе" 3,
  в сътрудничество с Bayer Leverkusen.
  тел. (701) 2-42-81/82,2-90-21/29
  Факс: (701) 2-23-65, 2-81-62
  Телекс: 27433

  Листовка та е съставена на
  Информацията в листовката е одобрена на

  Описание на АСПИРИН 500 мг.х 20

  АСПИРИН 500 мг.х 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АСПИРИН 500 мг.х 20 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АСПИРИН 500 мг.х 20 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа