Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • АСПРЕВЕНТ ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ

  • АСПРЕВЕНТ ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Аспревент 4mg таблетки за дъвчене
  Asprevent 4mg chewable tablets
  Аспревент 5mg таблетки за дъвчене
  Asprevent 5 mg chewable tablets
  (Монтелукасг/Montelukast)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То
  може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите катоВашите.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Аспревент и за какво се използва
  2. Преди да приемете Аспревент
  3. Как да приемате Аспревент
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как се съхранява Аспревент
  6. Допълнителна информация

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АСПРЕВЕНТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Аспревент е антагонист на левкотриеновия рецептор, който блокира патофизиологичния ефект на веществата, наречени левкотриени. Левкотриените причиняват стеснение и оток на дихателните пътища в белия дроб. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите на астмата и допринася за контрола на астмата.
  Вашият лекар Ви е предписал Аспревент за лечение на астмата на Вашето дете, чрез предотвратяване на дневните и ношните симптоми на астма..
  Аспревент се използва за лечение на пациенти на възраст от 2 до 5 години, които са недостатъчно контролирани от техните лекарства и имат нужда от допълнително лечение.
  Аспревент може също да се използва като терапевтична алтернатива на инхалационните кортикостероиди при пациенти на възраст от 2 до 5 години, които в момента вземат перорални кортикостероиди и са показали, че не могат да използват инхалационни кортикостероиди.
  Аспревент също помага при предотвратяване на стеснение на въздухоносните пътища, предизвикано от физически усилия при пациенти на възрасти повече.
  Вашият лекар ще прецени как трябва да взимате Аспревент в зависимост от симптомите тежестта на астмата на Вашето дете.
  Какво е астма?
  Астмата е продължително заболяване. Характеристиките на астма включват:
  Стеснени дихателни пътища, причиняващи затруднение в дишането. Това стеснение на дихателните пътища се влошава или подобрява в отговор на различни условия.
  Възпалени дихателни пътища; вътрешното покритие на дихателните пътища става
  оточно.
  Чувствителни дихателни пътища, които реагират на много неща, като цигарен дим, полени или студен въздух и усилие.
  Симптомите на астма включват: кашлица, свирене на гърдите и стягане в гръдния кош.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АСПРЕВЕНТ
  Уведомете Вашия лекар за всички медицински проблеми или алергии, които Вашето дете има или е имало.
  Не давайте Аспревент на Вашето дете ако то й/тя
  е алергичен/а (свръхчувствителен/на) към монтелукаст или към някой от останалите съставки на това лекарство (Вж т.6 Допълнителна информация).
  Обърнете специално внимание при употребата на Аспревент
  ако астмата на Вашето дете или дишането му започнат да се влошават, незабавно уведомете Вашия лекар
  таблетките Аспревент не са предназначени за лечение на остри пристъпи на астма. Ако такива пристъпи се появят, следвайте инструкциите, които Вашия лекар е дал за детето Ви. Винаги носете със себе си животоспасяващо инхибиращо лекарство за пристъпи на астма.
  важно е Вашето дете да приема всички лекарства за астма предписани от Вашия лекар. Аспревент не трябва да се използва като заместител на някое от другите лекарства за астма, които лекарят е предписал за Вашето дете.
  всеки пациент, който използва лекарства против астма трябва да знае, че ако се появи комбинация от симптоми като грип, изтръпване или вкочаненост на ръцете или краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив, трябва веднага да се консултира със своя лекар.
  Вашето дете не трябва да приема аспирин или противовъзпалителни лекарства (още известни като нестероидни противовъзпалителни лекарства) ако те влошават астмата.

  Употреба при деца
  За деца от 2 до 5-годишна възраст е подходящ приемът на Аспревент 4mg таблетки за дъвчене.
  За деца от 6 до 14-годишна възраст е подходящ приемът на Аспревент 5 mg таблетки за дъвчене. Безопасността и ефективността на Аспревент 4mg таблетки за дъвчене при деца под 2-годишна възраст не е установена.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако Вашето дете наскоро е приемало други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Някои лекарства могат да окажат влияние върху действието на Аспревент или Аспревент може да окаже влияние върху действието на другите лекарства, които приемате. Уведомете Вашия лекар ако детето Ви приема някои от следните лекарства преди да започне приема на Аспревент.
  Фенобарбитал (използван за лечение на епилепсия) Фенитоин (използван за лечение на епилепсия) рифампицин (използван за лечение на туберкулоза и някои други инфекции) Прием на Аспревент с храни и напитки
  Аспревент таблетки за дъвчене не трябва да се приемат непосредствено с храна Трябва да се приемат най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене.
  Бременност и кърмене
  Не е приложимо, тъй като Аспревент таблетки за дъвчене е предназначен за употреба от деца между 2 и 14 годишна възраст. Все пак следващата информация е свързана с активната съставка монтелукаст.
  Бременност
  Жени, които са бременни или искат да забременеят трябва да се консултират със своя лекар преди да започнат приема на Аспревент. Вашият лекар ще прецени дали можете да приемате Аспревент през този период.
  Кърмене
  Няма данни дали Аспревент преминава в майчината кърма. Трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете приема на Аспревент ако кърмите или възнамерявате да кърмите.
  Шофиране и работа с машини
  Не е приложимо, тъй като Аспревент таблетки за дъвчене е предназначен за употреба от деца между 2 и 14 годишна възраст. Все пак следващата информация е свързана с активната съставка монтелукаст.
  Не се очаква Аспревент да повлияе върху способността на шофиране или работа с машини. Все пак индивидуалните отговори на лечението могат да варират. Подобни странични ефекти (като замайване и сънливост), които са споменавани рядко за Аспревент, могат да повлияят върху способността на шофиране и работа с машини при някои пациенти.
  Важна информация за някоя от съставките на Аспревент
  Аспревент таблетки за дъвчене съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин Ако Вашето дете има генетична фенилкетонурия, трябва да обърнете внимане на всяка таблетка Аспревент 4mg и Аспревент 5 mg таблетки за дъвчене съдържат фенилкетонурия съответно 0,135 mg и 0,168 mg.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АСПРЕВЕНТ
  Винаги приемайте Аспревент така както Ви е казал Вашия лекар. Трябва да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт ако не сте сигурни.
  - Вашето дете трябва да взема веднъж дневно по една таблетка Аспревент, както е предписал Вашия лекар.
  Аспревент трябва да се приема от Вашето дете дори когато няма симптоми или когато той/тя има остър астматичен пристъп. Да се приема през устата.
  За деца от 2 до 5-годишна възраст
  Една таблетка за дъвчене Аспревент 4 mg да се приема веднъж дневно, вечер. Аспревент 4 mg таблетки за дъвчене не трябва да се приемат непосредствено с храна, а най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене. Ако Вашето дете приема Аспревент 4 mg се уверете, че то не приема по същото време други лекарства, които съдържат същата активна съставка, монтелукаст.
  За деца от 6 до 14-годишна възраст
  Една таблетка за дъвчене Аспревент 5 mg да се приема веднъж дневно вечер. Аспревент 5 mg таблетки за дъвчене не трябва да се приемат непосредствено с храна, а най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене. Ако Вашето дете приема Аспревент 5 mg се уверете, че то не приема по същото време продукти, които съдържат същата активна съставка монтелукаст.
  Ако Вашето дете приеме повече от необходимата доза Аспревент Веднага се свържете с Вашия лекар за съвет.
  Не са съобщени нежелани реакции при по-голямата част от докладваните случаи на предозиране. Най-често възникналите симптоми докладвани при предозиране при възрастни и деца са включвали коремна болка, сънливост, жажда, главоболие, повръщане и свръхчувствителност.
  Ако сте пропуснали да дадете Аспревент на Вашето дете
  Опитайте се да давате Аспревент както е предписал Вашия лекар. Ако обаче Вашето дете е пропуснало една доза, просто продължете обичайната схема от една таблетка веднъж дневно.
  Не давайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако Вашето дете е спряло приема на Аспревент
  Аспревент може да лекува астмата на Вашето дете само ако то продължи да го приема. Важно е да се продължи приема на Аспревент толкова дълго колкото е предписал Вашия лекар. Това ще помогне да контролирате астмата на Вашето дете. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия
  лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Аспревент може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  В клинични проучвания с Аспревент 4mg таблетки за дъвчене, най-честите съобщени нежелани реакции (при повече от 1 на 100 и при по-малко от 1 на 10 лекувани пациенти от педиатричната популация) свързани с Аспревент са : болка в корема жажда
  В допълнение, следните нежелани реакции са съобщени при клинични проучвания с Аспревент 5mg таблетки за дъвчене: главоболие
  Обикновено те са леки и се появяват както при пациенти, лекувани с Аспревент , така и с плацебо (таблетка несъдържаща лекарство).
  Допълнително, докато лекарството е било на пазара са съобщени:
  • инфекции на горните дихателни пътища
  • увеличена инфекция към кървене
  • алергични реакции, включващи обрив, подуване на лицето, устните, езика, и/или гърлото, които могат да причинят затруднение при дишане или преглъщане
  • промени в поведението и настроението (нарушения в съня, включително кошмари, халюцинации, раздразнителност, тревожност, безпокойство, вълнение, включително агресивно поведение или враждебност, тремор, депресия, проблемен сън, ходене на сън, мисли и поведение за самоубийство (в много редки случаи))
  • замаяност, сънливост, изтръпване на крайниците/вкочаненост, припадъци
  • палпитации
  • кървене на носа
  • диария, сухота в устата, проблеми в храносмилането, гадене, повръщане
  • хепатит
  • отпадналост, ставни и мускулни болки, мускулни спазми, сухост в устата, гадене, повръщане, лошо храносмилане, диария, хепатит
  • кръвонасядане, сърбеж, обрив, чувствителни червени бучки под кожата най-често по пищялите (еритема нодозум)
  • болки в ставите и мускулите, мускулни крампи
  • умора, неразположение, подуване, треска
  При астматични пациенти, лекувани с монтелукаст, са съобщени много редки случаи на комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване или вкочаненост на ръцете и на краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив (синдром Churg-Strauss). Трябва веднага да уведомите Вашия лекар ако при детето Ви се появи един или няколко от тези симптоми.
  За повече информация относно нежеланите реакции, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите други, които не са споменати в листовката, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АСПРЕВЕНТ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Няма специални условия на съхранение.
  Не използвайте Аспревент след срока на годност отбелязан върху кутията. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява в оригинална опаковка.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Аспревент
  Активното вещество е монтелукаст Всяка таблетка за дъвчене Аспревент 4 mg съдържа монтелукаст натрий еквивалентен на 4,2 mg, а всяка таблетка за дъвчене Аспревент 5mg съдържа монтелукаст натрий еквивалентен на 5,2 mg.
  другите съставки са: манитол, микрокристална целулоза, хипрозол (Е 463), червен железен оксид (Е 172), кроскамелоза натрий, овкусител с вкус на череша, аспартам (Е 951), магнезиев стеарат.
  Какво съдържа опаковката
  Всяка опаковка съдържа 30 таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  бул.”Г.М. Димитров" № 1,
  гр. София 1172, България
  тел. 02 / 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Производител:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства"
  АД бул."Санкт Петербург" № 53
  гр. Пловдив 4000,
  България
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с

  притежателя на разрешението за употреба;
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  1172 София, бул. "Г.М.Димитров" №1
  тел. 02 / 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Дата на последно одобрение на листовката
  Март, 2011

  Описание на АСПРЕВЕНТ ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ

  АСПРЕВЕНТ ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АСПРЕВЕНТ ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа