Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • АСТАТ ТАБЛ 40 МГ

  • АСТАТ ТАБЛ 40 МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  АСТАТ 10 mg филмирани таблетки
  ASTAT 10 mg film-coated tablets
  АСТАТ 20 mg филмирани таблетки
  ASTAT 20 mg film-coated tablets
  АСТАТ 40 mg филмирани таблетки
  ASTAT 40 mg film-coated tablets
  Аторвастатин (A torvastatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемете това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява АСТАТ и за какво се използва
  2. Преди да приемете АСТАТ
  3. Как да приемате АСТАТ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АСТАТ
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АСТАТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  АСТАТ е лекарство, понижаващо мазнините в кръвта, АСТАТ се използва като допълнение към промяна в диетата за намаляване количеството на мазнините в кръвта като холестерол и триглицериди, когато диетата с ниско съдържание на мазнини и други средства като физически упражнения и нов стил на живот не са довели до задоволителни резултати. Освен това АСТАТ се използва и като допълнение към други липи до понижаващи лекарства.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АСТАТ

  Не приемайте АСТАТ
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на АСТАТ
  ако се е появила алергична реакция (на свръхчувствителност) във връзка с употребата на подобни липидопонижаващи лекарства ако имате чернодробно заболяване ако страдате от мускулно нарушение (миопатия) по време на бременност и кърмене,ако сте жена, която може да забременее и не използвате сигурни контрацептивни средства ако имате необяснимо абнормени резултати на изследванията на чернодробната функция.
  Обърнете специално внимание при употребата на АСТАТ
  ако Вие сте имали заболяване на черния дроб или консумирате големи количества алкохол, ако имате нарушена функция на бъбреците, ако сте със забавена обмяна на веществата, в следствие на намалена функция на щитовидната жлеза(хипотиреоидизъм), ако сте на възраст над 70 години, ако сте с анамнеза за генетична миопатия (болезненост и слабост в мускулите), ако сте имали миопатия в резултат от употребата на други липидопонижаващи лекарства.
  Ако установите необясними болки в мускулите (миалгия), крампи (схващания), болезненост или умора особено, ако са придружени от отпадналост или висока температура, незабавно се консултирайте с Вашия лекар, тъй като може да се наложи прекратяване на лечението с АСТАТ или намаляване на дозата.
  Вероятно преди започване и в хода на лечението, Вашият лекар ще иска да измерва холестерола, кръвните показатели и чернодробни Ви функции.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Някои лекарства могат да променят ефектите на АСТАТ и АСТАТ може да промени ефектите на други лекарства.
  Обърнете внимание при едновременно приемане на АСТАТ и следните лекарства, поради повишен риск от миопатия, което в редки случаи може да стане сериозно и да причини увреждане на бъбреците:
  цикпоспорин (имуносупресор)
  някои антибиотици (еритромицин, кларитромицин)
  някои противогъбични средства (итраконазол, кетоконазол)
  нефазодон (антидепресант)
  ниацин (лекарство, понижаващо холестерола)
  фибрати (лекарства, понижаващи холестерола)
  HIV-протеазни инхибитори.
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате варфарин (антикоагулант), дигоксин (антиаритмично лекарство), перорални контрацептиви (съдържащи норетистерон и/или етинил естрадиол), колестипол (лекарство за понижаване на холестерола) или антиациди (съдържащи магнезиев и алуминиев хидроксид), тъй като ефикасността на тези лекарства може да бъде повишена.
  Прием на АСТАТ с храни и напитки
  Това лекарство може да се приема с или без храна.
  Не пийте твърде много сок от грейпфрут по време на лечението с АСТАТ, тъй като сокът от грейпфрут може да промени ефекта на АСТАТ.
  Бременност
  Не приемайте аторвАСТАТин по време на бременност. Жени, които могат да забременеят трябва да използват сигурни контрацептиви по време на лечението с аторвАСТАТин. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство по време на бременност.
  Кърмене
  Не приемайте АСТАТ, ако кърмите. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  АСТАТ не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АСТАТ
  Винаги приемайте АСТАТ точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  АСТАТ се приема веднъж дневно. АСТАТ може да се приема по всяко време на деня, с или без храна. Не забравяйте да продължите да спазвате специалната диета и променен стил на живот по време на лечението с АСТАТ.
  Началната доза се основава на нивото на холестерола и поставената цел на лечението. Обичайната начална доза е 10 mg дневно. Тази доза може да бъде променена след 4 или повече седмици по препоръка на Вашия лекар.
  Максималната дневна доза е 80 mg веднъж дневно. Дневната доза може да се приеме наведнъж.
  Увредена бъбречна функция
  Не се налага корекция на дозата. Следвайте препоръките на Вашия лекар. Деца и юноши на възраст 4 — 17 години
  Употребата на аторвАСТАТин при деца трябва да бъде под непосредствения контрол от специалист. Ако сте приели повече от необходимата доза АСТАТ
  Ако сте приели повече от необходимото количество АСТАТ, обадете се на Вашия лекар, център за спешна помощ или аптеката.
  Ако сте пропуснали да приемете АСТАТ
  Ако сте пропуснали да вземете доза, вземете я колкото е възможно по-скоро, освен, ако не е време за следващата доза.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, АСТАТ може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.
  Ако наблюдавате необясними болки в мускулите (миалгия), крампи (схващания), болезненост или умора особено, ако са придружени от отпадналост или повишена температура, незабавно се обадете на Вашия лекар.
  Съобщени са следните нежелани реакции:
  Чести (появяват се при 1-10 на всеки 100 пациента): запек, газове, диспепсия, гадене, диария, свръхчувствителност, безсъние, главоболие, замайване, кожна реакция като парене, боцкане, сърбеж или мравучкане без видима физикална причина (парестезия, понижена чувствителност при допир), обрив, сърбеж, болка в мускулите (миалгия), болка в ставите (артралгия), умора, болка в гърдите, в гърба и периферен оток.
  Нечести (наблюдават се при 1-10 на всеки 1 000 пациенти): загуба на апетит, повръщане, намаляване на способността за съсирване на кръвта (тромбоцитопения), косопад, оплешивяване (алопеция), повишено или понижено ниво на кръвната захар, възпаление на задстомашната жлеза (панкреатит), нарушения на нервната система (периферна невропатия), сърбящ кожен обрив (уртикария), загуба на паметта (амнезия), звънене или шум в ушите (тинитус), миопатия, т.е. болезненост и слабост в мускулите, отпадналост, повишаване на теглото, импотентност.
  Редки (наблюдават се при 1-10 на всеки 10 000 пациенти): възпаление на черния дроб (хепатит), холестазна жълтеница, възпаление на мускулите (миозит), мускулни крампи (схващания) или слабост в следствие на общ дискомфорт и повишена температура (рабдомиолиза).
  Много редки (наблюдават се при по-малко от 1 на всеки 10 000 пациенти): тежка алергична реакцйя (анафилаксия), оток на малки участъци, който може да засегне напр. лицето, рьцете, и стъпалата (ангиоедем), обрив на мехурчета (включително еритема мултиформа, синдром на Steven-Johnsons и токсична епидермална некролиза).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АСТАТ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху опаковката.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  7. Какво съдържа АСТАТ:

  Активното вещество е аторвАСТАТин (atorvastatin).
  Другите съставки са: сърцевина на таблетката: манитол (Е 421), микрокристапна целулоза, калциев карбонат (Е 170), повидон (тип К-30), кроскармелоза натрий, натриев лаурилсулфат, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат; обвивка на таблетката: хипромелоза 6 сР (Е 464), титанов диоксид (Е 171), макро гол 6000.
  Как изглежда АСТАТ и какво съдържа опаковката
  10 mg: бели, кръгли, биконвексни филмирани таблетки, 7 mm в диаметър. 20 mg: бели, кръгли, биконвексни филмирани таблетки 9 mm в диаметър, 40 mg: бели, овални биконвексни филмирани таблетки с размери 8,2 х 17 mm.
  Блистери (OPA-A1-PVC/A1) по 4, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 84, 98, 100, 200 (10 х 20), 500 за всяка различна концентрация.
  Пластмасови бутилки (HPDE) със snap-on капаче (LDPE) по 10, 20, 30, 50, 100, 200 за всяка различна различна концентрация.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Medis ehf
  Reykjavikurvegi 78
  IS-220 Hafnarfjordur Исландия

  Производител
  Actavis hf
  Reykjavikurvegi 76-78
  IS-220 Hafnarfjor6ur
  Исландия
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните, членки на Европейската икономическа общност под следните имена:
  Исландия - Notacor
  България - АСТАТ 10 mg филмирани таблетки; ACT АТ 20 mg филмирани таблетки
  АСТАТ 40 mg филмирани таблетки
  Естония - Atilen 10 mg; Atilen 20 mg; Atilen 40 mg
  Литва - Atilen 10 mg plevele dengtos tablets; Atilen 20 mg plevele dengtos tabletes;
  Atilen 40 mg plevele dengtos tablets
  Латвия - Atilen 10 mg apvalkotas tabletes; Atilen 20 mg apvalkotas tabletes
  Atilen 40 mg apvalkotas tabletes
  Словения - Atilen 10 mg filmsko oblozene tablete; Atilen 20 mg filmsko oblo^ene tablete
  Atilen 40 mg filmsko oblozene tablete
  Словакия - Atilen 10 mg; Atilen 20 mg; Atilen 40 mg

  Дата на последно одобрение на листовката
  Януари 2009

  Описание на АСТАТ ТАБЛ 40 МГ

  АСТАТ ТАБЛ 40 МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АСТАТ ТАБЛ 40 МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа