Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • АТОРВАСТАТИН ПФАЙЗЕР ТАБЛ 80МГ

  • АТОРВАСТАТИН ПФАЙЗЕР ТАБЛ 80МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Аторвастатин Пфайзер 10 mg филмирани таблетки
  Atorvastatin Pfizer 10 mg fiim-coated tablets
  Аторвастатин Пфайзер 20 mg филмирани таблетки
  Atorvastatin Pfizer 20 mg film-coated tablets
  Аторвастатин Пфайзер 40 mg филмирани таблетки
  Atorvastatin Pfizer 40 mg film-coated tablets
  Аторвастатин Пфайзер 80 mg филмирани таблетки
  Atorvastatin Pfizer 80 mg film-coated tablets
  Аторвастатин (Atorvastatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите,
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Аторвастатин Пфайзер и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Аторвастатин Пфайзер
  3. Как да приемате Аторвастатин Пфайзер
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Аторвастатин Пфайзер
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Аторвастатин Пфайзер и за какво се използва
  Аторвастатин Пфайзер принадлежи към група лекарства, известни като статини - лекарства, които регулират липидите (мазнините).
  Аторвастатин Пфайзер се използва за намаляване на липидите, известни като холестерол и триглицериди в кръвта, когато само диета с ниско съдържание на мазнини и промени в начина на живот са недостатъчни. Ако при Вас има повишен риск от сърдечно заболяване, Аторвастатин Пфайзер може също да намали този риск, дори ако нивата на холестерола са нормални. Стандартната диета, понижаваща холестерола, трябва да се продължи по време на лечението.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Аторвастатин Пфайзер
  Не приемайте Аторвастатин Пфайзер
  - ако сте свръхчувствителни (алергични) към Аторвастатин Пфайзер илиили към някои сходни лекарства, използвани за понижаване на липидите в кръвта или към някои от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). ако имате или някога сте имали заболяване, което засяга черния дроб
  - ако имате неизяснени отклонения в кръвните тестове за чернодробна функция
  ако сте жена в детеродна възраст и не използвате сигурна контрацепция ако сте бременна или се опитвате да забременеете
  - ако кърмите.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Аторвастатин Пфайзер.
  Изброени са причините, поради които Аторвастатин Пфайзер може да не е подходящ за Вас:
  - ако сте имали предишен мозъчен удар (инсулт) с кървене в мозъка или имате „джобове" с течност в мозъка, в резултат на предишен мозъчен удар (инсулт)
  - ако имате проблеми с бъбреците
  ако имате понижена активност на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм)
  ако имагге повтарящи се или необясними мускулни болки, лична или фамилна анамнеза за
  проблеми с мускулите
  ако сте имали предишни проблеми с мускулите по време на лечение с други липидопонижаващи лекарства (напр. други статини или фибрати)
  - ако редовно употребявате голямо количество алкохол ако имате анамнеза за чернодробно заболяване
  ако сте по-възрастни от 70 години.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Аторвастатин Пфайзер
  ако имате тежка дихателна недостатъчност.
  Ако някое от описаните състояния се отнася за Вас, лекарят Ви ще направи кръвни тестове преди и вероятно по време на лечението с Аторвастатин Пфайзер, за да предвиди риска от свързани с мускулите нежелани реакции. Известно е, че рискът от свързани с мускулите нежелани лекарствени реакции, напр. рабдомиолиза, се повишава, когато някои лекарства се приемат едновременно (вж. точка 2 ,Други лекарства и Аторвастатин Пфайзер").
  Ако имате диабет или сте с риск от развитие на диабет, Вашият лекар ще проследява стриктно Вашето състояние докато приемате това лекарство. Вие вероятно сте с риск от развитие на диабет, ако имате високи стойности на захар и мазнини в кръвта, ако сте с наднормено тегло и имате високо кръвно налягане.

  Други лекарства и Аторвастатин Пфайзер
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Има някои лекарства, които могат да променят ефекта на Аторвастатин Пфайзер или техният ефект може да бъде променен от Аторвастатин Пфайзер. Този вид взаимодействие би могъл да намали ефикасността на едното или на двете лекарства. Обратно, би могло да повиши риска или тежестта на нежеланите лекарствени реакции, включително тежкото състояние на мускулна загуба, известно като рабдомиолиза и описано в точка 4:
  - Лекарства, прилагани да променят начина, по който работи Вашата имунна система, напр. циклоспорин
  Определени антибиотици или противогъбични лекарства, напр. еритромицин, кларитромицин, телитромицин, кетоконазол, итраконазол, вориконазол, флуконазол, позаконазол, рифампин, фусидинова киселина
  - Други лекарства, контролиращи нивата на липидите, напр. гемфиброзил, други фибрати, колестипол
  - Някои блокери на калциевите канали, прилагани при стенокардия или високо кръвно налягане, напр. амлодипин, дилтиазем; лекарства, които регулират Вашия съ ритъм като дигоксин, верапамил, амиодарон
  - Лекарства, прилагани за лечение на СПИН, напр. ритонавир, лопинавир, индинавир, дарунавир, комбинацията типранавир/ритонавир и др. Някои лекарства, използвани за лечение на хепатит С, напр. телапревир
  - Други лекарства, за които е известно, че взаимодействат с Аторвастатин Пфайзер, включително езетимиб (който понижава холестерола), варфарин (който намалява кръвосъсирването), пероралните контрацептиви, стирипентол (противоепилептичен продукт), циметидин (използван при стомашни киселини и язви), феназон (болкоуспокояващ продукт), колхицин (използван за лечение на подагра), антиациди (продукти при нарушено храносмилане, съдържащи алуминий или магнезий) и боцепревир (използван за лечение на заболяване на черния дроб, като хепатит С) Лекарства, отпускани без рецепта: жълт кантарион
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Аторвастатин Пфайзер с храна и напитки
  Вж. точка 3 за инструкции как трябва да се приема Аторвастатин Пфайзер. Моля, отбележете следното:
  Сок от грейпфрут
  Не приемайте повече от една или две малки чаши сок от грейпфрут на ден, защото големи количества сок от грейпфрут може да променят ефектите на Аторвастатин Пфайзер.
  Алкохол
  Избягвайте приема на твърде много алкохол, докато приемате това лекарство. Вж. точка 2 „Предупреждения и предпазни мерки" за повече информация.

  Бременност и кърмене
  Не приемайте Аторвастатин Пфайзер, ако сте бременна или ако се опитвате да забременеете. Не приемайте Аторвастатин Пфайзер, ако може да забременеете, освен ако не вземате сигурни мерки за контрацепция.
  Не приемайте Аторвастатин Пфайзер, ако кърмите.
  Безопасността на Аторвастатин Пфайзер по време на бременност и кърмене все още не е доказана. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на каквото и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  По принцип това лекарство не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Въпреки това не шофирайте, ако то засяга способността Ви за шофиране. Не използвайте никакви инструменти или машини, ако способността Ви да ги използвате е повлияна от това лекарство.
  Важна информация за някои от съставките на Аторвастатин Пфайзер
  Съдържа лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Аторвастатин Пфайзер
  Преди да започнете лечението, Вашият лекар ще Ви назначи диета с ниско съдържание на холестерол, която трябва да продължите и по време на лечението с Аторвастатин Пфайзер.
  Обичайната начална доза на Аторвастатин Пфайзер е 10 mg веднъж дневно при възрастни и деца на 10 и повече години. Тя може да бъде повишена, ако е необходимо, σт вашия лекар, докато се достигне количеството, от което се нуждаете. Вашият лекар ще адаптита дозировката на интервали от 4 седмици или повече. Максималната доза на Аторвастатин Пфайзер е 80 mg веднъж дневно за възрастни и 20 mg веднъж дневно за деца.
  Аторвастатин Пфайзер таблетки трябва да се поглъщат цели с малко вода и могат да се приемат по всяко време на деня, с или без храна. Все пак опитайте се да вземате таблетките си по едно и също време всеки ден.
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Продължителността на лечението с Аторвастатин Пфайзер се определя от Вашия лекар.
  Моля попитайте Вашия лекар, ако мислите, че ефектът на Аторвастатин Пфайзер е твърде силен или твърде слаб.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Аторвастатин Пфайзер
  Ако случайно приемете твърде много таблетки Аторвастатин Пфайзер (повече от Вашата обичайна дневна доза), свържете се с Вашия лекар или най-близката болница за съвет.

  Ако сте пропуснали да приемете Аторвастатин Пфайзер
  Ако пропуснете да приемете доза, просто вземете Вашата следваща планирана доза в правилното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на Аторвастатин Пфайзер
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт или искате да прекратите лечението, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако получите някоя от следните сериозни нежелани реакции, спрете приема на таблетките си и информирайте незабавно Вашия лекар, или отидете до близката болница или спешно отделение.
  Редки: може да засегнат до 1 на 1 000 души:
  - Сериозни алергични реакции, които причиняват подуване на лицето, езика и гърлото, което води до голямо затруднение при дишане.
  - Сериозно заболяване с тежко изразено излющване и подуване на кожата, с поява на мехури по кожата, устата, очите, гениталиите и треска. Кожен обрив във вид на розово-червени петна, най-често по дланите на ръцете и стъпалата, с възможна поява на мехури.
  Мускулна слабост, чувствителност или болка и особено ако в същото време се чувствате неразположени или имате висока температура; това може да е причинено от увреждане на мускулитеУвреждането на мускулите не винаги преминава, дори и след като сте спрели приема на аторвастатин, а това може да бъде животозастрашаващо и да доведе до проблеми с бъбреците.
  Много редки: може да засегнат до 1 на 10 000 души:
  Ако имате проблеми с неочаквано или необичайно кървене или насиняване, това предполага чернодробно оплакване. Трябва да се консултирате с Вашия лекар възможно по-скоро. Други възможни нежелани реакции с Аторвастатин Пфайзер:
  Честите нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 души) включват:
  • възпаление на носоглътката, болка в гърлото, кървене от носа
  • алергични реакции
  • повишени нива на глюкоза в кръвта (ако имате диабет, продължете да следите нивата на Вашата кръвна захар), повишени нива на креатинкиназа в кръвта
  • главоболие
  • гадене, запек, газове, лошо храносмилане, диария
  • болки в ставите, мускулни болки и болки в гърба
  • отклонения в стойностите на кръвните тестове за чернодробната функция
  Нечестите нежелани реакции (може да засегнат до I на 100 души) включват:
  • анорексия (загуба на апетит), повишаване на теглото, понижаване нивата на кръвната захар (ако имате диабет, продължете да следите нивата на Вашата кръвна захар)
  • кошмари, безсъние
  • замаяност, изтръпване и мравучкане по пръстите на ръцете и краката, намалена чувствителност за болка и допир, промяна във вкуса, загуба на памет
  • замъглено зрение
  • звънтене в ушите и/или главата
  • повръщане, оригване, болка в горната и долната част на корема, панкреатит (възпаление на зад стомашната жлеза, което води до стомашна болка)
  • хепатит (чернодробно възпаление)
  • обрив, кожен обрив и сърбеж, уртикария, косопад
  • болка във врата, мускулна слабост
  • умора, общо неразположение, слабост, болка в гърдите, подуване особено на глезените (оток), висока температура
  • бели кръвни клетки в урината при тестове
  Редките нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 1 000 души) включват:
  • зрителни нарушения
  • неочаквано кървене или насиняване
  • холестаза (пожълтяване на кожата и очите)
  • травма на сухожилие
  Много редките нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 000 души) включват:
  • алергична реакция - симптомите може да включват внезапен задух и болка в гърдите или стягане, подуване на клепачите, лицето, устните, устата, езика и гърлото, затруднено дишане, припадък
  • загуба на слуха
  • гинекомастия (увеличаване на гърдите при мъже и жени).
  Възможни нежелани събития, съобщавани при употребата на някои статини (лекарства от същия тип):
  • сексуални нарушения
  • депресия
  • проблеми с дишането, включително продължителна кашлица и/или задух, и висока температура
  • диабет. Това е по-вероятно, ако имате високи нива на захар или липиди в кръвта, ако сте с наднормено тегло и имате високо кръвно налягане. Вашият лекар ще проследява състоянието Ви докато приемате това лекарство.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекат, фармацевт, медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка, нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителната агенция по лекарствата, ул.,Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел.: +359 2 8903417, уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Аторвастатин Пфайзер;
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Аторвастатин Пфайзер
  - Активното вещество е аторвастатин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg аторвастатин (като аторвастатин калций трихидрат). Всяка филмирана таблетка съдържа 20 mg аторвастатин (като аторвастатин калций трихидрат). Всяка филмирана таблетка съдържа 40 mg аторвастатин (като аторвастатин калций трихидрат). Всяка филмирана таблетка съдържа 80 mg аторвастатин (като аторвастатин калций трихидрат).
  - Другите съставки на Аторвастатин Пфайзер са: калциев карбонат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриева кроскармелоза, полисорбат 80, хидроксипропилцелулоза и магнезиев стеарат.
  Обвивката на Аторвастатин Пфайзер съдържа хипромелоза, макрогол 8000, титанов диоксид (El 71), талк, симетиконова емулсия, съдържаща симетикон, стеаринови емулгатори (полиетиленгликол сорбитанов тристеарат, полиетоксилат стеарат, глицериди), уплътнители (метилцелулоза, ксантанова гума), бензоена киселина и сорбинова киселина.
  Как изглежда Аторвастатин Пфайзер и какво съдържа опаковката
  Аторвастатин Пфайзер 10 mg филмирани таблетки са бели, кръгли, с диаметър 5,6 mm. Те са маркирани с „10" от едната страна и „ATV" от другата.
  Аторвастатин Пфайзер 20 mg филмирани таблетки са бели, кръгли, с диаметър 7,1 mm. Те са маркирани с „20" от едната страна и „ATV" от другата.
  Аторвастатин Пфайзер 40 mg филмирани таблетки са бели, кръгли, с диаметър 9,5 mm. Те са маркирани с „40" от едната страна и „ATV" от другата.
  Аторвастатин Пфайзер 80 mg филмирани таблетки са бели, кръгли, с диаметър 11,9 mm. Те са маркирани с „80" от едната страна и „ATV" от другата.
  Аторвастатин Пфайзер се предлага в опаковка с блистери, съдържащи 4, 7,10,14,20,28,30, 50, 56, 84,98 и 100 филмирани таблетки; в болнична опаковка, съдържаща 200 (10 χ 20) или 500 филмирани таблетки и в HDPE бутилка, съдържаща 90 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  PFIZER EUROPE MA EEIG Runs gate Road Sandwich, Kent, CT13 9NJ
  Обединено кралство Производител
  Pfizer Manufacturing Deutschland GmbH Moosewaldallee 1 79090 Freiburg Германия

  Дата на последно преразглеждане на листовката;

  Описание на АТОРВАСТАТИН ПФАЙЗЕР ТАБЛ 80МГ

  АТОРВАСТАТИН ПФАЙЗЕР ТАБЛ 80МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АТОРВАСТАТИН ПФАЙЗЕР ТАБЛ 80МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АТОРВАСТАТИН ПФАЙЗЕР ТАБЛ 80МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа