Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • АТОРВИСТАТ К ТАБЛ 80МГ

  • АТОРВИСТАТ К ТАБЛ 80МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Аторвистат Κ 80 mg филмирани таблетки
  Atorvistat Κ 80 mg film-coated tablets
  Аторвастатин (Atorvastatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Аторвистат Κ и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Аторвистат Κ
  3. Как да приемате Аторвистат Κ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Аторвистат Κ
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1.Какво представлява Аторвистат Κ и за какво се използва
  Аторвистат Κ принадлежи към група лекарства, известни като статини, които регулират нивата на липидите (мазнините).
  Аторвистат Κ се използва за понижаване нивата на липидите, известни като холестерол и триглицериди в кръвта, когато диетата с ниско съдържание на мазнини и промените в начина на живот сами по себе си се окажат неуспешни. Ако сте с повишен риск от сърдечно заболяване, Аторвистат Κ може също да се използва за намаляване на този риск, дори ако нивата на холестерола Ви са нормални. По време на лечението е необходимо да спазвате стандартна диета, която понижава нивата на холестерола.

  2.Какво трябва да знаете, преди да приемете Аторвистат Κ
  Не приемайте Аторвистат Κ
  • ако сте алергични към Аторвистат Κ или към някои подобни лекарства, използвани за понижаване нивата на липидите в кръвта, или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  • ако имате или сте имали заболяване, което засяга черния дроб
  • ако сте имали някакви неизяснени, необичайни резултати от кръвни изследвания на чернодробната функция
  • ако сте жена в състояние да има деца и не използвате надеждни противозачатъчни средства
  • ако сте бременна или се опитвате да забременеете
  • ако кърмите.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Аторвистат К.
  Аторвистат Κ филмирани таблетки може да не е подходящ за Вас, поради следните причини:
  • ако сте имали предшестващ мозъчен удар (инсулт) с кървене в мозъка или имате малки, изпълнени с течност кухинки в мозъка, дължащи се на предшестващ инсулт
  • ако имате проблеми с бъбреците
  • ако имате слабо активна щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм)
  • ако сте имали повтарящи се или неизяснени мускулни болки, лична или фамилна анамнеза за мускулни проблеми
  • ако сте имали предшестващи мускулни проблеми по време на лечение с други липидопонижаващи лекарства (напр. друг "-статин" или "-фибрат")
  • ако редовно приемате големи количества алкохол
  • ако имате анамнеза за чернодробно заболяване
  • ако сте на възраст над 70 години.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Аторвистат Κ
  • ако страдате от тежка дихателна недостатъчност.
  Ако някое от посочените състояния се отнася до Вас» Вашият лекар ще трябва да направи кръвни изследвания преди и вероятно по време на лечението Ви с Аторвистат К, за да предвиди риска от развитие на нежелани реакции, свързани с мускулите. Известно е, че рискът от нежелани реакции, свързани с мускулите, например рабдомиолиза, се увеличава, когато определени лекарства се приемат по едно и също време (вижте точка 2 "Други лекарства").
  Докато сте на лечение с това лекарство, Вашият лекар ще Ви наблюдава внимателно, ако страдате от диабет или сте с риск от развитие на диабет. Вероятно сте с риск от развитие на диабет, ако имате високи нива на захарите и мазнините в кръвта, ако сте с наднормено тегло и имате високо кръвно налягане.
  Други лекарства и Аторвистат Κ
  Има някои лекарства, които може да променят ефекта на Аторвистат Κ или техният ефект може да бъде променен от Аторвистат К. Този вид взаимодействие би могъл да направи по-малко ефективно едното или и двете лекарства. Обратно, той би могъл да увеличи риска или тежестта на нежеланите реакции, включително на сериозното заболяване с износване на мускулите, известно като рабдомиолиза, описано в точка 4:
  • Лекарства, използвани за изменение на начина, по който действа имунната система, например циклоспорин
  • Определени антибиотици или противогъбични лекарства, например еритромицин, кларитромицин, телитромицин, кетоконазол, итраконазол, вориконазол, флуконазол, позаконазол, рифампин, фузидова киселина
  • Други лекарства, които регулират нивата на липидите, например гемфиброзил , други( фибрата, колестипол
  • Някои блокери на калциевите канали, използвани за лечение на ангина пектрос, (гръдна болка) или високо кръвно налягане, например амлодипин, дилтиазем; лекарства, които регулират сърдечния ритъм, например дигоксин, верапамил, амиодарон
  • Лекарства, използвани за лечение на инфекция с HIV, например ритонавир, лопинавир, атазанавир, индинавир, дарунавир и др.
  • Други лекарства, за които е известно, че взаимодействат с Аторвистат К, включително езетимиб (който понижава холестерола), варфарин (който намалява съсирването на кръвта), перорални противозачатъчни средства, стирипентол (антиконвулсант за лечение на
  епилепсия), циметидин (използван при стомашни киселини и пептични язви), феназон (обезболяващо средство) и антиациди (лекарствени средства при лошо храносмилане, съдържащи алуминий или магнезий) • Лекарства, отпускани без рецепта: жълт кантарион.
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Аторвистат Κ с храна, напитки и алкохол
  Вижте точка 3 за указания относно това, как да приемате Аторвистат К. Моля, обърнете внимание на следното:
  Сок от грейпфрут
  Не приемайте повече от една или две малки чаши сок от грейпфрут на ден, тъй като големите количества сок от грейпфрут може да променят ефектите на Аторвистат К.
  Алкохол
  Избягвайте приема на големи количества алкохол, докато взимате това лекарство. За подробности, вижте точка 2 "Предупреждения и предпазни мерки".

  Бременност и кърмене
  Не приемайте Аторвистат К, ако сте бременна или се опитвате да забременеете. Не приемайте Аторвистат К, ако е възможно да забременеете, освен ако не използвате надеждни противозачатъчни средства. Не приемайте Аторвистат К, ако кърмите.
  Безопасността на Аторвистат Κ по време на бременност и кърмене все още не е доказана. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Обикновено това лекарство не повлиява способността Ви да шофирате или работите с машини. Въпреки това, не шофирайте ако това лекарство влияе върху способността Ви да шофирате или работите с машини. Не използвайте никакви инструменти или машини, ако способността Ви да ги употребявате се повлиява от това лекарство.
  Аторвистат Κ съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете това лекарство.
  Аторвистат Κ съдържа натрий, по-малко οτ 1 mmol (23 mg) за таблетка, т.е. npактически не съдържа натрий.

  3. Как да приемате Аторвистат Κ
  Преди да започнете лечението, Вашият лекар ще Ви назначи диета с ниско съдържание на холестерол, която ще трябва да спазвате и по време на лечението с Аторвистат К.
  Препоръчителната начална доза на Аторвистат Κ е 10 mg веднъж дневно при възрастни и деца на възраст 10 и повече години. При необходимост, тя може да бъде увеличена от Вашия лекар, докато започнете да приемате количеството, от което се нуждаете. Вашият лекар ще коригира дозата през интервали от четири или повече седмици. Максималната доза на Аторвистат Κ е 80 mg един път дневно за възрастни и 20 mg един път дневно за деца.
  Таблетката Аторвистат Κ трябва да се приема цяла с глътка вода и може да се взима по всяко време на деня, със или без храна. Въпреки това, опитайте да взимате таблетката по едно и също време всеки ден.
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Продължителността иа лечението с Аторвистат Κ се определя от Вашия лекар.
  Моля, попитайте Вашия лекар, ако считате, че ефектът на Аторвистат Κ е твърде силен или твърде слаб.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Аторвистат Κ
  Ако случайно сте приели прекалено много таблетки Аторвистат Κ (повече от обичайната Ви дневна доза), обърнете се към Вашия лекар или най-близката болница за съвет.
  Ако сте пропуснали да приемете Аторвистат Κ
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете следващата предвидена доза в точното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Аторвистат Κ
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство или искате да спрете лечението си, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако получите някоя от следните сериозни нежелани реакции, спрете приема на таблетките и уведомете веднага Вашия лекар или отидете до отделението по спешна и неотложна помощ на най-близката болница.
  Редки: може да засегнат до 1 на 1 000 души:
  • Сериозна алергична реакция, която предизвиква подуване на лицето, езика и гърлото, което може да причини силно затруднено дишане.
  • Сериозно заболяване с лющене и подуване на кожата, образуване на мехури по кожата, устата, очите, половите органи и треска. Кожен обрив с розово-червени петънца върху дланите на ръцете или стъпалата, които може да се развият в мехури.
  • Мускулна слабост, напрежение или болка и особено, ако в същото време се чувствате неразположени или имате висока температура, които може да са предизвикани от естествено разрушаване на мускулите, което може да бъде животозаетрашаващо и да доведе до бъбречни проблеми.
  Много редки: може да засегнат до 1 на 10 000 души:
  • Ако имате проблеми с неочаквано или необичайно кървене или поява на синини, това може да предполага чернодробно заболяване. Трябва да се консултирате с лекаря си възможно най0скоро.
  Други възможни нежелани реакции с Аторвистат К:
  Чести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 души) са:
  • възпаление на носните пътища, божа в гърлото, кървене от носа
  • алергични реакции
  • повишени стойности на кръвната захар (ако страдате от диабет, продължете да проследявате внимателно стойностите на кръвната си захар), повишени стойности на креатинин киназа в кръвта
  • главоболие
  • гадене, запек, отделяне на газове, лошо храносмилане, диария
  • болка в ставите, болка в мускулите и болка в гърба
  • резултати от кръвни изследвания, които показват необичайни промени във функционирането на черния дроб
  Нечести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 100 души) са:
  • анорексия (загуба на апетит), увеличено тегло, понижени стойности на кръвната захар (ако страдате от диабет, продължете да проследявате внимателно стойностите на кръвната си захар)
  • кошмари, безсъние
  • замаяност, изтръпване или мравучкане на пръстите на ръцете и краката, намалено усещане за болка и допир, промени във вкуса, загуба на памет
  • замъглено виждане
  • шум в ушите и/или главата
  • повръщане, уригване, болка в горните и долни отдели на корема, панкреатит (възпаление на панкреаса, което причинява болка в корема)
  • хепатит (възпаление на черния дроб)
  • обрив, кожен обрив и сърбеж, копривна треска, косопад
  • болка във врата, мускулна умора
  • умора, неразположение, слабост, гръдна болка, подуване, особено на глезените (едем), повишена температура
  • изследвания на урината, които са положителни за наличие на бели кръвни клетки
  Редки нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 1 000 души) са:
  • нарушения на зрението
  • неочаквано кървене или поява на синини
  • холестаза (пожълтяване на кожата и бялото на очите)
  • сухожилно увреждане
  Много редки нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 000 души) са:
  • алергична реакция - проявите може да включват внезапно хриптене и болка или пристягане в гърдите, подуване на клепачите, лицето, устните, устата, езика или гърлото, затруднено дишане, колапс (припадък)
  • загуба на слуха
  • гинекомастия (уголемяване на гърдите при мъже и жени).
  Възможни нежелани реакции, съобщавани при някои статини (лекарства от същия вид)
  • сексуални затруднения
  • депресия
  • проблеми с дишането, включително упорита кашлица и/или задух или треска.
  • диабет. Появата му е по-вероятна, ако имате високи стойности на захарите и мазнините в кръвта, ако сте с наднормено тегло и имате високо кръвно налягане. Вашият лекар ще Ви наблюдава, докато приемате това лекарство.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в
  тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Аторвистат Κ
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.
  Не използвайте Аторвистат Κ филмирани таблетки след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Аторвистат Κ 80 mg филмирани таблетки
  Активното вещество в Аторвистат Κ филмирани таблетки е аторвастатин като аторвастатин калций трихидрат. Всяка филмирана таблетка съдържа 80 mg аторвастатин.
  Другите съставки са:
  Ядро на таблетката: целулоза, микрокристална (£460); лактоза монохидрат; силициев диоксид, колоиден безводен; кроскармелоза натрий (Б468); натриев хидрогенкарбонат; натриев карбонат, безводен; хидроксипропилцелулоза (Е463); магнезиев стеарат (Е470Ь), бутилхидроксианизол; бутилхидрокситолуен.
  Филмово покритие: Опадрай YS-1-7040, бял; хипромелоза (Е464), макрогол 8000, титанов диоксид (Е 171), тал κ (Е5 5 ЗЬ).

  Как изглежда Аторвистат Κ 80 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
  Аторвистат Κ 80 mg:
  Бели до почти бели, филмирани овални таблетки с ширина около 10,8 mm и дължина около 21,7 mm, с изпъкнало релефно означение "АЗЗ " от едната страна и гладки от другата страна
  Аторвистат Κ се предлага в опаковка от:
  Студено формован ламиниран блистер (структура: ориентиран полиамид/алуминиево фолио/Р VC) с подложка от закалено алуминиево фолио, покрито с термозалепващ лак от вътрешната страна
  Опаковки от по 10,14,20, 28,30, 50, 56,60, 84, 90,98,100 филмирани таблетки
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  УНИФАРМ АД, България, София 1797, ул. „Трайко Станоев" №3

  Производител
  Ranbaxy Ireland Ltd, Spafield, Cork Road, Cashel, Co. Tipperaiy, Ирландия
  Basics Gmbh, Hemmelrather Weg 201, D-51377 Leverkusen, Германия
  TERAPIA S.A., 124 Fabricii street, 400 632 Cluj Napoca, Румъния Cemelog - BRS Ltd., 2040 Budaors, Vasut u. 13Унгария УНИФАРМ АД, София 1797, ул. „Трайко Станоев" №3, България

  Този лекарствен продукт е разрешен в държавите-членки на ЕИО пол следните имена:
  Австрия Atorvastatin Basics 80 mg Filmtabletten България ATORVISTAT Κ 80 mg филмирани таблетки Чехия Spatizalex Neo 80 mg potahovane tablety
  Гърция Atorvastatin/ Ranbaxy Ireland 80 mg
  Испания ATORVASTATINA RANBAXYGEN 80 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CON PELICULA EFG
  Финландия Atorvastatin Orion 80 mg tabletti, kalvopäällysteinen
  Франция ATORVASTATINE RANBAXY 80 mg, comprime pellicule
  Унгария Atorvastatin Ranbaxy 80 mg filmtabletta
  Ирландия Atorvastatin 80 mg film-coated tablets
  Литва Atorvastatin Ranbaxy 80 mg plevele dengtos tabletes
  Латвия Atorvastatin Ranbaxy 80mg apvalkotas tabletes
  Полша Atorvastatin Ranbaxy
  Португалия Atorvastatina Ranbaxy (80 mg Comprimidos revestidos por película) Румъния Atorvastatin Ranbaxy 80 mg comprimate fílmate
  Словакия Spatizalex Neo 80 mg filmom obalene tablety
  Обединеното Кралство Atorvastatin 80 mg Film-coated Tablets

  Дата на последно преразглеждане на листовката Май 2013

  Описание на АТОРВИСТАТ К ТАБЛ 80МГ

  АТОРВИСТАТ К ТАБЛ 80МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АТОРВИСТАТ К ТАБЛ 80МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа