Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • АВЕДОЛ ТАБЛ 12,5МГ

  • АВЕДОЛ ТАБЛ 12,5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: Информация за потребителя
  Аведол 3,125 mg, 6,25 mg, 12,5 mg и 25 mg филмирани таблетки
  Avedol 3,125 mg, 6,25 mg, 12,5 mg, 25 mg film-coated tablet
  Карведилол (Carvedilol)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  ]. Какво представлява Аведол и за какво се използва
  2. Преди да започнете приема на Аведол
  3. Как да приемате Аведол
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  5. Как да се съхранява Аведол
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АВЕДОЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Аведол спада към групата лекарства - алфа и бета-блокери. Аведол се използва за лечението на високо кръвно налягане и ангина пекторис. Аведол се прилага също като допълнително лечение при сърдечна недостатъчност, където подобрява сърдечната функция.

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРИЕМА НА АВЕДОЛ:
  Не приемайте Аведол:
  Ако имате свръхчувствителност /алергия/ към карведилол или към някое от помощните вещества на Аведол
  Ако имате тежка сърдечна недостатъчност, която лекувате с известни интравенозни/прилагани във вената/ лекарства
  Ако имате астма
  Ако имате нелекувана сърдечна недостатъчност или някои нарушения в проводимостта на сърцето /така наречения AV-блок тип II и III или така наречения болен синусов възел /
  Ако страдате от силно компрометирана сърдечна функция /кардиогенен шок/ Ако имате твърде слаб пулс или твърде ниско кръвно налягане Ако страдате от сериозно нарушение на алкално-киселиния баланс в тялото /метаболитна ацидоза, ацидемия/
  Ако страдате от необичайна форма на ангина пекторис, наречена ангина на Принц метал, която се причинява от крампи на коронарните артерии. Ако имате свръх функция на надбъбречните жлези /феохромоцитом/ и тя не се лекува с лекарства.
  Ако имате особено лошо кръвообращение в ръцете и краката, което води до изстиване, болка или интермитентно клаудикацио. Ако страдате от тежко чернодробно заболяване
  Ако в момента сте на интравенозно лечение с лекарства, използвани за лечението на високо кръвно налягане или сърдечни смущения /верапамил или дилтиазем/. Ако кърмите
  Внимавайте при приема на Аведол
  Консултирайте се с лекар преди да започнете приема на . Ако имате сърдечна недостатъчност придружена от:
  • ниско кръвно налягане
  • компрометирано снабдяване на сърцето с кръв и кислород /исхемична болест на сърцето/ и втвърдяване на артериите /атеросклероза/
  • и/или бъбречни смущения
  В такав случай Вашата бъбречна функция трябва да бъде наблюдавана. Може да се наложи намаляване на дозата Ви.
  Ако имате диабет. Лечението с Аведол може да прикрие симптомите на ниска кръвна захар. Ето защо стойностите на Вашата кръвна захар трябва редовно да се следят.
  Ако имате сериозни смущения в дишането, за които не вземате лекарства, Аведол може да влоши затрудненото дишане.
  Ако използвате контактни лещи. Аведол може да намали отделянето на сълзи. - Ако страдате от феномена на Raynaud ( пръстите на ръцете или краката първо посиняват, после побеляват и след това се зачервяват и болят). Аведол може да влоши симптомите.
  Ако имате свръхфункция на щитовидната жлеза, с павишено отделяне на тироиден хормон, Аведол може да прикрие симптомите.
  Ако приемате Аведол и Ви предстои операция с анестезия. Трябва предварително да го обсъдите с анестезиолога.
  - Ако пулсът Ви е много слаб /под 55 удара в минута/.
  Ако имате тежка алергична реакция /например към ухапване от насекомо или от храна/ или ако сте подложени или Ви предстои да се подложите на десенсибилизационна терапия за алергия, тъй като Аведол може да отслаби ефикасността на лекарствата, които се използват за лечение на такива алергични реакции. Ако имате псориазис.
  Прием на други лекарства:
  Едновременното лечение с други лекарства може да се повлияе от или да повлияе
  върху Аведол.
  Уведомите Вашия лекар или фарацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и лекарства без рецепта. Не забравяйте да уведомите Вашия лекар за лечението с Аведол, ако Ви предпишат друго лекарство по време на лечението.
  Особено важно е Вашият лекар да знае, ако вече Ви лекуват с: Дигоксин /за лечение на сърдечна недостатъчност/ Рифампицин /антибиотик, използван за лечение на туберкулоза/ Циметидин /за лечение на стомашни язви, стомашни киселини и киселинен рефлукс/
  Кетоконазол /за лечение на микоза/ Флуоксетин /за лечение на депресия/
  Халоперидол /за лечение на специфични умствени/психични разстройства/ Еритромицин /антибиотик/
  Циклоспорин /лекарство за потискане на имунната система, с цел да се предотврати реакцията на отхвърляне след трансплантация на орган; използва се и за някои ревматични или дерматологични смущения/
  Клонидин /лекарства за снижаване на кръвното налягане или за лечение на мигрена/
  - Верапамил, Дилтиазем, Амиодарон /за лечение на неравен пулс/
  - Квинидин, Дизопирамид, Мексилетин, Флекаинид /за лечение на неравен пулс/ Други лекарства за понижаване на кръвното налягане. Карведилол може да засили ефекта на други, едновременно давани лекарства за понижаване на кръвното налягане /например алфа1-рецепторни антагонисти/ и лекарства, при които намаляването на кръвното налягане се явява като страничен ефект, например барбитурати /в лечението на епилепсия/, фенотиазини /за лечение на психози/.
  трициклични антидепресанти /за лечение на депресия/, вазодилатиращи лекарства /лекарства за разширяване на кръвоносните съдове/ и алкохол. Инсулин или перорални п роти в о диабетни лекарства /лекарствени средства за понижаване нивото на кръвната захар/, тъй като техния ефект за намаляване нивото на кръвната захар може да се засили и симптомите на ниска кръвна захар могат да се прикрият.
  Инхалационни анестетици /лекарства, използване за анестезия/ Симпатомиметици /лекарства, които засилват функцията на симпатичната нервна система/
  Дихидропиридини /лекарства за лечение на високо кръвно налягане и сърдечни болести/
  Нитрати /за лечение на сърдечни болести/, тъй като те могат рязко да намалят ефекта на карведилол да снижава кръвното налягане.
  Невромускулни блокери /лекарства, които намаляват напрежението в мускулите/ Ерготамин /лекарство против мигрена/
  Някои болкоуспокоителни таблетки /НСПВС/, естрогени /хормони/ и кортикостероиди /надбъбречен хормон/, тъй като в известни случаи те могат да намалят ефекта на карведилол да снижава кръвното налягане. - Лекарства съдържащи резерпин, гванетидин, метилдопа, гванфацин и
  моноаминооксидазни инхибитори /МАО/ за лечението на депресия, тъй като те могат да засилят намаляването на сърдечната честота.
  Прием на Аведол с храна и напитки
  Аведол може да засили ефекта на алкохола.

  Бременност
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете прием на някое лекарство
  Съществува риск от увреждане на нероденото дете. Аведол трябва да се използва по време на бременност само, ако Вашият лекар прецени, че това е необходимо. По тази причина винаги се консултирайте с лекар преди приема на Аведол по време на бремонност.

  Кърмене
  Резултатите от изследвания, проведени с лактиращи животни показват, че Аведол преминава в майчиното мляко и затова не трябва да се използва по време на кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Това лекарство има незначителен ефект върху способността за шофиране и работата с машини.
  В началото или при промени в лечението могат да настъпят световъртеж и умора. Ако почувствате световъртеж или умора по време на приема на тези таблетки, трябва да избягвате да шофирате или да извършвате дейности, които изискват заострено внимание.
  Важна информация за някои от помощните вещества на Аведол
  Това лекарство съдържа лактоза. Ако лекарят Ви е уведомил, че имате непоносимост към някои захари, обърнете се към него преди да започнете приема на това лекарство.

  3. КАК ДА СЕ ПРИЕМА АВЕДОЛ
  Спазвайте указанията на лекаря при приема на Аведол . Ако не сте сигурни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако мислите, че ефектът на Аведол е твърде силен или твърде слаб, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт. Таблетките се гълтат с най-малко половин чаша вода.
  Филмираните таблетки трябва да се приемат с най-малко половин чаша вода. Можете да приемате филмираните таблетки с или без храна. Пациенти със сърдечна недостатъчност, обаче, трябва да приемат филмираните таблетки с храна, за да се намали риска от световъртеж при внезапно ставане в изправено положение.
  Таблетките Аведол се предлагат в следните концентрации:
  3,125 mg, 625 mg, 12,5 mg и 25 mg Високо кръвно налягане:
  Нормалната доза е 1 таблетка Аведол 12,5 mg, съответстващо на 12,5 mg карведилол два пъти на ден в продължение на два дни и 2 таблетки Аведол 12,5 mg (съответстващо на 25mg карведилол)два пъти на ден след това. За тази дозировка съществуват и други концентрации на Аведол.
  Ангина пекторис:
  Нормалната доза е 1 таблетка Аведол 12,5 mg /съответстващо на 12,5 mg карведилол два пъти на ден в продължение на два дни и 2 таблетки Аведол 12,5 mg
  (съответстващо на 25mg карведилол)два пъти на ден след това. За тази дозировка съществуват и други концентрации на Аведол.
  Сърдечна недостатъчност:
  Стандартната начална доза е 1 таблетка Аведол 3,125 mg (съответстващо на 3,1.25 mg карведилол) два пъти на ден в продължение на две седмици. Дозата може да се увеличава през интервали от две седмици.
  Дозата може да се увеличава или да се намалява при нужда. Вашият лекар ще Ви уведомява съответно.
  Ако сте взели повече от небходимия брой таблетки Аведол:
  Ако сте приели повече от необходимото количество Аведол таблетки или ако деца са приели случайно таблетки, свържете се веднага с лекар, болница или извикайте спешна медицинска помощ, за за да получите необходимите указания за риска и мерките, които трябва да се предприемат.
  Симптомите на предозиране могат да включват чувство на слабост поради твърде ниското ниво на кръвното налягане, забавен пулс , а в тежки случаи - прескачащ пулс.
  Ако сте забравили да вземете Аведол:
  Ако забравите да вземете една или повече дози, вземете следващата доза по обичайното време за приемане на лекарството. Не приемайте двойна /или по-голяма/ доза, за да компенсирате забравената доза/и/.
  Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ ОТ АВЕДОЛ
  Както при всички лекарства, Аведол може да причини нежелани реакции, макар и не при всички пациенти.
  Честотата на възможните нежелани лекарствени реакции е показана в таблицата по-долу:
  Много чести Повече от 1 на 10 пациенти
  Чести По-малко от 1 на 10, но повече от 1 на 100 пациенти
  Нечести По-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1,000 пациенти
  Редки По-малко от 1 на 1,000, но повече от 1 на 10,000 пациенти
  Много редки По-малко от 1 на 10,000, включително изолирани случаи
  По-голямата част от страничните ефекти са дозозависимии изчезват, когато дозата се намали или лечението бъде преустановено. Някои нежелани реакции могат да настъпят в началото на лечението и да изчезнат в процеса на лечение.
  Нежелани реакции при пациенти със сърдечна недостатъчност Много чести:
  Повишени нива на кръвната захар при диабетици, претоварване с течности, генерализиран оток /подуване на повече от една част от тялото/ и генитален оток, нарушения в зрението, забавен пулс, световъртеж /например при внезапно изправяне/, неразположение, диария и повръщане/.
  Чести:
  Намален брой на тромбоцити /тромбоцитопения/ и световъртеж.
  Нечести:
  Запек
  Редки:
  Припадъци, нарушения в проводимостта на сърцето, влошаване на сърдечната недостатъчност в началото на лечението и влошаване на бъбречната функция.
  В редки случаи настъпват остра бъбречна недостатъчност и нарушения в бъбречната функция при пациенти с втвърдени артерии и/или увредена бъбречна функция.
  Нежелани реакции при пациенти с повишено кръвно налягане или гръдна болка:
  Много чести:
  Световъртеж /например при внезапно изправяне/, умора, главоболие, забавен пулс
  особено в началото на лечението.
  Сухота в очите и болки в ръцете и краката.
  Чести:
  Повишено ниво на холестерола, неразположение, стомашни болки и диария. Редки:
  Промени в кръвната картина /левкопения и тромбоцитопения/, оток /подуване на повече от една част от тялото/, нарушения в съня, депресия, абнормни усещания, изстиване на ръцете и краката, запушен нос, запек, повръщане, влошаване на бъбречната функция и припадъци.
  Много редки
  Зрителни смущения, дразнене в очите, сухота в устата, затруднения при уриниране и импотентност.
  В много редки случаи могат да настъпят и нарушения в проводимостта на сърцето и влошаване на симптомите при пациенти с глаукома или болест на Raynaud (пръстите на ръцете или краката първо посиняват, после побеляват и след това почервеняват, като това е съпроводено от болка).
  Известни кожни реакции /например алергичен дерматит, мравучкане, сърбеж и кожни възпаления/. Може да се появи псориаза или съществуващата псориаза да се влоши.
  Ако някои от нежеланите реакции се влошат или забележите такива, които не са описани в листовката, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АВЕДОЛ
  Съхранявайте на места, недостъпни за деца.
  Не използвайте Аведол след изтичане срока на годност, отбелязан на етикета. Датата на изтичане срока на годност се отнася до последния ден от месеца.
  Блистери: Съхранявайте под 30°С Бутилки HDPE: Съхранявайте под 25°С
  Съхранявайте в оригиналната опаковка, за предпазване от светлината.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в отпадните води или в битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, които вече не са Ви необходими. Тези мерки ще Ви помогнат да опазите околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Аведол
  Активното вещество е: Карведилол
  Всяка таблетка съдържа 3,125/6,25/12,5/25 mg карведилол
  Помощните вещества са:
  микрокристална целулоза
  лактоза монохидрат
  кросповидон CL
  повидон КЗО
  силициев диоксид, колоиден безводен
  магнезиев стеарат
  хипромелоза
  титанов диоксид /Е171/
  триетилцитрат
  - макрогол 8000
  - полидекстроза /Е 1200/
  Как изглежда Аведол и съдържание на опаковката
  3,125 mg филмирани таблетки: бели, овални, гладки от двете страни.
  6,25 mg филмирани таблетки: бели, овални, с делителна черта от всяка страна и маркировка "6,25" от едната страна.
  12,5 mg филмирани таблетки: бели, овални, с делителна черта от всяка страна и маркировка "12,5" от едната страна.
  25 mg филмирани таблетки: бели, овални, с делителна черта от всяка страна и маркировка "25" от едната страна.
  Таблетките от 6,25 mg, 12,5mg и 25 mg могат да се делят на две равни части. Големина на опаковките: 30 и 60 филмирани таблетки

  Притежател на разрешението за употреба:
  Pharmaceutical Works Polpharma SA
  19 Pelplinska Str.
  83-200 Starogard Gdanski,
  Полша

  Производител:
  Pharmaceutical Works Polpharma SA
  19 Pelplinska Str.
  83-200 Starogard Gdanski, Полша

  Specifar SA
  1, 28 Octovriou str
  Ag. Varvara, Athens,
  123 51 Гърция
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните членки на ЕС със следните имена:
  Чешка Република: Carvedilol Polpharma
  Естония: Avedol
  Унгария: Carvedilol Polpharma
  Литва: Avedol 3,125 mg/6,25 mg/12,5 mg/25mg plevele dengtos tabletes Латвия: Avedol 3,125 mg/6,25 mg/12,5 mg/25mg apvalkotas tablets Полша: Avedol
  Румъния: Carvedilol Polpharma Словакия: Avedol
  Швеция: Carvedilol Polpharma

  Дата на последно одобрение на листовката;

  Описание на АВЕДОЛ ТАБЛ 12,5МГ

  АВЕДОЛ ТАБЛ 12,5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АВЕДОЛ ТАБЛ 12,5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АВЕДОЛ ТАБЛ 12,5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа