Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • АЗЛОЦИЛИН АКТАВИС 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • АЗЛОЦИЛИН АКТАВИС 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Азлоцилин Актавис 1 g прах за инжекционен разтвор
  Aziocillin Actavís 1 g powder for solution for injection
  Азлоцилин Актавис 2 g прах за инжекционен разтвор
  Azlocilliit Actavís 2 g powder for solution for injection
  азлоцилин/azlociiiin

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да използвате това лекарство
  Запазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя, от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Азлоцилин Актавис и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да използвате Азлоцилин Актавис
  3. Как се прилага Азлоцилин Актавис
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Азлоцилин Актавис
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  1. Какво представлява Азлоцилин Актавис и за какво се използва
  Азлоцилин Актавис е полусинтетичен широкоспектърен антибиотик. Той е активен срещу голям брой микроорганизми, като ги унищожава като потиска синтезата на клетъчната им стена.
  Азлоцилин Актавис се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни на антибиотика микроорганизми като:
  • Септицемия (тежка инфекция на кръвта);
  • Инфекции на дихателните пътища - бронхити, бронхиектазии, пневмонии, абсцес на белия дроб;
  • Пикочополови инфекции - цистити, цистопиелити, пиелонефрити, простатата, епидидимити;
  • Серозити (инфекции на серозните обвивки в организма) - менингит, перитонит, ендокардит, плеврит,
  • Инфекции на кожата и меките тъкани;
  • Инфектирани обширни изгаряния;
  • Инфекции при болни с имунен дефицит.
  2. Какво трябва да знаете преди да използвате Азлоцилин Актавис Не използвайте Азлоцилин Актавис
  • Ако знаете, че сте алергични (свръхчувствителни) към азлоцилин или към антибиотици ог групата на пеницилините и цефалоспорините.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Преди всеки нов курс на лечение с Азлоцилин Актавис, Вие трябва задължително да информирате лекаря за всякакви предишни реакции на свръхчувствителност към азлоцилин, други пеницилини, цефалоспорини или към други лекарства.
  Ако не сте имали алергични прояви в миналото, лекарят ще Ви направи скарификационна (с надраскване) кожна проба с разтвор на продукта, а при данни за алергия, отначало ще Ви бъде проведена епикутанна проба (с накапване) и ако тя е отрицателна - скарификационна проба. Пробите се отчитат след 30 минути.
  В случай на развитие на тежка остра реакция на свръхчувствителност е необходимо прилагане на 0.1 mg - 0.5 mg адреналин подкожно, венозно приложение на кортикостероиди, антнхистамини, новфилин и селективни бета-адреномиметици при бронхоспазъм, кислород, обдишване, ако е необходимо - изкуствена вентилация.
  Препоръчва се повишено внимание и медицинско наблюдение след първата инжекция при пациенти, свръхчувствителни към цефалоспорини, гризеофулвин, пенициламин (възможна е кръстосана алергия).
  При пациенти с данни за алергични състояния (напр. бронхиална астма, сенна хрема, уртикария), Азлоцилин Актавис трябва да се прилага с повишено внимание. Ако се наблюдава някаква форма на алергия се препоръчва прекъсване употребата на лекарството.
  Азлоцилин Актавис не трябва да се въвежда за по-малко от 5 минути, тъй като бързото интравенозно вливане се съпътства от преходен дискомфорт в областта на гръдния кош.
  Азлоцилин Актавис, както всички антибактериални средства, повишава риска от свръхразвитие на нечувствителни към него микроорганизми и от развитие на микотични инфекции (кандидози), обикновено при продължително лечение. При наличие на такава инфекция се назначава подходящо лечение.
  Да се има предвид количественото съдържание на натрий (приблизително 50 mg/g) в продукта при прилагане на пациенти с ограничение на натрия в диетата. Препоръчва се контролиране на солевия баланс, особено при бъбречна недостатъчност, чернодробна цироза и в неонаталния период.
  По време на лечение с Азлоцилин Актавис може да се наблюдава преходно увеличение на някои от показателите на чернодробна и бъбречна функция (серумни аминотрансферази, лактатдехидрогеназата, алкалната фосфатаза, билирубина, креатинин) и намаление на серумните концентрации на пикочната киселина. Може лъжливо да се позитивират реакциите за захар в урината, белтък в урината и директния тест на Куумбс.
  Други лекарства и Азлоцилин Актавис
  Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.
  Пробенецид увеличава и удължава плазмената концентрация на Азлоцилин Актавис.
  При едновременно приложение на продукта и цефотаксим, общото отделяне на последния намалява при болни с нормална и намалена бъбречна функция, което изисква намаляване на дозата на цефотаксим, поради опасност от развитие на метаболитна енцефалопатия или гърчове, особено при пациенти, лекувани с високи дози Азлоцилин Актавис и увредена бъбречна функция.
  У някои пациенти, получаващи бета-лактамни антибиотици се среща кървене и коагулационните тестове са абнормни. По-вероятно е това да се наблюдава при пациенти с бъбречно увреждане.
  Едновременното приложение на Азлоцилин Актавис и ципрофлоксацин инжекционно води до по-високи и удължени плазмени концентрации на ципрофлоксацин.
  При комбинирано приложение на Азлоцилин Актавис и хепарин, както и с други антикоагуланти се наблюдава удължаване на времето на кървене.
  Да се избягва едновременна употреба с потенциално хепатотоксични (увреждащи черния дроб) лекарства.
  Азлоцилин Актавис с храни, напитки и алкохол
  Няма необходимост от специален хранителен режим по време на лечението с този продукт. Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Безвредността на Азлоцилин Актавис при бременни жени не е доказана, затова се препоръчва да се избягва употребата му по време на бременност, освен в случаите на крайна необходимост.
  Азлоцилин се излъчва в майчиното мляко в неголеми количества. Вашият лекар ще прецени необходимостта от прекратяване на кърменето за времето на лечение с продукта, като вземе предвид ползата от кърменето за детето и ползата от лечението за майката.
  Шофиране и работа с машини
  Няма данни за специфични нежелани ефекти по отношение на способността за шофиране и работа с машини.
  3. Как се прилага Азлоцилин Актавис
  Азлоцилин Актавис ще Ви бъде прилаган от лекар или медицинска сестра. Продуктът може да се прилага във вената като директна инжекция или в инфузия (по-продължително венозно приложение). Ря дко се прибягва до мускулно приложение, поради високата единична доза и ограниченията за големината на количеството инжектиран разтвор. Дозата, начина и честотата на приложение се определят в зависимост от тежестта на инфекцията, чувствителността на причинителя и състоянието на пациента.
  Възрастни
  Обичайната доза при средно тежки и пикочни инфекции е по 2 g през 6-8 часа. При животозастрашаващи инфекции по 5 g на всеки 6-8 часа. Максималната дневна доза е 24 g.
  Деца
  1-14 години - по 75 mg/kg на 8 часа;
  2-12 месеца - по 100 mg/kg на 8 часа; новородени - по 100 mg/kg на 12 часа; недоносени - по 50 mg/kg на 12 часа.
  Пациенти с нарушена бъбречна функция
  • при креатининов клирънс 10-30 ml/min - 1.5 g на 8-12 часа при уроинфекции и 2 g на 8 часа при други тежки инфекции;
  • при креатининов клирънс под 10 ml/min- 1.5 g на 12 часа при уроинфекции и 2 g на 12 часа при други тежки инфекции;
  • при пациенти на хемодиализа -3g след всяка диализа и след това по 3 g на 12 часа.
  Продължителността на лечението е в зависимост от тежестта на инфекцията и трябва да продължи най-малко 3 дни след изчезване на клиничните симптоми на заболяването.
  Начин на приготвяне на разтворите
  • За директна интравенозна инжекция - всеки грам Азлоцилин Актавис се разтваря най-малко с 10 ml стерилна вода за инжекции, 5% разтвор на декстроза или 0.9% натриев хлорид Разклаща се енергично до пълно разтваряне. За да се избегне дразнещото въздействие върху вените, крайната концентрация на антибиотика не трябва да е по-голяма от 10%. Инжектра се
  бавно за не по-малко от 5 минути на всеки грам Азлоцилин Актавис. Разтворите на продукта са бистри, безцветни до бледо-жълти и могат да се използват веднага след разтваряне. Препоръчва се приготвеният разтвор да бъде приложен възможно най-бързо.
  • За интравенозна инфузия - приготвеният за директна интравенозна инжекция разтвор се разрежда с 50 до 100 ml инфузионен разтвор - 0.9% разтвор на натриев хлорид, 5% разтвор на глюкоза, разтвор на Рингер или 5% разтвор на левулоза. Време за въвеждане 20-30 минути.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза Азлоцилин Актавис
  При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!
  При предозиране на антибиотика могат да се наблюдават конвулсии и други симптоми на токсичност (замайване, парестезия, главоболие) от страна на централната нервна система. В случай на предозиране (особено при прилагане на големи дози при пациенти с бъбречна недостатъчност) употребата на продукта се прекъсва. Ако е необходимо се назначава антиконвулсивна терапия.
  Азлоцилин се отстранява чрез хемодиализа и по-слабо при перитонеална диализа,
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всеки друг лекарствен продукт, Азлоцилин Актавис може за предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Могат да се наблюдават следните нежелани реакции:
  • Нарушения на имунната система - кожни обриви, сърбеж, уртикария, ставни и мускулни болки, лекарствена треска, хрема, задух, ангионевротичен оток (оток на меките тъкани на лицето и гърлото със затруднение в дишането и преглъщането), рядко анафилактичен шок и серумна болест;
  • Стомашно-чревни нарушения - гадене, повръщане, диария, кандидоза (гъбична инфекция) на устната кухина;
  • Нарушения на кръвта и лимфната система - рядко са наблюдавани преходни нарушения в кръвообразуването, промени в клетъчния състав на кръвта (обратима неутропения, най-често при пациенти, лекувани над 2 седмици, тромбоцитопения, левкопения, еозинофилия), намаление на хемоглобина и/или на хематокрита, удължено протромбиново време или време на кървене;
  • Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение - рядко тромбофлебити (възпаление на вените в мястото на приложение), болезненост, зачервяване, дразнещо действие върху вените (при концентрации на разтворите по-големи от 10%).
  5. Как да съхранявате Азлоцилин Актавис
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Преди разтваряне да се съхранява при температура под 25°С.
  Да се използва непосредствено след разтваряне.
  Не използвайте Азлоцилин Актавис след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не използвайте това лекарство, ако забележите промяна на цвета на разтвора, помътняване или образуване на утайка.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Азлоцилин Актавис:
  Активното вещество е азлоцилин: Азлоцилин Актавис 1 g съдържа азлоцилин натрий /azlocillin sodium/1.048 g екв. на азлоцилин /azlocillin/ 1 g.
  Азлоцилин Актавис 2 g съдържа азлоцилин натрий /azlocillin sodium/ 2.096 g екв. на азлоцилин /azlocillin/ 2 g.
  Готовата лекарствена форма не съдържа помощни вещества.
  Как изглежда Азлоцилин Актавис и какво съдържа опаковката
  Външен вид
  Прах за инжекционен разтвор с бял до бледожълтеникав цвят.
  Опаковка
  Азлоцилин Актавис прах за инжекционен разтвор в безцветни стъклени флакони от 30 ml по 1 g и 2 g.
  Притежател на разрешението за употреба:
  Актавис ЕАД Ул."Атанас Дуков" № 29 1407 София, България Тел. 02 9321762; 02 9321771
  Производител:
  Agila Specialties Polska Sp.z.o.o.
  10, Daniszewska Str
  03-230 Warsaw
  Полша
  Тел.:+0048 22 6140081
  За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното представителство на притежателя на разрешението за употреба.
  Актавис ЕАД Ул ."Атанас Дуков" № 29
  1407 София, България
  Тел. 02 9321762; 02 9321771
  Дата на последно преразглеждане на листовката - Септември 2012 г.

  Описание на АЗЛОЦИЛИН АКТАВИС 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  АЗЛОЦИЛИН АКТАВИС 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  АЗЛОЦИЛИН АКТАВИС 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  АЗЛОЦИЛИН АКТАВИС 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа