Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • БРОМОКРИПТИН РИХТЕР ТАБЛ 2.5МГ X 30

  • БРОМОКРИПТИН РИХТЕР ТАБЛ 2.5МГ X 30 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  БРОМОКРИПТИН-Puxmep (BROMOCRIPTIN-Richter) таблетки

  Състав
  Всяка таблетка съдържа 2.5 тд bromocriptine mesylate. Действие
  Като агонист на допаминовите рецептори в хипоталамуса и хипофизата препаратът намалява повишените нива на пролактиновата секреция, възстановява нормалния менструален цикъл и коригира нарушенията във фертилитета, свързани с хиперпролактинемия. Предотвратява и потиска млечната секреция. При пациенти с акромегалия бромокриптинът снижава повишените нива на растежен хормон, като по този начин повлиява благоприятно клиничните симптоми и глкжозния толеранс. Поради допаминергичния ефект бромокриптинът предизвиква освобождаване на ендогенен допамин от все още активните пресинаптични нигростриатални неврони, като едновременно с това стимулира селективно и постсинаптичните рецептори. По този начин бромокриптинът е ефективен и при лечение на Паркинсоновата болест.
  Бромокриптин може да се прилага самостоятелно при първично заболели пациенти под 60-годишна възраст в ранен стадий на болестта на Паркинсон за предотвратяване на очаквания по-късно нежелан ефект на субституиращата терапия (действието "on-off"). Според опита при тези пациенти може да се очаква по-висока честота на поява на нежеланите ефекти на бромокриптина (гадене, психична обърканост и хипотония). Може да се комбинира с друаи антипаркинсонови средства (например леводопа плюс инхибитор на декарбоксилазата). Следвайки режима "slow and low", дозата на бромокриптина трябва да се повишава бавно с оглед определяне на минималната ефективна доза за всеки пациент според терапевтичния отговор. Освен осигуряване на клинично ефективни дози, могат да се предотвратят нежеланите ефекти на . продължителната субституираща терапия - действието "on-off и дискинезията.
  При допълваща терапия с бромокриптин комбинираното лечение с леводопа често позволява едновременно намаляване на дозите на леводопа и инхибитора на декарбоксилазата.
  Показания
  Ендокринология
  Свързани с пролактина нарушения в менструалния цикъл и инфертилитет (при хипер- и нормопролактинемия), аменорея (със или без галакторея), олигоменорея, инсуфициенция на лутеалната фаза и медикаментозна хиперпролактинемия (психотропни или антихипертензивни средства).
  Независещ от пролактина инфертилитет
  Синдром на поликистозните яйчници; лечение на ановулация в комбинация с антиестрогени (напр. кломифен).
  Пролактиноми
  Консервативно лечение на пролактин-секретиращи микро- и макроаденоми на хипофизата, с цел да се спре растежа или да се намали размера на аденома преди хирургичната интервенция за улесняване на отстраняването му; за редуциране на постоперативното ниво на пролактина, ако то се задържи високо.
  Акромегалия
  Като допълваща терапия с облъчване или хирургична намеса, или самостоятелно приложение на бромокриптин.
  Потискане на физиологичната лактация
  Прилага се за потискане на лактацията след раждане по медицински показания (след аборт, при мъртвородени, при смърт на новороденото), не се препоръчва рутинното използване за потискане на физиологичната лактация.
  Доброкачествени заболявания на аьрдата
  Бромокриптин облекчава болките в гърдите при пременструален синдром или при нодуларни или кистозни изменения на млечната жлеза.
  Неврология
  При всички фази на идиопатичен и постенцефалитен паркинсонизъм, самостоятелно или в комбинация с други антипаркинсонови средства.
  Противопоказания
  Не са познати абсолютни противопоказания в ендокринологията; относно приложението при бременност виж "Предупреждения".
  В неврологията: есенциален и фамилен тремор, хорея на Huntington, различни форми на ендогенни психози; тежки сърдечно-съдови заболявания, неконтролирана хипертония; токсикоза на бременността; свръхчувствителност към други ерготаминови алкалоиди.
  Дозировка
  Бромокриптин-Рихтер трябва да се приема винаги по време на хранене. Нарушения на менструалния цикъл и инфертилитет
  2.5-3.75 тд дневно (2 или 3 пъти по 1/2 таблетка). При необходимост дозата може да се увеличи до 1 таблетка 2 или 3 пъти дневно. Лечението продължава до нормализиране на менструалния цикъл и/или възстановяване на овулацията. По преценка лечението може да продължи още няколко цикъла за предпазване от рецидив. Пролактиноми
  2.5-3.75 тд дневно (2 или 3 пъти по 1/2 таблетка) с постепенно увеличение до няколко таблетки дневно, според необходимостта за задържане на пролактина до подходящо ниско ниво. Акромегалия
  Първоначално по 2.5-3.75 тд дневно (2 или 3 пъти по 1/2 таблетка) с постепенно увеличение до 10-20 тд дневно (4 до 8 таблетки), в зависимост от клиничния отговор и нежеланите ефекти.
  2
  Потискане на лактацията
  5 mg дневно (2 пъти по 1 таблетка) сутрин и вечер по време на хранене в продължение на 14 дни.
  За предотвратяване началото на лактацията терапията трябва да започне колкото е възможно по-рано, но не по-рано от 4 часа след раждане или аборт. Понякога се появява лека млечна секреция 2 или 3 дни след преустановяване на лечението. Може да бъде спряна посредством продължение на терапията в същата дозировка за още една седмица. Следродова задръЖка на кърма
  Еднократна доза от 2.5 тд (1 таблетка). При необходимост дозата може да бъде повторена след 6 до 12 часа, без несъответстващо потискане на лактацията.
  Начален пуерперален мастит
  Същата дозировка, както при потискане на лактацията. При необходимост към схемата трябва да се добави и антибиотик. Доброкачествено заболяване на гърдата
  2.5-3.75 тд дневно (2 или 3 пъти по 1/2 таблетка), с постепенно увеличение до 2-3 таблетки на ден. Болест на Паркинсон
  Като самостоятелна или като комбинирана терапия, лечението трябва да започне с приемане на ниска доза от 1.25 тд дневно (1/2 таблетка), за предпочитане вечер, в продължение на една седмица.
  (В случаите на комбинирана терапия приемът на лекарството трябва да
  започне едновременно с появата на нежелани ефекти от субституиращата
  терапия, напр. дискинезия, феномен на "краят на дозата").
  Регулирането на дозировката трябва да започне с минималната ефективна
  доза. Дневната доза трябва да се повишава постепенно с увеличение от 1.25
  тд на ден (1/2 таблетка) всяка седмица.
  Дневната доза се разпределя на два или три приема.
  Адекватен терапевтичен отговор се постига обикновено за 6 до 8 седмици. Най-често използваната терапевтична доза при самостоятелна или комбинирана терапия е 10-40 тд бромокриптин дневно. При някои пациенти може да се наложи прилагането на по-високи дози, за което е необходима индивидуална преценка. Важно е да се поддържа продължително време оптимален терапевтичен ефект с минимална ефективна доза. При поява на нежелани реакции по.време на увеличаване на дозата .дневната доза следва да се намали и да се поддържа постоянна поне за една седмица. Ако нежеланите реакции се преустановят, дозата може отново да бъде увеличена. От съображения за безопасност максималната дневна доза не трябва да превишава 100 ма.
  Нежелани лекарствени реакции
  През първите няколко дни от терапията при някои пациенти се появява гадене, повръщане, главоболие, замаяност или умора, които не са така сериозни, за да се налага прекъсване на лечението. Гаденето и/или замаяността в началото могат да бъдат овладяни посредством временен прием на подходящо антиеметично средство (напр. дименхидринат, тиетилперазин или метоклопрамид) 1 час преди приложението на бромокриптин.
  3
  В pegku случаи бромокриптин може да предизвика ортостатична хипотония, поради което се препоръчва контролиране на кръвното налягане при амбулаторни пациенти в изправено положение.
  В изключително редки случаи (при жени след раждане с приложен бромокриптин за потискане на лактацията) се съобщава за сериозни нежелани реакции, включващи хипертония, инфаркт на миокарда, гърчове, мозъчен инсулт или психични нарушения, макар че причинната взаимовръзка не е установена.
  По време на лечение с високи дози е възможна появата на халюцинации, обърканост, зрителни нарушения, дискинезия, сухота в устата, констипация и крампи на краката. Всички тези нежелани ефекти са дозозависими и обикновено могат да бъдат контролирани чрез намаляване на дозата. Епизоди с обратимо побледняване на пръстите на ръцете и краката, предизвикано от студ, е възможно да се наблюдават в редки случаи по време на продължително лечение, особено при пациенти с предшестваща проява на феномена на Raynaud.
  Лекарствени взаимодействия
  Особено внимание се изисква при комбиниране със следните лекарства:
  - еритромицин (концентрацията на бромокриптин 6 серума може да се повиши)
  - допаминови антагонисти, като бутирофенони и фенотиазини (възможно е намаление на ефекта на бромокриптина)
  Да се избягва едновременната употреба с:
  - други производни на ерготаминовите алкалоиди.
  Предупреждения
  При лечение с бромокриптин може да се постигне възстановяване на фертилитета. Жени във фертилна възраст, които не желаят да забременеят, трябва да бъдат съветвани да използват надежден нехормонален метод на контрацепция.
  При пациентки, желаещи да забременеят, лечението с бромокриптин трябва да се прекрати при потвърдена бременност. Не е наблюдавана увеличена честота на абортите след преустановяване приема на бромокриптин. Приложен през първите 8 седмици на бременността, бромокриптин не оказва вредно въздействие върху нейното протичане или изход. Ако се установи бременност при наличен аденом на хипофизата и терапията с бромокриптин бъде прекратена, е необходимо внимателно наблюдение през цялата бременност и редовен контрол на зрението.
  При пациентки с доказано изразено уголемяване на пролактинома лечението с бромокриптин трябва да бъде възстановено. При пациентки на лечение поради масталгия и нодуларни и/или кистозни изменения в млечната жлеза трябва да бъде изключено малигнено заболяване.
  Когато препаратът се използва за потискане на лактацията след раждане, специално през първата седмица от прилагането се препоръчва контрол на кръвното налягане. В случай на поява на хипертония, силно постоянно главоболие със или без зрителни нарушения, лечението трябва да се прекрати и е необходим преглед на пациентката.
  При пациенти с акромегалия и анамнеза за гастро-интестинални кръвоизливи се предпочита прилагането на алтернативно лечение. Ако при такива
  4
  пациенти се прилага бромокриптин, необходимо е да бъдат предупредени да съобщават незабавно при поява на някакви стомашно-чревни реакции. Особено внимание се изисква, когато се прилагат високи дози при пациенти с анамнеза за психични смущения или тежки сърдечно-съдови заболявания. Ако основното заболяване не е свързано с хиперпролактинемия, лекарството трябва да се прилага в най-ниската ефективна доза, с оглед избягване на възможното понижаване на плазмения пролактин под нормалното ниво с последващо нарушаване на лутеалната функция. .
  Когато лекарството се прилага на пациенти с паркинсонизъм, е необходим
  редовен контрол на функциите на черния дроб, бъбреците, хемопоетичната и
  съдовата система. При някои паркинсоници високите дози могат да
  предизвикат прояви на психични нарушения и леко изразена деменция.
  При пациенти с паркинсонизъм, лекувани продължително време (2-10 години) с
  високи дози (30 до 140 мг) бромокриптин, са наблюдавани единични случаи на
  плеврален излив. Въпреки че не е установена причинно - следствена връзка
  между лечението и плевралните симптоми, пациентите с внезапно възникнали
  плевро-пулмонални нарушения трябва да бъдат прегледани внимателно и
  лечението с бромокриптин да се преустанови.
  Майки, които кърмят, не трябва да приемат бромокриптин.
  Поради липса на достатъчно опит лекарството не трябва да се предписва на
  деца под 15-годишна възраст.
  В случай на остро предозиране може да се приложи метоклопрамид (напр. Церукал), за предпочитане парентерално.
  Поради възможността за поява на зрителни смущения е необходимо особено внимание при управление на превозни средства или работа с машини. Алкохолът може да намали поносимостта към бромокриптин.
  Съхранение
  Опаковката с таблетките да се държи във външната картонена кутия.
  Производител
  Гедеон Рихтер АД Будапеща - Унгария
  Дата на последна редакция:
  5

  Описание на БРОМОКРИПТИН РИХТЕР ТАБЛ 2.5МГ X 30

  БРОМОКРИПТИН РИХТЕР ТАБЛ 2.5МГ X 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  БРОМОКРИПТИН РИХТЕР ТАБЛ 2.5МГ X 30 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  БРОМОКРИПТИН РИХТЕР ТАБЛ 2.5МГ X 30 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа