Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия ATODERM
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на DIFA COOPER Серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • ДАКАРБАЗИН ЛАХЕНА 200МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР Х 10

  • ДАКАРБАЗИН ЛАХЕНА 200МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР Х 10 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА 200 200mg прах за инжекционен разтвор
  DACARBAZIN LACHEMA 200 200mg powder for solution for injection
  Дакарбазин (Dacarbazine)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То моя да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите друп неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА и за какво се използва
  2. Преди да използвате ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  3. Как да приемате ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА е цитостатичен лекарствен продукт. Прилага се изключително o лекари онколози за лечение на малигнен меланом, Хочкинов лимфом и саркоми на мекит тъкани.
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА се прилага както самостоятелно, така и в комбинирани химиотерапевтични схеми, включващи доксорубицин, блеомицин, винкристин, винбластин, циклофосфамид, преднизон, цисплатин и 5-флуорурацил.
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА е предназначен за лечение на възрастни.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  Не използвайте ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА :
  - ако сте свръхчувствители (алергични) към дакарбазин или към някое от помощните вещества
  - ако сте бременна
  - ако кърмите
  Обърнете специално внимание при употребата на ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА Подобно на други цитостатици, ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА се прилага с особено внимание при пациенти с инфекциозни заболявания (варицела, херпес зостер) и при пациенти с подтиснати функции на костния мозък, с чернодробна или бъбречна недостатъчност. Декарбазинът трябва да се прилага внимателно и при лечение на пациенти, които преди това са приемали цитостатици или са преминали курс на лъчете рапия.

  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА трябва да се прилага само под контрол на лекар, който е достатъчно опитен при провеждане на противотуморна химиотерапия. По време и след приключване на лечението трябва да се провеждат всички необходими лабораторни изследвания. Специално внимание трябва да се отдели на хемопоетичната система.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  При едновременното приложение на дакарбазин и фенобарбитал, азатиоприн и 6-
  меркалтопурин се усилват токсичните ефекти на лекарствения продукт.
  Поради увеличен риск от инфекции на отслабналия организъм, ваксинация с живи ваксини се препоръчва най-малко 3 месеца след приключване на терапията с ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА.

  Бременност и кърмене
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА е противопоказан при бременност и кърмене. Жените в репродуктивна възраст трябва да взимат ефективни противозачатъчни мерки, както при приложение на дакарбазин така и 6 месеца след това. Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Способността за шофиране и работа с машини може да бъде повлияна от нежелани лекарствени реакции. Пациентите, които не са хоспитализирани трябва да работят с машини само след консултация с лекуващия ги лекар.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА се прилага предимно венозно, обикновено като еднократна венозна апликация за около 1 минута или като интравенозна инфузия за 30-60 min.
  Непосредствено преди употреба съдържанието на флакона ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА 200 се разтваря в 20 ml вода за инжекции. Така приготвеният инжекционен разтвор съдържа 10 mg/ml дакарбазин. Ако се прилага чрез интравенозна инфузия готовият инжекционен разтвор трябва да се разреди допълнително с 250-500ml разтвор на натриев хлорид.
  Малигнен меланом: В случаи, че не е предписана специална дозировка за включване в комбинирани химиотерапевтични схеми, самостоятелно дакарбазинът обикновенно се прилага в доза 200-250 mg/m2 дневно за 5 последователни дни или в доза 850 mg/m2 като единична инжекция през първия ден. Цикълът се повтаря на 3 седмични интервали.
  Препоръчваната доза в случай на Хочкинов лимфом е 150 mg/m2 /дневно от първия до петия ден на цикъла, в комбинация с други лекарства. Цикълът се повтаря на 4 седмични интервали.
  Лечение на саркоми: дакарбазин е част от комбинирани химиотерапевтични схеми.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Най-тежкият токсичен ефект е потенциално увреждане на хемопоезата, което се проявява с намаляване броя на левкоцитите и тромбоцитите. В някои случаи се отбелязва поява на лека анемия.
  Най-честите нежелани лекарствени реакции включват безапетитие, гадене и повръщане. И при редки случаи прилагането на дакарбазин е свързано с поява на диария, алопеция, кожен обрив, зачервяване на лицето и парестезии.
  Възможно е при някои пациенти да се развие "грипоподобен синдром", който се характеризира с повишена температура, мускулни болки и обща отпадналост. Той обикновено се появява в рамките на 7 дни от приложението на високи еднократни дози ДАКАРБАЗИН ЛAXEMA и продължава 7-21 дни. Може да се повтори при следващите цикли.
  Докладвани са случаи на хепатотоксичност, придружени от тромбоза на чернодробната вена и некроза на черния дроб, които са причинили смърт.
  Главоболие, нарушено зрение, обърканост, летаргия и конвулсии могат да се наблюдават от време на време. Анафилактични реакции се наблюдават много рядко.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  Да се съхранява под +25°С. Да се пази от светлина! Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Готовият разтвор е стабилен в продължение на 8 часа при температура под +25 °С, защитен от светлина!
  Поради факта, че дакарбазинът е светлочувствителен, готовите разтвори за инфузия трябва да бъдат обвивани с непрозрачно фолио, за да бъдат защитени от светлина. От микробиологична гледна точка разтворът за инфузия трябва да се приложи веднага. Ако не бъде използван веднага, времето и условията на съхранение до прилагането му са отговорност на прилагащия и не би трябвало да превишават 24 часа при 2 до 8°С независимо, че разтварянето/разреждането е било проведено в контролирани и валидирани условия.
  Не използвайте ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА след срока на годност, отбелязан върху опаковката! Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарства в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци, тъй като те може да са вредни за околната среда. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА
  Активното вещество е: дакарбазин.
  Всеки флакон ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА 200 съдържа 200 mg дакарбазин. Другите съставки са: лимонена киселина и манитол.

  Как изглежда ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА и какво съдържа опаковката
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА се предлага под формата на прах за инжекционен разтвор. Всяка опаковка ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМА 200 съдържа 10 флакона.
  Притежател на разрешението за употреба и производител на ДАКАРБАЗИН ЛАХЕМ е:
  PLIVA-Lachema a.s.
  Karásek 1
  621 33 Brno Чешка Република

  Бременни жени не трябва да работят с цитотоксични лекарствени продуктиI
  Да се съхранява на точно определено място!
  Да се прилага само от опитен персонал!
  Да се спазват общоприетите специални мерки при изхвърляне на неизползваната част от лекарствения продукт!

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  Екофарм ЕООД
  бул. „Черни връх”№ 14, бл.З
  София 1421
  Тел.: 02/ 963 15 96
  Факс: 02/ 963 15 61

  Дата на последно одобрение на листовката
  Декември, 2008 г.

  Описание на ДАКАРБАЗИН ЛАХЕНА 200МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР Х 10

  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕНА 200МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР Х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ДАКАРБАЗИН ЛАХЕНА 200МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР Х 10 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа