Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ДЕКСТРОЗА 10% 250МЛ ИНФ.РАЗТВОР

  • ДЕКСТРОЗА 10% 250МЛ ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  Прочетете внимателно тази листовк, преди да започнете лечението с лекарствения продукт.
  • Запазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате допълнителни въпроси моля, посъветвайте се Вашия лекар или фармацевт.
  • Този лекарствен продукт е предписан лично на Вас и не трябва да го давате на други хора. Той може да им навреди, дори ако симптомите
  им са същите като Вашите.

  Име на лекарствения продукт

  DEXTROSE
  intravenous infusion 10%

  ДЕКСТРОЗА 10%
  разтвор за интравенозна инфузия

  Инфузионен разтвор.

  Състав -1 литър съдържа: Активно вещество: Glucose monohydraíe 110.00 g = anhydrous Glucosa 100.00 g Помощни вещества: хлоооводородна киселина, натриев хидроксид, вода за инжекции. Обща енергийност 1680 Ш = 400 kcal/1 Теоретичен осмоларитет 555 mosm/1 Киселинно число < 1 mmol NaOH/1 pH 3.5-5.5

  Притежател на разрешението за употреба
  Fresenius Kabi Deutschland GmbH Else-Kroner-Strasse 1 D-61346 Bad Homburg Germany

  Производител Fresenius Kabi Deutschland GmbH Else-Kroner-Strasse 1 D-61346 Bad Homburg Germany Fresenius Kabi Italia Spa Via Camagre 41-43 1-37063 Isola della Scala (Verona) Italy
  Fresenius Kabi Austria GmbH Hafnerstrasse 36 A-8055 Graz Austria

  Показания
  Прилага като източник на глюкоза за заместване и допълване на енергийните потребности и загуби. При хипогликемични състояния (ниски нива на кръвната захар). Може да се използва и като разредител и среда/носител на съвместими електролитни концентрати и лекарствени продукти. Прилага се като източник на свободна вода при хипертонична дехидратация.

  Противопоказания
  Повишени нива на кръвната захар (хипергликемия), понижени нива на калий (хипокалиемия), повишена киселинност на кръвта (ацидоза). В случаите, когато приложението на Декстроза 10% е свързано с допълнително внасяне на течности, противопоказания са хиперхидратацията и хипотоничната дехидратация.

  Бременност и кърмене
  Разтвори на глюкоза често се използват по време на бременност за задоволяване на енергийните потребности на организма и като разредител за други лекарствени продукти (особено за oxytocin). Няма данни, че употребата на разтвори на глюкоза по време на бременност, раждане и кърмене може да бъде вредна за бебето.

  Ефект върху способността за шофиране и работа с машини
  Няма.

  Нежелани лекарствени реакции
  Не се очакват в случаите, при които разтворът се прилага коректно и се спазват препоръчителните дози.
  Специални противопоказания и специални предупреждения при употреба
  Необходимо е редовно контролиране стойностите на кръвната захар, водния баланс, серумните електролити и показателите на алкално-киселинното състояние. Ако се наблюдава увеличение на стойностите на кръвната захар, инфузията трябва да бъде прекратена и е необходимо да бъде назначена подходяща инсулинова терапия. Необходимо е редовно контролиране нивата на калий в кръвта.
  Лекарствени взаимодействия
  Разтворите, съдържащи глюкоза не трябва да се прилагат заедно с кръвни продукти в една и съща инфузионна система, поради риск от псевдоаглутинация.
  Еритроцитни концентрати не трябва да бъдат суспендирани в разтвора, поради риск от хемолиза.
  Указание: Лекарствените продукти се добавят при условия на стерилност и асептичност, при спазване на изискванията за разтворимост и съвместимост. Разтворът не се съхранява след добавяне на други медикаменти. Когато разтворът на глюкоза има ниски стойности на pH, при смесване с други лекарствени продукти може да се очаква несъвместимост.

  Дозировка
  Дозата се определя индивидуално за всеки пациент в зависимост от неговите водни и енергийни потребности. Ако друго не е предписано:
  Максимален обем и скорост на инфузия
  Вливането се осъществява като постоянна капкова венозна инфузия. Обемът и скоростта се определят в зависимост от енергийните и водни потребности. Препоръчителната максимална скорост на инфузия е 2.5 ml/kg т.м/час, еквивалентна на 0.25 g глюкоза/kg т.м./час, еквивалентна на 175 ml или 17.5 g/час глюкоза за лице с телесна маса 70 kg.
  Максимална дневна доза
  40 ml/kg т.м., еквивалентна на 4.0 g глюкоза/kg т.м.
  Максималната дневна доза от 6.0 g/kg т.м. не трябва да бъде надвишавана, а максималната скорост на инфузия не трябва да бъде по-голяма от 0.25 g/ kg/h.
  Трябва да се вземат предвид общите правила за употреба и препоръките за дозиране на въглехидрати, както и указанията за обемно заместване на течности.
  При нормален метаболизъм, общият дневен прием на въглехидрати не трябва да надвишава 300 - 400 g. Това ограничение на дозата се налага, за да се ограничи скороста на окисление. При превишаване на дозата съществува риск от нежелани лекарствени реакции като мастна дегенерация на черния дроб. При проблеми в метаболитните процеси (напр. пост-агресивен метаболизъм, хипоксични състояния или органна недостатъчност), е възможно капацитетът на окисление на глюкозния метаболизъм да бъде редуциран, което от своя страна се съпровожда с хипергликемия и инсулинова резистентност и увеличен риск от летален изход. Поради тази причина максималната дневна доза трябва да се намали до 200 g - 300 g (еквивалентна на 3g/kg т.м.). Налага се адекватен контрол на пациентите, за да се установи дали дозата е правилно адаптирана, съобразно индивидуалните нужди на пациента. Ако е възможно, концентрацията на кръвната захар не трябва да надвишава 110 mg/dl (6.1 mmol/1). Препоръчва се нивото на кръвната захар да бъде контролирано по време на прилагане на въглехидратни разтвори, независимо от концентрацията на разтвора.
  За да се избегне риск от предозиране, особено когато се прилагат високо концентрирани разтвори е препоръчително да се използва инфузионна помпа.
  Разтворите, съдържащи въглехидрати представляват само една част от режима на парентерално хранене. За пълно парентерално хранене се налага и едновременно прилагане на аминокиселини, липиди, електролити, витамини и хранителни добавки.

  Внимание!
  При възрастни пациенти на парентерално хранене, общият прием на течности от 40 ml/kg Т.М./ дневно не трябва да бъде надвишаван.

  Предозиране
  Предозирането може да доведе до хипергликемия, глюкозурия, хиперосмоларитет, хипергликемична/хиперосмоларна кома, хиперхидратация и нарушения на електролитния баланс.
  Първите терапевтични мерки са редукция на дозата или скоростта на инфузия, в случаите, при които е необходимо и прекратяване на инфузията. Нарушенията на метаболитния и електролитен баланс се третират посредством приложение на инсулин и подходящо електролитно заместване.

  Начин на приложение
  За интравенозна инфузия чрез периферни вени.

  Условия на съхранение
  Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за деца.
  Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Декстроза 10% разтвор за инфузия не трябва да се употребява, когато целостта на опаковката е нарушена, разтворът е помътнял или съдържа частици.

  Срок на годност
  В стъклени и пластмасови бутилки - 5 години. Freeflex сакове от 250 ml, 500 ml, 1000 ml - 3 години. Freeflex сакове от 50 ml, 100 ml - 2 години.
  Срок на годност след първо отваряне: След отваряне на бутилката, разтвора трябва да се използва незабавно. За прилагане на разтвора, трабва да се използва стерилна инфузионна система.
  Всяко останало количество от разтвора трябва да се изхвърли.
  Срок на годност след смесване с дууги компоненти: Виж част 6.6 "Указания за употреба" относно информация за стабилност на разтвора.
  От микробиологична гледна точка, разтворът трябва да се използва веднага след смесване с други компоненти. В случаите, при които е невъзможна незабавната употреба на разтвора, лекарят или медицинската сестра са отговорни да съхранят правилно микстурата (не по-дълго от 24 часа при температура 2°С - 8°С).

  Опаковки
  Стъклени бутилки от 250 ml и 500 ml.
  Пластмасови бутилки от 250 ml и 500 ml.

  На вниманието на пациентите: Декстроза 10% разтвор за инфузия е лекарствен продукт, който се прилага като източник на глюкоза за заместване и допълване на енергийните потребности и загуби. При хипогликемични състояния (ниски нива на кръвната захар). Може да се използва и като разредител и среда/носител на съвместими електролитни концентрати и лекарствени продукти. Прилага се като източник на свободна вода при хипертонична дехидратация. Употребява се само по лекарско предписание и под медицински контрол. За повече информация може да се обърнете към лекуващия лекар.

  Описание на ДЕКСТРОЗА 10% 250МЛ ИНФ.РАЗТВОР

  ДЕКСТРОЗА 10% 250МЛ ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ДЕКСТРОЗА 10% 250МЛ ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ДЕКСТРОЗА 10% 250МЛ ИНФ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа