Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ДЕСПРА ТАБЛ 20МГ

  • ДЕСПРА ТАБЛ 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Деспра 10 mg филмирани таблетки
  Деспра 15 mg филмирани таблетки
  Деспра 20 mg филмирани таблетки
  Есциталопрам

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или
  фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Деспра и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Деспра
  3. Как да приемате Деспра
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Деспра
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Деспра и за какво се използва
  Есциталопрам принадлежи към група антидепресанти, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRls). Тези лекарства действат на серотониновата система в мозъка чрез увеличаване на нивото на серотонин. Разстройствата на серотониновата система се считат за важен фактор при развитие на депресия и свързаните с нея заболявания.
  Деспра съдържа есциталопрам и се използва за лечение на депресия (големи депресивни епизоди) и тревожни разстройства, като например многократни пристъпи на паника (паническо разстройство), със или без страх от проява на пристъпи на паника на място или в неудобна ситуация, от които е трудно да се избяга, например публично място или открити пространства (агорафобия), страх от оценяване от околните и/или обществено поведение по начин, който може да доведе до смущение (социално тревожно разстройство), хронична тревожност (генерализирано тревожно разстройство) и мании или натрапчиви импулси, които пречат на нормалното протичане на живота, например, многократно измиване на ръцете или проверяване на ключалките (обсесивно-компулсивно разстройство).

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Деспра
  Не приемайте Деспра
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към есциталопрам или към някоя от остаиалите съставки на Деспра (изброени в точка 6).
  • ако приемате други лекарства, които принадлежат към групата на така наречените инхибитори на моноаминооксидазата (МАО-инхибитори), включително лекарствени продукти за лечение на депресия (моклобемид), за лечение на болестта на Паркинсон (селегилин) и антибиотика (линезолид).
  • ако сте родени с или сте имали епизод на абнормален сърдечен ритъм (наблюдаван при ЕКГ; при преглед, за да се установи как функционира сърцето)
  • ако приемате лекарства за нарушен сърдечен ритъм или такива, които могат да повлияят сърдечния ритъм (виж точка 2 Прием на други лекарства)
  Предупреждения и предпазни мерки
  Проверете дали някое от изброените предупреждения се отнася за Вас или се е отнасяло в миналото.
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако имате някакво друго заболяване или състояние, тъй като Вашият лекар би могъл да го вземе под внимание. По-специално моля, кажете на Вашия лекар, ако:
  • имате или сте имали сърдечни проблеми или наскоро сте имали сърдечен приспът
  • имате забавен сърдечен ритъм и/или знаете, че може да имате изчерпване на солта в резултат от продължителна тежка диария и повръщане (били сте болни) или използвате диуретици (отводняващи таблетки)
  • получавате учестен или неритмичен сърдечен пулс, прилошаване, колапс или замайване при изправяне, които могат да са индикатори за нарушение във функционирането на сърцето
  • имате повтарящи се пристъпи на паника (паническо разстройство). Може да забележите увеличаване на симптомите на безпокойство в началото на лечението с есциталопрам.
  • имате епилепсия или в миналото сте имали гърчове или припадъци. Лечението с есциталопрам трябва да бъде спряно, ако възникнат припадъци или, ако тяхната честота се увеличи (вж. точка 4 „Възможни нежелани реакции").
  • сте имали епизоди на бързо променящи се идеи, преувеличени настроения или поведение (мания).
  • имате диабет. Лечението с есциталопрам може да промени нивото на кръвната захар. Вашата доза инсулин и/или перорални антидиабетни лекарства, може да се наложи да бъде коригирана.
  • страдате от неприятно или тежко безпокойство, изпитвате нужда да се движите непрекъснато или не сте в състояние да стоите или седите на едно място.
  • имате понижено ниво на натрий в кръвта.
  • имате нарушена чернодробна или бъбречна функция. Може да се наложи Вашият лекар да коригира дозата Ви.
  • имате анамнеза за склонност към кървене или образуване на кръвоизливи, особено ако приемате лекарства, които предизвикват повишен риск от кървене.
  • се лекувате с електроконвулсивна терапия (ЕКТ).
  • приемате билкови препарати, съдържащи жълт кантарион.
  • имате сърдечно заболяване (исхемична болест на сърцето)
  Моля, обърнете внимание
  Както и при другите лекарства, използвани за лечение на депресия, подобрението не се постига веднага. След началото на лечението с есциталопрам, може да отнеме няколко седмици преди да почувствате подобрение. Ето защо е много важно да следвате точно предписанията на Вашия лекар и да не спирате лечението или да променяте дозата, без да се консултирате с него.
  Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство.
  Ако сте депресирани и/или имате тревожно разстройство понякога може да имате мисли за самонараняване или самоубийство. Тези мисли може да се засилят, когато за първи път приемате антидепресанти, тъй като при всички тези лекарства е необходимо време, за да започнат да действат, обикновено около две седмици, но понякога и по-дълго. Вие може да бъдете по-предразположени да мислите по този начин:
  Ако и преди сте имали мисли за самоубийство или самонараняване. Ако сте млад човек. Данни от клинични проучвания показват пвишен риск от поведение, свързано със самоубийство при млади хора (под 25 години) с психични заболявания, които са лекувани с антидепресант.
  Ако по което и да е време у Вас се появят мисли за самонараняване или самоубийство, свържете се с Вашия лекар или незабавно отидете в болница.
  Може да прецените, че е полезно да споделите с роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Можете да ги помолите да Ви кажат, ако мислят, че Вашата депресия или тревожност се влошават или са обезпокоени от промени в поведението Ви.

  Употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст
  Есцитолопрам не трябва да бъде използван при деца и юноши на възраст под 18 години. Също така е необходимо да знаете, че при приемане на този клас лекарства от пациенти под 18 години, съществува увеличен риск от странични ефекти като опити за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност (преобладаващо агресия, противопоставяне и гняв). Независимо от
  това, Вашият лекар би могъл да предпише есциталопрам на пациенти под 18 години, тъй като той/тя може да прецени, че това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал есциталопрам на пациент под 18 години и Вие бихте желали да обсъдите това, моля срещнете се отново с Вашия лекар. Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако който и да е от симптомите, изброени по-горе се появи или влоши, когато пациенти под 18 години приемат есциталопрам. Освен това, безопасността при дългосрочна употреба на есциталопрам по отношение растежа, съзряването, когнитивното и поведенческото развитие в тази възрастова група все още не е потвърдена.

  Други лекарства и Деспра
  Други лекарства могат да бъдат повлияни от есциталопрам. Те, от своя страна, могат да повлияят на действието на есциталопрам. Есциталопрам може да взаимодейства с:
  неселективни инхибиторн на моноаминооксидазата (МАО-иихибитори) съдържащи фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид и транилцнпромин (и се използват, напр. за лечение на депресия). Ако сте приемали някое от тези лекарства ще трябва да изчакате 14 дни преди да започнете приема на есциталопрам. След спиране на лечението с есциталопрам трябва да изчакате 7 дни преди да започнете да приемате което и да е от тези лекарства.
  обратими селективни МАО-А инхибитори, напр. моклобемид (използван за лечение на депресия).
  антибиотика лннезолнд
  селегилин, използван за лечение на болестта на Паркинсон. Това увеличава риска от нежелани лекарствени реакции.
  трамадол (обезболяващо) и лекарства, наречени триптани, като суматриптан (използвани за лечение на мигрена). Те увеличават риска от нежелани реакции, лекарства за лечение на шизофрения, психози (невролептици), други антвдепресанти, трамадол (обезболяващо), бупропион (използва се за отказване от тютюнопушене) и мефлокин (използван за лечение и профилактика на малария) - поради възможен риск от снижаване на гърчовия праг.
  триптофан (хранителна добавка, която се превръща в серотонин по време на метаболизма) и литий (използван за лечение на психични заболявания), билкови продукти, съдържащи жълт кантарион (за лечение на депресия), ацетилсалицилова киселина, ибупрофен или други лекарства, наречени нестеронднн противовъзпалителни лекарства за облекчаване на болката и възпалението, варфарин, дилиридамол или други лекарства (наречени антикоагуланти), използвани за разреждане на кръвта. Вашият лекар вероятно ще провери коагулационното време на кръвта Ви, когато започва или прекратява лечението с есциталопрам, за да провери дали дозата антикоагулант, която приемате все още е адекватна, циметидин, омепразол, езомепразол и лансопразол (използвани за лечение на стомашни язва), флувоксамин (антидепресант), тиклопидин (предназначен за намаляване на риска от мозъчен инсулт). Може да се наложи дозата Ви есцитапопрам да бъде намалена. флекаинид, пропафенон и метопролол (използвани при сърдечно-съдови заболявания), кломипрамин, нортриптилин и дезипрамин (антидепресанти) и респирадон, тиоридазин
  или халоперидол (използвани за лечение на психични заболявания). Може да се наложи Вашата дозата да бъде коригирана.

  Не приемайте Деспра
  Ако приемате лекарства за проблеми със сърдечния ритъм или лекарства, които могат да повлияят сърдечния ритъм, като антиаритмици от клас IA и Ш, антипсихотици (напр. производни на фенотиазин, пимозид, халоперидол), трициклични антидепресанти, някои антимикробиални средства (напр. спарфлоксацин, моксифлоксацин, еритромицин IV, пентамвдине, противомаларийна терапия и по-специално халофантрин), някои антихистамини (астемизол, мизоластин). Ако имате допълнителни въпроси, трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някое от изброените по-горе лекарства или други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Деспра с храни и напитки
  Есциталопрам може да бъде приеман с или без храна. Вие не трябва да пиете алкохол докато приемате есциталопрам, тъй като Вашите симптоми или нежелани реакции могат да се влошат.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Бременност
  Информирайте Вашия лекар, ако сте бременна или смятате да забременеете. Не приемайте есциталопрам, ако сте бременна, освен ако не сте обсъдили с Вашия лекар рисковете и ползите, които произтичат от това.
  Уверете се, че Вашата акушерка и/или лекар знае, че сте на есциталопрам. Когато се приема по време на бременност, особено в последните 3 месеца на бременността, лекарства като есциталопрам могат да увеличат риска от сериозно състояние при бебетата, наречено устойчива белодробна хипертония при новороденото (PPHN), когато бебето диша учестено и изглежда синкаво. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането на бебето. Ако това се случи на Вашето бебе трябва да се свържете с Вашата акушерка и/или лекар.
  Вие не трябва да прекъсвате внезапно лечението с есциталопрам. Ако приемате есциталопрам през последните 3 месеца на бременността, информирайте Вашия лекар, тъй като след раждането бебето Ви може да прояви някои симптоми. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането. Те могат да включват затруднено хранене или заспиване, сънливост, проблеми с дишането, синкава кожа или промени в телесната температура - много висока или ниска, постоянен плач, повръщане, ниска кръвна захар, вдървени или отпуснати мускули, раздразнителност, летаргия, тремор, живи рефлекси, нервност или припадъци. Ако вашето бебе има някой от тези симптоми, когато се роди, кажете на Вашия лекар незабавно, той ще е в състояние да ви посъветва.
  Кърмене
  Есциталопрам има вероятност да премине в кърмата. Не приемайте есциталопрам, ако кърмите, освен ако с Вашия лекар сте обсъдили рисковете и ползите, които произтичат от това.
  Мъжки фертилитет
  При изследвания върху животни е доказано, че циталопрам, лекарство подобно на есциталопрам, намалява качеството на спермата. Теоретично, това би могло да влияе върху фертилитета (плодовитостта), но въздействие върху фертилитета при хора не е наблюдавано все още.

  Шофиране и работа с машини
  Не се препоръчва да шофирате или да работите с машини преди да установите как ви сейства есциталопрам.
  Есциталопрам може да доведе до замаяност, отпадналост, объркване или халюцинации (странни видения или звуци). Ако имате някои от тези странични ефекти, Вие не трябва да шофирате или да работите с машини.

  3. Как да приемате Деспра
  Винаги приемайте есциталопрам точно както Вн е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може да минат няколко седмици преди да почувствате подобрение. Не спирайте да приемате лекарството си или да променяте дозата, без да говорите с Вашия лекар. Продължавайте да взимате таблетките си толкова дълго, колкото Ви е препоръчал лекарят, дори и да започнете да се чувствате по-добре. Ако не забележите подобрение след няколко седмици, отидете отново при Вашия лекар. Той/тя може да реши да увеличи дозата Ви постепенно, до максималната дневна доза от 20 mg. Безопасността на дневни дози над 20 mg не е доказана.
  Обичайната доза на есциталопрам е дадена по-долу. Вашият лекар ще Ви каже колко дълго трябва да приемате таблетките си. Това може да продължи няколко месеца или повече.
  Можете да вземате таблетките си с или без храна. Приемайте лекарството веднъж дневно. Поглъщайте таблетките с вода. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини. Не ги дъвчете.

  Възрастни
  Обичайната дневна доза за лечение на депресия, генерализирано тревожно разстройство или обсесивно-компулсивно разстройство е 10 mg.
  За лечение на паническо разстройство и социална фобия (социално тревожно разстройство), Вашият лекар може да реши да ви даде по-ниска доза (5 mg дневно). Вашият лекар може да увеличи дозата до максимум 20 mg.

  Пациенти в напреднала възраст (на 65 години и повече)
  Препоръчваната начална доза Деспра е 5 mg веднъж дневно. Дозата може да бъде повишена от Вашия лекар до 10 mg дневно.

  Деца и юноши под 18 години
  Есциталопрам не трябва да се използва за лечение на деца и юноши на възраст под 18 години (виж точка 2, „Употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст").
  Пациенти с чернодробно заболяване
  Ако имате чернодробно заболяване, Вашият лекар може да реши да ви предпише по-ниската доза от 5 mg есциталопрам на ден през първите две седмици на лечението. Вашият лекар може да увеличи дозата Ви до 10 mg дневно.

  Пациенти с бъбречно заболяване
  Ако страдате от тежко бъбречно заболяване, не се препоръчва употребата на есциталопрам. Ако имате леко до умерено увредена бъбречна функция, можете да използвате обичайната доза есциталопрам.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Деспра
  Никога не взимайте повече таблетки отколкото Ви е казал лекарят. Ако мислите, че Вие, или някой друг, може да сте приели твърде много есциталопрам, свържете се веднага с Вашия лекар или отидете в болница. Направете това дори ако нямате признаци на дискомфорт. Симптомите на предозиране могат да включват замаяност, треперене, възбуда, конвулсии, кома, гадене, повръщане, промени на сърдечния ритъм, намалено кръвното налягане и проблеми във водносолевия баланс на организма. Вземете опаковката есциталопрам с вас.

  Ако сте пропуснали да приемете Деспра
  Ако сте забравили да вземете таблетката си, вземете следващата таблетка в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Ако сте спрели приема на Деспра
  Не спирайте приема на есциталопрам докато Вашият лекар не ви каже да го направите.
  Когато завършите курса на лечение» Вашият лекар постепенно ще намали дозата Ви в продължение на няколко седмици или месеца. Това ще помогне за намаляване на възможността за проява на симптоми на отнемане. Ако все пак възникнат симптомите на отнемане, когато спрете лечението с есциталопрам, Вашият лекар може да реши, че трябва да намалите по-бавно дозата. Ако симптомете на отнемане са тежки, отидете и се консултирайте с Вашия лекар.
  Повечето хора смятат, че симптомите на отнемане са леки и ще изчезнат сами в рамките на 2 седмици, обаче, те понякога могат да бъдат тежки и/ или продължителни.
  Възможните симптоми на отнемане при спиране на лечението може да включват замаяност, нарушения на съня, тревожност, треперене, гадене, главоболие, объркване, възбуда, сензорни нарушения (напр. парене, бодежи или изтръпване на кожата, халюцинации), необичайни сънища, изпотяване, диария, свръхемоционалност или раздразнителност и нарушена сърдечна честота.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Деспра може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите лекарствени реакции най-често отзвучават след няколко седмици лечение. Моля да имате предвид, че някои от реакциите могат да бъдат също така симптоми на Вашето заболяване и поради това да изчезнат, когато започнете да се подобрявате.
  Ако развиете някоя от следните нежелани реакции трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар или да отидете в болница:
  • Бърз, неравномерен сърдечен ритъм, припадъци, които могат да са симптоми на животозастрашаващо състояние, известно като Torsades de Pointes.
  Трябва да уведомите Вашия лекар веднага, ако се появят един или повече от следните симптоми
  Нечести (засягат 1 до 10 пациенти на 1000)
  Необичайно кървене, включително стомашно-чревни кръвоизливи
  Редки (засягат 1 до 10 пациенти на 10 000)
  Алергични реакции като кожен обрив, подуване на лицето, клепачите, устата или езика и затруднено дишане или преглъщане.
  Ако имате някои от следните симптоми, може да имате серотонинов синдром: висока температура, възбуда, обърканост, треперене и внезапни контракции на мускулите

  Други нежелани реакции могат да бъдат
  Много чести (засягат повече от 1 на 10 пациенти) Гадене
  Чести (засягат 1 до 10 пациенти на 100)
  Повишаване на теглото · Промяна в сексуалното влечение · Сексуални нарушения (например, проблеми с ерекцията или еякулацията при мъжете, и липса на оргазъм при жените) · Тревога · Безпокойство · Нарушения на съня (включително необичайни сънища) · Безсъние · Сънливост · Прозяване · Чувство на замаяност или нестабилност · Загуба на апетит (анорексия) или повишен апетит · Изтръпване или бодежи · Запушен нос или секреция от носа (синузит) · Чувство на умора
  • Висока температура · Сухота в устата · Засилено изпотяване · Диария · Запек · Мускулни болки
  • Болки в ставите · Повръщане
  Нечести (засягат 1 до 10 пациенти на 1 000)
  Загуба на тегло · Кожни обриви или сърбеж · Промени във вкуса · Проблеми със съня · Загуба на коса · Пристъпи на паника · Скърцане или стискане на зъби · Чувство на обърканост · Бръмчене, звънене или шум в ушите (тинитус) · Сърцебиене · Визуални смущения · Кръв в изпражненията · Кървене от носа или вагината · Анормална обилна менструация · Задржане на течности в организма (оток) · Възбуда · Нервност · Припадък (синкоп) · Разширени зеници (мидриаза)
  Редки (засягат 1 до 10 пациенти на 10 000)
  Забавен сърдечен ритъм · Агресия · Чувство за нереалност или отделеяне от тялото си (деперсонализация) · Странни видения или звуци (халюцинации).
  Някои пациенти са съобщавали за (честотата не може да бъде определна от наличните данни)
  Епизоди на бързо променящи се идеи, приповдигнато настроение или поведение (мания), нарушения в количеството на отделяната кърмата, или внезапно отеляне на кърма, при жени, които не кърмят, двигателно неспокойство (акатизия) · Гърчове · Двигателни разстройства, неволеви движения · Ниска нива на натрий в кръвта, с или без задържане на вода, което може да доведе до подуване на ръцете или краката (оток) (симптомите са гадене или неразположение с болки, мускулна слабост и обърканост) · Затруднено уриниране или отделяне на големи количества урина · Замаяност при изправяне, поради ниско кръвно налягане (ортостатична хипотония) · Болезнена ерекция (приапизъм) · Нарушения на кръвосъсирването, включително кървене от кожата и лигавиците (екхимоза) и ниско ниво на кръвните тромбоцити (тромбоцитопения) · Внезапно подуване на кожата или лигавиците (ангиоедем) · Увеличаване на количеството на образуваната урина · Чернодробно възпаление (хепатит), включително пожълтяване на кожата и бялото на очите · Промяна на сърдечния ритъм (наречена „удължаване на QT интервала", наблюдавана при ЕКГ, електрическата активност на сърцето).
  Докладвани са случаи на мисли/поведение за самонараняване или самоубийство по време на лечение с есциталопрам или скоро след спиране на лечението (вж. точка 2. „Обърнете специално внимание при употребата на Деспра").
  Наблюдаван е повишен риск от костни фрактури при пациенти, приемащи този тип лекарства.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявайте Деспра
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте есциталопрам след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка след „Годен до:". Първите две цифри показват месеца, а посочените четири цифри показват годината. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката н допълнителна информация
  Какво съдържа Деспра
  • Активното вещество е есциталопрам .
  Всяка таблетка от 10 mg съдържа есциталопрам под формата на оксалат еквивалентни на 10 mg есциталопрам.
  Всяка таблетка от 15 mg съдържа есциталопрам под формата на оксалат еквивалентни на 15 mg есциталопрам.
  Всяка таблетка от 20 mg съдържа есциталопрам под формата на оксалат еквивалентни на 20 mg есциталопрам.
  • Другите съставки в сърцевината на таблетката са: микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, безводен, талк, кроскарамелоза натрий и магнезиев стеарат.
  Съставките в обвивката на таблетката са: хипромелоза, макрогол 400 и титанов диоксид (Е 171)

  Как изглежда Деспра 10 mg и какво съдържа опаковката
  Бяла, овална филмирана таблетка, с вдлъбнато релефно означение "Е9СМ" от едната страна и делителна черта и вдлъбнато релефно означение "10" от другата (по един номер от всяка страна на делителната черта).
  Деспра 10 mg се предлага в блистери в картонена кутия, съдържаща 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90,98,100 или 200 таблетки.
  Как изглежда Деспра 15 mg и какво съдържа опаковката
  Бяла, овална филмирана таблетка, с вдлъбнато релефно означение "Е9СМ" от едната страна и делителна черта и вдлъбнато релефно означение "15" от другата (по един номер от всяка страна на делителната черта).
  Деспра 15 mg се предлага в блистери в картонена кутия, съдържаща 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90,98,100 или 200 таблетки.
  Как изглежда Деспра 20 mg и какво съдържа опаковката
  Бяла, овална филмирана таблетка, с вдлъбнато релефно означение "Е9СМ" от едната страна и делителна черта и вдлъбнато релефно означение "20" от другата (по един номер от всяка страна на делителната черта).
  Деспра 20 mg се предлага в блистери в картонена кутия, съдържаща 5, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60,90, 98,100 или 200 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Hvézdova 1716/2b 140 78 Praha 4 Чешка Република
  Производители
  Synthon BV Microweg 22, 6545CM Nijmegen Холандия
  Synthon Hispania S.L. Castelló 1, Polígono Las Salinas 08830 Sant Boi de Llobregat Испания
  Glenmark Pharmacuticals s.r.o. Hvézdova 1716/2b 140 78 Praha 4 Чешка Република
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕЕО под следните имена:
  Чешка Република Despra 10 mg/ 15 mg/ 20 mg
  Естония Despra 10 mg/15 mg/ 20 mg
  Унгария Despra 10 mg/ 15 mg/ 20 mg
  Ирландия Despra 10 mg/15 mg/ 20 mg
  Латвия Despra 10 mg/15 mg/ 20 mg apvalkotäs tabletes
  Литва Despra 10 mg/15 mg/ 20 mg plévele dengtos tabletes
  Полша Servenon
  Португалия Despra
  Румъния Despra 10 mg/15 mg/ 20 mg comprimate fílmate
  Словашка Република Despra 10 mg/15 mg/ 20 mg

  Дата на последно преразглеждане на листовката: юли 2012

  Описание на ДЕСПРА ТАБЛ 20МГ

  ДЕСПРА ТАБЛ 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ДЕСПРА ТАБЛ 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа