Сайтът използва бисквитки.

 • До -50% ОТСТЪПКА на продукти при болка и температура
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -15% на Шуслерови соли
  Поръчай сега
 • -20% нa хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ДУРОДЖЕСИК пластир 50 мкг Х 5

  • ДУРОДЖЕСИК пластир 50 мкг Х 5 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА
  DUROGESIC®
  ДЮРОГЕЗИК®
  100, 75, 50 и 25 мкг/час

  ЗА КАКВО СЕ УПОТРЕБЯВА DUROGESIC®?
  DUROGESIC® е мощно болкоуспокояващо лекарствено средство. Използва се за облекчаване на силни продължителни болки, при които е необходимо прилагане на мощни болкоуспокояващи медикаменти.
  КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА DUROGESIC®?
  Не използвайте DUROGESIC®, ако знаете, че сте свръхчувствителни към него. Не използвайте медикамента, ако Вашият лекар не го е предписал за облекчаване на Вашата болка.

  КАКВИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ТРЯБВА ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ?®
  DUROGESIC не е подходящ за облекчаване на болка след хирургична операция. Съхранявайте DUROGESIC® и използваните опаковки на недостъпно за деца място.
  Белодробни заболявания, сърдечни заболявания, мозъчни увреждания, намалена чернодробна или бъбречна функция.
  В случай, че страдате от някое от тези заболявания, информирайте Вашия лекар. Може да се наложи стриктно лекарско наблюдение докато приемате DUROGESIC®.
  Деца
  DUROGESIC® не е предназначен за използване при деца, освен ако Вашият лекар е взел друго решение. DUROGESIC® би могъл да се прилага при деца на 2 години или по-големи, които вече са приемали други наркотични болкоуспокояващи медикаменти (и са развили опиоидна толерантност).

  Бременност
  Ако сте бременна или искате да забременеете, Вие трябва да уведомите Вашия лекар, който ще реши дали бихте могли да приемате DUROGESIC®.

  Кърмене
  Ако кърмите, Вие не трябва да използвате DUROGESIC®, тъй като той може да премине във Вашата кърма. Обърнете се към Вашия лекар.

  Способност за шофиране и работа с машини
  DUROGESIC® може да повлияе Вашата бдителност и Вашите способности за шофиране. По тази причина Вие не трябва да работите с машини или да шофирате, докато Вашият лекар не Ви каже, че може.
  Взаимодействия с други лекарства и алкохол
  Винаги информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате други лекарства. Той/тя ще Ви каже какви медикаменти не трябва да се приемат или взимането на какви други мерки е необходимо (напр. промяна в дозировката).
  Например, протеазният инхибитор ритонавир не трябва да се приема едновремено с DUROGESIC®, освен ако не сте стриктно наблюдаван от Вашия лекуващ лекар.
  Ако приемате медикаменти, които понижават Вашите реакции (транквилизатори, сънотворни и др.), уведомете Вашия лекар. Вие трябва да ги приемате само по предписание, тъй като комбинираният им ефект може да предизвика сънливост.
  v Избягвайте употребата на алкохол, докато приемате DUROGESIC®, тъй като комбинираният им ефект също може да предизвика сънливост.
  Треска/излагане на източници на топлина
  При високи температури е възможно по-големи количества DUROGESIC® от обичайното се излъчат във Вашето тяло. В случай, че имате треска Вие винаги трябва да се обръщате към Вашия лекар, който при необходимост може да коригира дозата. Повишено освобождаване на DUROGESIC® може да възникне и при директно излагане на източници на топлина. Вие трябва да избягвате използването на електрически възглавници, електрически одеяла, горещи вани, нагревателни лампи, интензивно излагане на слънце, бутилки с гореща вода, сауни и къпане в горещи басейни.
  Толерантност
  След известно време използването на DUROGESIC® би могло да доведе до развиване на привикване към него. Поради това, след известно време е възможно Вашият лекар да Ви предпише по-високи дози за постигане на същия ефект.
  Увреден или пропускащ пластир
  Никога не разделяйте и не режете пластира.
  Не употребявайте пластира, ако той изглежда повреден.
  В случай, че известно количество от гела попадне от пластира върху Вашата кожа, изплакнете обилно засегнатото място с чиста вода. Не използвайте сапун, спирт, лосиони, масла и др., тъй като те биха могли да предизвикат по-бързо преминаване на медикамента през Вашата кожа и в кръвообращението Ви. Сгънете пропускащия пластир на две, като поставите една срещу друга залепващите повърхности и го изхвърлете. Поставете нов пластир съгласно указанията.
  Залепване на пластир на друго лице
  Пластирът трябва да се залепва само на кожата на пациента, за когото е предписан от лекаря. Описани са няколко случая на случайно залепване на пластира на кожата на друг член от семейството при спане в общо легло с пациента. В случай, че пластирът попадне върху кожата на друг човек, отлепете го незабавно и се обадете на лекар.

  КАК ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА DUROGESIC® И В КАКВА ДОЗИРОВКА
  DUROGESIC® се предлага под формата на пластири за залепване върху кожата. Ашвната съставка фентанил се освобождава от пластира постепенно и преминава през кожата в кръвта.
  DUROGESIC® се предлага под формата на различни по размер и концентрация на медикамента, пластири.
  Вие лесно може да разпознаете концентрацията, посредством означената след DUROGESIC® цифра и цвета на опаковката.
  - DUROGESIC® 100 мкг/ч, сив цвят;
  - DUROGESIC® 75 мкг/ч, син цвят;
  - DUROGESIC® 50 мкг/ч, зелен цвят;
  - DUROGESIC® 25 мкг/ч, розов цвят.
  Цифрите, отбелязани след думата DUROGESIC® се отнасят за количеството фентанил в микрограми (мкг, една хилядна от милиграма), освобождавани от пластира през всеки час. По този начин, DUROGESIC® 100 освобождава най-голямо количество от ашвната съставка, a DUROGESIC® 25-най-малко количество.
  Видът пластир, който Вашият лекар предписва зависи от силата на Вашата болка, от Вашето общо състояние и от това какви лекарствени средства за облекчаване на болката, вече сте приемали. Въз основа на тези данни Вашият лекар ще прецени кой вид пластир или комбинация от пластири ще бъде най-подходяща за Вашето състояние.

  Започване на лечение с DUROGESIC®
  1. ПОДГОТОВКА:
  Възрастни - поставете пластира на гърдите, гърба или горната част на ръката на място без косми. Малки деца - поставете пластира върху горната част на гърба, откъдето е малко вероятно детето да го махне и сложи в устата си. Поставете пластира веднага след като сте го извадили от опаковката.
  Подстрижете с ножица всички косми, колкото е възможно по-близо до кожата, без да бръснете (бръсненето дразни кожата). Почистете кожата само с чиста вода. Веднага подсушете идеално кожата. Не нанасяйте друго върху кожата преди поставянето на пластира {сапун, лосиони, масла, спирт и др.)
  2. РАЗЛЕПВАНЕ:
  Отлепете предпазното фолио на пластира и го изхвърлете. Докосвайте залепващата страна колкото е възможно по-малко.
  3. ПРИТИСКАНЕ:
  Притиснете пластира върху кожата с дланта на ръката и задръжте най-малко за 30 секунди. Уверете се, че се е залепил добре, особено краищата му.
  Оставете пластира в продължение на 3 дни (72 часа). Може да се взимате вана, душ или да плувате.
  Винаги записвайте на опаковката датата на поставяне на пластира. На кутията има достатъчно място. Това ще Ви помогне да използвате DUROGESIC® правилно и да си припомните кога са изтекли трите дни.
  Смяна на пластира DUROGESIC®
  След три дни отлепете пластира.
  Незабавно сгънете използвания пластир, със залепващите повърхности навътре и го унищожете безопасно, в съответствие с местното законодателство за опазване на околната среда.
  Поставете нов пластир веднага, но не на същото място, на което е бил поставен предишният. Изберете нов участък незасегната кожа.
  Следвайте указанията за поставяне, описани в "Започване на лечение с DUROGESIC®".
  Не е възможно да се твърди наличието на взаимна заменяемост на различните търговски лекарствени продукти, съдържащи фентанил при отделните пациенти. Затова трябва да се има предвид, че пациенти, титрирани веднъж до определена ефективна доза, не трябва да преминават от лечение с Дюрогезик пластир към други трансдермални продукти, съдържащи фентанил или към други силни наркотични трансдермални пластири без повторно титриране и клинична оценка.

  Преустановяване на лечението с DUROGESIC®
  Единствено Вашият лекар може да реши дали може да преустановите употребата на DUROGESIC®. Никога не преустановявайте лечението без съвета на Вашия лекар.
  Полезна информация
  При започване на лечение с DUROGESIC® може да мине известно време, преди да се прояви обезболяващият ефект. Това е така, защото лекарството преминава бавно през кожата в кръвообращението Ви. Може да мине един ден (24 часа) преди DUROGESIC® да окаже пълния си ефект. По тази причина през първия ден от лечението вие може да имате нужда от допълнителни обезболяващи лекарства.
  В случай, че Вашата болка се появи отново, посетете Вашия лекар, който може да Ви предпише допълнителни обезболяващи лекарства и да уточни концентрацията и дозата на DUROGESIC®. Вашият лекар би могъл също да Ви разреши да използвате няколко пластира DUROGESIC® едновременно.
  Вашият лекар може да Ви предпише допълнителни обезболяващи лекарства за облекчаване на извънредни пристъпи на болка.
  Винаги следвайте внимателно инструкциите на Вашия лекар и търсете съвет преди промяна
  или преустановяване на лечението!

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както и други подобни на DUROGESIC® болкоуспокояващи лекарства, понякога DUROGESIC® може да забави дишането. В случай, че пациент, който използва DUROGESIC® започне да диша твърде бавно или слабо, обадете се незабавно на лекар. Междувременно поддържайте пациента в будно състояние, като му/й говорите или го/я разтърсвате от време на време.
  Най-често съобщаваните нежелани лекарствени реакции при употреба на DUROGESIC® са: гадене, повръщане, запек, сънливост, главоболие, виене на свят, сърбеж, изпотяване и объркване. Други нежелани реакции биха могли да включват забавяне на сърдечната дейност, халюцинации, неадекватно поведение (еуфория), затруднено уриниране и зачервяване на мястото на приложение. При установяване на някоя от тези нежелани реакции посетете Вашия лекар, който ще прецени тежестта им и ще Ви каже какво да правите.
  Медикаменти подобни на DUROGESIC® може да доведат до привикване. Това е малко вероятно при правилно използване на медикамента.
  Ако след продължителна употреба на DUROGESIC® лечението се прекрати внезапно, може да се появят симптоми на отнемането каквито са гадене, повръщане, диария, безпокойство и треперене. Затова, никога не прекратявайте Вашето лечение с DUROGESIC®, без да сте разговаряли с Вашия лекар. Ако Вашият лекар прецени, че е необходимо да прекратите лечението, винаги следвайте внимателно неговите/нейните инструкции. Подобни нежелани реакции могат да се появят при преминаване от друго опиоидно болкоуспокояващо лекарство към DUROGESIC®. В случай, че сте обезпокоени от някоя от гореспоменатите нежелани лекарствени реакции, информирайте Вашия лекар.
  Не се колебайте да съобщите на Вашия лекар или фармацевт за проява на всякакви други нежелани реакции.
  ПРЕДОЗИРАНЕ
  Най-важният белег на предозиране е потискане на дишането. В случай, че дишането е неправилно, бавно или слабо отстранете пластира и незабавно повикайте Вашия лекар.
  Междувременно поддържайте пациента в будно състояние, като му/й говорите непрекъснато и го/я разтърсвате от време на време.
  Информация за лекаря е случай на предозиране:
  Инжектирайте налоксон и хоспитализирайте пациента.

  КАК ТРЯБВА ДА СЕ СЪХРАНЯВА DUROGESIC®?
  Съхранявайте DUROGESIC® при температура под 25°С (нормална стайна температура) и се уверете, че опаковките са добре затворени и не са повредени.
  Медикаментът може да се съхранява само за ограничен период от време. Не използвайте DUROGESIC® след изтичане срока на годност (месец и година), отпечатани след "Ехр.", дори и ако препаратът е бил правилно съхраняван.
  Върнете неизползваните прилепващи пластири DUROGESIC® на Вашия фармацевт, както би трябвало да правите с всички други стари лекарства.
  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА DUROGESIC®?
  DUROGESIC® е медикамент за облекчаване на болката. Той принадлежи към групата на мощните болкоуспокояващи лекарства, които се наричат също наркотици. Активната съставка на DUROGESIC® е фентанил.
  Предлагат се четири различни опаковки, тъй като има четири различни концентрации DUROGESIC®.
  - DUROGESIC® 100мкг/ч, сив цвят; Ф DUROGESIC® 75 мкг/час, син цвят; Ф DUROGESIC® 50 мкг/час, зелен цвят;
  - DUROGESIC® 25 мкг/час, розов цвят.
  Прилепващите пластири съдържат също и други съставки: Адхезивен полиакрилат [Полиетилен терефталат/етил винил ацетатен филм; червено/зелено/синьо/сиво/оранжево загрило; силиконов полиестерен филм)
  ПРОИЗВОДИТЕЛИ
  Janssen Pharmaceutica N.V. Tumhoutseweg 30 B-2340 Beense Belgium

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
  Johnson & Johnson D.O.O.
  Smartinska 140 1000 Ljubljana Slovenia

  ПОСЛЕДНА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА
  м.май 2005 г.

  Какво трябва да знаете за лекарствените средства
  В случай, че приемате други лекарства, винаги информирайте Вашия лекар или фармацевт, тъй като някои медикаменти не трябва да се употребяват едновременно. Лекарствените средства са много добре изпитани преди даването им на пациентите. По тази причина е малко вероятно да възникне нещо нередно в случай, че лекарствените средства са използвани правилно, т.е. както следва:
  - единствено за целта, за която е даден медикаментът;
  - само в предписаното количество;
  - само за предписания период от време.
  Съхранявайте всички лекарства на недостъпно за деца място.
  Никога не позволявайте на други да използват предписаното на Вас лекарство и никога не приемайте медикаменти предписани за други пациенти.
  Съхранявайте всички лекарства в оригиналната им опаковка и на сухо място (напр. никога в банята).
  Създайте си навик да връщате неизползваните или остарели медикаменти обратно на Вашия фармацевт.
  В случай, че някой е приел свръхдоза от медикамента, обадете се на Вашия лекар или на Центъра за Бърза медицинска помощ

  Описание на ДУРОДЖЕСИК пластир 50 мкг Х 5

  ДУРОДЖЕСИК пластир 50 мкг Х 5 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ДУРОДЖЕСИК пластир 50 мкг Х 5 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ДУРОДЖЕСИК пластир 50 мкг Х 5 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа