Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЕГИЛИТАКС 6МГ/МЛ КОНЦ. ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  • ЕГИЛИТАКС 6МГ/МЛ КОНЦ. ЗА ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Egilitax 6 mg/ml concentrate for solution for infusion
  Paclitaxel
  Егилитакс 6 mg/ml концентрат за инфузионен разтвор
  Паклитаксел

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка
  1. Какво представлява Егилитакс и за какво се използва
  2. Преди да използвате Егилитакс
  3. Как да използвате Егилитакс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Егилитакс
  6. Допълнителна информация

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕГИЛИТАКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Егилитакс принадлежи към групата на цитостатиците (антитуморни лекарствени продукти). Егилитакс потиска растежа и делението на туморните клетки с цел унищожаването им. Той може да спре растежа и делението на туморните клетки. Егилитакс се използва за лечението на различни типове рак например:
  - Рак на яйчниците (напреднал с разсейки (метастази) или остатъчен тумор по-голям от 1cm след хирургическа интервенция в коремната стена);
  - Рак на гърдата (лечение на ранния рак на гърдата след хирургично отстраняване на първичния тумор, напреднал и с разсейки (метастази));
  - Недребноклетъчен рак на белия дроб (напреднал);
  - Кожен рак (сарком на Капоши) съвместно със СПИН.
  Егилитакс може да се прилага самостоятелно или в комбинация с цисплатин или с медикаменти, принадлежащи към групата на антрациклините (напр. доксорубицин) или с трастузумаб.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕГИЛИТАКС
  Не използвайте Егилитакс
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към паклитаксел или към някоя от останалите съставки на Егилитакс, в частност макроголглицерол рицинолеат;
  - Ако сте бременна или кърмите;
  - Ако броят на левкоцитите (белите кръвни клетки) или тромбоцитите (кръвните плочици) е твърде нисък;
  - Ако страдате от сериозни нелекувани инфекции (това се отнася само за случаите, при които Егилитакс 6 mg/ml е прилаган при сарком на Капоши).

  Обърнете специално внимание при употребата на Егилитакс:
  - Ако имате сериозни изменения в състава на кръвта. Вашият лекар трябва да провежда всеки път изследване на кръвта преди да започне лечение с Егилитакс.
  - Ако получите сърдечни проблеми по време на лечение с Егилитакс 6 mg/ml. Вашият лекар трябва да провери сърдечната дейност преди да започне следващия курс на лечение с Егилитакс.
  - Ако забележите отчетливи алергични реакции (напр. задух, ниско кръвно налягане, подуване на лицето или обрив)
  - Ако сте лекуван с комбинация от Егилитакс и доксорубицин или трастузумаб; сърдечната дейност трябва да бъде проверявана преди и по време на лечението;
  - Ако страдате от продължителна скованост, парене или болка в ръцете и краката (периферна невропатия); това означава, че дозата на Егилитакс трябва да се намали;
  - Ако чернодробната функция е силно ограничена; в този случай не се препоръчва лечение с Егилитакс;
  - Ако получите диария по време или скоро след лечението с Егилитакс; възможно е да сте получили възпаление на червата (псевдомембранозен колит). Вашият лекар трябва да обмисли тази риск.
  - Ако едновременно сте подложен и на лъчелечение на белия дроб; възможно е да развиете пневмония (интерстициална пневмония)
  - Ако имате възпаление на лигавиците (мукозит); това означава, че дозата на Егилитакс трябва да се намали.
  Жени и мъже във фертилна възраст и/или техните партньори трябва да използват контрацептиви поне 6 месеца след спиране на лечението с Егилитакс.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. "Взаимодействие" означава, че различни лекарства могат да си повлияят взаимно. Взаимодействие може да се получи, когато прилагате Егилитакс едновременно с:
  Едно от следните лекарства:
  - Еритромицин (срещу бактериални инфекции), флуоксетин (срещу депресия) или гемфиброзил (понижава холестерола). Може да се наложи понижаване дозата на Егилитакс.
  - Рифампицин (срещу бактериални инфекции), карбамазепин и фенитоин (за епилепсия), ефавиренз или невипарин (срещу инфекция). Може да се наложи увеличаване дозата на Егилитакс.
  - Някои лекарствени продукти за лечение на ХИВ инфекция и СПИН, т. нар. протеазни инхибитори. Ако се лекувате едновременно с Егилитакс 6 mg/ml и някое от тези лекарства е възможно да се наложи дозата на Егилитакс да бъде адаптирана.
  - Цисплатин (за лечение на рак); Егилитакс трябва да се прилага преди цисплатина. Може да се наложи бъбречната Ви функция да бъде изследвана по-често.
  - Доксорубицин (за лечение на рак); Егилитакс трябва да се прилага 24 часа след доксорубицин, тъй като в противен случай има вероятност количеството на доксорубицин в тялото да се увеличи.

  Бременност и кърмене
  Бременност по време или непосредствено след химиотерапия не се препоръчва и
  е необходимо да вземете предпазни мерки, за да предотвратите забременяване.
  Ако забременеете информирайте Вашия лекар незабавно.
  Вие не трябва да кърмите, ако сте започнали лечение с Егилитакс.
  Вие не трябва да започвате да кърмите отново, освен ако Вашият лекар не Ви е разрешил.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете лечение с кое да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Няма причина да не може да шофирате или работите с машини между курсовете с Егилитакс. Това лекарство съдържа алкохол (виж раздел 6). По принцип не е препоръчително да шофирате или да работите с машини веднага след курс на лечение с Егилитакс. Вие не трябва да шофирате или да работите с машини, ако почувствате замаяност или световъртеж.

  Важна информация относно някои от съставките на Егилитакс
  Всеки милилитър от неразредения концентрат на лекарствения продукт съдържа 396 mg алкохол. Това лекарство може да представлява опасност за страдащите от чернодробни заболявания, епилепсия, мозъчни травми или нарушения, алкохолизъм, както и за бременни жени и деца. Алкохолът може да промени или засили действието на други лекарства.
  Този продукт съдържа макроголглицерол рицинолеат, който може да причини реакция на свръхчувствителност, ниско кръвно налягане, шок, задъхване и зачервяване.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕГИЛИТАКС
  Дозировка
  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза, която зависи от ръста и теглото Ви.
  За да се предпазите от реакции на свръхчувствителност ще се наложи прием на
  други лекарства преди да започнете лечението с Егилитакс.
  Това лекарство може да бъде приложено под формата на таблетки и/или венозни инжекции.
  Дозата, която ще получите ще зависи също от вашите кръвни изследвания. Взависимост от тежестта и вида на рака, Вие ще получите Егилитакс самостоятелно или в комбинация с друг противотуморен медикамент. Вашият лекар ще Ви уведоми за броя на курсовете на-лечение с Егилитакс, от които се нуждаете.

  Начин на приложение
  Егилитакс се прилага под формата на интравенозна инфузия в продължение на 3 или 24 часа. Егилитакс се прилага през 2 или 3 седмици, освен ако лекуващият лекар реши друго.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза Егилитакс
  Не е възможно, тъй като Егилитакс се прилага от лекар или сестра.
  Ако сте пропуснали да използвате Егилитакс
  Не е възможно, тъй като Егилитакс се прилага от лекар или сестра.
  Ако сте спрели употребата на Егилитакс
  Не е възможно, тъй като Егилитакс се прилага от лекар или сестра. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате допълнителни въпроси.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Егилитакс може да предизвиква нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Най-честите нежелани лекарствени реакции са косопад и намален брой на кръвните клетки. След края на лечението косата трябва да израсте отново и броят на кръвните клетки да се върне към нормалния.

  Много чести (при повече от 1 от 10 пациенти)
  - Инфекции (основно на пикочните пътища и на горните дихателни пътища) с докладавани случаи с фатален изход. Ако имате температура или други белези на инфекция, кажете незабавно на Вашия лекар. Понякога се развиват сериозни инфекции, които изискват болнично лечение и приложение на антибиотици.
  - Отклонения от нормалните стойности на кръвните показатели, поради потискане на костния мозък; намаление на броя на кръвните плочици (тромбоцитите), водещо до синини и склонност към кървене (тромбоцитопения), намаление на броя на белите кръвни клетки (лимфоцитите) съпроводено с повишена склонност към инфекции (левкопения, неутропения), анемия, кървене.
  - Леки реакции на свръхчувствителност (главно зачервяване на лицето и обрив по кожата)
  - Постоянна скованост, парене или болка в ръцете и краката (периферна невропатия)
  - Безсъние.
  - Понижено кръвно налягане.
  - Косопад.
  - Мускулна и ставна болка.
  - Гадене, повръщане, диария, възпаление на лигавиците.

  Чести (при повече от 1 на 100 и по-малко от 1 на 10 пациенти)
  - Понижена сърдечна честота (брадикардия)
  - Леки промени в ноктите и кожата
  - Нежелани лекарствени реакции в мястото на приложение (в това число: подуване, болка, зачервяване, втвърдяване, задебеляване на окжата (кожна фиброза, умъртвяване на кожата (кожна некроза))
  - Повишени нива на чернодробните ензими, показващи увреждане на чернодробната функция

  Нечести (при повече от 1 на 1000 и по-малко от 1 на 100 пациенти)
  - Състояние на шок в следствие на отравяне на кръвта, тежко понижение на кръвното налягане причинено от бактерии в кръвта и съпроводено с пребледняване, безпокойство, сърцебиене и влажна кожа (септичен шок)
  - Сериозни реакции на свръхчувствителност (ангиоедем), налагащи медикаментозно лечение (напр. за ниско кръвно налягане, подуване на езика или устните, дихателни проблеми, генерализиран обрив)
  - Настинка и болка в гърба
  - Инфаркт на миокарда; засягане на сърдечния мускул (кардиомиопатия), нарушения в сърдечния ритъм (сърцебиене: асимптомна вентрикуларна тахикардия, тахикардия с бигеминия); нарушения в сърдечната проводимост (AV-блок), понякога със загуба на съзнание; нарушения в електрокардиограмата
  - Високо кръвно налягане
  - Тромбоза; възпаление на вените с образуване на тромби (кръвни съсиреци), с болезнена, напрегната и зачервена кожата
  - Увеличение на стойностите на билирубина (съставна част на жлъчката) в кръвта
  - Реакция на свръхчувствителност вкл. гръдна болка, ускорен пулс, коремна болка, болка в крайниците, прекомерно изпотяване и високо кръвно налягане

  Редки (при повече от 1 на 10000 и по-малко от 1 на 1000 пациенти)
  - Сериозни и потенциално животозастрашаващи реакции на свръхчувствителност (анафилактични реакции)
  - Намаление на броя на белите кръвни клетки съпроводено с треска и повишена склонност към инфекции (фебрилна неутропения)
  - Отравяне на кръвта
  - Възпаление на тъканите, покриващи вътрешната стена на корема и малкия таз (перитонит)
  - Засягане на нерви със съпътстващо чувство на мускулна слабост на ръцете и краката
  - Пневмония, задъхване, течност в белия дроб, белодробна фиброза, запушване на кръвоносните съдове на белия дроб (белодробна емболия), затруднено дишане
  - Коремна болка, напр. в следствие на чревно запушване, чревно разкъсване; чревно възпаление (исхемичен колит)
  - Възпаление на панкреаса (панкреатит)
  - Сърбеж, зачервяване, обриви на кржата, слабост, дехидратация, оток, неразположение
  - Повишени нива на креатитнина, насочващи към увреждане на бъбречната функция

  Много редки (при по-малко от 1 на 10000 пациенти)
  - Сериозни и потенциално животозастрашаващи реакции на свръхчувствителност с шок
  - Внезапни нарушения във формиращите се в костния мозък кръвни клетки (остра миелоидна левкемия, миелодиспластичен синдром)
  - Анорексия (загуба на апетит)
  - Обърканост
  - Засягане на определени нерви (автономна невропатия), което може да доведе до палрализа на чревната мускулатура (паралитичен илеус)
  - Внезапно понижение на кръвното налягане понякога протичащо със замайване, причинено например от рязко изправяне на тялото от седнало или легнало положение (ортостатична хипотония)
  - Епилептични припадъци (голям припадък), засягане на мозъка, характеризиращо се например с конвулсии и загуба на съзнание (енцефалопатия)
  - Замайване, главоболие, проблеми с координацията (атаксия) напр. нестабилна походка
  - Нарушения на очния нерв и/или нарушения в зрението (скотома сцинтиланс)
  - Намаление на слуха (ототоксичност), загуба на слуха, шум в ушите (тинитус)
  - Неравномерен бърз сърдечен ритъм (предсърдни фибрилации, суправентрикуларна тахикардия)
  - Шок
  - Кашлица
  - Тромб в кръвоносните съдове на стомаха и червата (мезентериална тромбоза); възпаление на дебелото черво с възможна сериозна продължителна диария (псевдомембранозен колит, неутропеничен колит), възпаление на хранопровода, запек; натрупване на течност в коремната кухина (асцит).
  - Нарушена чернодробна функция (чернодробна некроза, чернодробна енцефалопатия, които могат да бъдат животозастрашяващи)
  - Сериозни реакции на свръхчувствителност с треска, червени петна по кожата, болка в ставите и/или възпаление на очите (синдром на Стивънс-Джонсън), локална некроза на кожата (епидермална некролиза), обрив с червени (влажни) неправилни петна (еритема мултиформе), възпаление на кожата с мехури и лющене (ексфолиативен дерматит)
  - Отпадане на ноктите (пациентите трябва да носят защитни аксесоари срещу слънцето на дланите и стъпалата)

  Ако някой от нежеланите лекарствени реакции се влоши или забележите нежелана лекарствена реакция, която не е упомената в тази листовка, моля кажете на Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА ЕГИЛИТАКС
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не използвайте Егилитакс след срока на годност, отбелязан върху опаковката след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Егилитакс
  - Лекарствено вещество: паклитаксел. 1 ml от концентрата съдържа 6 mg паклитаксел.
  - Помощни вещества: етанол безводен, макроголглицерол рицинолеат.
  Как изглежда Егилитакс и какво съдържа опаковката
  Бистър, безцветен или леко жълт вискозен разтвор

  Концентратът е опакован във флакони: 5 ml съдържа 30 mg паклитаксел; 16.7 ml съдържа 100 mg паклитаксел; 25 ml съдържа 150 mg паклитаксел и 50 ml съдържа 300 mg паклитаксел.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  EGIS Pharmaceuticals PLC
  H-l 106 Budapest, Kereszturi ut 30-38.
  УНГАРИЯ

  Производител:
  Haupt Pharma Wolfratschausen GmbH Pfaffenrieder Strasse 5 D-82515 Wofratschaussen ГЕРМАНИЯ
  и
  EGIS Pharmaceuticals PLC
  H-l 106 Budapest, Kereszturi ut 30-38.
  УНГАРИЯ

  Дата на последно одобрение на листовката
  Юни, 2011

  Описание на ЕГИЛИТАКС 6МГ/МЛ КОНЦ. ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  ЕГИЛИТАКС 6МГ/МЛ КОНЦ. ЗА ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕГИЛИТАКС 6МГ/МЛ КОНЦ. ЗА ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЕГИЛИТАКС 6МГ/МЛ КОНЦ. ЗА ИНФ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа