Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ЕКСТРАЛГИН ТАБЛ 400МГ

  • ЕКСТРАЛГИН ТАБЛ 400МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Екстралгин 400 mg филмирани таблетки
  Ибупрофеи

  Extralgin 400 mg film-coated tablets
  Ibuprofen

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
  Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Екстралгин 400 и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Екстралгин 400
  3. Как да приемате Екстралгин 400
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Екстралгин 400
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Екстралгин 400 и за какво се използва
  Лекарственият продукт Екстралгин 400 съдържа активното вещество ибупрофен, който принадлежи към групата на така наречените нестероидни противовъзпалителни средства. Той потиска отделянето от тъканите на вещества, наречени простагландини, които са отговорни за появата на болка и възпаление, и се отделят в мястото на увреждане на тъканта. Ибупрофен облекчава болка и възпаление от различен произход. Ибупрофен също така понижава и температурата, която съпровожда простудните заболявания.
  Лекарственият продукт Екстралгин 400 се използва при главоболие, зъбобол, болки в гърба; при болезнена менструация, постоперативни болки, болки в мускулите и ставите при грип; при наранявания на меките тъкани като контузии и навяхвания. Освен това се използва при грип и настинка, съпроводени с повишена температура и като допълващо лечение при други заболявания, протичащи с повишена температура.
  При възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите и гръбначния стълб (артрит и артроза) или меките тъкани на двигателните органи, свързани с болка, зачервяване, оток и скованост на ставите, този продукт може да се използва само ако е препоръчан от лекар.
  Поради количеството на активното вещество в единична доза този лекарствен продукт е предназначен за възрастни и юноши на възраст над 12 години. За деца на възраст от 6 до 12 години е подходящ продукт, съдържащ 200 mg ибупрофен (Екстралгин 200), а за деца под 6 години е разработен ибупрофен под формата на суспензия.

  2. Преди да приемете Екстралгин 400
  Не приемайте Екстралгин 400
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към ибупрофен (активното вещество в този продукт) или към някое от помощните вещества и при свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства, проявяваща се като астма или уртикария;
  • ако имате активна или рекурентна (повтаряща се) язва или кръвоизлив в стомаха или дванадесетопръстника или сте имали кръвоизлив или перфорация в стомашно-чревния тракт, свързани с предишно лечение с нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС);
  • ако имате тежка сърдечна недостатъчност;
  • ако имате нарушения в кръвообразуването или кръвосъсирването. Лекарственият продукт не трябва да се използва от жени в трети триместър на бременността.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Екстралгин 400: ако имате тежко бъбречно или чернодробно разстройство; при бронхиална астма, дори и между пристъпите; при някои заболявания на съединителната тъкан (т, нар. колагеноза); ако сте имали стомашна или язва на дванадесетопръстникав миналото; при възпалително улцеративно заболяване на храносмилателния тракт, като болест на Крон или улцеративен колит;
  при едновременна употреба на лекарства против съсирване на кръвта (ацетилсалицилова киселина, варфарин);
  ако имате сърдечни проблеми, прекарали сте инсулт или мислите, че може би сте в риск за тези състояния (например, ако имате високо кръвно налягяне, захарен диабет или висок холестерол или сте пушач);
  през първи и втори триместър на бременността и по време на кърмене.
  Ако някое от описаните състояние се отнася до Вас, използвайте този продукт само ако е препоръчан от лекар.
  Приложението на някои нестероидни противовъзпалетелни средства (като Екстралгин 400) може да е свързано с леко повишен риск от сърдечен пристъп или инсулт. Рискът е по-висок при високи дози и продължително лечение. Не превишавайте препоръчваните доза и продължителност на лечението.
  Екстрагин 400 не трябва да се използва едновременно с други нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти.
  При пациенти със стомашна или язва на дванадесетопръстника в миналото, особено ако е усложнена с кръвоизлив или перфорация в стомашно-чревния тракт, при пациенти в напреднала възраст и пациенти, при които е наложително едновременото лечение с ниски дози ацетилсалицилова киселина, трябва да се обмисли едновременното приложение на средства, предпазващи лигавицата на стомашно-чревния тракт.
  По време на лечението е възможно да се появат кръвоизлив в храносмилателния тракт, язва или перфорация. Развитието на тези състояния може да бъде или не придружено от предупредителни симптоми. Рискът от стомашно-чревен кръвоизлив, улцерация или перфорация е по-висок при високи дози. Тежестта на тези разстройства, по принцип, е по-висока при пациенти в напреднала възраст. Лечението с Екстрагни 400 трябва да се прекрати при поява на кръвоизлив в стомашно-чревния тракт.
  Жени, които планират бременност, трябва да се консултират с лекар относно използването на този продукт.
  Поради количеството на активното вещество в една таблетка и лекарствената форма Екстралгин 400 не е предназначен за деца на възраст под 12 години.

  Деца и юноши
  Има риск от увреждане на бъбреците при обезводнени деца и юноши.

  Други лекарства и Екстралгин 400
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Действието на Екстралгин 400 и на други, едновременно приемани лекарства могат взаимно да се повлияят.
  Лекарства като варфарин, които пречат на съсирването на кръвта, когато се прилагат едновременно с ибупрофен могат да повишат риска от кръвоизлив. Антитромбоцитният ефект на ниски дози ацетилсапицилова киселина може да бъде намален когато се приема едновременно с ибупрофен, но няма клинично релевантни данни. Ацетилсапицилова киселина, друти нестероидни противовъзпалителни средства, кортикоиди и антидепресанти от групата на SSRI (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин) повишават риска от развитие на нежелани реакции в стомашно-чревния тракт, включително кръвоизлив и улцерация.
  Активното вещество ибупрофен може да повиши кръвните нива на литий, дигоксин и фенитоин (използван за лечение на епилепсия), като по този начин засилва и нежеланите реакции. Ибупрофен може да отслаби ефекта на лекарства за лечение на високо кръвно налягане и диуретици. Ибупрофен редуцира ефекта на лекарства, понижаващи нивото на пикочната киселина в кръвта (напр. пробенецид, сулфинпиразон).
  Ибупрофен може да повиши токсичността на метотрексат (лекарство против рак и някои ставни заболявания), баклофен (лекарство, което облекчава мускулното напрежение) и увреждането на бъбреците, дължащо се на приложението на циклоспорин (използван след трансплантации). Едновременното приложение на калий съхраняващи диуретици може да доведе до повишаване на нивата на калий с кръвта. Едновременното приложение на хинолонови антибиотици и нестероидни антиревматични средства може да повиши риска от поява на гърчове.

  Екстралгин 400 с храни и напитки
  Филмираните таблетки трябва да се поглъщат цели с достатъчно количество течност.
  Ако възникнат стомашно-чревни проблеми по време на лечението, препоръчително е
  приемането на таблетките да става по време на хранене или да се приемат с мляко.
  По време на лечението употребата на алкохолни напитки и тютюнопушенето не се
  препоръчват.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Лекарственият продукт не трябва да се използва от жени в трети триместър на бременността. През първи и втори тримесър от бременността и по време на кърмене този продукт може да се използва само след консултация с лекар.
  Жени, които планират бременност трябва да се консултират с лекар относно приложението на продукта.

  Шофиране и работа с машини
  Не е доказано, че Екстралгин 400 влияние по някакъв начин върху активното внимание и способността за концентриране.

  Важна информация относно някои от съставките на Екстралгин 400
  Няма специални предупреждения отнасящи се до помощните вещества. 3. Как да приемате Екстралгин 400
  Винаги приемайте Екстралгин 200 точно както е предписано в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  1 .Препоръчвана дозировка при състояния. съпътствани с болка и повишена температура Възрастни и деца на възраст над 12 години обикновено приемат 1 филмирана таблетка Екстралгин 400 три пъти дневно, съответно 1 филмирана таблетка като единична доза или при нужда, но не повече от 3 филмирани таблетки дневно. Интервалът между отделните дози трябва да бъде не по-малко от 4 часа.
  Ако по време на лечението с Екстралгин 400 симптомите се влошават или не се повлияват след 5 дни за болката и възпалението или 3 дни за температурата, консултирайте се с Вашия лекар относно по-нататъшното лечение.
  Без препоръка от лекар не използвайте този продукт повече от 7 дни.
  2. Препоръчвана дозировка при възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите и гръбначния стълб или екстраставен ревматизъм
  В тези случаи лекарственият продукт се прилага по лекарска препоръка и дозировката се определя от лекаря.
  Възрастни и деца на възраст над 12 години обикновено приемат 1-2 филмирани таблетки Екстралгин 400 три пъти дневно.
  Интервалът между отделните дози трябва да бъде поне 4 часа.
  Вие можете да подпомогнете действието на таблетките, като прилагате крем или гел, съдържащ ибупрофен, върху засегнатото място (напр. стави, мускули, сухожилия, гръб). Ако след 1-2 седмици лечение няма подобрение на симптомите на ревматичното заболяване, консултирайте се с Вашия лекар относно по-нататъшното лечение.
  Филмираните таблетки трябва да се поглъщат цели с достатъчно количиство течност. Ако възникнат стомашно-чревни проблеми по време на лечението, препоръчително е приемането на таблетките да става с малко количество храна или да се приемат с мляко.
  Ако при деца и юноши се изисква приложение на този лекарствен продукт за повече от 3 дни или симптомите се влошат, е необходима консултация с лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Екстралгин 400
  При предозиране или случайно поглъщане на таблетките от дете потърсете незабавно медицинска помощ.
  Ако сте пропуснали да приемете Екстралгин 400
  Ако сте забравили да вземете Екстралгин 400, вземете следващата таблетка веднага след като сте си спомнили за това.
  Спазвайте интервала от най-малко 4 часа между отделните дози. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате допълнителни въпроси, относно употребата на този продукт, попитайте вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Екстралгин 400 може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Прекратете употребата на този продукт и потърсете незабавно медицинска помощ пои поява на копривна треска, внезапно подуване около очите, чувство на тежест в гърдите със затруднено дишане, последвани от болка в епигастриума или нарушено зрение, евентуално кръвоизлив в храносмилателния тракт (повръщане на кръв или черни фекалии).
  По време на лечението с ибупрофен (активното вещество в Екстралгин 400) могат да се появат следните нежелани реакции. Те са разпределени в групи в зависимост от честотата, с която се проявявт:
  Много чести (могат да се проявят при повече от 1 от 10 лекувани пациента): гадене, повръщане, киселини в стомаха, диария, запек, флатуленция (изпускане на газове)
  Чести (могат да се проявят при 1-10 от 100 лекувани пациенти); болка в епигастриума (болезненост в горната част на корема)
  Нечести (могат да се проявят при 1-10 от 1000 лекувани пациенти): главоболие, вертиго (световъртеж)
  Редки (могат да се проявят при 1-10 от 10 000 лекувани пациенти): възпаление на лигавицата на стомаха, стомашна или язва на дванадесетопръстника1, кръвоизлив в стомашно-чревния тракт (проявяващ се с черни фекалии, последвани от повръщане на кръв или кръв във фекалиите)1, перфорация на лигавицата на храносмилателния тракт1, алергични реакции като температура, обрив, увреждане на черния дроб, сърдечна недостатъчност, оток, асептичен менингит2, бронхоспазъм3, възпаление на панкреаса, нарушения на зрението и възприемането на цветовете, мързеливи очи, нарушения на чернодробната функция4.
  Много редки (могат да се проявят при по-малко от 1 от 10 000 лекувани пациенти): възпаление на лигавицата на устната кухина, съпроводено с образуване на язви (улцеративен стоматит), обостряне на възпалителни заболявания с образуване на язви по лигавицата на храносмилателния тракт (болест на Крон, улцеративен колит), намаляване на броя на кръвните клетки и тромбоцитите, задържане на течности и/или натрий и оток, безсъние, депресия, емоционална нестабилност, палпитации (сърцебиене), понижаване на кръвното налягане, високо кръвно налягане, възпаление на пикочния мехур, кръв в урината, нарушена функция на бъбреците, възпаление на бъбреците, нефротичен симдром (комплекс от симптоми на бъбречно заболяване), булозни кожни реакции (поява на мехури по кожата и лигавичните повърхности) .
  1 Тези нежелани реакции могат да бъдат или не съпроводени от предупредителни симптоми. Рискът за тяхната поява се повишава с повишаване на дозата, по-висок е при пациенти в напреднала възраст, пациенти с предишни стомашна или язва на дванадесетопръстника1 (особено когато са свързани с кръвоизлив или перфорация на лигавицата на стомаха или дуоденума(дванадесетопрьстника)), при пациенти лекувани дълго време с ацетилсалицилова киселина за намаляване на кръвосъсирването. При тези пациенти лекарят може да предложи едновременно приложение на продукти, предпазващи лигавицата на храносмилателния тракт.
  2 особено при пациенти със заболявания на съединителната тъкан (системен лупус еритематодес и при някои случаи на колагеноза)
  3 при пациенти с бронхиална астма
  4 чернодробната недостатъчност обикновено е обратима
  Лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства като Екстралгин 400 могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидинт („миокарден инфаркт") или инсулт.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8 , 1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5.Как да съхранявате Екстралгин 400
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Екстралгин 400 след срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Блистер: Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага.
  Бутилка: Да се съхранява под 25°С в плътно затворена бутилка. Съхранявайте бутилката в картонената кутия, за да се предпази продукта от влага и светлина.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Екстралгин 400
  Активното вещество е ибупрофен 400 mg в 1 филмирана таблетка.
  Другите съставки са: царевично нишесте, прежелатинирано царевично нишесте, натриев нишестен гл и кол ат, стеаринова киселина, талк, колоидален силициев диоксид, хипромелоза 2910/3, макрогол 6000, титаниев диоксид, еритрозин, емулсия симетикон SE4.

  Как изглежда Екстралгин 400 и какво съдържа опаковката
  Екстралгин 400 са розово-червени филмирани таблетки.
  Съдържание на 1 опаковка:
  10, 12, 24,30 или 100 филмирани таблетки
  Възможно е да не се предлагат всички размери на опаковката на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба
  Zentiva, k.s. U kabelovny 130 102 37 Prague 10 Чешка Република

  Производител
  Zentiva k.s.
  Prague, Чешка Република

  Дата на последно преразглеждане на листовката
  Април 2014

  Описание на ЕКСТРАЛГИН ТАБЛ 400МГ

  ЕКСТРАЛГИН ТАБЛ 400МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕКСТРАЛГИН ТАБЛ 400МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЕКСТРАЛГИН ТАБЛ 400МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа