Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЕЛОРИЯ ТАБЛ 20МГ

  • ЕЛОРИЯ ТАБЛ 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА:ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Елорика 5 mg филмирани таблетки
  Еloryqа 5 mg film-coated tablets
  Елорика 10 mg филмирани таблетки
  Е lory q a 10 mg film-coated tablets
  Елорика 15 mg филмирани таблетки
  Eloryqa 15 mg film-coated tablets
  Елорика 20 mg филмирани таблетки
  Eloryqa 20 mg film-coated tablets
  Есциталопрам (Escitalopram)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка.Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други
  хора.То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като
  Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неопиеани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Елорика и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Елорика
  3. Как да приемате Елорика
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Елорика
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕЛОРИКА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Елорика се използва за лечение на депресия (големи депресивни епизоди) и тревожни разстройства, като:
  - Паническо разстройство с или без агорафобия
  - Социално тревожно разстройство
  - Генерализирано тревожно разстройство
  - Обсесивно-компулсивно разстройство
  Елорика принадлежи към групата на антидепресантите, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRI). Тези лекарства действат на серотониновата система в мозъка чрез увеличаване на нивото на серотонина (химично вещество, което помага предаването на сигнали от една област на мозъка в друга). Разстройствата в серотониновата система се считат за важен фактор в развитието на депресия и свързаните с нея заболявания.

  2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ,ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЕЛОРИКА
  Не приемайте Елорика
  - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към есциталопрам или към някоя от останалите
  съставки на това лекарство (изброени В точка 6)
  - Ако приемате други лекарства, които принадлежат към група, наречена МАО-инхибитори, включително селегилин (използван за лечение на Паркинсонова болест), моклобемид (използван за лечение на депресия) и линезолид (антибиотик).
  - Ако сте родени със или сте имали епизод на нарушен сърдечен ритъм (установен с ЕКГ; изследвания за оценка на работата на сърцето)
  - Ако приемате лекарства за проблеми със сърдечния ритъм или такива, които могат да повлияят на ритъма на сърцето (вж. точка 2 ,JlpueM на други лекарства").

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Елорика:
  - Ако имате епилепсия. Лечението с Елорика трябва да се преустанови, ако се появят припадъци или ако има увеличение в честотата на припадъците (вж. също точка 4, „ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ").
  - Ако страдате от нарушена чернодробна или бъбречна функция. Може да се наложи Вашият лекар да коригира дозата.
  - Ако имате диабет.Лечението с Елорика може да промени гликемичния контрол. Дозата инсулин и/или перорални хипогликемици може да се наложи да бъде коригирана.
  - Ако имате намалено ниво на натрий в кръвта (хипонатриемия).
  - Ако имате склонност към образуване на синини или към кървене.
  - Ако получавате електроконвулсивно лечение.
  - Ако имате коронарна болест на сърцето.
  - Ако страдате или сте страдали от сърдечни проблеми или наскоро сте имали миокарден инфаркт
  - Ако имате бавен пулс в спокойно състояние и/или знаете, че може да имате изчерпване на соли като резултат от продължителна тежка диария и повръщане или използването на диуретици (отводняващи таблетки)
  - Ако усещате бързо или неравномерно сърцебиене, прилошаване, колапс или замаяност при изправяне на крака, което може да показва необичаен сърдечен ритъм

  Моля, обърнете внимание
  Някои пациенти с биполярно разстройство могат да влязат в маниакална фаза.Тя се характеризира с необичайни и бързо променящи се идеи, приповдигнато настроение и прекомерна физическа активност. Ако получите това, обърнете се към Вашия лекар.
  През първите седмици на лечението могат да се появят симптоми като неспокойствие или затруднение в седнало или изправено положение. Уведомете Вашия лекар незабавно, ако имате тези симптоми.

  Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство
  Ако сте депресирани и/или имате тревожни разстройства, понякога можете да развиете и мисли за само нараняване или самоубийство. Те могат да се засилят при започване на приема на антидепресанти, тъй като обикновено отнема две седмици или повече тези лекарства да заработят. Може да сте изложени на повишен риск от самонараняване или самоубийство, ако:
  Преди сте имали мисли за самоубийство или самонараняване.
  Вие сте младеж. Информация от клинични проучвания показва повишен риск от суицидно поведение при възрастни под 25 години с психични заболявания, които са лекувани с антидепресант.
  Ако имате мисли за самонараняване или самоубийство, веднага се свържете отидете в болница.
  Може да Ви е полезно да споделите с роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да Ви кажат, ако мислят, че Вашата депресия или тревожност се влошават или ако са загрижени за промени в поведението Ви.

  Деца и юноши под 18-годишна възраст
  Елорика нормално не трябва да се използва за деца и юноши под 18-годишна възраст. Също така, пациентите под 18, приемащи този клас лекарства, имат повишен риск от нежелани реакции като: опити за самоубийство мисли за самоубийство враждебност (предимно агресия, опозиционно поведение и гняв)
  Въпреки това Вашият лекар може да предпише Елорика на пациенти под 18 години, защото той/тя решава дали това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал Елорика на пациент под 18 години и Вие искате да обсъдите това, моля, обърнете се към Вашия лекар. Трябва да информирате Вашия лекар, ако при пациенти под 18, приемащи Елорика, възникнат или се влошат изброените по-горе симптоми.
  Освен това, дългосрочните ефекти на безопасност по отношение на растежа, съзряването и когнитивното и поведенческо развитие на Елорика в тази възрастова група все още не са демонстрирани.

  Други лекарства и Елорика
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  По-конкретно, уведомете Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства:
  - „Не-селективни инхибитори на моноаминооксндазата (МАО-ннхибиторн)", които съдържат фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид и транилципромин като активни съставки.
  Ако сте приели някои от тези лекарства, ще трябва да изчакате 14 дни преди да започнете да приемате Елорика. След спиране приема на Елорика трябва да изчакате 7 дни преди да започнете да приемате някое от тези лекарства. „Обратими, селективни МАО-А инхибитори", съдържащи моклобемид (използван за лечение на депресия).
  - „Необратими МАО-В инхибитори", съдържащи селегилии (използван за лечение на Паркинсонова болест).Тези лекарства увеличават риска от нежелани лекарствени реакции.
  - Антибиотикът линезолид.
  - Литий (използван за лечение на маниакално-депресивно разстройство) и триптофан.
  - Имипрамин и дезипрамин (н двете използвани за лечение на депресия).
  - Суматриптан и подобни лекарства (използвани за лечение на мигрена) и трамадол (използван срещу силна болка).Тези лекарства увеличават риска от нежелани лекарствени реакции.
  - Циметидин и омепразол (използвани за лечение на стомашни язви), флувоксамин (антидепресант) и тиклопидин (използван за намаляване на риска от инсулт).Тези лекарства могат да повишават кръвните нива на Есциталопрам.
  - Жълт кантарион {Hypericum Perforatum) - билков продукт, използван при депресия.
  - Ацетилсалицилова киселина (аспирин) и нестероидни протнвовъвъзпалителни средства (лекарства, използвани за облекчаване на болка или за разреждане на кръвта, т. нар. антикоагуланти).
  - Варфарин, дипиридамол и фенпрокумон (лекарства, използвани за разреждане на кръвта, т. нар. антикоагуланти). Вашият лекар вероятно ще провери времето за съсирване на
  кръвта Ви при започване и прекратяване приема на Елорика, за да се провери дали дозата на антикоагуланта, който приемате, все още е адекватна.
  - Мефлоквин (използван за лечение на малария), бупропион (използван за лечение на депресия) и трамадол (използван за лечение на силна болка) поради възможен риск от снижаване прага на припадъци.
  - Невролептици (лекарства за лечение на шизофрения, психози) поради възможен риск от снижаване на прага на припадъците, и антидепресанти.
  - Флекаинид, пропафенон и метопролол (използвани при сърдечно-сьдовн заболявания), кломипрамнн и нортриптилин (антидепресанти) и рисперндон, тиорндазин и халоперидол (антипсихотици). Дозата на Елорика може да се наложи да бъде коригирана. Не приемайте Елорика
  - ако приемате лекарства за проблеми със сърдечния ритъм или лекарства, които могат да повлияят на ритъма на сърцето, като антиаритмични средства клас IA и III, антипсихотици (например, фенотиазинови производни, пимозид, халоперидол), три циклични антидепресанти, някои антимикробни агенти (напр. спарфлоксацин, моксифлоксацин, еритромицин IV, пентамидин, аитималарийни препарати, особено халофантрин), някои антихистамини (астемизол, мизоластин).

  Елорика с храна, напитки и алкохол
  Елорика може да се приема с или без храна (вж. точка 3 „КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЕЛОРИКА").
  Както при много лекарства, комбинирането на Елорика с алкохол не е препоръчително, въпреки че не се очаква Елорика да взаимодейства с алкохола.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не приемайте Елорика ако сте бременна, освен ако Вие и Вашият лекар не сте обсъдили рисковете и ползите.

  Ако приемете Елорика през последните 3 месеца на бременността, трябва да сте наясно, че при новороденото могат да се наблюдават следните реакции:
  - Проблеми с дишането
  - Посиняване на кожата
  - Промени в телесната температура
  - Трудности при хранене, повръщане
  - Ниска кръвна захар
  - Вдървени или отпуснати мускули, живи рефлекси
  - Тремор, нервност, раздразнителност, летаргия, постоянен плач, гърчове
  - Сънливост и нарушения на съня. Ако Вашето новородено бебе има някой от тези симптоми, моля свържете се с Вашия лекар.

  Уверете се, че акушерката и/или лекарят знаят, че приемате Елорика. Когато се приемат по време на бременност, особено през последните 3 месеца на бременността, лекарства като Елорика могат да увеличат риска от сериозно състояние при бебета, наречена п е репетиращата лулмонарна хипертония на новороденото (PPHN), която ускорява дишането на новороденото и се наблюдава синкаво оцветяване на кожата. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането на бебето. Ако това се случи на Вашето бебе, трябва да се свържете с Вашата акушерка и/или лекар незабавно
  Циталопрам, лекарство подобно на есциталопрам, намалява качеството на спермата при изследвания с животни. Теоретично това би могло да повлияе на фертилитета, но въздействие върху фертилитета при хора все още не е наблюдавано.

  Ако се използва по време на бременност, Елорика никога не трябва да бъде прекъсван внезапно

  Шофиране и работа с машини
  Не се препоръчва да шофирате или да работите с машини, докато не разберете как Ви въздейства Елорика. Ако имате някакви съмнения, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЕЛОРИКА
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Можете да приемате Елорика с или без храна.
  Погълнете таблетката с малко вода. Не ги дъвчете, тъй като вкусът е горчив.
  Ако е необходимо, можете да разделите таблетките, като първо я поставите на равна повърхност с разделителната линия, сочеща нагоре. Таблетките могат да бъдат счупени чрез натискане на всеки край на таблетката с показалците

  Възрастни
  Обичайната доза за възрастни, лекувани за следното, е: Депресия
  Обичайната доза Елорика е 10 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до максимум 20 mg дневно.

  Паническо разстройство
  Началната доза Елорика е 5 mg като еднократна дневна доза през първата седмица, преди повишаване на дозата до 10 mg дневно. Дозата може да бъде допълнително увеличена от Вашия лекар до максимум 20 mg дневно.

  Социално тревожно разстройство
  Обичайната доза Елорика е 10 mg като еднократна дневна доза. Вашият лекар може или да намали дозата до 5 mg дневно, или да увеличи дозата до максимум 20 mg дневно, в зависимост от това как реагирате на лекарството.

  Генерализирано тревожно разстройство
  Обичайната доза Елорика е 10 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до максимум 20 mg дневно.

  Обсесивно-компулсивно разстройство
  Обичайната доза Елорика е 10 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до максимум 20 mg дневно.

  Пациенти в старческа възраст (над 65-годишна възраст)
  Обичайната препоръчителна начална доза Елорика е 5 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до 10 mg дневно.

  Деца и подрастващи (под 18-годишна възраст)
  Елорика не би следвало да се дава на деца и юноши. За повече информация, моля, вижте точка 2 „ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЕЛОРИКА".

  Продължителност на лечението
  Може да отнеме няколко седмици, преди да започнете да се чувствате по-добре. Продължавайте да приемате Елорика, дори ако е нужно известно време, за да почувствате подобрение на състоянието си.
  Не променяйте дозата на лекарството, без да го обсъдите първо с Вашия лекар. Продължавайте да приемате Елорика толкова дълго, колкото Вашият лекар Ви препоръчва. Ако спрете лечението твърде рано, симптомите могат да се върнат. Препоръчва се лечението да продължи най-малко 6 месеца, след като отново сте се почувствали добре.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Елорика
  Ако сте приели повече от предписаната доза Елорика, свържете се с Вашия лекар или най-близката болница незабавно. Направете това дори ако нямате признаци на дискомфорт. Някои от признаците на предозиране могат да бъдат:
  Замаяност, тремор, възбуда, конвулсии, кома, гадене, повръщане, промени в сърдечния ритъм, понижаване на кръвното налягане и промени в телесните течности/сол е вия баланс.
  Вземете опаковката на Елорика с Вас, когато отидете при лекаря или в болницата. Ако сте пропуснали да приемете Елорика
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако пропуснете да приемете една доза и се сетите преди сън, вземете я веднага.На следващия ден продължете по обичайната схема. Ако си спомните през нощта или на следващия ден, не приемайте пропуснатата доза и продължете, както обикновено.

  Ако сте спрели да приемате Елорика
  Не спирайте приема на Елорика, докато Вашият лекар не Ви каже. Когато завършите курса на лечение, обикновено се препоръчва дозата на Елорика да се намалява постепенно в продължение на няколко седмици.
  Когато спрете приема на Елорика, особено ако е внезапно, може да почувствате симптоми на отнемане.Те са често явление при спиране на лечението с Елорика. Рискът е по-висок, когато Елорика е бил използван за дълго време или във високи дози, или когато дозата се намалява твърде бързо.
  Повечето хора смятат, че симптомите са леки и изчезват от само себе си до две седмици.Въпреки това, при някои пациенти те могат да бъдат тежки по интензивност или могат да бъдат продължителни (2-3 месеца или повече).
  Ако получите тежки симптоми на отнемане, когато спрете приема на Елорика, моля, свържете се с Вашия лекар.Той или тя може да Ви помолят да започнете приема на таблетките отново и да ги спрете по-бавно.

  Симптомите на отнемане включват:
  - Чувство за замайване (нестабилност или загуба на равновесие)
  - Чувства като изтръпване на крайниците, усещане за парене и (по-рядко) електрически шок, включително и в главата
  - Нарушения на съня (ярки сънища, кошмари, невъзможност за заспиване) -Чувство на безпокойство
  - Главоболие -Повдигане (гадене)
  - Изпотяване (включително нощно изпотяване) -Нервност или възбуда -Тремор (треперене)
  - Обърканост или дезориентация, емоционалност или раздразнителност
  - Диария (редки изпражнения)
  - Зрителни нарушения
  - Колеблив или учестен пулс (палпитации)
  Ако имате никакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите реакции обикновено изчезват след първата или втората седмица от лечението.

  Нежеланите реакции са изброени по честота:
  Много чести засягат повече от 1 на 10
  Чести засягат от 1 до 10 потребители от 100
  Нечести засягат от 1 до 10 потребители от 1 000
  Редки засягат от 1 до 10 потребители от 10 000
  Много редки засягат помалко от 1 потребители на 10 000
  С неизвестна честота честотата не може да бъде определена от наличните данни
  Обърнете се към Вашия лекар, ако получите някоя от следните нежелани реакции по време на лечението:

  Нечести:
  - Необичайно кървене, включително стомашно-чревно кървене Редки:
  - Ако имате алергични реакции като подуване на кожата, езика, устните или лицето, или затруднено дишане или преглъщане, свържете се с Вашия лекар или отидете в болница веднага.
  - Ако имате висока температура, възбуда, обърканост, треперене и внезапни контракции на мускулите, те могат да бъдат признаци на рядко състояние, наречено серотонинов синдром. Ако забележите някой от тези симптоми, свържете се с Вашия лекар.

  Ако се появят следните нежелани лекарствени реакции, трябва веднага да се свържете с Вашия лекар или да отидете в болница:
  - Трудности при уриниране
  - Гърчове (припадъци), (вж. също точка 2 „Обърнете специално внимание при употребата на Елорика")
  - Пожълтяване на кожата и склерата са признаци на увреждане на чернодробната функция/хепатит.
  - Бърз, неравномерен сърдечен ритъм, припадъци, които могат да бъдат симптоми на животозастрашаващо състояние, известно като „Torsades de Pointes".

  В допълнение към по-горе описаните са съобщени и следните нежелани лекарствени реакции:
  Много чести:
  - Повдигане (гадене)

  Чести:
  - Запушен или течащ нос (синузит) -Намален или увеличен апетит
  - Тревожност, безпокойство
  - Патологични сънища, трудности при заспиване, сънливост, замаяност, прозяване, тремор
  - Изтръпване на кожата
  - Диария, запек, повръщане, сухота в устата
  - Повишено изпотяване
  - Болки в мускулите и ставите (артралгия и миалгия)
  - Сексуални смущения (забавена еякулация, проблеми с ерекцията, намаляване на сексуалното желание и трудности при постигане на оргазъм при жените)
  - Умора, треска
  - Увеличено тегло

  Нечести:
  - Копривна треска (уртикария), обрив, сърбеж (пруритус)
  - Скърцане със зъби, възбуда, нервност, паническа атака, обърканост
  - Нарушен сън, нарушения на вкуса, загуба на съзнание (синкоп)
  - Разширение на зеницата (мидриаза), зрителни смущения
  - Шум в ушите (тинитус) -Косопад
  - Вагинално кървене, тежка или продължителна менструация
  - Намалено тегло
  - Учестена сърдечна дейност
  - Подуване на ръцете или краката
  - Кървене от носа

  Редки:
  - Агресия, деперсонализация, халюцинации
  - Забавена сърдечна дейност

  С неизвестна честота (съобщени от някои пациенти):
  - Мисли за самонараняване или самоубийство (вж. също точка 2, „Обърнете специално внимание при употребата на Елорика")
  - Понижени нива на натрий в кръвта (симптомите включват гадене и неразположение с мускулна слабост или обърканост)
  - Замайване при изправяне поради ниско кръвно налягане (ортостатична хипотония)
  - Патологични функционални чернодробни изследвания (повишени количества на чернодробните ензими в кръвта)
  - Двигателни нарушения (неволеви движения на мускулите)
  - Болезнена ерекция (приапизъм)
  - Нарушения в кръвосъсирването, включително кръвоизливи по кожата и лигавиците (екхимози) и ниско ниво на тромбоцити (тромбоцитопения)
  - Внезапно подуване на кожата или лигавицата (ангиоедеми)
  - Повишаване на количеството на отделената урина (неподходяща секреция на АДХ) -Отделяне на кърма при жени, които не кърмят
  - Мания
  - При пациенти, приемащи този вид лекарства, се наблюдава повишен риск от фрактури на костите.

  Освен това са известни няколко нежелани лекарствени реакции, които действат по подобен на Елорика начин.Те са:
  - Моторно безпокойство (акатизия)
  - Анорексия
  - Промяна на сърдечния ритъм (наречено „удължаване на QT интервала", установено с ЕКГ, електрическа активност на сърцето).
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕЛОРИКА
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета или картонената опаковка след „Срок на годност". Срокът на годност отговаря на последния ден от месеца. Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не из ползвате.Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Елорика
  Активното вещество е есциталопрам.
  Всяка филмирана таблетка Елорика съдържа 5 mg, 10 mg, 15 mg или 20 mg есциталопрам (под
  формата на оксалат). Другите съставки са:
  Сърцевина: Силифицирана м и кро кристал на целулоза, кроскармелоза натрий; бутилхидрокситолуен; бутилхидроксианизол; целулоза, микрокристална; силициев диоксид, колоиден безводен, талк, магнезиев стеарат. Покритие: Хипромелоза, макрогол 400, титанов диоксид (Е 171).

  Как изглежда Елорика и какво съдържа опаковката
  Елорика 5 mg: Бели до почти бели на цвят, кръгли, филмирани, двойно изпъкнали таблетки с вдлъбнато релефно означение „F" от едната страна и „53" от другата страна. Елорика 10 mg: Бели до почти бели на цвят, овални, филмирани, двойно изпъкнали таблетки с вдлъбнато релефно означение „F" от едната страна и „54" от другата страна с дълбока делителна линия между „5" и „4".
  Елорика 15 mg: Бели до почти бели на цвят, овални, филмирани, двойно изпъкнали таблетки с вдлъбнато релефно означение „F" от едната страна и „55" от другата страна с дълбока делителна линия между „5" и „5".
  Елорика 20 mg: Бели до почти бели на цвят, овални, филмирани, двойно изпъкнали таблетки с вдлъбнато релефно означение „F" от едната страна и „56" от другата страна с дълбока делителна линия между „5" и „6".

  Делителната линия е само за улесняване на счупването за по-лесно разчупване, а не за разделяне на равни дози

  Елорика филмирани таблетки са опаковани в прозрачни PVC/Аклар-алуминиеви блистери, като всеки блистер съдържа 10 таблетки.
  Картонената кутия съдържа 30 филмирани таблетки (3 блистера) и листовка.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  ALKALOID-INT d.o.o., Slandrova ulica 4, 1231 Ljubljana - Crnuce, Словения Тел.: 386 1 300 42 90
  Факс: 386 1 300 42 91 E-mail: info@alkaloid.si

  Дата на последно преразглеждане на листовката............

  Описание на ЕЛОРИЯ ТАБЛ 20МГ

  ЕЛОРИЯ ТАБЛ 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕЛОРИЯ ТАБЛ 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа