Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЕНАФИЛЗИЛ ТАБЛ 100МГ

  • ЕНАФИЛЗИЛ ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя
  Бнафилзил 25 mg филмирани таблетки
  Enafilzil 25 mg film-coated tablets

  Енафилзил 50 mg филмирани таблетки Enafilzil 50 mg film-coated tablets
  Енафилзил 100 mg филмирани таблетки Enafilzil 100 mg film-coated tablets
  Силденафил (Sildenafil)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или
  медицинска сестра.

  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Енафилзил и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Енафилзил
  3. Как да приемате Енафилзил
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Енафилзил
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлава Енафилзил и за какво се използва
  Енафилзил принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5 (ФДЕ5). Неговото действие се състои в подпомагане на разширяването на кръвоносните съдове на пениса, което улеснява кръвонапъл ването му при сексуална възбуда. Енафилзил ще Ви помогне само да получите ерекция, ако сте сексуално стимулиран. Не трябва да употребявате Енафилзил, ако нямате еректилна дисфункция. Не трябва да приемате Енафилзил ако сте жена.
  Енафилзил е лечение за мъже с еректилна дисфункция, наричана понякога импотентност. Тя означава, че мъжът не може да получи или задържи стабилна ерекция на пениса, необходима за сексуалния акт.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Енафилзил

  Не приемайте Енафилзил
  Ако вземате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията може да предизвика потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане. Кажете на Вашия лекар, ако приемате някое от тези лекарства, които често се дават за облекчаване на стенокардия (или „болка в гърдите"). Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт
  -Ако използвате някое от лекарствата, известни като донори на азотен оксид, като амилнитрит („попърс"), тъй като комбинацията може също да доведе до потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане.
  -Ако сте алергични към силденафил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). -Ако имате тежък сърдечен или чернодробен проблем.
  -Ако наскоро сте преживели инсулт или сърдечна криза, или ако имате ниско кръвно налягане.
  -Ако имате някои редки наследствени очни заболявания (като например пигментозен ретинит).
  -Ако някога сте имали загуба на зрението поради неартериитна предна исхемична оптична невропатия (НАИОН).

  Предупреждения и предпазни мерки
  -Ако имате сърповидно-клетъчна анемия (аномалия на червените кръвни клетки), левкемия (рак на кръвните клетки), мултиплен миел ом (рак на костния мозък). -Ако имате деформация на пениса или болест на Пейрони.
  -Ако имате в момента стомашна язва или проблеми със съсирването на кръвта (като например хемофилия).
  -Ако изпитате внезапно намаление или загуба на зрение, спрете приема на Енафилзил и незабавно се свържете с Вашия лекар.
  Енафилзил не трябва да се употребява едновременно с други видове перорално или локално лечение за еректилна дисфункция.

  Деца и юноши
  Енафилзил не трябва да се прилага при лица под 18-годишна възраст.
  Специални предупреждения при пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми. Вашият лекар може да реши да Ви предпише по-ниска доза.

  Други лекарства и Енафилзил
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Таблетките Енафилзил могат да взаимодействат с някои лекарства, особено тези, които се използват за лечение на гръдна болка. В случай на спешност трябва да съобщите на всяко медицинско лице, което Ви лекува в момента, че сте приели Енафилзил и кога сте я приели. Не приемайте Енафилзил с други лекарства, освен ако Вашият лекар не Ви е разрешил.
  Не трябва да приемате Енафилзил, ако вземате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията на тези продукти може да предизвика потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане. Винаги казвайте на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от тези лекарства, които често се дават за облекчаване на стенокардия (или „болка в гърдите*').
  Вие не трябва да употребявате Енафилзил, ако използвате някое от лекарствата, известни като донори на азотен оксид като амилнитрит („попърс"), тъй като комбинацията може също да доведе до потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане.
  Ако вземате лекарства, известни като протеазни инхибитори, каквито се използват за лечение на СПИН, Вашият лекар вероятно ще Ви предпише като начало най-ниската доза (25 mg)
  Енафилзил.
  Някои пациенти, които са на терапия с алфа-блокер за лечение на високо кръвно налягане или
  увеличение на простатата, може да усетят виене на свят или замаяност, което може да е
  причинено от понижаване на кръвното налягане при сядане или бързо изправяни. Някои
  пациенти са усетили тези симптоми, когато са приемали Енафилзил с алфа-блокври. Това е най-вероятно да се прояви през първите 4 часа след приема на Бнафилзил. Трябва да сте на редовна дневна доза с алфа-блокер преди да приемете Бнафилзил, за да се намали вероятността за поява на тези симптоми. Вашият лекар може да Ви назначи по-ниска начална доза (25 пщ)Енафилзил.

  Енафилзил с храна, напитки и алкохол
  Енафилзил може да се приема със или без храна. Все пак може да забележите, че Бнафилзил започва да действа по-бавно, ако го приемате с тежка храна.
  Пиенето на алкохол може временно да наруши Вашата способност да постигнете ерекция. За да постигнете максимална полза от Вашето лекарство, съветваме Ви да не пиете прекалено големи количества алкохол преди прием на Бнафилзил.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Бнафилзил не е показан за употреба при жени.

  Шофиране и работа с машини
  Бнафилзил може да предизвика виене на свят и да повлияе зрението. Трябва да познавате индивидуалната си реакция към Бнафилзил преди да шофирате или работите с машини.
  Бнафилзил съдържа лактоза
  Свържете се с Вашия лекар преди да вземете Бнафилзил, ако той Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари като лактоза например.

  3. Как да приемате Бнафилзил
  Винаги приемайте това лекарство точно както Be е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар ири фармацевт.

  Обичайната доза е 50 mg.
  Не трябва да приемате Бнафилзил повече от един път дневно.
  Бнафилзил трябва да се взема около един час преди планирания от Вас сексуален контакт. Изпийте таблетката цяла, с чаша вода.
  Ако имате усещане, че ефектът на Бнафилзил е прекалено силен или прекарено слаб, споделете това с Вашия лекар или фармацевт.
  Бнафилзил ще Ви помогне само да получите ерекция при сексуална стимулация. Времето, за което се появява ефектът на Бнафилзил е различно при различните индивиди, но обикновено е между половин и един час. Може да откриете, че ако приемете Бнафилзил по време на обилно хранене, ефектът може да настъпи по-бавно.
  Ако Бнафилзил не Ви помага да получите ерекция или ако ерекцията Ви не продължава достатъчно дълго, за да осъществите сексуален контакт, трябва да съобщите това на Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Бнафилзил
  Може да изпитате увеличение на нежеланите лекарствени реакции и тяхната тежест. Дози над 100 mg не увеличават ефикасността.
  Не трябва да приемате повече таблетки, отколкото Вашият лекар Ви е казал да приемате.
  Свържете се с Вашия лекар, ако приемете повече таблетки, отколкото трябва.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции, съобщени във връзка с употребата на Енафилзил обикновено са леки до умерени и краткотрайни.

  Ако имате болки в гърдите по време на или след сношение:
  - Заемете полуседнало положение и се опитайте да се отпуснете.
  - Не използвайте нитрати, за да повлияете болката в гърдите.
  - Свържете се незабавно с Вашия лекар.

  Всички лекарства, включително Енафилзил могат да предизвикват алергични реакции. Трябва да се свържете незабавно с Вашия лекар, ако изпитате който и да е от следните проблеми след прием на Енафилзил: внезапно свирене в гърдите, затруднение в дишането или замайване, оток на клепачите, лицето, устните или гърлото.
  Удължени и понякога болезнени ерекции са съобщавани след прием на Енафилзил. Ако имате ерекция, която продължава повече от 4 часа, трябва да се свържете незабавно с лекар.
  Ако получите внезапно намаление или загуба на зрение, спрете приема на Енафилзил и се свържете незабавно с Вашия лекар.

  Честотата на възможните нежелани лекарствени реакции, изброени по-долу, е определена при използване на следната установена практика:
  много чести (засягат повече от 1 пациент на 10)
  чести (засягат 1 до 10 пациенти на 100)
  пенести (засягат 1 до 10 пациенти на 1 000)
  редки (засягат повече от 1 до 10 пациенти на 10 000)
  много редки (засягат по-малко от 1 пациент на 10 000)
  с неизвестна честота (честотата не може да бъде оценена от наличните данни).

  Много честа нежелана реакция е главоболието.

  Честите нежелани реакции включват: зачервяване на лицето, нарушения в храносмилането, зрителни промени (включително промени в различаването на цветовете, чувствителност на светлина, замъглено виждане или намалена зрителна острота), запушване на носа и виене на свят.

  Нечестите нежелани реакции включват: повръщане, кожен обрив, кървене в задната част на окото, раздразнение на окото, зачервяване на очите/червени очи, болка в очите, двойно виждане, необичайно усещане в окото, неритмично или ускорено сърцебиене, болка в мускулите, сънливост, намалено усещане при допир, световъртеж, звънене в ушите, гадене, сухота в устата, болка в гърдите и усещане за умора.

  Редките нежелани реакции включват: високо кръвно налягане, ниско кръвно налягане, загуба на съзнание, инсулт, кървенеот носа и внезапно намаление или загуба на слух.

  Допълнително нежеланите реакции от постмаркетинговия опит включват: силно сърцебиене внезапна смърт, сърдечен удар или временно намаление на кръвния ток към части с мозъка. Повечето, но не всички, от тези мъже са имали сърдечни проблеми преди използвана на лекарството. Не е възможно да се определи дали тези инциденти са били пряко свързани със
  силденафил.Съобщавани са също и случаи на конвулсии или гърчове и сериозни кожни реакции, характеризиращи се с обрив, мехури, белеща се кожа и болка, които изискват медицинска помощ, също са били съобщавани.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Бнафилзил
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява под 30°С.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Бнафилзил
  Активното вещество е силденафил. Всяка таблетка съдържа 25 mg, 50 mg или 100 mg силденафил (като цитрат).
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон К29-32, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол 6000, индиго-кармин алуминиев лак (Е 132).
  Как изглежда Бнафилзил и какво съдържа опаковката

  Филмирани таблетки
  Бнафилзил 25 mg филмирани таблетки са сини на цвят, с формата на елипса, двойноизпъкнали, 10,0 х 5,0 mm, маркирани с "SL25"ot едната страна.
  Бнафилзил 50 mg филмирани таблетки са сини на цвят, с формата на елипса, двойноизпъкнали, 13,0 х 6,5 mm, маркирани c"SL50" от едната страна.
  Бнафилзил 100 mg филмирани таблетки са сини на цвят, с формата на елипса, двойноизпъкнали, 17,0 х 8,5 mm, маркирани с "SL100"ot едната страна.
  Таблетките се доставят в блистерни опаковки, съдържащи 1,4, 8 или 12 таблетки.
  Някои опаковки може да не се продават във Вашата страна.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател па разрешението за употреба Sigillata Limited Suite 23, Park Royal House 23 Park Royal Road London NW 10 7JH Обединеното кралство
  Производител Actavis Ltd.
  BLB 016 Bulebel Industrial Estate
  Zejtun ZTN 3 000
  Малта

  Дата на последно преразглеждане на листовката: Април 2013 г.

  Описание на ЕНАФИЛЗИЛ ТАБЛ 100МГ

  ЕНАФИЛЗИЛ ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕНАФИЛЗИЛ ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа