Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЕРИТРАН 250МГ/5МЛ 60МЛ ГРАН.ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР

  • ЕРИТРАН 250МГ/5МЛ 60МЛ ГРАН.ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  ERYTHRAN
  ЕРИТРАН

  СЪСТАВ
  Активно вещество:
  5 ml суспенсия съдържа Erythromycin estolat 179 mg, екв. на 125 mg Erythromycin
  5 ml суспенсия съдържа Erythromycin estolat 385 mg, екв. на 250 mg Erythromycin
  Помощни вещества: лактоза, метил парахидроксибензоат, повидон, натриев цитрат, ароматизатори, Е 124 (само за Еритран 250 мг/5 мл), ксантанова гума, метилцелулоза, натриев цикламат, сукроза;

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА
  Гранули за орална суспенсия.
  20 g Еритран гранули 125 мг/5 мл в тъмни стъклени бутилки от 60 мл
  20 g Еритран гранули 250 мг/5 мл в тъмни стъклени бутилки от 60 мл

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
  "Балканфарма-Разград"-АД бул."Априлско въстание" 68 Разград-7200

  ДЕЙСТВИЕ
  Еритромицин принадлежи към групата на макролидните антибиотици. При лечение с Еритран се унищожават микроорганизмите, причиняващи различни видове инфекции.

  ПОКАЗАНИЯ
  Еритран е подходящ за лечение на инфекции, причинени от чувствителни към него микроорганизми:
  ¦ инфекции на дихателните пътища и плеврата (обвивката на белия дроб)- остър и хроничен обострен бронхит (възпаление на дихателните пътища), пневмонии и други инфекции на дихателните пътища, с по-рядко срещани причинители;
  ¦ инфекции на уши, нос и гърло - ангини, остър синуит (възпаление на околоносните кухини), отити (възпаление на ухото), инфекции в областта на
  ¦ инфекции на пикочо-половите пътища със специфични причинители (Chlamidia или Ureaplasma urealyticum) - възпаление на простатата и на пикочо-половите пътища и структури, като алтернативно лечение при гонорея;
  ¦ инфекции на кожата и меките тъкани - импетиго и импетигинизирани дерматози, червен вятър (еризипел), акне;
  ¦ анаеробни инфекции - синя пъпка (антракс), тетанус, еритразма. Еритран се прилага като алтернатива на бета-лактамните антибиотици при профилактика на ревматични пристъпи.

  Еритран е подходящ за профилактика на пертусис (коклюш) при контактни лица. Еритран е алтернативно лечение при първичен сифилис, в случай на свръхчувствителност спрямо пеницилин.

  ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
  Продуктът не се прилага при свръхчувствителност към Еритран или други антибиотици от тази група (макролиди).

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА
  Продуктът се приема под лекарски контрол!
  При лечение със съдосвиващи продукти от групата ергоалкалоидите (ерготамин и дихидроерготамин) може да се наблюдава повишен риск от некроза на крайниците поради намаляване на чернодробното елиминиране на алкалоидите, производни на моравото рогче.
  Комбинирано лечение с цизаприд може да доведе до повишаване риска от ритъмни нарушения с камерен произход, особено torsades de pointes, поради намаляване на чернодробното елиминиране на тзапрщ от Еритран. Възможна е появата на алергични симптоми - кожни обриви, сърбеж, зачервяване на кожата и др. При поява на алергични реакции или други нежелани лекарствени реакции, приемането на Еритран се прекратява и ако е необходимо се провежда съответстващо лечение.

  ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
  Предупредете Вашия лекар, ако приемате други лекарства! При съвместно приемане на Еритран с теофилин (лекарство за разширяване на въздухоносните пътища), може да се наблюдава повишаване на плазменото ниво на теофилина, поради потискащото действие на Еритран върху обмяната му. Плазмените концентрации на други лекарства (карбамазепин, фенитоин, хексобарбитал и циклоспорин) също могат да бъдат повишени при съвместното
  въвеждане с Еритран. В резултат на това взаимодействие могат да се наблюдават токсични ефекти, предизвикани от карбамазепин. Съвместното приложение на Еритран с варфарин (лекарство, потискащо процеса на кръвосъсирване) може да доведе до засилване ефектите на варфарина и поява на кръвоизливи.
  Еритран оказва влияние върху микроорганизмите, нормално обитаващи червата, поради това съвместното му приложение с дигоксин може да промени обмяната на дигоксина.
  Лечение с астемизол, терфенадин или други антихистаминови (антиалергични) продукти може да доведе до повишаване на риска от ритъмни нарушения с камерен произход, особено torsades de pointes, поради намаляване на чернодробното елиминиране на антихистаминовите (антиалергичните) продукти от Еритран.
  При комбиниране на Еритран със сулфонамиди (лекарства с антибактериално действие) е отбелязан синергичен ефект спрямо Haemophilus influenzae. Доказано е противодействие при комбинирането на Еритран с клиндамицин.

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПРИ СПЕЦИФИЧНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ:
  Продуктът е за педиатрична употреба!
  Информирайте лекуващия лекар при бременност или кърмене! Еритран преминава през плацентата и в майчиното мляко.
  Не е доказана категорично безопасността на Еритран за плода. При бременни съществува по-голям риск от развитие на чернодробни увреждания след прилагането на Еритран. При клинични показания и при липса на алтернатива, той може да бъде предписан на бременни и кърмачки от лекуващия лекар.

  ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ
  Приложението на Еритран не влияе върху способността за шофиране или работа с машини.

  ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА:
  Продуктът съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.
  Наличието на захар в продукта го прави неподходящ за употреба от диабетици. Наличието на метил парахидроксибензоат може да причини сърбеж, реакция, която принадлежи към алергичните реакции от забавен тип. Ряско могат да се появят и реакции от бърз тип, например бронхоспазъм ( спазъм на въздухоносните пътища).
  Оцветителят Е124 може да причини алергичен тип реакции, включително астма. Рискът от алергии е по-голям при алергични към аспирин пациенти.

  ИНФОРМАЦИЯ. ОТНОСНО ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ


  ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА УПОТРЕБА
  Прилага се по лекарско предписание] Лекарствената форма е предназначена за деца.
  Еритран се прилага 1 час преди хранене. При деца Еритран се дозира 30 до 50 мг/кг т.т. дневно, разпределени в 4 приема. Дозата може да се увеличи, според тежестта на инфекцията. Продължителността на лечението обичайно е между 5 и 10 дни.

  ПРИГОТВЯНЕ НА СУСПЕНЗИЯТА
  Към гранулите за перорална суспензия се добавя вода до половината на флакона и се разклаща добре. Допълва се до марката и отново се разклаща до получаване на хомогенна суспенсия.
  Флаконът се разклаща преди всяка употреба Дозирането се извършва с помощта на мерителна чашка.
  - 5 мл от приготвената суспенсия съдържат 125 мг еритромицин (като естолат) от Еритран 125 мг/5 мл.
  - 5 мл от приготвената суспенсия съдържат 250 мг еритромицин (като естолат) от Еритран 250 мг/5 мл.

  Приготвената суспенсия може да се използва в продължение на 10 дни при съхранение от 2° до 8° С (в хладилник).

  НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ
  В случаи на предозиране, неусвоеното количество се евакуира чрез промивки на стомаха, прилага се активен въглен и симптоматично лечение.

  НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРОПУСКАНЕ НА ДОЗА
  При пропускане на доза, незабавно да се приеме следващата с оглед подържане на постоянна концентрация в кръвта. Ако следващият прием е близо, може да се изчака, за да не се нарушава установената ритмичност.

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Уведомете лекуващия лекар при поява на нови оплаквания, независимо дали са
  описани в листовката!
  Еритран се приема за един от най-малко токсичните сред по-широко употребяваните антибиотици.
  Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции са от страна на храносмилателната система - гадене, повръщане, диария, рядко колит. Може да се наблюдава засягане на черния дроб, което се изразява в жлъчен застой - болка в горната част на корема (понякога сериозна), гадене, повръщане, патологични показатели на чернодробната функция, повишен серумен билирубин, жълтеница, съпроводена с обрив и треска. Признаците на чернодробно увреждане се срещат у пациенти, приемали продукта повече от 10 дни или при повторен курс на лечение. Обикновено са обратими и отшумяват след прекратяване на лечението.
  Описани са редки случаи на хепатит и увеличение на чернодробните ензими. Клиничните признаци на хепатит са белег за незабавно преустановяване на лечението.
  Възможни са алергични реакции, кожни обриви, сърбежи, копривна треска, и повишаване броя на еозинофилите в кръвта, рядко анафилаксия (тежка животозастрашаваща алергична реакция).
  Употребата на антибиотика във високи дози може да предизвика обратимо увреждане на слуха, понякога шум в ушите.

  СЪХРАНЕНИЕ:
  При температура под 25°С.
  Да не се употребява след изтичане на срока на годност, указан на опаковката. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  След приготвяне на суспензията да се съхранява 10 дни при температура 2-8°С!

  СРОК НА ГОДНОСТ
  3 (три) години от датата на производство.

  ДАТА НА ПОСЛЕДНА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА
  ЮНИ.2001Г.

  Описание на ЕРИТРАН 250МГ/5МЛ 60МЛ ГРАН.ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР

  ЕРИТРАН 250МГ/5МЛ 60МЛ ГРАН.ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕРИТРАН 250МГ/5МЛ 60МЛ ГРАН.ЗА ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа