Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЕСОПРЕКС ТАБЛ 5МГ

  • ЕСОПРЕКС ТАБЛ 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Есопрекс 5 mg филмирани таблетки
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Есопрекс и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Есопрекс
  3. Как да приемате Есопрекс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Есопрекс
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Есопрекс н за какво се използва
  Есопрекс съдържа есциталопрам и се използва за лечение на депресия (големи депресивни епизоди) и тревожни разстройства (като паническо разстройство с или без агорафобия, което представлява страх от присъствие на места, където оказването на помощ може да бъде невъзможно, социално тревожно разстройство, генерализирано тревожно разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство).
  Есциталопрам принадлежи към група ангидепресанти, наречени селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина (СИОПС). Тези лекарства действат на серотониновата система в мозъка като увеличават нивото на серотонина. Разстройствата в серотониновата система се считат за важен фактор при развитие на депресия и свързани с нея заболявания.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Есопрекс
  Не приемайте Есопрекс
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към есциталопрам или някоя от останалите съставки на Есопрекс (изброени в т.6).
  • ако приемате други лекарства, които принадлежат към група, наречена МАО-инхибитори, включително сележилин (използван за лечение на Паркинсонова болест), моклобемид (използван за лечение на депресия) и линезолид (антибиотик).
  ако сте родени с или сте имали епизод на нарушен сърдечен ритъм (регистриран в електрокардиограма при функционално изследване на сърцето)
  - ако приемате лекарства за нарушен сърдечен ритъм или които могат да повлияят сърдечния ритъм (вж. т. 2 "Други лекарства и Есопрекс")
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, ако страдате от някакво друго заболяване, тъй като Вашият лекар
  може да вземе това предвид. :
  ако получите припадъци по време на лечението или имате епилепсия. Лечението с Есопрекс трябва да се преустанови, ако се появят припадъци или се наблюдава повишена честота на припадъците (вижте също точка 4 "Възможни нежелани реакции"), ако страдате от чернодробно увреждане или сте с увредена бъбречна функция. Може да се наложи Вашият лекар да коригира дозата.
  ако имате диабет. Лечението с Есопрекс може да промени гликемичния контрол. Може да
  се наложи корекция на дозата инсулин и/или пероралните хипогликемични средства.
  ако имате намалено ниво на натрий в кръвта.
  ако имате склонност към лесно кървене или натъртвания
  ако сте подложени на електроконвулсивно лечение.
  ако имате коронарна болест на сърцето.
  ако имате или сте имали сърдечни проблеми или сте имали скорошен сърдечен пристъп, ако сте със забавена сърдечна честота при покой и сте с повишено излъчване на соли в резултат на продължителна диария и повръщане при заболяване или при лечение с обезводняващи таблетки.
  ако имате ускорена и неритмична сърдечна честота, слабост, колапс или замайване при изправяне, което може да е вследствие на нарушения на сърдечния ритъм
  Моля, имайте предвид
  Както и при останалите лекарствени продукти за лечение на депресия или свързани заболявания, подобрението не се постига незабавно, След като започнете лечение с Есопрекс може да минат няколко седмици преди да почувствате някакво подобрение. При лечение на
  паническо разстройство обикновено са необходими 2-4 седмици преди да се стигне до някакво подобрение. В началото на лечението някои пациенти могат да изпитват повишена тревожност, която изчезва при продължаване на лечението- Поради това е много важно да следвате точно лекарските указанията и да не преустановявате лечението или да променяте дозата, без да се консултирате с Вашия лекар.
  Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство.
  Ако сте депресирани и/или имате тревожни разстройства, можете понякога да имате мисли да се самонараните или самоубиете. Те могат да се засилят, когато започнете да приемате за пръв път антидепресанти, тъй като за всички тези лекарства е необходимо време, преди да започнат да действат, обикновено около две седмици, но понякога и по-дълго.
  Има по-голяма вероятност да мислите така:
  - Ако преди това сте имали мисли да се самоубиете или да се самонараните,
  - Ако сте младеж. Информацията от клиничните проучвания показва повишен риск за суицидно поведение при младежи (под 25 годишна възраст) с психиатрични състояния, които са били лекувани с антидепресант.
  Ако някога имате мисли за самонараняване или самоубийство, свържете се с Вашия лекар или незабавно отидете в болница.
  Може да е полезно да кажете на роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Можете да ги помолите да Ви кажат, ако мислят, че Вашата депресия или тревожност се влошават или ако те се тревожат за промени във Вашето поведение.
  Някои пациенти с манийно-депресивно заболяване могат да навлязат в манийна фаза. Това се
  характеризира с необичайни и бързо променящи се идеи, неадекватно чувство за щастие и прекомерна физическа активност. Ако изпитате подобни усещания, свържете се с Вашия лекар.
  Симптоми, като неспокойствие или трудност да се седи или стои прав на едно място, също могат да се появят през първите седмици от лечението. Незабавно информирайте Вашия лекар, ако имате такива симптоми.
  Понякога може да не осъзнавате описаните по-горе симптоми и поради това може да е полезно да помолите приятел или роднина да Ви помогне като Ви наблюдава за възможни прояви или промени в поведението Ви.
  Незабавно уведомете Вашия лекар или се обърнете към най-близката болница, ако по време на лечението имате обезпокоителни мисли или състояния или се появи някой от описаните по-горе симптоми.
  Деца и юноши на възраст под 18 години
  Есопрекс трябва нормално да не се използва за деца и юноши под 18 години. Също така трябва да знаете, че при пациенти под 18 години има повишен риск от нежелани реакции, като суициден опит, суицидни мисли и враждебност (предимно агресия, опозиционно поведение и гняв), когато приемат този клас лекарства. Независимо от това, Вашият лекар може да предпише Есопрекс за пациенти под 18 години, тъй като той/тя решава дали това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал Есопрекс за пациент под 18 години и Вие искате да обсъдите това, моля обърнете се отново към Вашия лекар. Трябва да информирате Вашия лекар, ако се появи или влоши някой от изброените по-горе симптоми, когато пациентите под 18 години приемат Есопрекс. Освен това, дългосрочните ефекти на Есопрекс върху безопасността за растежа, съзряването и развитието на познавателните способности и поведението в тази възрастова група все още не са установени.
  Други лекарства и Есопрекс
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Не приемайте Есопрекс заедно с:
  "Неселективни инхибитори на моноаминооксидаза (МАО)", съдържащи фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид и транилципромин като активни съставки. Ако сте приемали някое от тези лекарства, ще трябва да изчакате 14 дни преди да започнете приема на Есопрекс. След като преустановите приема на Есопрекс, трябва да изчакате 7 дни преди да започнете да приемате което и да е от тези лекарства.
  „Обратими, селективни МАО-А инхибитори", съдържащи моклобемид (използван за лечение на депресия).
  „Необратими, селективни МАО-В инхибитори", съдържащи сележилин (използван за лечение на Паркинсонова болест). Те повишават риска от нежелани лекарствени
  реакции.
  Антибиотикът линезолид.
  Лекарства за нарушен сърдечен ритъм или лекарства, които повлияват сърдечния ритъм, като Клас IA и III антиаритмици, антипсихотици (
  производни, антимикробни агенти
  пимозид, халоперидол), трициклични антидепресанти агенти (напр. спарфлоксацин, моксифлоксацин, еритромицин
  пентамвдин, антималарийно лечение особено халофантрин), някои антихистамини (астемизол, мизоластин).
  Уведомете Вашия лекар, ако приемате следните лекарства:
  Литий (използван за лечение на манийно-депресивни разстройства) и триптофан. Имипрамин и дезипрамин (и двата използвани за лечение на депресия). Суматриптан и подобни лекарства (използвани за лечение на мигрена) и трамадол (използван при силна болка). Те увеличават риска от нежелани лекарствени реакции.
  Симетидин и омепразол (използвани за лечение на стомашна язва), флувоксамин (антидепресант) и тиклопидин (използван за намаляване на риска от мозъчен удар). Те могат да предизвикат повишени кръвни нива на Есопрекс.
  Жълт кантарион (hypericum perforatum) - билков продукт, използван при депресия. Ацетилсалицилова киселина и нестероидни противовъзпалителни средства (лекарства, използвани за облекчаване на болка или разреждане на кръвта, т.н. антикоагуланти). Комбинацията с тези лекарства може да доведе до кървене.
  Варфарин, дшвдридамол и фенпрокумон (лекарства, използвани за разреждане на кръвта, т.н. антикоагуланти). Вашият лекар вероятно ще провери коагулационното време на кръвта Ви, когато започва и спира лечението с Есопрекс, за да провери дали дозата антикоагулант, която приемате все още е адекватна.
  Мефлокин (използван за лечение на малария), бупропион (използван за лечение на депресия) и трамадол (използван за лечение на силна болка), поради възможния риск от снижаване на гьрчовия праг.
  Невролептици (лекарства за лечение на шизофрения, психози) поради възможен риск от снижаване на гьрчовия праг, и антидепресанти.
  Флекаинид, пропафенон и метопролол (използвани при сърдечно-съдови заболявания), дезипрамин, кломипрамин и нортриптилин (антидепресанти) и рисперидон, тиоридазин и халоперидол (антипсихотици). Може да се наложи Вашият лекар да коригира дозата Есопрекс.
  Есопрекс с храна, напитки и алкохол
  Есопрекс може да се приема със или без храна.
  Както при много други лекарства, комбинирането на Есопрекс с алкохол не е препоръчително, макар че не се очаква Есопрекс да взаимодейства с алкохол.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство. Не приемайте Есопрекс, ако сте бременна, освен ако не сте обсъдили рисковете и възможните ползи, които произтичат от това с Вашия лекар.
  Преди раждане трябва да уведомите Вашата акушерка и/или Вашия лекар, ако сте приемали Есопрекс. Приеман по време на бременност, особено през последните 3 месещ от бременността, лекарства като Есопрекс могат да повишат риска от сериозно заболяване на бебетата, наречено персистираща белодробна хипертония на новороденото (PPHN), при която бебето диша по-бързо и посинява. Обикновено тези симптоми започват през първите 24 часа след раждането. Ако забележите подобни симптоми у Вашето бебе, трябва да се свържете незабавно с Вашата акушерка и/или Вашия лекар.
  Ако приемате Есопрекс през последните 3 месеца от Вашата бременност, трябва да знаете, че при новороденото могат да бъдат наблюдавани нежелани реакции: припадъци, промени в телесната температура, затруднения при хранене, повръщане, ниски стойности на кръвната захар, вдървени или отпуснати мускули, живи рефлекси, тремор, нервност, раздразнителност
  летаргия, постоянен плач, сънливост и трудно заспиване. Ако Вашето бебе има някой от тези симптоми, моля, свържете се незабавно с Вашия лекар.
  Ако се използва по време на бременност, Есопрекс при никакви обстоятелства не трябва да бъде прекъсван внезапно.
  Не приемайте Есопрекс, ако кърмите, освен ако сте обсъдили рисковете и възможните ползи, които произтичат от това с Вашия лекар.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини
  Не се препоръчва да шофирате или да работите с машини преди да установите как Ви действа Есопрекс.

  3. Как да приемате Есопрекс
  Винаги приемайте Есопрекс точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Възрастни Депресия
  Обичайната препоръчителна доза Есопрекс е 10 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до максимално 20 mg дневно.
  Паническо разстройство:
  Началната доза Есопрекс е 5 mg като еднократна дневна доза през първата седмица, преди да бъде увеличена на 10 mg дневно. Дозата може да бъде допълнително увеличена от Вашия лекар до максимално 20 mg дневно.
  Социално тревожно разстройство
  Обичайната препоръчителна доза Есопрекс е 10 mg като еднократна дневна доза. В зависимост от това как реагирате на лечението с това лекарство, Вашият лекар може или да намали дозата до 5 mg дневно или да я увеличи до максимално 20 mg дневно.
  Генерализирано тревожно разстройство:
  Обичайно препоръчваната доза Есопрекс е 10 mg еднократно дневно. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до 20 mg максимално дневно.
  Обсесивно-компулсивно разстройство
  Обичайната препоръчителна доза Есопрекс е 10 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до максимум 20 mg дневно.
  Пациенти в старческа възраст (над 65 години)
  Обичайната препоръчителна начална доза Есопрекс е 5 mg като еднократна дневна доза. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар до 10 mg дневно.
  Деиа и юноши (под 18 години)
  Обикновено Есопрекс не трябва да се дава на деца и юноши. За допълнителна информация, моля, вижте точка 2 "Преди да приемете Есопрекс".
  Есопрекс може да бъде приеман с или без храна. Преглътнете таблетката цяла с малко вода. Не дъвчете таблетките, тъй като имат горчив вкус.
  Ако е необходимо, можете да разделите таблетката като я поставите на равна повърхност делителната черта нагоре. Тогава таблетката може да бъде счупена, като натиснете двата и края надолу, използвайки и двата си показалеца.
  Продължителност на лечението
  Могат да минат няколко седмици, преди да почувствате подобрение. Продължете да приемате Есопрекс, дори ако мине известно време преди да почувствате подобрение в състоянието си.
  Не променяйте дозата на лекарството преди да сте разговаряли за това с Вашия лекар.
  Продължете да приемате Есопрекс толкова дълго, колкото Ви е предписал Вашия лекар. Ако преустановите лечението си прекалено рано, симптомите могат да се появят отново. Препоръчително е лечението да продължи поне 6 месеца след като сте се почувствали добре.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Есопрекс
  Ако сте приели повече от предписаната доза Есопрекс, свържете се незабавно с Вашия лекар или отделението за спешна помощ в най-близката болница. Направете това дори, ако нямате признаци на дискомфорт. Някои от признаците на предозиране могат да бъдат замайване, тремор, ажитация (възбуда), конвулсии (гърчове), кома, гадене, повръщане, промяна на сърдечния ритъм, намалено кръвно налягане и промяна в електролитно-солевия баланс. Вземете с Вас опаковката Есопрекс, когато отивате при лекаря или в болницата.
  Ако сте пропуснали да приемете Есопрекс
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако пропуснете да вземете отделна доза и се сетите за това преди да сте си легнали вечерта, вземете я незабавно. На следващия ден продължете лечението по обичайния начин. Ако се сетите за пропуснатата доза през нощта или на следващия ден, не приемайте дозата и продължете по обичайния начин.
  Ако сте спрели приема на Есопрекс
  Не спирайте да приемате Есопрекс, докато Вашият лекар не ви каже да го направите. Когато завършите курса на лечение, обикновено се препоръчва дозата Есопрекс постепенно да се намали в продължение на няколко седмици.
  Когато спрете да приемате Есопрекс, особено ако го направите внезапно, възможно е да почувствате появата на симптоми на отнемане. Те са чести при спиране на лечението с Есопрекс. Рискът е по-голям, когато Есопрекс е бил използван по-дълго време или във високи дози, или когато дозата е била намалена прекалено бързо. Повечето хора намират тези симптоми за леки и самозатихващи в рамките на две седмици. При някои пациенти, обаче, те могат да бъдат тежки по интензитет или да бъдат продължителни (2-3 месеца и повече). Ако получите симптоми на отнемане, когато прекратите приема на Есопрекс, моля, уведомете Вашия лекар. ТоЙ или тя може да поиска от Вас да започнете отново приема на таблетките и да ги спрете по-бавно.
  Симптомите на отнемане включват: усещане за замайване (нестабилност или загуба на равновесие), усещане за иглички и изтръпване, усещане за парене и (по-рядко) усещане за електрически удар, включително в главата, смущения в съня (ярки сънища, кошмари, невъзможност да спите), усещане за тревожност, главоболие, гадене, изпотяване (включително нощно изпотяване), усещане за безпокойство или ажитация, тремор (треперене), усещане за обърканост или дезориентация, свръхемоционалност или раздразнителност, диария (редки изпражнения), зрителни смущения, колеблив или тежък пулс (палпитации).
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или Фармацевт.

  4.Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства и това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава
  Нежеланите реакции обикновено отзвучават след няколко седмици лечение. Моля, не забравяйте, че някои от реакциите могат да бъдат също така симптоми на Вашето заболяване и поради това да изчезнат, когато започнете да се подобрявате.
  Посетете Вашия лекар, ако по време на лечението получите някоя от следните нежелани реакции:
  Нечести (може да засегнат до 1 на 100 пациенти):
  • Необичайно кървене, включително на стомашно-чревния тракт и ректално кървене.
  Редки (може да засегнат до 1 на 1000 пациенти ):
  • ако усетите подуване на кожата, езика, устните или лицето, или имате затруднения при дишане или преглъщане (алергична реакция), свържете се с Вашия лекар или отидете в болница незабавно.
  • Ако имате висока температура, ажитираност (възбуда), объркване, треперене и резки контракции на мускулите, това могат да бъдат признаци на рядко състояние, наречено серотонинов синдром. Ако се почувствате така, уведомете Вашия лекар.
  Ако почувствате следните нежелани реакции, трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар или да отидете в болница незабавно:
  • трудности при уриниране
  • припадъци (гърчове), вижте също т. 2 „Предупреждения и предпазни мерки
  • пожълтяване на кожата и бялото на очите са признаци на нарушена чернодробна функция/хепатит.
  Ускорена, неритмична сърдечна дейност, прималяване (синкоп) което би могло да е симптом на състояние, известно като Torsades de Pointes - животозастрашаващо нарушение на сърдечния ритъм.
  В допълнение към горното, има съобщения и за следните нежелани реакции:
  Много чести (може да засегне повече от 1 на 10 пациенти):
  • Повдигане (гадене)
  Чести (може да засегне до 1 на 10 пациенти):
  • запушване на носа или секреция от носа (синузит)
  • намален или увеличен апетит
  • тревожност, неспокойство, необичайни сънища, трудно заспиване, сънливост, замайване, прозяване, тремор, настръхване на кожата
  • диария, запек, повръщане, сухота в устата
  • увеличено потене
  • болка в мускулите и ставите (артралгия и миалгия)
  • сексуални смущения (забавена еякулация, проблеми при ерекцията, намалено сексуално желание, а жените могат да имат трудности при достигане до оргазъм)
  • умора, треска
  • увеличено тегло
  Нечести (може да засегнат до 1 на 100 пациенти): ¦ намалено тегло
  • копривна треска (уртикария), обрив, сърбеж (пруритус)
  • скърцане със зъби, възбуда, нервност, пристъп на паника, обърканост
  • нарушен сън, променен вкус, припадъци (синкоп)
  • разширени зеници (мидриаза), зрителни смущения, звънене в ушите (тинитус)
  • косопад
  • вагинално кървене
  • ускорен сърдечен ритъм
  • подуване на ръцете или краката
  • кървене от носа
  Редки (може да засегнат до 1 на 1000 пациенти):
  • агресия, деперсонализация, халюцинации
  • забавен сърдечен ритъм
  • събития свързани с опити за самоубийство, вижте също „Предупреждения и предпазни
  мерки"
  Някои пациенти са докладвали (с неизвестна честота):
  • понижени нива на натрий в кръвта (симптомите са чувство на гадене и неразположение с мускулна слабост или обърканост)
  • замайване при изправяне поради ниско кръвно налягане (ортостатична хипотония)
  • абнормни стойности на чернодробния функционален тест (повишени стойности на чернодробни ензими в кръвта)
  • двигателни разстройства (неволево свиване на мускулите)
  • болезнени ерекции (приапизъм)
  • кървене, в това число от кожата и лигавиците (екхимози) и ниско ниво на тромбоцитите
  (тромбоцитопения) ¦ внезапно подуване на кожата или лигавиците (ангиоедем)
  • увеличаване количеството на отделена урина (неадекватна секреция на антидиуретичен хормон - АДХ)
  • изтичане на кърма при жени, които не кърмят
  • мания
  • промяна в сърдечния ритъм (наречено удължен QT- интервал, регистрирано в електрокардиограма, електрическа активност на сърцето).
  В допълнение, известни са определен брой нежелани реакции, които се случват при лекарства, действащи по сходен на есциталопрам начин (активната съставка Есопрекс). Те са: ¦ двигателно безпокойство (акатизия) * анорексия
  Мисли за самонараняване или за самоубийство (случаи на суицидна идеация и суицидно поведение са докладвани при лечение с есциталопрам или ранно прекратяване на лечението. (Виж също точка „Предупреждения и предпазни мерки")
  При пациенти, приемащи този лекарствен продукт, се наблюдава повишен риск от фрактури на костите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕСОПРЕКС
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Не използвайте Есопрекс след срока на годност отбелязан върху картонената кутия и етикета след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате.Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Есопрекс
  Активното вещество е есциталопрам. Всяка таблетка Есопрекс съдържа 5 mg есциталопрам (като оксалат).
  Другите съставки са:
  Сърцевина: микрокристална целулоза (Е460), кроскармелоза натрий (Е468), силициев диоксид колоиден безводен, магнезиев стеарат (Е470Ь).
  Обвивка: хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171) и макрогол 400.
  Как изглеждат филмираните таблетки Есопрекс и съдържание на опаковката
  Есопрекс се предлага като филмирани таблетки от 5 mg. Те са кръгли, бели, филмирани таблетки.
  Есопрекс се предлага в следните видове опаковки: 30 филмирани таблетки 60 филмирани таблетки
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба
  Zentiva k.s., U Kabelovny 130 102 37 Prague 10 Чешка Република
  Производител
  Zentiva a.s.,
  Nitriansb 100, 920 27, Hlohovec, Словашка Република
  Този лекарствен продукт е регистриран в страните членки на ЕИП под следните наименования:
  Австрия: Esoprex 5/10/15/20 mg - Filmtabletten Чешка Република: Esoprex 5/10/15/20 mg България: Есопрекс 5/10/15/20 mg филмирани таблетки Словашка Република: Esoprex 5/10/15/20 mg Естония: Eslorex 5/10/15/20 mg Латвия: Eslorex 5/10/15/20 mg apvalkotas tabletes Литва: Eslorex 5/10/15/20 mg plevele dengtos tabletes Полша: ESCERTAL (for 5/10/15/20 mg)
  Румъния: Eslorex 5/10/15/20 mg, comprimate filmate
  Дата на последно преразглеждане на листовката:

  Описание на ЕСОПРЕКС ТАБЛ 5МГ

  ЕСОПРЕКС ТАБЛ 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕСОПРЕКС ТАБЛ 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа