Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЕСПРОЛАН ТАБЛ 10МГ

  • ЕСПРОЛАН ТАБЛ 10МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Еспролан 5 mg филмирани таблетки Еспролан 10 mg филмирани таблетки Еспролан 20 mg филмирани таблетки
  Esprolan 5 mg film-coated tablets Esprolan 10 mg film-coated tablets Esprolan 20 mg film-coated tablets
  Есциталопрам (Escitalopram)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Еспролан и за какво се използва
  2. Преди да приемете Еспролан
  3. Как да приемате Еспролан
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Еспролан
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕСПРОЛАН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Еспролан се използва за лечение на някои форми на тежка депресия (особено когато те възникнат под формата на пристъпи и особено по време на периодите, в които мрачното настроение или загубата на удоволствие в живота са най-изявени) и тревожни разстройства (като паническо разстройство с или без агорафобия, която представлява страх от оставане на място, където може да няма на разположение помощ, социално тревожно разстройство, генерализирано тревожно разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство).
  Есциталопрам принадлежи към групата лекарства известни като селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина. Тези лекарства се използват за лечение на депресия.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЕСПРОЛАН

  Не приемайте Еспролан:
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към есциталопрам или към някоя от останалите съставки на Еспролан.
  • ако приемате други лекарства, принадлежащи към групата на МАО-инхибиторите, включително селегилин (използван за лечение на болестта на Паркинсон), моклобемид (използван за лечение на депресия) и линезолид (антибиотик) или наскоро сте приемали тези лекарства
  • Еспролан не трябва да се приема едновременно с МАО-инхибитори или в рамките на две седмици след спиране на лечението с лекарства известни като необратими МАО-инхибитори. След спиране на лечението с така наречените обратими МАО-инхибитори,
  Вие трабва да изчакате толкова дълго, колкото е указано в листовката на обратимия МАО-инхибитор, преди да започнете приема на есциталопрам. След спиране на лечението с Еспролан, вие трабва да изчаката поне 7 дни преди да започнете лечението с МАО-инхибитори.

  Обърнете специално внимание при лечението с Еспролан:
  Моля, уведомете Вашия лакар, ако имате някакво друго състояние или заболяване, тъй като може да е необходимо Вашият лекар да има предвид това. Особено важно е да кажете на Вашия лекар:
  • ако имате епилепсия. Не се препоръчва използването на есциталопрам при нестабилна форма на епилесия. При стабилна форма на епилепсия е необходимо редовно медицинско проследяване в началото на лечението с есциталопрам. При повата на гърчове и епилептични пристъпи, лечението с есциталопрам трябва да бъде преустановено.
  • ако имате увредена бъбречна функция. Пациентите с леко до умерено увреждане на бъбречната функция може да приемат есциталопрам в нормални дози (вж.: Как да приемате Епролан). Пациентите с тежко увреждане на бъбречната функция не трябва да приемат есциталопрам.
  • ако имате увредена чернодробна функция. Есциталопрам се отделя от организма посредствоб черния дроб. Ако Вашата чернодробна функция е увредена, Вашият лекар ще Ви предпише по-ниска от обичайната доза есциталопрам (вж.: Как да приемате Епролан).
  • в редки случаи приложението на есциталопрам може да доведе до появата на състояние известно като серотонинов синдром. Това е много сериозно състояние, причинено от излишък (натрупване) на серотонин в мозъка. Признаците на това състояние включват възбуда и безпокойство, треперене, диария, внезапно свиване на мускулите, повишаване на телесната температура (треска), обърканост, раздразнителност и прекомерна възбуда, която може да прогресира до състояние, известно като делириум и да доведе до кома.
  • приложение при психотични пациенти с депресивни симптоми. Психотичните пациенти с депресивни симптоми могат да развият психоза (сериозно психично заболяване, при което е налице нарушен контрол върху собственото поведение и действия) в резултат на приема на есциталопрам.
  • пациенти в старческа възраст. При пациентите в старческа възраст в редки случаи може да е налице зъдържане на течности (включително оток на глезените) в резултат на така наречения синдром на нарушена секреция на анти-диуретичния хормон (недостатъчно високи нива на натрий в кръвта). Ако това се случи, консултирайте се с Вашия лекар. Лечението с есциталопрам ще бъде спряно до изчезване на симптомите.
  • ако имате диабет. Есциталопрам може да доведе до повишаване нивата на кръвната захар, което да наложи промяна (от лекаря) на дозата на лекарствата за понижаване на кръвната захар или инсулина.
  • ако имате понижени нива на натрий в кръвта.
  • ако имате склонност към лесно кървене или появата на синини.
  • ако сте подложени на електроконвулсивно лечение. Все още има недостатъчен опит с приложението на есциталопрам в комбинация с електроконвулсивна терапия. Ето защо, е необходимо изключително голямо внимание в случай на едновременно прилагане с електроконвулсивно лечение.
  • ако имате коронарна болест на сърцето.

  Моля, имайте предвид
  Някои пациенти с манино-депресивни заболявания може да навлязат в манийна фаза. Това се характеризира с необичайни и често променящи се идеи, неадекватно чувство за щастие и прекомерна физическа активност. Ако имате подобни усещания, потърсете Вашия лекар.

  През първите седмици от лечението меже да възникнат и симптоми като неспокойство или трудно задържане в седнало положение или стоене на едно и също място. Ако имате такива симптоми, уведомете незабавно Вашия лекар.

  Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство Ако сте депресирани и/или имате тревожно разстройство, понякога може да имате мисли за самонараняване или самоубийство. Те може да се появят по-често когато започнете за първи път да приемате антидепресанти, тъй като при тези лекарства е необходимо време, докато започнат да действат, обикновено около 2 седмици, а понякога и по-дълго. По-вероятно е да мислите за това:
  • ако преди това сте имали мисли за самоубийство или самонараняване
  • ако сте в млада възраст. Информацията от клиничните проучвания показва повишен риск от опити за самоубийство при хората в млада възраст (под 25 години) с психични състояния, които се лекуват с антидепресанти
  Ако мислите за самонараняване или самоубийство, обадете се на Вашия лекар по което и да е време или веднага отидете в болница.
  Може да прецените, че е полезно да кажете на близките си или на Ваш близък приятел, че сте депресирани, или че имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да Ви кажат, ако мислят, че Вашата депресия или тревожност са се влошили или ако са разтревожени от промените във Вашето поведение.

  Употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст
  Еспролам нормално не трябва да се използва при деца и юноши под 18 годишна възраст. Освен това, Вие трябва да знаете, че пациентите под 18 годишна възраст са с повишен риск от нежелани ефекти като опити за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност (предимно агресия, противопоставяне и гняв), когато приемат лекарства от тази група. Въпреки това, Вашият лекар може да предпише Еспролан на пациент под 18 години, защото той/тя смята, че това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал Еспролан на пациент под 18-годишна възраст и Вие желаете да го обсъдите, моля върнете се при Вашия лекар. Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако се появи или влоши някой от описаните по-горе симптоми, когато пациенти под 18 годишна възраст приемат Еспролан. Освен това, безопасността при дългосрочна употреба на Еспролам по отношение на растежа, съзряването и когнитивното и поведенческо развитие в тази възрастова група все още не са установени.

  Прием на други лекарства
  Следващата информация може да се отнася и за лекарства, които сте приемали преди или в близко бъдеще.
  Вие може да познавате представените по-долу лекарства под различно име, търговско име. В този раздел е посочено само името на активното вещество или групата на активните вещества в лекарството, а не търговското име. Ето защо, винаги трябва внимателно да проверявате и четете опаковката и листовката, за да разберете активното вещество, което се съдържа в лекарствата, които приемате.
  Под взаимодействие се разбира възможността за взаимно повлияване и/или нежелан ефект при едновременен прием лекарства.
  Възможна е появата на взаимодействие, например при едновременния прием на това лекарство с:
  • МАО-инхибитори (за лечение на депресия): възможна е появата на много сериозни нежелани ефекти, включително така наречения серотонинов синдром (вж.: Не приемайте Еспролан)
  • суматриптан или лекарства принадлежащи към групата на 'триптаните' (за лечение на мигрена) или лекарства като трамадол, окситриптан и триптофан: действието на тези лекарства може да бъде усилено от есциталопрам.
  • антикоагуланти, включително лекарства известни като нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), дипиридамол, продукти съдържащи ацетилсалицилова киселина (за лечение на болка) и тиклопидин, наред с нкои лекарства известни като атипични антипсихотици, фенотиазини и трициклични антидепресанти (за лечение на депресия): вероятността за кръвоизлив може да се повиши.
  • продукти съдържащи жълт кантарион {Hypericum perforatum) (предлагани без рецепта в дрогериите и аптеките). Може да се появят повече нежелани ефекти.
  • циметидин (лкарство за лечение на стомашна язва и киселини). Разграждането на есциталопрам в черния дроб може да бъде леко намалено. Препоръчва се и повишено внимание при едновременното приложение на високи дози от есциталопрам и високи дози циметидин.
  • литий (при лошо настроение) и триптофан. Възможна е появата на повече нежелани ефекти, като концентрацията на литий в кръвта трабва да бъде проследявана.
  • дезипрамин (за лечение на депресия). Може да са необходими по-ниски дози дезипрамин.
  • мефлокин (използван за лечение на малария), бупропион (използван за лечение на депресия) и трамадол (за лечение на силна болка) поради възможен риск от понижаване на прага за появата на гърчове.
  • флекаинид, пропафенон и метопролол (прилагани при сърдечно-съдови заболявания), кломипрамин и нортриптилин (антидепресант) и рисперидон, тиоридазин и халоперидол (антипсихотици). Може да е необходимо адаптиране (промяна) на дозата на Еспролан.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате тези или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Прием на Еспролан с хани и напитки
  Вие не трябва да приемате алкохол в комбинация с есциталопрам.

  Бременност и кърмене
  Опитът с приложението по време на бременност е ограничен. Ето защо не се препоръчва употребата на Еспролан по време на бременност, освен в случай на абсолютна необходимост.
  Есциталопрам се отделя в кърмата в малки количества. Ако кърмите е за предпочитане да не приемате Еспролан, освен в случай на специфично предписание от лекаря.
  Уверете се че акушерката и/или лекаря знаят, че приемате Еспролан.
  Употребата на Еспролан по време на бременност, особено в по-късните етапи може да повиши риска от персистираща белодробна хипертония у новороденото. Това води до ускоряване на дишането и синкав цвят на кожата. Тези симптоми обикновено се появяват през първия ден от раждането. Ако забележите тези симптоми у Вашето дете, незабавно потърсете Вашия лекар или акушерка.
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Както всички психоактивни лекарства, есциталопрам може да намали способността за преценка и скоростта на реакциите. Ето защо, е необходимо повишено внимание при шофиране или работа с машини, работа на високо и др.

  Важна информация относно някои от съставките на Еспролан
  Еспролан съдържа лактоза като помощно вещество. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете приема на този лекарствен продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЕСПРОЛАН
  Винаги приемайте Еспролан точно, както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е както следва:

  Възрастни:
  Началната доза е 10 mg дневно. При необходимост Вашият лекар може да повиши дозата до 20 mg дневно.

  Пациенти в старческа възраст (над 65 години):
  Препоръчваната доза при пациенти в старческа възраст е 5-10 mg дневно. При необходимост Вашият лекар може да повиши дозата.

  При пациенти с увредена бъбречна функция:
  Няма специални предпазни мерки по отношение на дозировката при леко до умерено увреждане на бъбречната функция (вж. Възрастни).

  При пациенти с увредена чернодробна функция:
  При пациентите с увредена чернодробна функция началната доза е 5 mg дневно. При необходимост Вашият лекар може да повиши дозата до максимум 10 mg дневно.

  Честота на приема:
  Еспролан може да се приема с или без храна. Винаги приемайте Вашите таблетки по едно и също време, като ги гълтате (за предпочитане) цели с малко вода или друга течност. Еспролан трябва да се приема веднъж дневно, сутрин или вечер.

  Продължителност на лечението:
  Есциталопрам, както повече от лекарствата за лечение на понижено настроение (депресия) не действа веднага. Вие няма да почувствате подобрение преди да са изминали три-четири седмици. Лечението на депресията в повече от случаите отнема няколко месеца. Вие трябва да очаквате период на лечение от четири до шест месеца.
  Важно е да следвате указанията на лекаря и да не спирате приема на есциталопрам, докато Вашият лекар не Ви каже да го направите.
  Ако смятате, че ефекта на Еспролан е прекалено силен или прекалено слаб за Вас, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Еспролан
  Ако сте приели повече от необходимата доза Еспролан, уведомете незабавно Вашия лекар или фармацевт.
  Ако случайно сте приели повече таблетки есциталопрам от необходимото е възможна появата на нежелани ефекти като замаяност, гадене, изпотяване или треперене или влошаване на състоянието.
  Ако сте приели много повече от предписаните таблетки е възможна появата на сериозни, понякога живото-застрашаващи нежелани ефекти, като: замаяност, кома, невъзможност за движение на тялото (известно като ступор), епилептичен пристъп, учестена сърдечна честота, повишено потене, гадене, повръщане, синьо оцветяване на устните, езика, кожата и лигавиците поради недостиг на кислород в кръвта (известно като цианоза), хипервентилация и рядко премени в електрокардиограмата (ЕКГ).

  Ако сте пропуснали да приемете Еспролан
  Ако сте пропуснали да приемете Еспролан, вземете дозата когато се сетите и след това преминете към приема на следващата доза в обичайното за това време. Не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата. Ако нещо Ви притеснява, потърсете Вашия лекар или фармацевт за съвет.

  Ако сте спрели приема на Еспролан
  Не спирайте приема на Еспролан докато Вашият лекар не Ви каже да го направите. Когато сте завършили курса на своето лечение, обикновено се препоръчва постепено нмаляване на дозата на Еспролан в продължение на няколко седмици.
  Когато спрете приема на Еспролан, особено ако това стане рязко, Вие може да почувствате симптоми на отнемането. Те се срещат често при спиране на лечението с Еспролан. Риска е по-висок, когато Еспролан е бил прилаган за продължителен период от време, при приема на високи дози или когато дозата е намалена прекалено бързо. Повече от хората приемат симптомите като леки и преминаващи самостоятелно в рамките на две седмици. Въпреки това, при някои от пациентите тези симптоми може да бъдат тежки или продължителни (2-3 месеца или повече). Ако имате тежки симптоми на отнемането при спиране приема на Еспролан, моля потърсете Вашия лекар. Той или тя може да Ви помоли да започнете приема на таблетките отново и след това да намали тяхната доза по-бавно.

  Симптомите на отнемането включват: замаяност (загуба на равновесие), чувство на "бодлички" и "иглички", чувство на горене и (по-рядко) усещане за електрически шок (включително на главата), нарушения на съня (ярки сънища, кошмари, невъзможност за заспиване), чувство на неспокойство, главоболие, отпадналост (гадене), изпотяване (включително нощно изпотяване), чувство на безпокойство или възбуда, тремор (треперене), обърканост или дезориентация, емоционална нестабилност или раздразнителност, диария, зрителни нарушения, препускане на сърцето (палпитации).
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Еспролан може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.
  Тъй като пациентите с депресия може да имат множество симптоми подобни на нежеланите ефекти на антидепресантите, често е трудно да се установи дали симптомите се дължат на депресията или са предизвикани от лекарствата, използвани за нейното лечение.
  По-долу са изброени възможните нежеланите ефекти, представени по системо-органни класове и честота. Честотата е определена както следва: много чести (засягат повече от 1 пациент от 10), чести (засягат 1 до 10 пациента от 100), нечести (засягат 1 до 10 пациента от 1 000), редки (засягат 1 до 10 пациента от 10 000), много редки (засягат по-малко от 1 пациент от 10 000), с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка).

  Могат да възникнат следните нежелани ефекти:

  Нарушения на метаболизма и храненето
  • Чести: повишаване на апетита или липса на апетит
  • Много редки: понижени нива на натрий в кръвта.

  Психични нарушения
  • Чести: тревожност, безпокойство, необичайни сънища
  • Нечести: скърцане със зъби, възбуда, нервност, състояние на обърканост
  • Редки: агресия.

  Нарушения на нервната система
  • Чести: безсъние, сънливост, замаяност, сърбеж или изтръпване без причина (известно като парастезия), треперене
  • Нечести: нарушение на вкуса, нарушения на съня, припадък (синкоп)
  • Много редки: нарушения на двигателните реакции, гърчове (известни като конвулсии).

  Нарушения на очите
  • Нечести: прекомерно разширяване зениците на очите (известно като мидриаза), нарушение на зрението (известно като зрително увреждане).

  Нарушения на ухото и лабиринта
  • Нечести: тинитус (шум в ушите)

  Сърдечни нарушения
  • Нечести: ускорен сърдечен ритъм
  • Редки: забавен сърдечен ритъм

  Съдови нарушения
  • Много редки: падане на кръвното налягане, например при бързо изправяне от седнало или легнало положение, понягока свързано със замаяност (известно като ортостатична хипотония).

  Респираторни, гръдни и медиастинални нарушения
  • Чести: възпаление лигавицата на носа и/или ноздрите и синусите поради запушване на носа, прозяване
  • Нечести: кървене от носа.

  Стомашно-чревни нарушения
  • Много чести: гадене
  • Чести: запек или диария, повръщане, сухота в устата
  • Нечести: кървене от стомашно-чревния тракт (включително кървене от ректума).

  Хепто-билиарни нарушения
  • Нечести: пожълтяване на кожата и бялата част на очите, които са признаци на хепатит.

  Нарушения на кожата и подкожната тъкан
  • Чести: повишено потене
  • Нечести: копривна треска (уртикария), обрив, сърбеж (пруритус).

  Нарушения на мускулно-скелетната система, съединителната тъкан и костите
  • Чести: мускулна болка.

  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища
  • Много редки: неспособност за преминаване на урината от пикочния мехур

  Нарушения на възпроизводителната система и гърдата
  • Чести: нарушение на еякулацията, импотентност
  • Нечести: кървене от влагалището
  • Много редки: болезнена ерекция (приапизъм).

  Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение
  • Чести: умора, треска
  • Нечести: оток на ръцете и краката.

  Нарушения на кръвта и лимфната система
  • Много редки: нисък брой на тромбоцитите (тромбоцитопения).

  Изследвания
  • Чести: повишаване на теглото.
  • Нечести: загуба на тегло
  • Много редки: отклонения в тестовете за чернодробна функция.

  Съобщавани са и следните нежелани ефекти:
  • Много редки: кръвоизливи (например от влагалището или стомашно-чревния тракт, изпускане на кръв в кожата и лигавиците, видима като червени или червеникаво-кафяви до синьо-зелени петна или ивици, които могат да възникнат без външна причина (известни като екхимоза)).
  • Много редки: понякога при пациентите в старческа възраст може да е налице задържане на течности (включително оток на глезените), в резултат на така наречения синдром на нарушена секрециа на анти-диуретичния хормон (недостатъчно високи нива на натрий в кръвта), (вж.: Обърнете специално внимание при лечението с Еспролан).

  В редки случаи приложението на есциталопрам може да доведе до появата на състояние наречено серотонинов синдром. Това е много сериозно състояние, причинено от излишък (натрупване) на серотонин в мозъка. Признаците на това състояние включват възбуда и безпокойство, треперене, диария, внезапно свиване на мускулите, повишаване на телесната температура (треска), обърканост, раздразнителност и прекомерна възбуда, която може да прогресира до състояние, известно като делириум и да доведе до кома. Влошаване на депресията: Ако мислите за самонараняване или самоубийство, обадете се на Вашия лекар по което и да е време или веднага отидете в болница. Може да прецените, че е полезно да кажете на близките си или на Ваш близък приятел, че сте депресирани, или че имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да Ви кажат, ако мислят, че Вашата депресия или тревожност са се влошили или ако са разтревожени от промените във Вашето поведение.
  В тези случаи незабавно се консултирайте с Вашия лекар и спрете лечението.
  Освен това, може да възникнат и следните симптоми, които може да се дължат на депресията: възприемане на явления, които не съществуват в действителност (известно като халюцинации), прекомерно вълнение в комбинация с голямо количество на енергия (известно като мания), отчуждение и пристъп на паника.
  Съобщавани са и случаи на болки в ставите, отделянето на мляко от гърдите и ангионевротичен оток, който представлява алергична реакция съпроводена със внезапно натрупване на течност в кожата и лигавиците (например в областта на гърлото или езика), затруднено дишане и/или сърбеж на кожата. Ако получите подобна алергична реакция, то Вие трябва да спрете приема на есциталопрам и да потърсите лекарска помощ.
  Наблюдавана е повишена честота на костни фрактури при пациенти приемащи лекарства от групата на инхибиторите на обратното захващане на серотонина или трициклични антидепресанти.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕСПРОЛАН
  Съхранявайте на място недостъпно за деца.
  За PVC/PE/PVDC/A1 блистерите - да се съхраняват под 25°С. За HDPE бутилките - да се съхраняват под 30°С.
  Не използвайте Еспролан след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка, след "Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Еспролан
  Активното вещество е есциталопрам. Всяка таблетка съдържа 5 mg, 10 mg или 20 mg есциталопрам (като оксалат).
  Другите съставки са:
  Ядро на таблетката
  микрокристална целулоза
  лактоза монохидрат
  кроскармелоза натрий
  царевично нишесте
  глицерол
  коповидон
  магнезиев стеарат
  Филмово покритие на таблетката Септифилм 752 бял, съдържащ: хипромелоза 6 mPas микрокристална целулоза макрогол стеарат 40 титанов диоксид (Е171)

  Как изглежда Еспролан и какво съдържа опаковката
  Еспролан 5 mg, 10 mg и 20 mg филмирани таблетки съдържа съответно 5 mg, 10 mg и 20 mg есциталопрам за таблетка.

  Еспролан 5 mg: бяла, кръгла, двойно-изпъкнала, филмирана таблетка.

  Еспролан 10 mg: бяла, овална, двойно-изпъкнала, филмирана таблетка с делителна черта от едната страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.

  Еспролан 20 mg: бяла, овална, двойно-изпъкнала, филмирана таблетка с делителна черта от едната страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.

  Еспролан 5 mg, 10 mg и 20 mg филмирани таблетки опаковани в PVC/PE/PVDC/A1 блистери се предлага в опаковки съдържаща 14, 28, 56, 98 таблетки.

  Еспролан 5 mg, 10 mg и 20 mg филмирани таблетки опаковани в HDPE бутилки се предлага в опаковки, съдържащи 100 или 200 таблетки.

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на резрешението за употреба и производител
  Притежател на резрешението за употреба
  Medana Pharma S.A.
  10, Wl. Lokietka Str., 98-200 Sieradz
  Полша

  Производители
  Pharmaceutical Works POLPHARMA SA 19 Pelplinska Str, 83-200 Starogard Gdanski Полша
  Medana Pharma S.A.
  10, Wl. Lokietka Str., 98-200 Sieradz
  Полша
  Farmaprojects S.A.
  Santa Eulalia 240-242, 08902, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Испания

  Дата на последно одобрение на листовката:

  Описание на ЕСПРОЛАН ТАБЛ 10МГ

  ЕСПРОЛАН ТАБЛ 10МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕСПРОЛАН ТАБЛ 10МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа